Založ si blog

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen )

Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe naznačovať, že jej to ide dobre a že to Blahovi dáva pocítiť, že terazky je na „nezávislej“ a „pluralitnej“ pôde dnešnej RTVS!

Že ona je tam pani a on je len hosť, ktorý sa má jej prispôsobiť a že môže hovoriť len to, čo ona uzná za vhodné, aby to mohlo na „pluralitnej“ obrazovke RTVS zaznieť.

Ak sa jej to, čo Blaha hovorí nepozdávalo, čo bolo zakaždým, keď Blaha dopovedal, tak ho ešte „faktami“ so „svojich osobných zdrojov“ (ako sa raz bola vyjadrila, keď v štúdiu sedel iný smerák – Juraj Blanár) podľa jej slov, musela(!) doplniť!

A keď jej Blaha dal jasne najavo, že na takéto jej doplnenie „faktov“ on jednoznačne musí zareagovať lebo to neboli fakty, ale pafakty, tak ho zahriakla, že už mal dostatočne dlhý čas a že teraz dáva slovo druhému diskutujúcemu (Jozef Hajko – KDH).

Samozrejme, že Blaha to tak nemohol nechať lebo Jančkárovej extempore si jednoznačne jeho bezprostrednú reakciu vyžadovalo a chcel to jej a hlavne divákom dovysvetliť, tak Jančkárová zasiahla takto „demokraticky – „Prosím stiahnite mikrofón pánovi Blahovi“ – pozri tu v čase 1:11:00 – https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/460291#4298

A Blaha bol vypnutý!

Ak by toto urobil moderátor v nejakom komerčnom médiu, tak dobre, nie sú priamo platený zo štátneho rozpočtu a zväčša žijú z reklamy, ale že si niečo tak nehorázne dovolí moderátor média, ktoré je zo zákona resp. by malo byť zo zákona verejnoprávne, plne pluralitné a hlavne platené zo štátneho rozpočtu, teda z peňazí nás všetkých, tak toto je niečo, čo sa nesmie v RTVS už nikdy stať!!!

To si Jančkárová naozaj myslí, že v tom momente vypla len Blahu?

No tak to sa teda veľmi mýli!

Blahu v ostatných PV 2023 priamo krúžkovaním volilo a teraz fakt pre Jančkárovú, presne 220 478 občanov-voličov SR, takže Jančkárová akoby vypla aj ich!

A zároveň vypla aj tých, čo volili v ostatných PV 2023 SMER-SSD a tých bolo, opäť fakt pre Jančkárovú, presne – 681 017 občanov – voličov SR!

A zároveň tým pádom vypla aj všetkých tých, čo volili dnešnú vládnu koalíciu a tých bolo, opäť fakt pre Jančkárovú, presne – 1 284 427 občanov – voličov SR!

Takže áno, sám Blaha Jančkárovú „vypnúť“ nemôže, ale tých 1 284 427 občanov – voličov SR, ktorí spoločne volili v ostatných PV 2023 dnešnú vládnu koalíciu, ju „vypnúť“ môžu a to prostredníctvom všetkých tých svojich volených zástupcov v Parlamente SR, ktorí sa na základe ich hlasov do Parlamentu SR dostali a to prostredníctvom prepotrebnej novelizácie Zákona o RTVS!!!!

Táto novela zákona o RTVS neurobí nič iné, len resp. „len“, vráti do RTVS pluralitu a rešpektovanie Zákona!

Žiadne mocenské ovládnutie!

Nič podobné!

Len a výhradne dodržiavanie Zákona ako takého!

Lebo nedodržiavanie zákona je na Slovensku ešte stále trestné!

A ešte zopár poznámok k druhému diskutujúcemu, k Jozefovi Hajkovi z KDH.

Bolo jasne vidieť na Jančkárovej, že ho berie inak ako Blahu, že bola k nemu kolegiálna, ako k svojmu bývalému kolegovi a hlavne bývalému moderátorovi tejto relácie RTVS. (rok 2018)

Jemu akosi nekládla nepríjemné otázky, ale mu takmer zakaždým, keď Blaha dopovedal, kládla otázky typu – „pán Hajko, vy súhlasíte s tým, čo tu hovoril teraz pán Blaha?“

A to akože očakávala, že politický oponent a dnes opozičný poslanec vo vzťahu k Blahovi jej odpovie, že áno?!

Zo strany Jančkárovej jasná tendencia Blahu poškodiť a Hajka pred divákmi vyzdvihnúť!

Prečo sa Jančkárová svojho bývalého kolegu Hajka neopýtala napr. na toto? – https://dennikn.sk/blog/1226605/novy-moderator-vratil-uroven-o-5-minut-12-do-90-tych-rokov/

A teraz k samotnému Hajkovi.

Pozorný divák si nemohol nevšimnúť, že Hajko si po Blahovi neustále vyžadoval, aby v tejto nedeľnej obedňajšej politickej diskusií zavládol pokoj, aby občania SR nemali pokazenú nedeľu a nedeľňajší obed, a pritom neustále doslova zatínal pery a zuby!

Jeho odpovede a komentáre priam, pre mňa osobne, sršali zlobou!

A keď si Hajko chce nabudúce urobiť pokojnú nedeľu a si oddýchnuť od politiky, tak nech neprijíma pozvanie do politickej diskusie, hlavne ak diskutuje so svojim politickým oponentom!

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.