Založ si blog

Čaputová, Matovič – otázka a odpoveď !

 

Táto moja jednoduchá otázka a ešte jednoduchšia odpoveď nemá byť v žiadnom prípade satira ba ani recesia v knižnom ponímaní, z týchto dvoch ústavných činiteľov SR.

Otázka znie : – Aký je rozdiel medzi Čaputovou, Matovičom a rúškom ?

Odpoveď : – Žiadny.  Okamžite dať všetkých dole !!!

Odôvodnenie :

  • Matovič je jeden arogantný, diktátorský človek, ktorý je absolútne neschopný, aby bol na pozícií predsedu vlády SR. Nevie na veci reagovať operatívne, necháva alibistický za seba rozhodovať iných. V odbornom konzíliu mal len jednostranne orientovaných odborníkov – epidemiológov. Absolútne odignoroval odborníkov z oblasti infektológie, onkológie, psychológie, psychiatrie, ekonomiky a iných pre fungovanie štátu dôležitých oblastí, podľa okamžitej „pandemickej“ a „epidemiologickej“ situácie. Teda Matovič poškodil ekonomiku štátu viac ako bolo nevyhnutné, spôsobil „svojimi“ epidemiologickými opatreniami to, že slovenské nemocnice neboli niky také prázdne, ako po tieto týždne a mesiace. Ak nadíde čas, kedy bude možné otvorene hovoriť o dôsledkoch Matovičových „odborných“ rozhodnutí, tak sa verejnosť dozvie pravdepodobne šokujúce správy – koľko umrelo ľudí na onkologické ochorenia – neposkytnutá zdravotná pomoc lebo COVID-19, Koľko bolo domáceho násilia, znásilnení, nechcených počatí – následne potraty. Koľko počas týchto týždňov pribudlo ľudí so zvýšeným používaním návykových, omamných a psychotropných látok. Koľko pribudne nových alkoholikov, narkomanov – nešťastí v rodinách. Koľkí ľudia prídu o prácu v dôsledku neodôvodneného „dusenia“ ekonomiky atď.ˇ. atď.

Jednoducho Matovič ukázal a predviedol, že nesmie ostať na tejto pozícií ba ani na nijakej inej politickej pozícií (napr. ako opozičný poslanec!) dlhšie ako je nevyhnutné a zákonom dané.

  • Čaputová – napomáha tejto situácií, nepomenúvala otvorene a adresne chybné kroky Matoviča a teda z tohto pohľadu je jednoznačne spolupáchateľ a spoluzodpovedná za stav, v akom sa dnes a v blízkej budúcnosti bude naša spoločnosť a ekonomika nachádzať. Nestačí všeobecne povedať vo „svojej“ Správe o stave republiky „…nemali by sme dnes…, …nevracajme sa do čias pred koronakrízou…“, ale mala a má jednoznačne pomenovať veci adresne takto „…premiér Matovič by mal urobiť toto…, …vláda pod vedení Igora Matoviča umelo spôsobuje úpadok spoločnosti a ekonomiky SR…, …premiér Matovič by si mal do svojho tímu odborníkov pribrať aj odborníkov z iných oblasti zdravotníctva, spoločnosti a ekonomiky aj iných odborníkov…, …premiér Matovič, ako predseda vlády je plne zodpovedný za rozhodnutia vlády a za dôsledky, aké to bude mať resp. má na celú slovenskú spoločnosť, ekonomiku a život v Slovenskej republike…!“ Počuli sme niečo takéto z úst environmentalistky Zuzany Čaputovej ?! Nie a ani počuť nebudeme. Preto ani ona by nemala zostať na poste najvyššieho ústavného činiteľa SR ani o minútu dlhšie, ako je nevyhnutné a na základe platného zákona na území SR by mala byť pozbavená tejto významnej funkcie !!!
  • Rúško, rúška – kto si myslí, že mu toto pomáha a že toto je symbol boja proti tejto nezmyselnej koronakrízy, tak nech sa páči nech si rúško nosí naďalej a to aj tam, kde mu to dnes diktátor Matovič už „milosrdne“ neprikazuje ! Rúško je účinné, ale hlavne voči smogovej situácii, voči značne mechanicky znečistenému prostrediu a pod. Ale je nesmierne mylné si myslieť, že rúško vás ochráni pred nano časticami akéhokoľvek vírusu. Áno už ho poniektorí nosia už aj v USA, ale tak ako u nás tak aj tam spĺňa hlavne psychologický efekt a ľudia si myslia, že už sú v bezpečí ! Totálny omyl a je potrebné si vypočuť odborníkov z oblasti imunológie a odborníkov na pľúcne choroby a vypočujete si veľmi zarážajúce informácie, že rúško vás nielenže nechráni, ale keď ho neviete ako, kde a kedy používať, tak je pre ľudský organizmus nadmieru nebezpečné ho nosiť ! No a infantilne oponovanie, že aj lekári nosia rúško celý život a im to neškodí ! A to myslíte naozaj, takto lacno oponovať ?! Takže vážení, lekári nosia rúško, ale len tam kde je to nevyhnutné napr. operácie alebo pri ťažkých zdravotných stavoch pacientov, ktorí sú umiestňovaní do sterilného prostredia. PO ukončení pracovnej doby, ale aj počas pracovnej doby, keď sa nachádzajú mimo pacienta, tak rúško dávajú okamžite z tváre a horných dýchacích ciest dole !!! Už ste videli pred koronakrízov chodiť lekárov po ulici alebo po spoločných priestoroch nemocnice s rúškom na tvári ?! Ja som počas celého môjho doterajšieho života (53) ani za socializmu ani teraz za kapitalistickej neúprosnej totality (kapitalizmus patrí medzi jeden z najhorších totalitných systémov!), ani raz pri návšteve všeobecného lekára alebo iného odborného lekára (napr. očné, zubné a pod.), nenašiel ho v ordinácií v rúšku, ba ani na chodbách nemocníc a to už nehovorím o exteriéri nemocničných pozemkov medzi jednotlivými nemocnici patriacich budovách ! A ak sme prišli k všeobecnému lekárovi s „obyčajnou“ chrípkou s možno ešte väčším nebezpečenstvom pre ľudský organizmus, ako má tento nový korona vírus, tak celá procedúra vyšetrenia prebiehala ako u pacienta, tak aj u lekára bez rúška – netvrdím, že je zo z medicínskeho hľadiska správne, ale pravda je taká vtedy (pred rokom 1989) a bola aj pred koronavírusom !!!

A na záver ešte jedná otázka na ktorú požadujem, aby mi dali odpoveď Čaputová, Matovič a jeho odborné epidemiologické konzílium. Majú dosť možností, aby to vedeli zodpovedať napr. nech sa obratia na štatistiky WHO – svetovej zdravotníckej organizácie ! Práve do tejto chvíle podľa „pravdivých“ štatistík umrelo „na“ nový koronavírus COVID-19 od počiatku sledovania okolo 420 000 tisíc ľudí. A ja sa pýtam oproti tomu istému obdobiu za rok 2019 umrelo na svete o 420 000 ľudí viac alebo je to v rámci celkovej štatistiky úmrtnosti takmer to isté, ako v minulom roku za merateľné obdobie. Zrozumiteľnejšie, ak za obdobie november 2018 až jún 2019 zomrelo na svete okolo 26 miliónov ľudí (z rôznych dôvodov) tak za obdobie november 2019 až jún 2020 zomrelo na svete 26 miliónov 420 tisíc ľudí alebo tiež „len“ 26 miliónov (+/-) a z toho „na“ korona vírus 420 tisíc ?!

Prosím pozrite si, tí čo mate možnosť túto online web stránku https://www.worldometers.info/sk/ .  Na tejto stránke nájdete naživo informácie napr. o aktuálnom počte narodených detí od začiatku roka 2020, počet obyvateľov sveta v reálnom čase a iné. Ale čo je pre dnešný „pandemický“ celosvetový stav najpodstatnejšie, tak sa tam naživo dozviete aj to,  koľko ľudí zomrelo na svete od začiatku tohto roka (z rôznych príčin) a k tejto chvíli je to

26,4 milióna !!!  A teraz si porovnajte, že sledujeme len a výhradne úmrtia na nový koronavírus a tých je podľa štatistík svetovej zdravotníckej organizácie do týchto chvíľ 420 000 čo je z celkového počtu úmrtí od začiatku roka „až“ 1,59 % – naozaj číslo, ktoré je hodné vyhlásenia celosvetovej pandémie.

A ak sa chcete pohrať s číslami ešte viac, tak k tejto chvíli je na svete živých ľudí okolo 7,8 miliardy a počet mŕtvych „na“ korona vírus – 420 tisíc predstavuje k celkovému počtu obyvateľov planéty Zem „až“ „pandemických“ 0,01 % !!! Konšpirácia ? Alebo stav skutočných čísel ?!

Záver je len jeden – komu vyhovuje toto diktátorské správanie Igora Matoviča a nevadí mu ako je ním manipulovaný a „usmerňovaný“, tak nech sa páči a takýchto jedincov je mi úprimne ľúto. My ostatní, ktorí sme nenechali sebou manipulovať ani pred rokom 1989 (lebo aj súdruhovia vedeli, kde sú hranice!), ale aj tí z radov mladších, nenechajme sa „riadiť“ bezhlavo a bez rozmyslu diktátorom Matovičom, environmentalistkou z prezidentského paláca. Nemajme strach a tak ako nám to ústava SR umožňuje slobodne, demokraticky a pokojne prejavme svoj nesúhlas s touto vládou a touto „prezidentkou“ a vytvárajme naozajstný verejný tlak, aby doba „vládnutia“ týchto ľudí pominula čo najskôr !!!

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.