Založ si blog

Podržtaška mieru vs. podržtaška vojny!

Slováci, ruku na srdce – kto z nás nebol aspoň raz v živote niekomu „podržtaška“?

Pozor, nemám na mysli v politike!

Ale napríklad aj dnes, keď ste zamestnaní, či už v štátnej, verejnej alebo súkromnej sfére.

Áno, aj ja som dnes svojim spôsobom „podržtaška“ majiteľom spoločnosti, v ktorej pracujem lebo ak by som nepracoval na prospech celej spoločnosti, ako celu a teda nie len na svoj osobný prospech, tak by som tam dlho nebol.

Chvalabohu, už tu ťahám na najvyššej možnej pracovnej pozícií 14. rok, to nie je chvála, to je fakt… (asi tú pracovnú „podržtašku“ svojim zamestnávateľom držím po profesijnej stránke pravdepodobne dobre…)

Takže áno, som taká zamestnanecká „podržtaška“ vo vzťahu k svojim nadriadeným a pevne verím, že v dobrom slova zmysle je ňou, každý poctivý pracujúci, ktorí má zmysel pre zodpovednosť, aby na slušnej úrovni uživil svoje rodiny resp. aby slušnou sumou prispel do domáceho spoločného rozpočtu…

Iste, nájdu sa v každej firme-spoločnosti, aj také „podržtašky“, ktoré sa svojim nadriadeným, pre svoj vlastný prospech a nie pre prospech celej spoločnosti ako takej, vtierajú do priazne viac, ako je zdravé napr. tým, že donášajú na svojich kolegov, aj to, čo pravdou nie je!(Ale ako sa hovorí – Kto iných v práci sleduje (špehuje), ten nepracuje!)

Takže toto sú také negatívne „podržtašky“.

A áno aj živnostníci sú svojim spôsobom „podržtašky“ lebo inak by tie zákazky nemali, čo majú napr. aj tým, že „podržtaškársky“ vykonávajú pre svojich zákazníkov naozaj veľmi kvalitnú prácu…

A takto by som o „podržtaškárstve“ mohol, pokračovať ďalej..

Avšak, je jedno spoločenské „odvetvie“, kde sa pojem podržtaška stal akýmsi hanlivým výrazom.

Dnešná opozícia a zapredanecké média, tak nazvali Petra Pellegriniho (PP) vo vzťahu k Robertovi Ficovi a to ihneď po tom, ako PP a jeho HLAS-SD dal po PV 2023 politickým košom, PS a spol..

Dobre, možno tomu tak po straníckej línií u PP aj bolo, ale toto jeho „podržtaškovanie“ vo vzťahu k Ficovi, sa skončilo, minimálne dňom zverejnenia výsledkov PV 2020!

PP tú pomyselnú podržtašku vo vzťahu k Ficovi zo svojich rúk pustil a vzal si inú „tašku“ do nich a tým bolo založenie novej politickej strany HLAS-SD. (kto jemu tam dnes robí stranícku „podržtašku“?

Avšak Ivan Korčok (IK), ten mal počas akejkoľvek Vlády SR, v ktorej na rôznych pozíciách pôsobil, v rukách len jednu „tašku“ a tou bola vždy „taška“ Washingtonu, Bruselu a Pentagónu!

Teda bol a dnes ešte väčšmi je, jednoznačne podržtaškou tých, ktorí sú na strane vojnového riešenia, akéhokoľvek konfliktu na svete – dnes hlavne na Ukrajine!

Takže IK je podržtaškou vojny!

Viac na túto tému nemá význam písať lebo každý, kto pozorne sleduje ako PP, tak aj IK, musí uznať, že má v II. kole prezidentských volieb na výber, len buď voliť podržtašku MIERU alebo podržtašku VOJNY!

Slovák, Slováci, ten z Vás, tí z Vás, čo ste v I. kole neboli voliť resp. ten z Vás, tí z Vás, čo ste stále ešte nerozhodnutý/í, zamyslite sa, či je lepšie vhodiť do volebnej urny hlas s názvom „Podržtaška MIERU“ alebo s názvom „Podržtaška VOJNY“…

U mňa jednoznačne vyhráva „taška“, v ktorej je MIER!!!

 

 

 

 

 

Už sa môže? Alebo ešte stále nie?

15.05.2024

Od oficiálneho nástupu novej Vlády SR nám 21.5.2024 uplynie 6 mesiacov! 6 mesiacov tu máme Vládu, ktorá nič v mediálnom ani názorovom priestore nezakazuje, neprikazuje, nikoho za svoj verejný názor nevymedzuje na okraj spoločnosti, ba dovolí si takú „nehoráznosť“, že ani nevypína tie weby, ktoré sú s ňou v príkrom názorovom rozpore! Dokonca zrušili štátom [...]

Keď je Čaputová taká obľúbená, tak prečo ju jej naklonené média nedotlačili aj k druhej kandidatúre na Prezidenta SR?

14.05.2024

Čo je toto zase za blud? Čo je toto zase za lacná a primitívna manipulácia verejnou mienkou? Nuž iste, za dverami máme voľby do EP a teda je potrebné nasilu pretláčať Progresívne Slovensko do povedomia, hlavne mladých Slovákov, aj takýmito bludárskymi prieskumami verejnej mienky! No a kto iný, ak nie prieskumná agentúra „na zavolanie“ FOCUS, sa podujala na takúto [...]

Kovačič sa červenal, Dírer si vŕtal do kolena a Jančkárová do vysvetľovala!

13.05.2024

Ostatné nedeľné TV politické diskusie na obrazovkách, pre mňa osobne, dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, tak to bola opäť „paráda“! Začnem TV Markíza. Kovačič robí zo seba naozaj smiešnu mediálnu postavičku, keď nezabudol rázne pripomenúť, že teda oni, rozumej TV Markíza, sa na predstaviteľov dnešnej vládnej koalície teda vôbec nehnevajú za to, že odmietajú [...]

UA Vojak / UA Armáda /

Vovčansk v Charkovskej oblasti bráni aj Slovák. Ako hodnotí situáciu?

17.05.2024 11:00

Boje sa vedú o každú ulicu, o každý dom. Rusi majú veľké straty, ale ich veleniu to očividne neprekáža, vysvetľuje slovenský bojovník.

lukáš machala

Rezort kultúry nepoprel účasť konšpirátora Machalu v projekte mediálnej výchovy. Do učiva vraj zasahovať nebude

17.05.2024 10:52

Ministerstvo kultúry má v pláne spolu s ministerstvom školstva zabezpečovať riadny výkon mediálnej výchovy pre základné a stredné školy.

polárna žiara

Čína si už brúsi zuby. Posledný voľný kus zeme na strategickom súostroví Arktídy je na predaj

17.05.2024 10:19

Záujemcovia môžu získať odľahlý pozemok s názvom Söre Fagerfjord na juhozápade Svalbardu za 300 miliónov eur.

Václav Klaus

Ochranka zlyhala aj pri Klausovi. Vtedy mal však útočník iba airsoftovú pištoľ

17.05.2024 10:00

„Keby mal ostrú zbraň, tak sme bez prezidenta,“ povedal český bezpečnostný expert Andor Šándor o incidente z roku 2012, keď mladý výtržník vystrelil na Václava Klausa.