Založ si blog

Dobre ráno Slováci! Vstávať a voliť!

Nech mi autor českej animovanej rozprávky Vladimír Jiránek odpustí, že som použil, málinko poopravený názov ich diela – Bob a Bobek, kedy ten väčší a starší zajačik vyskočí ráno z klobúka kúzelníka Pokustona a nahlas zakričí na svojho menšieho súkmeňovca – zajačika – „Vstávať a cvičiť!“ – a ten sa ho opýta „ A prečo?“ a ten väčší mu odpovedá – „Lebo je ráno!“ a ten malý „protiva“ mu odpovedá – „Ale já mám ešte noc!“ a skáče späť do klobúka, lapaj jeden.

Ale nič mu je to platné lebo nakoniec z toho klobúka aj tak musí vyliezť a ísť…

https://www.youtube.com/watch?v=-Ll2TcI-gMo&ab_channel=barinekbv

(len tak na okraj – aj toto vzniklo za toho „zlého“ socializmu od 1978! Žiaľ v kapitalizme to vydržalo len do 2005! – https://cs.wikipedia.org/wiki/Bob_a_Bobek_%E2%80%93_kr%C3%A1l%C3%ADci_z_klobouku )

Takže aj Vy/My Slováci, všetci tí, čo sme oprávnení voliči – „Vstávajte/Vstávajme, trochu sa ponaťahujeme a poďte/poďme voliť! A ak by sa niekto z Vás opýtal, že prečo?

Tak vedz/vedzte, že nielen preto, že je sobota 23.3.2024 ráno, len taká obyčajná jarná sobota, ale že je veľmi dôležitá sobota.

Sobota, na ktorú by sme si mali veľmi, aleže veľmi dlho pamätať!

Dnes máme na Slovensku slobodné, demokratické prezidentské voľby.

Nedá sa celkom povedať, že úplne slobodné a demokratické lebo zapredanecké média Slovákom už hodnú chvíľu mútili hlavy a manipulatívne im podsúvali kto sú hlavní a jediní voliteľní favoriti a o ktorých by občan – volič SR, ani len zavadiť vo volebnej miestnosti nemal!

V poriadku lebo za tých ostatných 30 rokov samostatnosti, zvrchovanosti, suverenity resp. za ostatné roky od marca 2020 do konca septembra 2023, „samostatnosti, zvrchovanosti, suverenity“, si Slovák akosi zvykol, že takáto verejná manipulácia s verejnou mienkou občanov – voličov, je štandard kapitalistického Západného sveta!

Ďakujem pekne za takýto „štandard“!

Takže Slováci, nie je potrebné okolo toho veľa mudrovať, je potrebné vstať, vzchopiť sa, nefňukať, že mne sa nechce, ja chcem spať…a ísť voliť!

Ísť voliť, ako hovorí politik klasik, jedine „vlastnou hlavou“!

Zabudnite na masiráciu vašich hláv zapredaneckými médiami!

Zabudnite na masiráciu vašich hláv zapredaneckými USA/Západom platenými mimovládkami!

Zabudnite na „sladké rečičky“ „nestrannej a apolitickej“ Čaputovej, že je potrebné aby ste volili dobro a nie zlo, návisť a nie nenávisť!

Jednoducho choďte a voľte, ako sami slobodne, demokraticky uznáte za vhodné, kohokoľvek z tých „pozostalých“ deviatich kandidátov!

Dnes totiž nemáme len ústavne právo ísť a rozhodnúť o tom, kto nám v nasledujúcich 5. rokoch bude každé ráno „vetrať“ našu vnútornú aj zahraničnú politiku, „otváraním okna“ na prezidentskom paláci, ale je to aj naša občianska povinnosť!

A nech rozhodne demokratická väčšina, kto sa stane novým Prezidentom SR na toto nasledujúce 5. ročné obdobie.

A tí, ktorí nevyhrajú, ta menšina, sa bude musieť s tým pokorne zmieriť.

Takže vstávať a voliť!

A tí, ktorí voliť nepôjdu lebo sa im nechce, tak potom prosím v prípade novozvoleného Prezidenta SR, minimálne 5 rokov – MLČTE!

Keď nie sú leniví tí, ktorých na Slovensko z Prahy, Brna, pred II. kolom volieb, privezie osobitný „prezidentsko-volebný“ vlak, tak prečo je Vám, čo máte volebnú miestnosť pod nosom, tak za ťažké ta ísť a odvoliť?!

Čo keby ste išli voliť už len preto, aby sa pred II. kolom volieb nemuselo takto, na takýto vlak mrhať finančnými prostriedkami?

Lebo neverím, že takýto vlak z Prahy bude vypravený, ak výsledok I. kola prezidentských volieb nebude taký, aký si „výpravcovia“ tohto vlaku predstavujú!

Apropo, aké demokratické resp. „demokratické“ zvážať voličov, s najväčšou pravdepodobnosťou, jedného z kandidátov z celého okolitého sveta!

Toto nie je, prinajmenšom, volebná korupcia?

Platiť voličovi náklady spojené s jeho dopravou do volebnej miestnosti?

A títo mladí „oddaní“ voliči, ak by takýto vlak nebol vypravený, tak by prišli voliť na vlastne náklady?! (Ale o tom potom – inokedy)

Aj ja chcem, aby mi niekto zaplatil, ak už nie taxík, tak aspoň MHD!

Ale mne nemusia, ja pôjdem pešo!

Je to zdravé!

P.S.:

Mimochodom otázka, ktorémuže z tých 9. zostavších prezidentských kandidátov pôjde do nákladov v predvolebnej prezidentskej kampane tento, nie malý náklad?!

Kto financuje tento nie malý „demkraticko-volebený“ náklad?

Otázka smeruje na týchto – „Iniciatíva Mladí proti fašizmu vypraví volebný vlak na druhé kolo prezidentských volieb“ – https://spravy.pravda.sk/prezidentske-volby-2024/clanok/703745-iniciativa-mladi-proti-fasizmu-vypravi-volebny-vlak-na-druhe-kolo-prezidentskych-volieb/

Alebo som včerajší a nedochádza mi, že dnešná mládež je na tom tak super po finančnej stránke, že zaplatiť si takýto volebný mimoriadny vlak, je pre ich študentské finančné vrecko malina?

Asi áno lebo za socializmu, sa často hrávala, super textom aj hudbou skladba od Elánu – „Klasika“ – https://www.youtube.com/watch?v=xGM3vZhD7XI&ab_channel=EL%C3%81Nrock

Pieseň je o vtedajšej socialistickej študentskej láske, kde sa okrem iného spieva aj takýto text – „Chcem ťa pozvať na večeru

Kde na to však vziať?

Nešťastní priatelia, v núdzi len nápad

Index a česť – nedá sa zjesť

Normálne dostávam, hlad

Všetci kričia, nepožičiam

Najprv nám ty vráť

Láska a peniaze stále nás trápia

Buď ako buď dnes nemám chuť

Na párky pod Grandkou stáť

Antikvariát

Za pár zlých básnikov

Môžme si predjedlo dať

Za dva diely Shakespeara

Bude nás polievka hriať

Nad rezňom od bratov Čapkovcov

Môžme sa smiať

Lev Tolstoj je zákusok

Pán hlavný, drobné nám vráť!“

Takže dnešná mládež voliť „chtivá“, komuže bude treba „drobné“, za ten volebný vláčik vrátiť?

A akým spôsobom?

Napr. tým, že budete voliť toho, ktorého máte a ako si predstavuje ten/tí, čo za tento „demokraticky“ volebný vlak zacalujú nemalé peniaze?

Alebo sa rozdelíte fifty-fifty – oni peniaze a vy svoje hlasy?!

Z toho mi je naozaj smutné, že dnešná mládež (česť výnimkám!), sa necháva takto lacno kupovať!

Toto by sme my, keď sme boli mladí študenti VŠ, za socializmu nikdy nespravili?

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.