Založ si blog

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

Ale začnem tak trochu „netradične“!

Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou.

Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO!

Čaputová sa k tomu vyjadrila takto – „Toto naše rozhodnutie spred 20 rokov považujem za najdôležitejšie, pokiaľ ide o zabezpečenie istôt bezpečnosti a prosperity našej krajiny. Pretože sme v klube, ktorý nám poskytuje ochranu v súčasnosti aj do budúcna“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/704720-caputova-clenstvo-v-klube-nato-nam-poskytuje-ochranu-teraz-aj-do-buducna/

Nuž teda nech mi je dovolené na toto jej tvrdenie, vysoko manipulatívne, absolútne nepravdivé zareagovať.

Čaputová hovorí, že – „Toto naše rozhodnutie…“

Pýtam sa, koho má Čaputová na mysli, keď tvrdí, že – „Toto bolo naše rozhodnutie“?

To kto je za slovíčkom „naše“?

Ja si teda nepamätám, žeby sa nás občanov vtedajšej Slovenskej republiky tu žijúcich s trvalým pobytom, bol niekto opýtal na to, či chceme do NATO!

Nuž veru NIKTO!

Rozhodla o tom „vláda“ Mikuláša Dzurindu a hlavne sám Dzurinda!

Takže prvé Čaputovej klamstvo a zavádzanie o „našom“ členstve v NATO!

Čaputová ďalej vo svojom vyjadrení o tom, že sme, teda ona je, členom NATO tvrdí, že tento akt, rýdzo politický a na základe rozhodnutia zopár vtedajších „vládnych“ slovenských resp. „slovenských“ politikov, bol ten najdôležitejší, čo sa našej bezpečnosti týka.

Nuž teda aj toto označujem za blud a totálnu dezinformačnú manipuláciu tých obyvateľov SR, ktorí si pri svojej mladosti toho o vtedajších bezpečnostných pomeroch v Európe nemôžu nič pamätať a teda Čaputovej aj veria.

Takže niekoľko faktov. 21. júna 1991 Slovensko, vtedy ešte v rámci Česko-Slovenska, opustil posledný ruský vojak.

Ruské vojská opustili našu zem bez násilia!

Jednoducho po dohode sa zobrali, pekne zbalili a v kľude odišli! (odídu takto kľudne a bez výhrad zo Slovenska aj U.S.ARMY a NATO, keď ich o to slušne požiadame?)

Ja si nepamätám, žeby nám niekto z týchto ruských vojakov z odchádzajúceho vlaku smerom na východ (a oni nezostali vtedy ani na Ukrajine!), hrozil ukazovákom a vyhrážal sa nám, že – „Toto Vám nikdy nezabudneme!“, ako to urobil jeden kandidát na prezidenta SR v tú pamätnú volebnú noc, keď sa dozvedel, že neuspel v demokratických voľbách.

Vtedy sme nečelili žiadnej bezpečnostnej hrozbe?

NIE!

Lebo Rusi odišli, my sme mali svoje vojsko, vtedy ešte s povinnou vojenskou službou a všetko bolo v poriadku.

Avšak bol tu iný, čo sa chcel na našom území vojensky usadiť!

Varšavská zmluva zanikla, ale NATO NIE!

A tak si USA a spol. povedali, že ak nás nejakým, aj keď pokútnym spôsobom, nedotiahnu do ich vojnovo-štváčskeho paktu pod názvom NATO, tak nám bude hroziť bezpečnostné riziko!

ÁNO?

A od koho?

Keď Rusi len toť nedávno odišli a odvtedy tu ani len ekonomicky nepáchli lebo, čo sa našej socialistickej ekonomiky týkalo, tak o tú mali obrovský záujem všetci veľkokapitalisti západného „demokratického“ sveta!

Takže ja vnímam fakt, že bezpečnostné riziko nám začalo hroziť a od vtedy sa len znásobuje, od chvíle, keď nás USA dotiahli skrze vtedajších slovenských kolaborantov s nimi, do vojnovo-štváčskeho spolku – NATO!

Odvtedy to s našou bezpečnosťou ide nie dole vodou, ale priam strmhlav dole vodopádom!

Čaputová ďalej zavádza a našou mladou generáciou vedome manipuluje aj tým, že tvrdí, že odkedy sme, teda ona je, členom/mi NATO, tak jej akási bezmenná krajina prosperuje.

Naozaj?

A nie náhodou sa našim, teda jej, vstupom do NATO naša armáda totálne zdecimovala, hlavne keď bezhlavo všetko bojaschopné zariadenie od 24.2.2022 poposielali na isté zničenie na Ukrajinu a zároveň od tej chvíle začali bohatnúť, USA a Západne zbrojovky?!

A nie náhodou sa od chvíle, kedy tu začal bašovať a bačovať Dzurinda a spol. sa naša „prosperita“ preniesla do rúk USA a západných štátov vtedajšej „starej“ EÚ, keď im za babku odovzdal všetky naše ekonomické zlaté nosnice?!

Toto je tá prosperita, ktorá tu nastala od vstupu do NATO?

Jednoducho povedané – NATO – je bezpečnostná hrozba pre každého, kto  je jej členom!

A žiaľ, dnes sme to aj my!

Iste, teraz zavádzajú a klamú, že ak by sme neboli v NATO, tak by nás bezpečnostne ohrozovalo Rusko lebo už je na Ukrajine a vraj má namierené ďalej na Západ!

Naozaj?

A nie je to náhodou úplne, aleže úplne naopak?

Nie je to náhodou tak, že NATO je to vojnovo-štváčske spoločenstvo pod jasnou kuratelou a velením USA, ktoré svojou rozpínavosťou až na samotné hranice s RF, spravilo celú Európu najohrozenejším miestom na svete?!

Prečo mali USA a ich vojenský pakt NATO, takú potrebu nezaniknúť po zániku Varšavskej zmluvy, ale sa naopak ešte posilňovať o nových členov a takto si vojensky zvyšovať svoje militantné postavenie v Európe?!

Koho Rusi chceli v Európe napadnúť, keď doslova zo dňa na deň stratili všetkých dovtedajších  vojenských spojencov po 1991, po zániku Varšavskej zmluvy a ich armáda bola na úrovni, jemne povedané, v pozícii a na úrovni – post II. svetovej vojny?!

Nuž nikoho!

A zbrojiť ich naučili práve USA a ich európski lokaji z NATO, kde nás dostalo zopár slovenských kolaborantov s USA a NATO, na čele s Dzurindom!

Takže toľko k nezmyslom, bludom dezinformáciám hoaxom, ktoré vyslovila Čaputová vo vzťahu k našej, bohužiaľ už 20 ročnej poddajnej a lokajskej prítomnosti v militantných pazúroch USA a ich NATO!

Ja by som dnes navrhoval Vláde SR, aby napísali dve depeše rovnakého znenia.

Kde by sa jasne písalo resp. by tam bola jasná otázka – „Ak by sme sa ako suverénna samostatná Slovenská republika, na základe celoštátneho referenda, rozhodli stať neutrálnym štátom, garantovali by ste nám z Vašej strany bezpečnosť?“

A tieto poslali na východ do Moskvy, do Kremľa a na západ do Washingtonu, do Bieleho domu.

Naozaj by ma zaujímala ich odpoveď!

Myslím si, že je na čase, aby sme na Slovensku začalo rozprávať o možnosti našej neutrality vážne a je potrebné, aby sa niektorý z politických subjektov (SNS, HNUTIE REPUBLIKA, K-ĽSNS, Slovenské hnutie obrody…) chopil iniciatívy a zorganizoval by tu u nás na Slovensku celoštátne Referendum o možnosti našej vojensko-bezpečnostnej neutrality.

Otázka by bola stručná a jasná – „Ste za neutralitu Slovenskej republiky?“

A odpoveď by bola len „ÁNO“ alebo „NIE“.

Slováci poďme do toho!

P.S. I.:

A čo je neutralita? Pozri TU – https://sk.wikipedia.org/wiki/Neutralita

P.S. II.

Najlepšie by bolo, ak by o neutralitu požiadala celá EÚ!

A požiadali by o štatút neutrality vojensko-bezpečnostne garantovanú ako Ruskou federáciou, tak aj Spojenými štátmi americkými!

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.