Založ si blog

Čaputová dnes večer na RTVS oficiálne ukončí Korčokovu prezidentskú predvolebnú kampaň!

A urobí tak o 19:30 na STV I.

Lebo akosi na poslednú chvíľu, krátko pred začiatkom volebného moratória, zistila, že existuje aj RTVS!

Doteraz poskytovala rozhovory hlavne pre Denník N, TV Markíza, TV JOJ…

A ide to urobiť šikovne resp., ako o nej vraví jeden nemenovaný „politik“ (I. Matovič), podlo a zákerne!

Podlo a zákerne preto lebo so „svojim“ prezidentsko-predvolebným príhovorom sa na obrazovkách RTVS zjaví len niekoľko málo hodín, pred začiatkom volebného moratória a teda už nebude veľa priestoru na to, aby sa na ňu dalo adekvátne zareagovať po dôkladnej analýze „jej“ príhovoru!

Nuž teda ja to skúsim vopred.

Ja osobne tento „jej“ „prezidentský“ príhovor, k podľa nej „spoluobčiankam a spoluobčanom“, podľa nej akejsi bezmennej krajine, o ktorej sa onehdy vyjadrila, že ona teda tejto krajine nerozumie, považujem za absolútnu predvolebnú kampaň v prospech jedného z dvoch kandidátov.

A ktoréhože, sa to týka?

Petra Pellegriniho? Nuž možno by sa aj týkalo, ale to by musel Peter Pellegrini po PV 2023 vstúpiť do inej vládnej koalície, ako napokon vstúpil!

To by musel prijať ponuku PS a byť poslušným premiérom v progresívnej vláde…

Takže Peter to nebude.

Nuž teda ostáva nám len Ivan Korčok.

Len osoba veci neznalá, len osoba, ktorá žije na Slovensku a minimálne za posledných 5 rokov nesleduje žiadne média, sa môže domnievať, že „príhovor“ Čaputovej v predvečer prezidentsko-volebného moratória bude nestranný a vyvážený!

Čaputová je od samého počiatku na strane Korčoka a bola na jeho strane ešte vtedy, keď Korčok ani len oficiálne neohlásil svoju kandidatúru!

Už som to v jednom svojom nedávnom článku jasne dokázal, že už v júly 2023, na akejsi „apolitickej“ Pohode, sa Čaputová pre „apolitického novinára“ Štefana Hríba jasne pred tam prítomným publikom vyjadrila, že pevne dúfa, že Korčok sa do prezidentského súboja teda pustí a že toto bude podľa nej tá najlepšia správa pre Slovensko, pardon pre krajinu, ktorej ona síce nerozumie, ale na teraz tu ešte žije!

https://www.youtube.com/watch?v=R10YgdH6vkE&ab_channel=Denn%C3%ADkN

No a potom je tu jedno veľmi dôležité vyjadrenie Ivana Korčoka, na ktoré sa akosi po tieto dni zabúda!

A toto vyjadrenie je to najdôležitejšie, ktoré by malo Ivana Korčoka úplne diskvalifikovať u akéhokoľvek občana-voliča SR.

Nie, nie je to to, ako slúžil naprieč všetkými slovenskými a „slovenskými“ vládami SR od 1993, ba ani tie jeho vojnovo-štváčske správanie sa, či už išlo o Juhosláviu/Srbsko, o Irak, o Ukrajinu alebo teraz o palestínsku Gazu, absolútne nie!

Pamätá si niekto dnes na Slovensku na utorok 5. júna 2023?

Že prečo?

Nuž nič také zvláštne sa vtedy na Slovensku neudialo, len pre Korčoka toto – https://www.facebook.com/photo?fbid=696935885571721&set=a.296537732278207&locale=sk_SK

Korčok bol na TV Markíza v Na telo PLUS, kde na otázku Michala Kovačiča – „Tak poďme k tým ďalším voľbám to sú prezidentské. Viacerí politici napravo majú relatívne jasno v tom, že vlastne, keď nebude Zuzana Čaputová kandidovať, tak by volili Ivana Korčoka. Máte toto tak nastavené, že nebudete kandidovať, ak bude kandidovať ona?“

A Korčok bez váhania odpovedá – „Áno“ a dodáva – „Nebudem kandidovať, ak bude kandidovať Zuzana Čaputová“ a ešte dodáva takéto niečo – „Akurát ja si myslím, že Zuzana Čaputová kandidovať bude a pokiaľ sa rozhodne pre druhý mandát, tak chcem tu ísť ešte o pol kroka ďalej a povedať, že jej vyjadrím v tomto podporu.“

https://tvnoviny.sk/na-telo/clanok/843694-hostom-relacie-na-telo-plus-bude-exminister-zahranicnych-veci-ivan-korcok?fbclid=IwAR0Eux_TTR0XPYHhasVzGHeXnp1slRcZ20lcGl0BWkr91pDrWorN2LjDhLM_aem_AZyW6s2ZzH2iyYalWOjhh8BUNhQJDWH0aVq-SjW-bzPvMp__VYF9Dqh2teDzXf3Qw3hwidd4yaMCbnPB4NjUOM2g  – okolo 30:00 minúta)

Presne o 20 dní na to – 20.6.2023 – Čaputová ohlasuje, že nebude kandidovať – https://www.youtube.com/watch?v=heoiXe5GwhA&t=4s&ab_channel=Denn%C3%ADkN

A ani nie o dva mesiace na to – 30.08.2023 – Korčok ohlasuje svoju kandidatúru na prezidenta SR – https://www.facebook.com/reel/846266887158192

Pýtam sa – všetko je to len náhoda, alebo veľmi starostlivo niekým z úzadia pripravené?!

Ale nie toto je dnes najzákladnejšia otázka a téma môjho článku.

Avšak, čo je veľmi dôležité pre kontext môjho článku je to, že dnes večer o 19:30 bude mať Čaputová na RTVS priestor, aby sa Korčokovi odvďačila za jeho lojalitu, že teda, keby ona kandidovala, tak on nebude kandidovať, ba dokonca ju bude nie len voliť, ale aj naplno podporovať!

A áno, v tomto kontexte vnímam dnešné večerné extempore Čaputovej na RTVS, ako sa vraj ide „nestranne“ vyjadriť pred II. kolom prezidentských volieb!

Nech už v „jej“ príhovore „spoluobčiankam a spoluobčanom“ zaznie čokoľvek, akékoľvek bláboly, tak jedno je isté, toto bude z jej strany zavŕšená prezidentsko-predvolebná kampaň v propsech Ivana Korčoka!

A aj napriek tomu, že ihneď po tom resp. krátko na to, bude na tom istom kanáli RTVS v priamom prenose odvysielaná posledná diskusia Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka, nič už to nezmení na fakte, že Čaputová oficiálne „svojim“ príhovorom ukončila prezidentsko-predvolebnú kampaň Ivana Korčoka!

Lebo len človek absolútne veci neznalý, politickej realite veci neznalý dnes na Slovensku, by „jej“ príhovor vnímal, ako vyvážený,  ako nie proti Petrovi Pellegrinimu a jednoznačne za Ivana Korčoka!

Lebo aj v politike platí, že – „Aký požičaj, taký vráť! A Zuzana to dnes večer ide  Ivanovi v jeho prospech, politicky vrátiť aj s úrokmi!

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.