Založ si blog

Žilinkov zdvihnutý výstražný ukazovák smerom k Čaputovej!

Ostatná TB GP SR Maroša Žilinku zo dňa17.10.2022, bola opäť jedna z tých, na ktorých si nedával servítku pred ústa!

A ja zdôrazňujem, že podľa môjho hlbokého presvedčenia, oprávnene a na základe faktov!

Kto ma záujem, tak si ju celú môže pozrieť TU – https://www.youtube.com/watch?v=Av6pNwVQsxM&ab_channel=TASRTV

 

TB mala príznačný názov – „K aktuálnym témam alias Žilinka odmieta, že by šíril ruskú propagandu“

 

Ja obsah tejto Žilinkovej TB čítam a vnímam tak, ako to opisujem nižšie v texte môjho dnešného rýdzo názorového článku.

 

Nebudem tu rozoberať celú TB GP SR Žilinku, ale zameriam sa hlavne na tie časti predmetnej TB, kde sa Žilinka povenoval hlavne Čaputovej.

Je jasné, že Čaputová sa do Žilinku naváža už dlhší čas a to absolútne bezdôvodne!

Dosť rázne to urobila už 18.01.2022 lebo GP SR si podľa nej dovolil takú drzosť a  ísť na stretnutie GP sveta do Moskvy, pri príležitosti výročia založenia/vzniku Ruskej prokuratúry.

Tu bola Čaputová až tak rozohnená, že Žilinkovi adresovala tieto ostré slová – „Ešte viac ma znepokojuje fakt, že pán generálny prokurátor ani následne neporozumel tomu, prečo bola jeho cesta vnímaná problematicky,“

Takže Čaputová rozumie tomu, prečo cestovať do Moskvy je vnímané problematicky a Žilinka nie?!

Tak sa Čaputovej pýtam, kto je ten resp. kto sú tí, čo takéto cesty, v tomto prípade GP SR Žilinku, vníma/vnímajú problematicky/í???

Lebo ona mu nevyčíta, že táto jeho cesta do Moskvy bola len ňou samotnou vnímaná problematicky, ale jasne mu pripomína (vyčíta?!), že jeho cesta bola niekým, v širšom rozsahu zainteresovaných, vnímaná problematicky!!!

 

K ďalšiemu konfliktu medzi Čaputovou a Žilinkom došlo aj v prípade schvaľovania „obrannej“ Dohody medzi USA a SR?

Zatiaľ čo Žilinka ju poctivo naštudoval a pripravil k tomu aj právne stanovisko GP SR s jasnými pripomienkami, napr. prečo je v istých častiach protiústavná a chcel ho v národnom parlamente SR aj predniesť („koaliční poslanci mu to nedovolili. Mala v tom politické prsty aj Čaputová?), tak Čaputová bez toho, žeby akceptovala pripomienky odbornej, ale aj neodbornej verejnosti k tejto „obrannej“ Dohode, ju v ultra skrátenom režime ešte ako „horúcu“ podpísala?

Lebo čo? Už nebolo času? Už sa malo niečo výnimočné udiať…???

 

No a teraz k predmetnej TB GP SR Žilinku, aké posolstvá poslal smerom k Čautovej.

Žilinka hovorí – „…, ale ak povie prezidentka Slovenskej republiky a to pri všetkej úcte lebo má právo na svoj názor, tak ako každý iný, že je nespokojná s tým, ako Žilinka reagoval na dvojnásobnú vraždu pred tým klubom…Ja celkom dobre nerozumiem, ja celkom dobre nerozumiem. Jednoducho myslím, že nie je tu doba, žeby sa Generálny prokurátor mal vyjadrovať, len a v súlade s tým, ako je predstava ktoréhokoľvek politika, ktorého koľvek politika. Ja som to povedal x-krát, mne sú politici absolútne ľahostajní! Absolútne z hľadiska mojich kompetencií…“

Rozumie tomu Čaputová?

Rozumie Čaputová tomu, že GP SR sa nebude riadiť a zariaďovať sa podľa toho, čo si oná želá?!

Na toto jej Žilinka tiež jasne odpovedal takto – „…vyprosujem si, aby tu zo mňa niekto účelovo robil nejakého odľuda, bezcitného človeka, šíriteľa nejakej propagandy a ja neviem čoho. Slovensko milujem tak, ako možno máloktorý z tých, ktorí to tvrdia a ktorí sa do mňa preto navážajú! A úplne na záver jedna poznámka. Všetci vedia a hlavne tí, ktorí sústavne do nás bijú, že pred generálnou prokuratúrou, generálnym prokurátorom alebo prvým námestníkom sú v blízkej dobe rozhodnutia vo veľmi citlivých kauzách spoločensky sledovaných.  Ak má byť toto súčasťou nátlaku voči osobe generálneho prokurátora alebo prvého námestníka GP, tak tudy cesta nevede!

 

Taktiež Žilinka odkázal Čaputovej v súvislosti s Ukrajinsko/Ruským konfliktom tieto jasné slová – „12. marca 2022 v čase, keď sa ústavní činitelia SR báli vstúpiť nohou na územie Ukrajiny, ako do územia postihnutého vojnovým konfliktom, som nemal problém vycestovať do Ukrajiny bez divadla, bez prilby, bez ochrannej balistickej vesty, aby som sa stretol s ukrajinskou generálnou prokurátorkou Irynou Venediktovou, aby som jej opätovne garantoval podporu orgánov generálnej prokuratúry SR…, …nepísal o tom nikto. A nechcem sa niekoho dotknúť“

 

O tomto chrabrom čine GP SR Žilinku, Čaputová nevedela? Alebo vedela a cudne mlčala lebo ona sa po Kyjeve prechádzala, až 31. mája 2022, teda až o 2 a pol mesiaca neskôr ako Žilinka a to vo všetkých tých ochranných pomôckach, ktoré Žilinka na sebe nemal?!

Viď Čaputová v uliciach Kyjeva 31.5.2022 – https://www.facebook.com/photo?fbid=569387517877955&set=pcb.569387847877922

 

No a tento môj výber z predmetnej TB GP SR Žilinku vo vzťahu k Čaputovej, ukončím týmto Žilinkovým citátom smerom, aj a hlavne k Čaputovej – „…ja neviem pod vplyvom koho alebo čoho sa rozhodujete vy, ale pre mňa to bol vždy len a len Zákon. LEN A LEN ZÁKON!“

 

Takže všetko to, čo je mnou vyššie uvedené na základe TB GR SR Žilinku, by sme mohli resp. by som mohol považovať, za taký Žilinkov zdvihnutý ukazovák Čaputovej, že počas jeho úradovania/pôsobenia na stoličke GP SR bude rozhodovať nie on samotný, ale LEN A LEN ZÁKON prostredníctvom neho!!!

A podľa mňa, podľa môjho hlbokého presvedčenia, práve z toho má Čaputová strach.

Áno strach a to z jedného jediného dôvodu.

A ten je podľa mňa tento.

Čaputová bola zvolená a do funkcie „prezidentky“ SR ustanovená 15.6.2019 na päť rokov, teda jej „prezidentovanie“ a jej „prezidentská“ imunita jej skončí 15.6.2024…

Žilinka bol za GP SR zvolený a do funkcie ustanovený 10. decembra 2020 a jeho funkčné obdobie sa skončí nie po piatich rokoch, ale až po rokoch siedmich, teda minimálne do 20. decembra 2027, pokiaľ nebude zvolený nový GP SR.

 

Takže Žilinka bude na pozícií GP SR ešte viac ako 3 roky po tom, čo Čaputová bude už dávno z pozície „prezidentky“ SR preč!!!

 

A čo sa môže za tie tri roky udiať?

Za tie tri roky, čo bude Žilinka ešte GP a Čaputová už nebude „prezidentkou“?

Nuž môže sa udiať niečo, čo dnes Čaputovú, podľa môjho hlbokého presvedčenia máta a straší, keď on a už nebude „prezidentkou“ SR a imunita prezidentská jej pominie a Žilinka ešte stále bude GP SR!!!

Totiž GP SR Žilinka, môže voči nej začať a to nie len ex offo, trestné stíhanie resp. súbor trestných stíhaní, pretože podľa môjho hlbokého presvedčenia, sa Čaputová počas svojho „výkonu“ funkcie „prezidentky“ SR dopustila množstva porušenia zákona/zákonov a Ústavy SR úplne jednoznačne!

Z takých známych, na teraz odložených trestných stíhaní na Čaputovú (lebo ešte je „prezidentka“) je to, z marca 2022, keď na Čaputovú podal trestné oznámenie poslanec SNR (dnes ešte pod názvom NR SR) Ľuboš Blaha za toto – „Zuzana Čaputová vo svojom video-pozdrave použila banderovský pozdrav Sláva Ukrajine…, …Preto podávam na Čaputovú trestné oznámenie podľa § 422 Trestného zákona, ktorým je prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potláčaniu základných práv a slobôd “

 

Zároveň bude zaujímavé, ako sa Žilinka vysporiada aj s tým u Čaputovej, že nedovolila širokú, obsiahlu verejnú, predovšetkým odbornú diskusiu o „obrannej“ Dohode medzi USA a SR a prečo, a na akom základe ju v tak expresne krátkom čase podpísala?!

Čo ju k tomu tlačilo resp. kto ju k tomu tlačil a dotlačil…?!

 

Zároveň je otázne, či sa GP SR Žilinka nevráti, aj oveľa viac do politickej minulosti Čaputovej, keď len kandidovala na prezidentku SR, čo všetko sa v tejto prezidentskej kampani okolo nej dialo a prečo sa tak dialo…

 

Takže áno, toto ja považujem zo strany GP SR Žilinku za zdvihnutý výstražný ukazovák (prst) smerom Čaputovej, aby si uvedomila, že po jej skončení vo funkcií „prezidentky“ SR sa na ňu celkom jednoznačne uplatní Zákon/Zákony platné na území SR a GP SR Žilinka sa nebude rozhodovať vo vzťahu k jej osobe, ako Žilinka, ale len a len ako ZÁKON!!!

 

 

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.