Založ si blog

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/

Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality.

Možno sa niekomu bude zdať, že obsah resp. téma tohto môjho článku, je mimo akúkoľvek politickú realitu a politickú zrealizovateľnosť.

Naozaj?

A kto by si bol niekedy pomyslel, že niekedy zasadnú v jednej vláde SNS a niektorí z maďarských politických subjektov existujúcich na našej slovenskej politickej scéne?

I stalo sa!

Po PV 2016 zasadli v jednej Vláde SR spolu SMER-SD a SNS s MOST-HÍD (+ zaniknuvšia SIEŤ)!

Po PV 2023 nastala situácia, kedy vo vládnej koalícií mohli figurovať aj KDH a štvorkoalícia by tým pádom disponovala ústavnou väčšinou – 91 poslaneckých mandátov.

Avšak KDH sa rozhodili ísť do opozície, kde plne spolupracuje s PS – naposledy podpora Ivana Korčoka v PrV 2024 (niečo nepochopiteľné!).

Niečo, čo pre KDH je absolútne neprirodzené!

V KDH by už mali konečne pochopiť, že ich prirodzenejšími partnermi na politickú spoluprácu sú hlavne SNS, ale aj SMER-SSD a z časti aj HLAS-SD.

Ale aj HNURTIE REPUBLIKA a z časti aj K-ĽSNS.

V KDH by sa mali vzdať predsudkov, že oni nemôžu na celoštátnej úrovni, na vládnej úrovni spolupracovať so SMER-SSD, SNS, HLAS-SD, HNUTIE REPUBLIKA, prípadne aj s K-ĽSNS lebo by ich za to nepochválili v centrále EÚ a hlavne by sa dostali do nemilosti „slovenských“ zapredaneckých médií, dezinfoscény „hlavného prúdu“!

Včera v sobotných dialógoch sa Fico vyjadril, že on by na pozícií Predsedu Parlamentu SR rád videl Andreja Danka – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/706461-pre-slovensko-by-bolo-podla-fica-najlepsie-keby-bol-danko-sefom-parlamentu/

Nuž teda, aj keď som jasným podporovateľom dnešnej Vlády SR a vládnej koalície, tak je potrebné byť kritický aj voči nej, ak je niečo, čo nie je na propsech, nielen dnešnej vládnej koalície, ale už vôbec nie na prospech Slovenska, ako takého.

Andrej Danko svoju príležitosť dostal po PV 2016 a naozaj s ňou naložil nie celkom najšťastnejšie.

Iste, každý kto robí, tak robí aj chyby, ale najväčšiu chybu Danko urobil po PV 2020, kedy sa nie celkom čistým straníckym spôsobom (samo)udržal na pozícií Predsedu SNS – https://domov.sme.sk/c/22487084/danko-obhajil-post-predsedu-sns.html , čo som ostro skritizoval 16.9.2020 v tomto článku – https://ferro.blog.pravda.sk/2020/09/16/nikto-tak-nedokaze-rozosmiat-igora-matovica-ako-andrej-danko/

Takže si naozaj nemyslím, že tlačiť dnes Danka na pozíciu Predsedu nášho národného Parlamentu, je najšťastnejšie ba ani najpotrebnejšie.

Dnes by som sa zameral hlavne na KDH, ktorému by bolo potrebné z ich politických úst, doslova vytrhnúť tú povestnú stoličku, v ktorej majú tak silný PS kaz, že obyčajná politická plomba, po vyvŕtaní PS kazu, tu už nestačí!

A teraz to príde!

Niečo, čo je na našej dlhoročnej politickej scéne, od vzniku samostatnej SR (1993) takmer nemožné a pre niektoré kruhy absolútne neuskutočniteľné!

Ja by som dnes išiel politicky investovať tak, žeby to nebola len pre dnešok krátkodobá investícia, ale hlavne by to bola politická investícia do politickej budúcnosti SR ako takej.

Ja by som dnes začal komunikovať a rokovať s KDH, aby na uvoľnené miesto Predsedu nášho národného parlamentu zasadol nominant KDH!

Niekto z terajších poslancov KDH.

Šok?

Ilúzia?

Fantazmagória?

Možno. Ale nie neuskutočniteľné!

Čo by sa tým dosiahlo?

Nuž viacero veci naraz hneď a veľa vecí prospešných pre ďalší politický vývoj na Slovensku do budúcnosti.

Ak by sa podarilo dnes posadiť do kresla Predsedu nášho Parlamentu niektorého z poslancov KDH, tak by sa stalo čo?

Hneď prvý benefit by bol ten, žeby sa tým okamžite z politických úst KDH vytrhla tá PS stolička, ktorá ich akosi kvári, ale nevedia ako z toho von.

Áno, bol by to istý precedens, že na pozíciu Predsedu Parlamentu nezasadol predstaviteľ vládnej koalície, ale predstaviteľ opozície.

Avšak dnes, keď všetci volajú po ukľudnení slovenskej spoločnosti po PrV 2024 (Čaputová, Pellegrini, Fico…), by toto bol najukľudňujucejší ťah zo strany dnešnej vládnej koalície!

Týmto by vládna koalícia jasne dokázala všetkým Slovákom, že im nejde o absolútnu moc v štáte, ale že im ide o dobro Slovenskej republiky a o dobro ľudu slovenského, národa slovenského.

Zároveň by sa KDH dostalo v Parlamente a na našej politickej scéne z polohy kritika, do polohy spoluzodpovedného!

KDH dlhodobo jasne hovorí, že oni sa zodpovednosti za chod štátu neobávajú a že majú na to, ako politický subjekt všetky predpoklady.

Tak prečo im v tom nepomôcť?

Áno, plne si uvedomujem, že niečo také sa v politike „nerobí“, možno ani nikde sa to ešte vo fungujúcich demokraciách, nikde vo svete nestalo,  žeby predsedom národného parlamentu bol predstaviteľ mimo vládnu koalíciu, ale povedzme si na rovinu, že dnes je na Slovensku po PrV 2024 špecifická situácia!

Špecifická v tom, že dnešná slovenská spoločnosť, je hlavne vinou dnešnej opozície, hlavne vinou PS (na čele s Čaputovou!) a „OĽANO“, v takom spoločenskom marazme a rozklade, že je potrebné na politickej úrovni vykonať aj veci politický abnormálne!

Abnormálne?  Nuž nie až tak celkom.

Takýto politický precedens nájdeme nie tak ďaleko od nás a nie až tak dávno – je to Česká republika.

Vo volebnom období 1998-2002 bola v ČR vládnucou stranou Zemanová ČSSD a Predseda českého Parlamentu – Sněmovne, bol opozičný Václav Klaus z ODS.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_p%C5%99edsed%C5%AF_Poslaneck%C3%A9_sn%C4%9Bmovny_Parlamentu_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky pozri poradové číslo 3.

Iste, nie je to úplne porovnateľná situácia, ale myslím si, že to stojí na zamyslenie sa, či sa dnes na slovenskej politickej, parlamentnej scéne, nepokúsiť o niečo, čo sme tu politicky ešte nezažili.

KDH by sa tým pádom stalo viac politicky zodpovedné za vývoj v našej republike.

KDH by sme tým pádom vzdialili od PS.

A KDH by sa v budúcnosti mohlo stať koaličným, partnerom tým politickým subjektom, ktoré sú konzervatívne, kresťanské, pro slovenské, pro národné.

Zároveň by sa KDH stalo politickým subjektom aj jasne pro európskym a nie pro eurounijným!

Lebo je obrovský rozdiel byť pro európsky, ako pro eurounijným v dnešnej politickej podobe EÚ!

Záver?

Je presne ten, aký mám v názve – je načase KDH vytrhnúť politickú stoličku – tú deravú a plnú politického kazu PS!

SMER-SSD, HLAS-SD a SNS – zamyslíte sa aj nad touto možnosťou.

Ak by sa Vám podaril takýto, nie len voči KDH, politicky veľkorysý husársky kúsok, ale aj veľkorysý k veľkej časti slovenskej spoločnosti, boli by ste prví, ktorí by Slovensku, Európe a celému svetu dokázali, že nie Váš osobný prospech Vám leží na Vašom politickom srdci, ale hlavne a predovšetkým prospech Slovenka, všetkých obyvateľov Slovenskej republiky!

P.S:

Je na čase politicky vyrvať KDH z pazúrov neoliberálov PS!

Áno, možno aj takýmto spôsobom o akom píšem vyššie v texte.

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Smerujeme po atentáte na Fica k občianskej vojne? Ovplyvniť to môže aj on sám

16.05.2024 06:05

Atentátnik, napriek slovám na uniknutom videu z polície, liberál rozhodne nie je.

Robert Fico, Robert Kaliňák

Atentát na Fica: Je to útok, ktorý zmení Slovensko. Kaliňák bol zlomený, koalícia chce pokoj, no ukazuje na vinníkov

16.05.2024 06:00

Fico bol krátko po jedenástej po operácii a v stabilizovanom stave. Koalícia hovorila o mieri a vyzývala na pokoj, no paradoxne ako prvá ukazovala na vinníkov.

APTOPIX Russia Ukraine War Kharkiv Attacks

List z Charkova: Na balkóne mám ideálne miesto pre guľomet

16.05.2024 06:00

Boje na predmestiach pokračujú neustále, je ich počuť, aspoň v našej štvrti Saltovka. Ako vravievame: búchajú.

vojna na Ukrajine, Cherson

ONLINE: Zelenskyj: Situácia v Charkovskej oblasti sa čiastočne stabilizovala. Putin: Postupujeme vo všetkých smeroch

16.05.2024 05:50

Ukrajinský prezident hovorí o čiastočnej stabilizácii a snahe ubrániť Vovčansk, ruský prezident o čo najefektívnejšej práci v prvej línii.