Založ si blog

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/

Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality.

Možno sa niekomu bude zdať, že obsah resp. téma tohto môjho článku, je mimo akúkoľvek politickú realitu a politickú zrealizovateľnosť.

Naozaj?

A kto by si bol niekedy pomyslel, že niekedy zasadnú v jednej vláde SNS a niektorí z maďarských politických subjektov existujúcich na našej slovenskej politickej scéne?

I stalo sa!

Po PV 2016 zasadli v jednej Vláde SR spolu SMER-SD a SNS s MOST-HÍD (+ zaniknuvšia SIEŤ)!

Po PV 2023 nastala situácia, kedy vo vládnej koalícií mohli figurovať aj KDH a štvorkoalícia by tým pádom disponovala ústavnou väčšinou – 91 poslaneckých mandátov.

Avšak KDH sa rozhodili ísť do opozície, kde plne spolupracuje s PS – naposledy podpora Ivana Korčoka v PrV 2024 (niečo nepochopiteľné!).

Niečo, čo pre KDH je absolútne neprirodzené!

V KDH by už mali konečne pochopiť, že ich prirodzenejšími partnermi na politickú spoluprácu sú hlavne SNS, ale aj SMER-SSD a z časti aj HLAS-SD.

Ale aj HNURTIE REPUBLIKA a z časti aj K-ĽSNS.

V KDH by sa mali vzdať predsudkov, že oni nemôžu na celoštátnej úrovni, na vládnej úrovni spolupracovať so SMER-SSD, SNS, HLAS-SD, HNUTIE REPUBLIKA, prípadne aj s K-ĽSNS lebo by ich za to nepochválili v centrále EÚ a hlavne by sa dostali do nemilosti „slovenských“ zapredaneckých médií, dezinfoscény „hlavného prúdu“!

Včera v sobotných dialógoch sa Fico vyjadril, že on by na pozícií Predsedu Parlamentu SR rád videl Andreja Danka – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/706461-pre-slovensko-by-bolo-podla-fica-najlepsie-keby-bol-danko-sefom-parlamentu/

Nuž teda, aj keď som jasným podporovateľom dnešnej Vlády SR a vládnej koalície, tak je potrebné byť kritický aj voči nej, ak je niečo, čo nie je na propsech, nielen dnešnej vládnej koalície, ale už vôbec nie na prospech Slovenska, ako takého.

Andrej Danko svoju príležitosť dostal po PV 2016 a naozaj s ňou naložil nie celkom najšťastnejšie.

Iste, každý kto robí, tak robí aj chyby, ale najväčšiu chybu Danko urobil po PV 2020, kedy sa nie celkom čistým straníckym spôsobom (samo)udržal na pozícií Predsedu SNS – https://domov.sme.sk/c/22487084/danko-obhajil-post-predsedu-sns.html , čo som ostro skritizoval 16.9.2020 v tomto článku – https://ferro.blog.pravda.sk/2020/09/16/nikto-tak-nedokaze-rozosmiat-igora-matovica-ako-andrej-danko/

Takže si naozaj nemyslím, že tlačiť dnes Danka na pozíciu Predsedu nášho národného Parlamentu, je najšťastnejšie ba ani najpotrebnejšie.

Dnes by som sa zameral hlavne na KDH, ktorému by bolo potrebné z ich politických úst, doslova vytrhnúť tú povestnú stoličku, v ktorej majú tak silný PS kaz, že obyčajná politická plomba, po vyvŕtaní PS kazu, tu už nestačí!

A teraz to príde!

Niečo, čo je na našej dlhoročnej politickej scéne, od vzniku samostatnej SR (1993) takmer nemožné a pre niektoré kruhy absolútne neuskutočniteľné!

Ja by som dnes išiel politicky investovať tak, žeby to nebola len pre dnešok krátkodobá investícia, ale hlavne by to bola politická investícia do politickej budúcnosti SR ako takej.

Ja by som dnes začal komunikovať a rokovať s KDH, aby na uvoľnené miesto Predsedu nášho národného parlamentu zasadol nominant KDH!

Niekto z terajších poslancov KDH.

Šok?

Ilúzia?

Fantazmagória?

Možno. Ale nie neuskutočniteľné!

Čo by sa tým dosiahlo?

Nuž viacero veci naraz hneď a veľa vecí prospešných pre ďalší politický vývoj na Slovensku do budúcnosti.

Ak by sa podarilo dnes posadiť do kresla Predsedu nášho Parlamentu niektorého z poslancov KDH, tak by sa stalo čo?

Hneď prvý benefit by bol ten, žeby sa tým okamžite z politických úst KDH vytrhla tá PS stolička, ktorá ich akosi kvári, ale nevedia ako z toho von.

Áno, bol by to istý precedens, že na pozíciu Predsedu Parlamentu nezasadol predstaviteľ vládnej koalície, ale predstaviteľ opozície.

Avšak dnes, keď všetci volajú po ukľudnení slovenskej spoločnosti po PrV 2024 (Čaputová, Pellegrini, Fico…), by toto bol najukľudňujucejší ťah zo strany dnešnej vládnej koalície!

Týmto by vládna koalícia jasne dokázala všetkým Slovákom, že im nejde o absolútnu moc v štáte, ale že im ide o dobro Slovenskej republiky a o dobro ľudu slovenského, národa slovenského.

Zároveň by sa KDH dostalo v Parlamente a na našej politickej scéne z polohy kritika, do polohy spoluzodpovedného!

KDH dlhodobo jasne hovorí, že oni sa zodpovednosti za chod štátu neobávajú a že majú na to, ako politický subjekt všetky predpoklady.

Tak prečo im v tom nepomôcť?

Áno, plne si uvedomujem, že niečo také sa v politike „nerobí“, možno ani nikde sa to ešte vo fungujúcich demokraciách, nikde vo svete nestalo,  žeby predsedom národného parlamentu bol predstaviteľ mimo vládnu koalíciu, ale povedzme si na rovinu, že dnes je na Slovensku po PrV 2024 špecifická situácia!

Špecifická v tom, že dnešná slovenská spoločnosť, je hlavne vinou dnešnej opozície, hlavne vinou PS (na čele s Čaputovou!) a „OĽANO“, v takom spoločenskom marazme a rozklade, že je potrebné na politickej úrovni vykonať aj veci politický abnormálne!

Abnormálne?  Nuž nie až tak celkom.

Takýto politický precedens nájdeme nie tak ďaleko od nás a nie až tak dávno – je to Česká republika.

Vo volebnom období 1998-2002 bola v ČR vládnucou stranou Zemanová ČSSD a Predseda českého Parlamentu – Sněmovne, bol opozičný Václav Klaus z ODS.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_p%C5%99edsed%C5%AF_Poslaneck%C3%A9_sn%C4%9Bmovny_Parlamentu_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky pozri poradové číslo 3.

Iste, nie je to úplne porovnateľná situácia, ale myslím si, že to stojí na zamyslenie sa, či sa dnes na slovenskej politickej, parlamentnej scéne, nepokúsiť o niečo, čo sme tu politicky ešte nezažili.

KDH by sa tým pádom stalo viac politicky zodpovedné za vývoj v našej republike.

KDH by sme tým pádom vzdialili od PS.

A KDH by sa v budúcnosti mohlo stať koaličným, partnerom tým politickým subjektom, ktoré sú konzervatívne, kresťanské, pro slovenské, pro národné.

Zároveň by sa KDH stalo politickým subjektom aj jasne pro európskym a nie pro eurounijným!

Lebo je obrovský rozdiel byť pro európsky, ako pro eurounijným v dnešnej politickej podobe EÚ!

Záver?

Je presne ten, aký mám v názve – je načase KDH vytrhnúť politickú stoličku – tú deravú a plnú politického kazu PS!

SMER-SSD, HLAS-SD a SNS – zamyslíte sa aj nad touto možnosťou.

Ak by sa Vám podaril takýto, nie len voči KDH, politicky veľkorysý husársky kúsok, ale aj veľkorysý k veľkej časti slovenskej spoločnosti, boli by ste prví, ktorí by Slovensku, Európe a celému svetu dokázali, že nie Váš osobný prospech Vám leží na Vašom politickom srdci, ale hlavne a predovšetkým prospech Slovenka, všetkých obyvateľov Slovenskej republiky!

P.S:

Je na čase politicky vyrvať KDH z pazúrov neoliberálov PS!

Áno, možno aj takýmto spôsobom o akom píšem vyššie v texte.

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.