Založ si blog

Čaputová v Štrasburgu pred celou Európou opäť potupila Slovensko a všetkých slušných Slovákov!

Neviem kedy presne  má Čaputová naplánované vystúpenie v Slovenskom parlamente so „svojou“ Správou o stave Slovenskej republiky lebo na práve prebiehajúcej 75. schôdzi parlamentu tento bod nie je zaradený – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=schodze/schodza&ID=471#current

 

Táto 75. schôdza parlamentu by sa mala skončiť 04.11.2022 –  https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview.aspx?DocID=501880

 

Od jej hovorcu Martina Strižinca sme sa 26. septembra 2022 dozvedeli, žeby sa tak malo stať na októbrovej schôdzi, teda na tej práve prebiehajúcej (75.) – „Prezidentka vystúpi so správou o stave republiky v októbri“ – https://www.teraz.sk/slovensko/prezidentka-vystupi-so-spravou-o-stave/662994-clanok.html

 

Nuž neviem, neviem, či to stihne, ak dnes je už pokročilá druhá polovica októbra a Čaputovej vystúpenie v parlamente nie je ešte ani na programe resp. nemá „predsedom“ parlamentu určený termín!

A požiadala vôbec Čaputová Kollára o záujem vystúpiť v parlamente so „svoju“ Správou o stave SR?!

 

Nuž uvidíme.

 

Ale čo Čaputová pre Slovákov opäť „dobrého“ vykonala bolo to, že dňa 19.10.2022 vystúpila pred poslancami EP v Štrasburgu a tam predniesla „svoju“ Správu nie len o „stave“ SR, ale aj o „stave“ EÚ ako takej.

A opäť podľa môjho hlbokého presvedčenia a názoru bola úplne mimo realitu…

Prejav začala Čaputová naozaj  „excelentne“.

Hneď v úvode si doslova a do písmena kopla do celej slovenskej spoločnosti, keď prehlásila toto – „…nedávna homofóbna vražda Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha na

ulici v Bratislave…, …Bol to útok na nás všetkých na Slovensku, pretože zločiny z nenávisti

sú vždy namierené proti samotnej podstate toho, čo predstavuje spoločnosť“

 

Je toto normálne?

Je toto rozumné?

 

Takto ponížiť resp. takto znevážiť celý slovenský ľud pred celou Európou?

Akýže to to bol homofóbny útok na celú slovenskú spoločnosť?

A hneď na to povie toto – „Chcela by som Vás uistiť, že nenávisť v našej spoločnosti neprevláda“

Pýtam sa, nie je toto rozpoltenosť osobnosti?

Veď Čaputová dňa 13.10.2022 na FB píše o Slovákoch a Slovensku ako takom, toto – „…na Slovensko nepatrí nenávisť a netolerancia“

Nie je toto jej konštatovanie možne chápať aj tak, že na celom Slovensku, na celom jeho území, podľa nej, vládne nenávisť a netolerancia, ktorá na Slovensko nepatrí???

Podľa mňa úplná schizofrénia!

 

 

No a potom prešla k „podstate“ „svojho“ prejavu.

A opäť začala „excelentne“, absolútne „nie“ nenávistne, samozrejme, že a výhradne k RF!

Čaputová číta toto – „…rovnováha, o ktorej som hovorila, je za posledné dva roky ohrozovaná dvoma veľkými krízami – pandemickou a bezpečnostnou, ktorú vyvolalo Rusko svojou inváziou Ukrajiny.“

Takže RF je vinná za absolútne všetko!

A USA administratívna vojnovo štvavá politika a jej lokajský podriadená centrála EÚ, sú politickí svätci?!

Tí všetci, s Čaputovou na čele, majú okolo svojich politických hláv svätú politickú gloriolu???!!!

Niečo úžasné!

Ani náznak pokory!

Ani najmenší náznak priznania si časti (značnej!) viny na tom, čo sa tu dnes v Európe a vo svete, za posledné roky deje!

A potom sa Čaputová pochváli – „Na obe sme ako Európska únia zareagovali správne“

A opäť.

Ani najmenší náznak toho, že došlo k závažným prešľapom, že došlo k závažným porušeniam ľudských práv…zo strany všetkých tých, čo si dovolili bezdôvodne gniaviť svojich občanov, čo sme tu na Slovensku pocítili hádam najviac!

Už zabudla Čaputová, ako sme jediní v EÚ zaviedli, aj s jej podporou(!), celoplošné povinné Covid AG testovanie?

Že nás tam nahnali ako ten…?

Už na to zabudla?

Lebo my nie!

Už Čaputová zabudla, že naše, zdôrazňujem absolútne zdravé deti, nemohli chodiť do školy a to bez najmenšieho dôvodu?

Už Čaputová zabudla, že ak im „milostivo“ dovolili ísť sa vzdelávať do škôl, tak len za podmienky, aby bol aspoň jeden z rodičov Covid otestovaný a to na týždennej báze?!

A ak sa obidvaja rodičia vzpriečili tomuto nezmyselnému diktátu, tak dieťa sedelo doma???!!!

A že museli celý deň „dýchať“ skrze nejaké rúško resp. respirátor, ktorý pre zdravého jedinca je výslovne nezdravé, takto dýchať vlastné splodiny späť do pľúc počas celého vyučovacieho dňa, aj následne v popoludňajších krúžkoch a iných aktivitách?!

Pre Boha, Čaputová zabudla?

A my jej toto všetko papkáme?!

Toto boli tie „správne“ kroky a mnoho ďalších nezmyslov, ktoré doslova zničili milióny životov, niektorých to stálo aj životy (nedostupná včasná zdravotná starostlivosť a pod.!), mnohých živobytie, mnohí skončili so svojim podnikaním, z uvedeného titulu aj nárast samovrážd resp. pokusov o samovraždy, obrovské psychické problémy detí, čo samé ostávali doma…, naviac náklady domácnosti hlavne počas zimných mesiacov, kedy bolo potrebné viac kúriť, svietiť, spotreba energií napr. na celodenné používanie PC… postarať sa o celodennú stravu… že došlo k enormnému zadlženiu všetkých štátov EÚ lebo zákaz pracovať a pod…., toto boli tie „správne“ kroky, ktoré EÚ vo svojich národných štátoch vykonala?

Následne začal doslova Covid vakcinačný Armagedon a stým spojené totálne obmedzovanie ľudských práv a slobôd…nemáš plnú Covid experimentálnu vakcináciu (vtedy minimálne dve dávky!), tak si nemohol nikam alebo „áno – môžeš“, ALE buď každých 48 hod. Covid AG test alebo každých 72 hod. Covid PCR test!!!

Nie, Čaputová, ani na to sme nezabudli a nezabudneme…

Bolo naozaj správne, že sa národne štáty EÚ, neriadili vlastnou, rozumnou politikov, ale boli riadené z centrály EÚ a na základe toho, čo odporúčala resp. nariadila WHO a západné farma firmy?!

Bolo rozumné, demokratické, že iný názor na covid „pandémiu“, na jej riešenie, ako ten jediný „správny“, bol zosmiešňovaný, zakazovaný, prenasledovaný…?

Ja hovorím, že NIE!!!

 

Nuž a potom túto „správnu“ politiku EÚ vo vzťahu ku covid „pandémií“ premostila na RF takto – „Podobne rozhodne sme zareagovali na vojnu, ktorú Vladimír Putin 24. februára rozpútal proti nášmu východnému susedovi“

Niečo neskutočné!

Naozaj sme všetci zareagovali rovnako? Spoločne?

A čo také Maďarsko?

A „všetci“ sme na konflikt na Ukrajine zareagovali z vlastného rozhodnutia?

Alebo sme boli k tomu niekým dotlačení, ak nechcem použiť slovo prinútení???

To sami od seba sme sa my Slováci vzdali všetkého vojenského, čo sme mali a poslali sme to z vlastného rozhodnutia na Ukrajinu?

A nechceli sme sa zachovať úplne inak?

Nechceli sme od prvopočiatku konfliktu na Ukrajine, ktorý sa datuje od roku 2014, sa snažiť výlučne o diplomatické a mierové riešenie tohto konfliktu?!

Lebo ja vo svojom okolí nepočúvam už dlhé mesiace nič iné, len ako – chceme MIER!!!

A nie VOJNU/VOJNY!!!

 

No a potom tam Čaputová niečo splieta takéto – „Z oboch kríz si Európania okrem strachu a obáv odniesli aj veľmi silný zážitok celoeurópskej empatie a jednoty. Práve táto skúsenosť nám ukazuje, že najlepšou cestou na prekonanie akýchkoľvek výziev, ktorým ako Únia čelíme, je naša jednota, spolupráca a solidarita.“

To naozaj?

To Čaputová nám ide nahovoriť, že EÚ je jednotná a empatická?

Zabudla, ako nám Nemci na začiatku „pandémie“ doslova skonfiškovali pre nás určené rúška, hlavne pre zdravotnícky personál a vôbec, aleže vôbec im nevadilo, že boli z tej zlej komunistickej Číny???

Alebo bola, je a má byť EÚ skôr poslušná?

A ak poslušná, tak voči čomu a voči komu?!

Aj Čaputová sama uvidí (teda ak by sa pozerala, tak by už dávno videla!) tu európsku „jednotu“ a vzájomnú „empatiu a solidaritu“!

Ona ešte nevidí, že samotné Nemecko už začalo konať na vlastnú päsť?

Že si schválili na prekonanie krízy viac ako 200 miliárd eur, čo si žiadny iný štát EÚ nemôže z existenčných dôvodov dovoliť?

A nebude pravda náhodou to, o čom hovoria triezvi, pragmatickí politici a hlavne nezávislí odborníci EÚ, že keď príde zima a mráz, že každý členský štát sa pustí svojou vlastnou cestou, bez ohľadu na tých druhých?

Že sa v plnej miere prejaví ten povestný pud sebazáchovy?

 

No a potom Čaputová opäť útočí a cieli len na Rusko, keď nehanebne tvrdí toto – „Milióny európskych domácností a podnikov je dnes ohrozovaných skokovým rastom cien energií. Tieto začali rásť ešte pred vojnou, keďže Rusko už minulé leto začalo znižovať dodávky zemného plynu do Európy. Tým začalo deformovať európsky energetický trh a ohrozovať našich občanov“

Pre boha, čo je toto za blud?

A nie je na vine, vo veľkej miere, náhodou v energetickej oblasti tzv. „zelená politika“ Západu?

Tzv. Green will?

Nie je náhodou, v značnej miere, za dnešnou energetickou krízou to, že Nemci, Francúzi a pod. stavili na „obnoviteľné“ energetické zdroje a začali bezhlavo vypínať atómové (jadrové) elektrárne…?

A ne je náhodou za dnešnými vysokými cenami energetických nosičov a EE, ako takej, hlavne západná manipulatívna energetická burza?

A nie je za dnešnou energetickou katastrofou v EÚ, aj to, že ktosi zakázal, aby bol spustený NS1 a NS2?

Tak načo bol potom vybudovaný…?

Komu toto prekážalo resp. prekáža?

Prečo EÚ a Čaputová tiež, miešajú politické hrušky s politickými jablkami a neoddeľujú na najvyššej profesionálnej úrovni politiku od národného hospodárstva???

V ekonomicko-hospodárskych otázkach, ktoré sú životne dôležité pre jednotlivé štáty, jednotlivé národy, je potrebné konať s prihliadnutím na chod spoločnosti, na chod priemyslu… a príkro to oddeľovať od politiky a od prázdnych politických gest!

 

No a potom tam niečo Čaputová splieta o tom, že demokracia (tá vraj eurounijna) je síce fajn, že je potrebné ochraňovať slobodu prejavu a slobodu slová (aké dojímavé, ak…?), ale je potrebné tomu, podľa Čautovej, vymedziť jasné a rázne mantinely(!!!).

Ja to čítam, ako zavedenie silnej CENZÚRY!!!

Gratulujem!

 

Takže toľko k vystúpeniu „našej“ Čaputovej na pôde EP v Štrasburgu a kto má čas, pevné nervy a silný politický žalúdok, tak si to  môže v plnom znení prečítať TU – https://www.prezident.sk/upload-files/85885.pdf

A kto je ešte odvážnejší, tak si to môže pozrieť TU –  https://www.facebook.com/zcaputova/videos/1146830352918393/

 

Na záver dávam do pozornosti, že v 4. sekunde tohto videa, je pohľad na („preplnenú“!) sálu EP, pred ktorú sa ku kecpultu stavia Čaputová a je zreteľne vidno, že o „jej“ prejav v EP bol záujem zo strany euro poslancov, naozaj „enormný“!

Podľa môjho odhadu, tam sedelo asi tak „až“ 100 (sto), pravdepodobne čisto neoliberálnych poslancov EP, z celkového počtu 705!!!

 

PS I:

Takéto a podobné prejavy eurounijných „politikov“ nesmerujú resp. nenapomáhajú mieru, prosperite a stabilite na Európskom kontinente, ale celkom jednoznačne znamenajú pravý opak.

A preto je potrebné, aby v celej EÚ resp. v celej Európe, sa ľud prebudil, vzchopil a zvolil si takých politikov, ktorí budú horieť za mier, pokoj a prosperitu pre naše budúce pokolenia, bez vplyvu vojny chtivej a vojny štvavej zaatlantickej „mocnosti“!!!

 

PS II.

Čaputová v slovenskom parlamente už ani nemusí vystúpiť so „svojou“ Správou o stave SR lebo ju už predniesla europoslancom na pôde, pre ňu osobne s najväčšou pravdepodobnosťou oveľa, oveľa dôležitejšej, teda v EP v Štrasburgu!!!

Takže vy, slovenskí domáci poslanci, v našom Slovenskom Národnom parlamente, ste u Čaputovej až na druhej koľaji (ste s tým spokojní, že najprv EP a až potom vy?), my občania až na úplne poslednej tzv. odstavnej koľaji(!), a teda vám by malo stačiť to, čo predniesla, pre ňu samotnú, s najväčšou pravdepodobnosťou oveľa dôležitejším poslancom, teda tým v EP!!!

A vieme akú to pre vás, vás poslanci nášho národného parlamentu malo dohru?

Ale o tom v inom mojom názorovom článku…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia