Založ si blog

Prečo si túto reláciu RTVS nikto nevšimol?

Dňa 12.10.2022 o 22:00 hod. štátna, vraj verejnoprávna RTVS, odvysielala, podľa RTVS, polemickú reláciu, ktorá hľadá odpovede na závažné spoločenské, politické, kultúrne a náboženské otázky, pod názvom „Do kríža“.

Hneď v úvode by som mal k RTVS jednu výčitku.

Prečo sa takáto relácia vysiela až tak neskoro v noci a prečo na STV2?

A prečo sa reprízuje na druhý deň v čase okolo 13:00 hod.?

Iste, možno niektoré jej časti nie sú až také svojou témou zaujímavé, ale táto posledná, o ktorej tu dnes chcem napísať rýdzo svoj názor, bola na tému pre dnešné pohnuté časy, nielen zaujímavá, ale hlavne dôležitá a na dennej báze potrebná(!), aby občan SR jasne videl, že nie Ukrajinsko/Ruský konflikt stojí za všetkým tým marazmom, čo tu dnes prežívame a hlavne, čo nás čaká v blízkej budúcnosti, čo sa týka neúnosného nárastu cien energií!

RTVS v upútavke k tejto diskusii napísala takýto „predslov“ – „Odborná diskusia o energetike a súčasnej kríze. Dokáže Slovensko a Európa zvládnuť najbližšie roky bez ruských energií? Diskusia bude hľadať príčiny cenových rozdielov za energie v Európe a inde vo svete. Bude analyzovať dopady tzv. zelenej politiky EÚ ako aj protiruských sankcií. Ako sa má k súčasnej kríze postaviť štát? Marcel Klimek – štátny tajomník MF SR, Zdeněk Žák – bývalý český minister a expert na energie, Mário Matušinec – obchodník s plynom a elektrinou a 9 rokov „zamestnanec“ ruského Gazpromu.

Relácia trvala takmer hodinu a tak sa budem snažiť vybrať z nej len to najpodstatnejšie, to čo by nám všetkým malo otvoriť oči, že nie všetko je pravda, čo nám o vysokých cenách energií tvrdia „naše“ neoliberálne média, „naši“ dnešní „vládni“ na čele s Čaputovou, ktorá bola, je a pravdepodobne aj bude najhorlivejšou zástankyňou toho, aby sa SR totálne zbavila, odtrhla od ruských energetických nosičov (absolútne nekompetentno-neprofesionálny BLUD!) a napojila sa, teda stala sa plne závislá na podstatne drahších energetických nosičoch zo Západu a hlavne z USA!

Nuž idem na to.

Na úvod dostal slovo Klimek, teda člen dnešnej „vlády“ SR. Nuž a čo ten na úvod narozprával totálnych bludov, bolo až neuveriteľné. Na otázku, či sa dokáže SR zaobísť nie len dnes, ale hlavne v budúcnosti bez ruských energetických nosičov (plyn, ropa) odpovedal zoširoka a vyhýbavo, aby nakoniec z neho vyšlo, že od ruských energetických nosičov sa dokážeme zaobísť lebo máme dostatok alternatívnych zdrojov a vôbec si neuvedomoval, že neustále hovoril napr. o plyne, z väčšej časti o stále tom istom ruskom plyne, len k nám nepritečie z Ukrajiny, ale napríklad z Turecka cez Maďarsko alebo z Nemecka cez ČR a hlavne, tým pádom predražený napr. o prepravné (distribučné!) poplatky, ktoré by boli našim ziskom, ak by plyn(ropa) prúdil z Ukrajiny cez SR smerom na západ a nie, ten istý ruský plyn, opačne…!

Hneď na to, dostal slovo Zdeněk Žák a po týchto bludoch zo strany Klimeka začal takto – „Ja tu trochu krútim hlavou, pretože mám pocit, že sa tu líšime v tom úplne základnom pohľade, čo to vlastne je zásobovanie nie len plynom, ale energiami ako takými. Takže aby som zdvorilostne odpovedal na vašu otázku „zvládame?“, ja by som jednoznačne odpovedal – nezvládame!“

Tento pán ďalej hovorí, že neverí slovám Klimeka, že máme plynu dosť. Avšak zamýšľa sa hlavne nad tým, že nie či plyn máme alebo nemáme, že nie či elektrinu máme alebo nemáme, ale hlavne za koľko ich máme!

A pokračuje takto zaujímavo – „My sme si tu zvykli bojovať. Mier tu začína byť sprosté slovo“ a ďalej „My nepotrebujeme energetickú vojnu, my potrebujeme energetický mier“(!!!)

Následne dostal slovo obchodník s energiami Mário Matušinec, ktorý Klimekovi rovno do očí doslova vpálil napr. aj toto – „Treba si uvedomiť, že LNG nás nezachráni“(!!!)

A následne opäť Zdeněk Žák – „Politici majú radi rozorávky. A v tomto prípade sme v rozprávke Cisárove nové šaty. My sa stále tvárime, že ten cisár je krásne oblečený, ale on je úplne nahý! A tým cisárom je energetická politika EÚ na jednej strane, to je postulát, ktorý si musíme povedať celkom vážne a nemá spoločné nič s vojnou na nejakom území, ten tu bol…,…tie ceny sa utrhli dávno pred vojnou, toto je prvý nahý cisár! A nahý cisár sú bohužiaľ naši politici…,…ja sa ospravedlňujem všetkým divákom lebo ja som z generácie, ktorej sa u nás v Čechách hovorí Husákove deti…,… to bola generácia, ktorá ešte vyrastala v totalite a potom vlastne zvonila tými kľúčmi  a prešla do tej druhej totality. Ja si veľmi dobre pamätám, akoby tu zneli slová Gustáva Husáka o proletárskom internacionalizme a u našich politikov dnes len zmizlo to slovko proletársky, ale je tam ten internacionalizmus. Oni stále sa pozerajú niekam do zahraničia, odkiaľ im príde nejaký pokyn, kde sa môžu inšpirovať a zabudli primárne, že sú tu pre našich občanov. To znamená, na jednej strane priznať si zlú politiku toho celku Európy a na druhej strane neschopnosť v tých jednotlivých štátoch, z ktorých je každý iný, hájiť záujmy tých svojich občanov

Po krátkom vstupe „nášho“ štátneho tajomníka na ministerstve financií Klimeka, ktorý opäť len vajatal od desiatim k piatim, si opäť zobral slovo Čech, Zdeněk Žák a takto oponoval Klimekovi – „Počúvajte, to musí existovať ešte nejaké iné Nemecko. Ja som sa teraz vrátil z Nemecka minulý týždeň a prišiel som z úplne iného Nemecka, ako vy tu popisujete. Ale ja by som len pre divákov preložil to, čo si tu ako politik, možno nemôže povedať úplne na tvrdo. Celá Európska energetická politika za posledných 20 rokov je založená na tom urobiť energie drahšími a nedostupenejšími! Emisné povolenky a tak ďalej, a tak ďalej. To znamená to, čo sa stalo dnes je vlastne naplnením tých prianí tých extrémnych greendilistov, ktorí dnes ovládli Európu a má to len „malý“ technický detail, že sa to „trošku“ vymklo z ich kontroly, že to ide rýchlejšie.“

Skôr ako budem pokračovať, nemôžem si odpustiť poznámku smerom na „našu“ najväčšiu greendvilistku Čaputovú lebo tieto predchádzajúce slová sú jednoznačne o nej a jej podobným!!!

Žák o týchto greendvilistoch hovorí toto – „My celou touto politikov hovoríme, že spotreba je niečo nezdravé, musíme zmeniť spoločnosť, vydávame povolenky…, …veď cena energie je dnes určená alebo tu katastrofu na trhu elektrickej energie, sme začali tým šialeným projektom emisných povoleniek…, …je to v tom šialenstve, kde na jednej strane zatvárame elektrárne, na druhej strane nútime ľudí ísť do elektro mobility…, …my tu budujeme nejaký bájny svet, dokonca ja by som povedal, že dnes sa to už zideologizovalo, stalo sa to normálne náboženstvom v tej Európe, bez akéhokoľvek racionálneho základu a to čo dnes prežívame nie je dôsledok nejakej vojny alebo nejakého zlého diktátora. Z 90% sme si to spôsobili my sami a to, čo je našou najväčšou katastrofou, že sme pre toto šialenstvo nedokázali strhnúť celý svet. To znamená, že my tu svoju konkurencie schopnosť sme si podkopali len v Európe a ten zbytok sveta nás, teraz hrozí, že nás ekonomicky prevalcuje, pretože budeme úplne nekonkurencie schopní a hrozí niečo ďaleko horšieho, ako sa vy pýtate – de industrializácia, to je nielen koniec priemyslu, to je koniec všetkého. To znamená nová doba temna v Európe, keď v podstate sa rútime do doby, keď ako by sme, či našim cieľom bola chudoba a ekonomická nestabilita. Pokiaľ si toto uvedomíme a priznáme, tak až potom je toto ten okamžik kedy môžeme začať hľadať riešenie a tam ja sa rázom pred vašimi očami tu mením a začnem byť optimistom lebo mi technici na každú z tých situácií máme riešenie. Ale nemôžeme tieto riešenia vykonať pokiaľ si nepriznáme tu pravú príčinu!“

 

Takže tu niekde by som skončil s citáciou, hlavne českého odborníka na energie vo všeobecnosti, z tejto RTVS relácie.

Kto ma záujem si to vypočuť celé (vrelo odporúčam), tak môže TU – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15289/360970#1468

 

Ja som chcel poukázaním na túto RTVS reláciu dať obyvateľom Slovenska na vedomie, že nie je všetko pravda, čo nám dennodenne tvrdia „naše“ média vraj „hlavného“ prúdu, že za všetok ten energeticko-ekonomicky marazmus môže len a len RF a Putin, ale že problém je oveľa hlbší a vina je niekde úplne inde.

Kde?

Nuž z vyššie napísaného je to úplne jasné!

Chyba je na strane západných greendilistov, korí bez toho, žeby najskôr spustili v dostatočnom množstve tú svoju „zelenú“ energiu postačujúcu na všetku našu spotrebu (čo sa nikdy pri dnešných technológiách nemôže udiať!), tak oni bez tohto zabezpečenia inou energiou, vypli tie technológie, ktoré nám doteraz boli schopné vyrobiť dostatočné množstvá, ba aj množstva naviac elektrickej energie, tepla a pod. na základe plynu, jadra a pod.

A napriek tejto svojej „zelenej“ neschopnosti (fantazmagórií!), nám neustále vtĺkajú do hláv, že občan šetri, mrzni, obleč sveter, sprchuj sa raz do týždňa, aj vo dvojici, trojici a pod. nezmysli, len a výhradne na tom, že za všetko môže RF a Putin osobne…

Tento článok píšem aj za tým účelom, aby sme sa tu na Slovensku konečne prebudili, otvorili oči, nastražili uši a konečne pochopili že za tento všetok marazmus, čo tu dnes máme už vyše dva a pol roka a čo tu ešte len budeme mať, nemôže len a výhradne RF (Putin), ale celkom jednoznačne zlá, nie národno-štátna politika „našich vládnych“ na čele s Čaputovou a preto je potrebné, aby sme si čo v najkratšom čase zvolili nových vládnych a nového najvyššieho ústavného činiteľa!!!

INAK TO S NAMI DOPADNE ZLE NEDOBRE!

 

SVETU MIER A EURÓPE ZVLÁŠŤ!!!

        

  

 

 

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.