Založ si blog

Róbert Fico by mal urobiť to isté čo urobil Viktor Orbán!

Róbert Fico a celá naša dnešná vládna koalícia jasne a nahlas, aj vo svojom PVV, deklarujú, že sú vládou SR, ktorá je suverénna, ktorá si nenechá z Washingtonu, z Bruselu, z Moskvy, z Hočiminovho mesta Pekingu, ba dnes už vyše 30 rokov, už ani z Prahy…, nič nanucovať, dirigovať, rozkazovať… a že teda nebudú skákať, ako oni budú pískať!

Že budú robiť nielen domácu suverénnu politiku, jedine v záujme našich občanov, ale že budú robiť aj suverénnu zahraničnú politiku so zámerom, aby bola výhradne na prospech našich národnoštátnych záujmov!

Nuž a stým sa nedá nič iné, ako len plne SÚHLASIŤ!

Áno, aj kvôli tomu Vás Slováci väčšinovo volili!

Celá EÚ, všetci tí vojnoví štváči, sa pohoršujú nad tým, že maďarský premiér  si dovolil takú nehoráznosť, že zaslal Vladimírovi Putinovi blahoprajný pozdrav, v ktorom mu blahoželá k volebnému, k výraznému volebnému víťazstvu v ostatných ruských prezidentských voľbách.

A môžeme si o týchto ich voľbách myslieť čokoľvek, ale boli to voľby Rusov.

A či boli slobodné, neslobodné, ovplyvnené, neovplyvnené, zmanipulované, nezmanipulované atď., tak to nič nemení na tom, že boli a dopadli tak ako dopadli!

Do toho nás nič!

My to máme len a len rešpektovať!

Presne tak, ako my chceme aby svet plne rešpektoval naše slobodné, demokratické voľby, napr. aj tie ostatné PV 2023, ako aj tie zajtrajšie PrV 2024!

Ale, že iný „demokrat“ Washingtonom a Bruselom, neustále za politického boha odvahy prezentujúceho – Volodymyr Zelenskyj zakázal, aby sa tohto roku konali na Ukrajine prezidentské voľby, tak toto z týchto vojnových štváčov, už nikomu oči nekole!

Veď hovoria, že Ukrajina ak chce vstúpiť do EÚ, tak musí na domácej politickej scéne vykonať toho ešte veľa a to hlavne aj v demokratizácií spoločnosti!

Nuž teda aká je to demokracia, keď sa dnešná politická moc na Ukrajine nenechá svojich občanov slobodne rozhodnúť v slobodných a demokratických voľbách, kohože to chcú za prezidenta?

Toto je v poriadku?

Nuž ale späť k podstate veci.

Takže suverénny predseda maďarskej Vlády Viktor Orbán, zaslal Vladimírovi Putinovi blahoprajný list, v ktorom zdôraznil toto – „…,že spolupráca medzi Maďarskom a Ruskom je založená na vzájomnom rešpekte, čo umožňuje diskutovať o dôležitých otázkach aj v súčasnej, veľmi zložitej geopolitickej situácii.“

A ďalej, že – „…Maďarsko je na strane mieru a sme presvedčení, že udržiavanie dialógu je základnou podmienkou pre čo najrýchlejšie nastolenie mieru.“ a ešte aj toto – „Ubezpečil Putina, že Maďarsko je pripravené zvýšiť spoluprácu medzi našimi krajinami v odvetviach, ktoré nie sú obmedzené medzinárodným právom“

Zdroj TU: – https://444.hu/2024/03/21/orban-levelben-gratulalt-putyinnak

Ja na tomto nevidím nič zlé!

Nuž ale čudujem sa tomu, prečo doteraz tak neurobil aj náš predseda Vlády SR Robert Fico?

Je pravda, že Fico nie je Putinovi partner, že partnerom zo slovenskej strany je Prezident SR, ale ruku na srdce – čo by sa muselo stať, aby „suverénna“ a „autonómne“ sa rozhodujúca Čaputová poslala, čo i len jednovetový blahoprajný list do Kremľa Vladimírovi Putinovi?

Takže pán Fico, načo čakáte?

Ste predsa suverénny predseda suverénnej Slovenskej republiky a teda patrilo by sa, aby suveréna Slovenská republika sa nikomu nepodlizovala, aby nikomu neslúžila a zaslať blahoprajný list novozvolenému staronovému ruskému prezidentovi, predsa neznamená sa im líškať, pred nimi sa klaňať, ale je to normálne diplomatické správanie sa suverénneho, zvrchovaného, samostatného štátu, nech už je členom akéhokoľvek zväzku, hlavne ak ide  zväzky, ktoré o sebe tvrdia, že sú mier presadzujúce a hlavne, že sú demokratický slobodné!

Úplne by stačilo, ak by ste do Kremľa zaslali list s takýmto textom – „Vážený pán Vladimír Putin, dovoľte aby sme Vám ako suverénna Vláda Slovenskej republiky úprimne zablahoželali k znovuzvoleniu za prezidenta suverénnej Ruskej Federácie“

P.S.:

Na záver ešte jedna poznámka, jeden postreh, ktorý podľa niekoho nebude úplne súvisieť s vyššie mnou napísaným.

Ide totiž o toto – „Rusi vyhrali! Panebože čo teraz?“

Áno, ruskí futbalisti si v Moskve poľahky poradili s účastníkom tohtoročných ME vo futbale, so Srbskom, hladko 4:0 – https://tass.com/sports/1763499

https://sportnet.sme.sk/spravy/futbal-dusan-vlahovic-postup-srbsko-kvalifikacia-euro-2024/

celkom obyčajná bežná športová záležitosť.

Lepší porazil horšieho alebo menej šťastnejšieho a ide sa ďalej.

Možno na budúce bude výsledok úplne opačný!

Avšak je tu jedno veľké Washingtonské/Bruselské ALE!

Ale veď to nie je možné!

Ako je možné, že tak silne sankcionované Rusko, si takto poľahky poradí s tímom, ktorý si bude merať sily s tými najlepšími v Európe na blížiacich sa ME vo futbale, kde tí „slabí“ futbalisti Ruska ani len na tribúnach nebudú lebo nesmú byť!

A ako je možné, že tím, ktorí bude hrať na predmetných ME, sa postaví na trávniku zoči voči tímom tých eurounijných štátov, ktoré by s futbalistami RF ani za svet nevstúpili na jeden trávnik toho istého štadióna a možno ani na trávnik iného štadióna, po ktorom behali pred nimi futbalisti z RF!

A čo teraz vykonajú s reprezentáciou Srbska?

Vylúčia aj ich z ME?

A čo stými hráčmi srbskej futbalovej reprezentácie, ktorý hrali predmetný zápas proti Rusom a v Európe hrávajú za tímy „demokratických“ štátov?

Čo napr. Slovan Bratislava, kde hráva Srb – Aleksandar Čavrič, Dejan Dražić, Marko Milinković?

Čo napr. Juventus Turín – Dušan Vlahović,

Čo napr. West Bromwich Albion –  Branislav Ivanović

Čo napr. AS Rím – Nemanja Matić

Čo napr. NAC Breda – Uroš Matić

Čo napr. Olimpic Marseille – Nemanja Radonjić

Čo napr. FC Twente Enschede – Slobodan Rajković

Čo napr. Manchester United – Nemanja Vidić

Sa spamätajte všetci!

Šport má spájať a nie rozdeľovať!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 20:40

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.