Založ si blog

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen )

Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe naznačovať, že jej to ide dobre a že to Blahovi dáva pocítiť, že terazky je na „nezávislej“ a „pluralitnej“ pôde dnešnej RTVS!

Že ona je tam pani a on je len hosť, ktorý sa má jej prispôsobiť a že môže hovoriť len to, čo ona uzná za vhodné, aby to mohlo na „pluralitnej“ obrazovke RTVS zaznieť.

Ak sa jej to, čo Blaha hovorí nepozdávalo, čo bolo zakaždým, keď Blaha dopovedal, tak ho ešte „faktami“ so „svojich osobných zdrojov“ (ako sa raz bola vyjadrila, keď v štúdiu sedel iný smerák – Juraj Blanár) podľa jej slov, musela(!) doplniť!

A keď jej Blaha dal jasne najavo, že na takéto jej doplnenie „faktov“ on jednoznačne musí zareagovať lebo to neboli fakty, ale pafakty, tak ho zahriakla, že už mal dostatočne dlhý čas a že teraz dáva slovo druhému diskutujúcemu (Jozef Hajko – KDH).

Samozrejme, že Blaha to tak nemohol nechať lebo Jančkárovej extempore si jednoznačne jeho bezprostrednú reakciu vyžadovalo a chcel to jej a hlavne divákom dovysvetliť, tak Jančkárová zasiahla takto „demokraticky – „Prosím stiahnite mikrofón pánovi Blahovi“ – pozri tu v čase 1:11:00 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/460291#4298

A Blaha bol vypnutý!

Ak by toto urobil moderátor v nejakom komerčnom médiu, tak dobre, nie sú priamo platený zo štátneho rozpočtu a zväčša žijú z reklamy, ale že si niečo tak nehorázne dovolí moderátor média, ktoré je zo zákona resp. by malo byť zo zákona verejnoprávne, plne pluralitné a hlavne platené zo štátneho rozpočtu, teda z peňazí nás všetkých, tak toto je niečo, čo sa nesmie v RTVS už nikdy stať!!!

To si Jančkárová naozaj myslí, že v tom momente vypla len Blahu?

No tak to sa teda veľmi mýli!

Blahu v ostatných PV 2023 priamo krúžkovaním volilo a teraz fakt pre Jančkárovú, presne 220 478 občanov-voličov SR, takže Jančkárová akoby vypla aj ich!

A zároveň vypla aj tých, čo volili v ostatných PV 2023 SMER-SSD a tých bolo, opäť fakt pre Jančkárovú, presne – 681 017 občanov – voličov SR!

A zároveň tým pádom vypla aj všetkých tých, čo volili dnešnú vládnu koalíciu a tých bolo, opäť fakt pre Jančkárovú, presne – 1 284 427 občanov – voličov SR!

Takže áno, sám Blaha Jančkárovú „vypnúť“ nemôže, ale tých 1 284 427 občanov – voličov SR, ktorí spoločne volili v ostatných PV 2023 dnešnú vládnu koalíciu, ju „vypnúť“ môžu a to prostredníctvom všetkých tých svojich volených zástupcov v Parlamente SR, ktorí sa na základe ich hlasov do Parlamentu SR dostali a to prostredníctvom prepotrebnej novelizácie Zákona o RTVS!!!!

Táto novela zákona o RTVS neurobí nič iné, len resp. „len“, vráti do RTVS pluralitu a rešpektovanie Zákona!

Žiadne mocenské ovládnutie!

Nič podobné!

Len a výhradne dodržiavanie Zákona ako takého!

Lebo nedodržiavanie zákona je na Slovensku ešte stále trestné!

A ešte zopár poznámok k druhému diskutujúcemu, k Jozefovi Hajkovi z KDH.

Bolo jasne vidieť na Jančkárovej, že ho berie inak ako Blahu, že bola k nemu kolegiálna, ako k svojmu bývalému kolegovi a hlavne bývalému moderátorovi tejto relácie RTVS. (rok 2018)

Jemu akosi nekládla nepríjemné otázky, ale mu takmer zakaždým, keď Blaha dopovedal, kládla otázky typu – „pán Hajko, vy súhlasíte s tým, čo tu hovoril teraz pán Blaha?“

A to akože očakávala, že politický oponent a dnes opozičný poslanec vo vzťahu k Blahovi jej odpovie, že áno?!

Zo strany Jančkárovej jasná tendencia Blahu poškodiť a Hajka pred divákmi vyzdvihnúť!

Prečo sa Jančkárová svojho bývalého kolegu Hajka neopýtala napr. na toto? – https://dennikn.sk/blog/1226605/novy-moderator-vratil-uroven-o-5-minut-12-do-90-tych-rokov/

A teraz k samotnému Hajkovi.

Pozorný divák si nemohol nevšimnúť, že Hajko si po Blahovi neustále vyžadoval, aby v tejto nedeľnej obedňajšej politickej diskusií zavládol pokoj, aby občania SR nemali pokazenú nedeľu a nedeľňajší obed, a pritom neustále doslova zatínal pery a zuby!

Jeho odpovede a komentáre priam, pre mňa osobne, sršali zlobou!

A keď si Hajko chce nabudúce urobiť pokojnú nedeľu a si oddýchnuť od politiky, tak nech neprijíma pozvanie do politickej diskusie, hlavne ak diskutuje so svojim politickým oponentom!

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Dozvuky atentátu na Fica: stretne sa vláda aj Bezpečnostná rada

16.05.2024 08:21

Po streľbe na premiéra Roberta Fica sa vo štvrtok zíde Bezpečnostná rada SR. Zraneného Fica v stredu večer operovali, mal by byť mimo ohrozenia života.

Handlová, atentátnik, streľba, Fico

Parlament zmĺkol, zakázali návštevy. Paralyzovaný môže byť až do júna, pripustil Žiga. Fica označil za kamaráta

16.05.2024 08:00

Žiga si vie predstaviť, že sa body programu z aktuálnej schôdze presunú na jún.

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.