Založ si blog

Nikto tak nedokáže rozosmiať Igora Matoviča, ako Andrej Danko !

Som prvý, ktorý si praje, aby Igor Matovič a jeho šašovláda skončila tak rýchlo, ako to naše zákony umožňujú. Teda aj hneď zajtra a Zuzana Čaputová deň nato. Ale ak by som bol na mieste Igora Matoviča, tak by som sa od smiechu po zemi váľal, keby som sa dopočul, že Andrej Danko je ten, čo ma chce zhodiť zo „sedla“ predsedu vlády SR !

Andrej Danko sa doslova nechal diktátorským spôsobom opäť „zvoliť“ za predsedu SNS. Uvádzam celkom vážne, že snem bol zmanipulovaný a dopredu pripravený. Moje informácie sú z prvej ruky a teda za svojim vyjadrením si plne stojím a viem to kedykoľvek preukázať. Toto tu však nateraz nie je podstatné, bude to samostatná téma. Andrej Danko stratil akúkoľvek politickú súdnosť. Každý rozumný a hlavne sebakritický predseda akejkoľvek strany, ak by doviedol stranu, podotýkam vládnu stranu, k takému úbohému volebnému výsledku (PV 2020 -SNS 3,16 % !!!), tak by okamžite odstúpil z pozície predsedu strany a tváril by sa, že neexistuje ! Čo urobil Andrej, nechal sklamanie z volebného výsledku vyfučať (dôvod COVID-19, však ako ináč!), spoliehal sa na to, že vláda Igora Matoviča bude nekompetentná a chaotická, čo je pravda a následne sa snaží vyjsť z tieňa a hlásať do sveta, že on jediný v SNS a aj na Slovensku je ten, čo Igora Matoviča zhodí z kresla predsedu vlády SR ! Naozaj to nie je len odvážne vyhlásenie, ale v prípade Andreja Danka aj tragikomické. Andrej Danko, halóóó budíček !!! A všetci tí v SNS, ktorí ste sa ním nechali zmanipulovať alebo zastrašiť nebodaj podplatiť a ste ho na sneme SNS volili, ste presne tá istá krvná skupina ako Andrej a aj vy máte „krv“ na rukách pri „zabití“ strany SNS ! Ja viem ostré slová, ale tu sa iné, jemnejšie ani nehodia ! Ja tvrdím, že SNS je strana, ktorá by mala mať svoje pevné miesto vo vláde SR, ale to by musela byť naozaj pro národná, pro kresťanská a pro sociálna ! To Andrej Danko, ako jej predseda nedokázal a nedokáže to ani teraz. V predošlej vláde sa vyhováral – „lebo SMER-SD“ – „lebo Fico vs. Pellegrini“ – „lebo Bela Bugár“ a pod. Andrej Danko, keby si chcel zachovať pevnú chrbtovú kosť mal predošlú vládnu koalíciu opustiť okamžite po tom, čo ho podrazili a dnes by možno vládol sám, tak ako o tom sníval v súvislosti Viktorom Orbánom. Avšak potom, čo predviedol počas vlády 2016-2020 a hlavne teraz, nemá politický nárok byť ani len nad 1,5 % preferencií !

TA3 si ho pozvala (alebo sa nechal Andrej pozvať?! Lebo v komerčných TV sa za také pozvanie draho platí !) ihneď na druhý deň po sneme SNS, aby ho „vyspovedali“ ! Treba povedať, že Andrej nehovoril zle, ba priam nadmieru múdro a k veci, možno by som mu aj uveril, keby nebolo keby ! Keby Andrej Danko bol opustil pozíciu predsedu SNS okamžite po PV 2020 a nechal by členskú základňu, aby si slobodne, bez nátlaku zvolila nového predsedu a on sa minimálne na jedno volebné obdobie stiahol z politického obehu, tak potom áno, jeho pekným rečiam by som uveril aj ja. Takto jeho rečičky o povalení vlády Igora Matoviča vyznejú ako hlas volajúci na púšti a ešte sa mu takmer celé Slovensko vysmeje ! Jednoducho Andrej, chyba na chybu ! V tejto relácií povedal Andrej aj veľmi rozumnú vec, ktorú však mal povedať pred samotnými PV 2020 – znelo to takto „…na druhej strane tu máme ľudí, ako pán Radačovský, ktorý mi prvýkrát alebo jeden z prvých včera gratuloval, ktorý sám uznal, že asi ťažko je z logom ĽSNS bojovať v Bruseli. A znova hovorím aj v tej politickej strane je veľa dobrých a inteligentných ľudí. Vidím tam Uhríka, ktorý vie komunikovať, vidím tam iných ľudí ale treba si uvedomiť, že treba spájať národné a kresťanské sily…“ Andrej toto bolo potrebné vykonať pred PV 2020, sadnúť si za jeden spoločný rokovací stôl s KĽSNS a vydiskutovať si určité veci. Nie, vy ste jasne občanom pred PV 2020 odkázali, že kto hodí do volebnej urny hlas KĽSNS, tak je to ako keby hodil svoj hlas do koša. Nuž ten „kôš“ je v NR SR a v tom naozajstnom politickom koši je dnes SNS a po „volebnom“ sneme SNS, tam aj riadne dlho bude !!! Ak by boli z Vašej strany zazneli takéto aspoň trochu povzbudivé a nádej dávajúce slová pred PV 2020, tak by ste dnes boli spolu v NR SR aj vy, ako SNS a po vysvetlení si istých rozdielností resp. politických čiar cez ktoré sa neviete dostať a ktoré by ste mali nechať v zabudnutí, tak by ste možno dnes boli vládnymi stranami a možno spolu aj so Štefanom Harabinom, ale vaša ješitnosť, myslím tým vás troch A. Danko, M. Kotleba, Š. Harabin,  vás odsunula na vedľajšiu koľaj a národné strany zostali roztrieštené a tým pádom aj hlasy voličov, ako keď spadne sklenený pohár zo stola !

Škoda, že v TA3 tento rozhovor neviedol namiesto Norberta Dolinského Peter Bielik. Peter Bielik v podstate robil všetky rozhovory s Andrejom Dankom v období 2014 až 2016, kedy Andrej Danko prevzal žezlo po Jánovi Slotovi a vtedy celkom úspešne viedol stranu – SNS – späť do lavíc NR SR a nakoniec sa mu to podarilo, ale spravil unáhlený krok a vstúpil do koalície, ktorá sa mu, ako história ukázala – osudovou. Spomínam to preto lebo Andrej Danko sa v danom období, vždy keď si ho Peter Bielik „pozval“, zakaždým chválil, ako mu stúpa členská základňa – „…SNS už má 5000 členov…“, „…SNS má dnes už 6000 členov…“, „…pán Bielik SNS má dnes už vyše 7000 členov…“ Áno bola to pravda – podľa Wikipédie, posledný údaj z roku 2017 je, že SNS mala 7489 členov ! Vtedy sa totiž v SNS kládol veľký dôraz na získavanie nových členov a bolo jedno kto to je a v čase, kedy zaniklo HZDS, tak veľká časť členov tejto skrachovanej strany prešla do SNS ! No a čo sme sa dopočuli z Andrejových úst v ostatnej politickej relácie v TA3 ? Nuž presne tieto slová zazneli z úst Andreja Danka – „…čo sa týka kondície nám ostalo v strane 3000 ľudí…“ A presne na tento rozdiel v počte členov, by sa ho Peter Bielik určite opýtal v súvislosti s otázkou, či by v takejto situácií nebolo lepšie predsa len nekandidovať na predsedu SNS a na určitý čas prenechať žezlo niekomu inému. Žiaľ Norbert Dolinský bol na Andreja Danka slabo, slabulinko pripravený, ak vôbec !

Takže Andrej Danko za tri roky pokles členskej základne o viac ako 50 % a predpokladám, že ak vydržíte nejakým zázrakom na čele SNS ešte ďalšie štyri roky, tak členská základňa SNS bude tak „veľká“, že sa spolu s OĽANO pomestíte do jedného výťahu !

Viac nemám, čo k Andrejovi Dankovi dodať, snáď len toto – „Vážení v SNS, spamätajte sa !“

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.