Založ si blog

Víkendové TV politické debaty – 26. 02. 2020

RTVS – O päť minút dvanásť – dramaturgia si dala za ciel, že s poslancami NR SR prediskutuje ich pôsobenie počas uplynulého štvorročného obdobia, a celkovo zhodnotiť prácu NR SR vo volebnom období 2016 – 2020 . Áno všetci zúčastnený v štúdiu tam boli oprávnene – Erik Tomáš (Smer-SD), Tibor Bernaťák (SNS), Eduard Heger (OĽANO) a Milan Krajniak (Sme rodina), oprávnene preto, že sú to zástupcovia tých politických subjektov, ktoré prišli do NR SR na základe výsledkov PV 2016, takže z tohto pohľadu v poriadku. Čo však v poriadku nie je, je tá skutočnosť, že ak štátna RTVS chce urobiť objektívnu diskusnú reláciu na tému NR SR a jej uplynulé štvorročné obdobie – zhodnotenie, plusy mínusy, tak to mala spraviť na vysokej profesionálnej úrovni a mala si do štúdia na túto tému pozvať všetkých predsedov poslaneckých klubov tých politických subjektov, ktoré v roku 2016 na základe PV 2016 vstupovali do NR SR a teda nemal tam chýbať zástupca SaS a K-ĽSNS ! Teda nehodnotím včerajšie vystúpenie jednotlivých zúčastnených, každý z nich jednoznačne už „hral“ predvolebnou kartou, každý sa snažil poukázať na tie svoje plusy počas pôsobenia v NR SR v poslednom volebnom období a to je taktiež v poriadku, ale nedať možnosť sa vyjadriť aj ďalším dvom stranám v spoločnej diskusií s ostatnými, tak to hodnotím ako vysoko neprofesionálne alebo možno za tým vidieť aj zámer ?!

TA3 – v prvej časti Andrej Danko (SNS) – tu je potrebné jednoznačne povedať, že Andrej Danko nevyužil pre SNS tú veľkú šancu, ktorú dostal od voličov v PV 2016. Pred PV 2016 sa v médiách a hlavne na TA3 (moderátor Peter Bielik, politológ, zosnulý Michal Horský – dosť ho propagovali) „oháňal“, že počet členov strany rapídne stúpa (brali do strany každého a to hlavne bývalých členov HZDS), že na kandidačnej listine do PV 2016 má len samých členov SNS, že si za nimi stojí a že sú to ľudia na svojom mieste, odborníci a pod. Čo sa však stalo po voľbách ?!, z tých 150 kandidátov boli „dobrí“ len tí pätnásti, čo sa dostali do NR SR (aj to podľa divného kľúča) a na ministerské posty dosadil nestraníkov, ba dokonca jedná nominácia bola ako keby nominácia Smeru-SD (Gabriela Matečná), kde boli títo „odborníci“ v predvolebnej kampani PV 2016 ?, prečo nedali svoje meno na pranier v spojitosti z SNS pred voľbami, ale až potom keď sa SNS dostala do vlády, tak sa „hrdo“, „odborne“ a „odvážne“ k tejto strane priznali lebo ministerské stoličky ?! To bola prvá veľká chyba Andreja Danka ! Následne bolo tých chýb množstvo. Dnes sa títo nestraníci stali straníkmi, členmi SNS na poslednú chvíľu, aby sa mohli dostať na kandidátku SNS do PV 2020 a ak už nie späť na ministerské kreslá, tak aspoň do NR SR ako poslanci. A najväčším gólom do vlastnej brány SNS bolo teatrálne prijatie za členku SNS Aleny Bašistovej na TB v NR SR a následne jej „umiestnenie“ na kandidačnú listinu SNS na 25! miesto. Čo táto pani pre SNS urobila, veď pred PV 2016 nevedela SNS ani na meno prísť ! čo tí ostatný dlhoroční členovia SNS, ktorí SNS neopustili ani v najťažších chvíľach pre stranu, tých jednoducho Andrej Danko hodil cez palubu ! No a čo ho tiež diskvalifikuje je skutočnosť, že každú vetu začína „Ja som vybavil…“, Ja som zabezpečil…“, „Ja mám priateľov v zahraničí …“, jednoducho „Ja, Ja, Ja..“, teda Jajakárske ( princ BA-JA-JA) sa vyjadrovanie, tiež o niečom svedčí. Andrejovi Dankovi len jeden odkaz na záver, strana ktorá má možnosť sa o svojich členov „postarať“ na základe ich odbornosti a sa o nich nepostará, tak takáto strana je predurčená na zánik, myslím, že tomu každý rozumie čo som chcel týmto Andrejovi Dankovi naznačiť !

V druhej časti sa vo vzájomnom „súboji“ stretli Alojz Hlina (KDH) a Igor Matovič (OĽANO) tu jednoducho a veľmi stručne, spolupráca týchto dvoch „kohútov“ na jednom smetisku je po PV 2020 absolútne vylúčená. Títo páni sa navzájom tak politický nenávidia, že ich spolupráca je nemysliteľná . Myslím, že kto si ich spoločnú diskusiu pozrel musel vidieť tú „umelynu“ v ich vzájomnej debate, hlavne, keď Igor Matovič na záver odkázal Alojzovi Hlinovi, že jemu a KDH v PV 2020 drží prsty. To vyznelo, ako keby ste niekoho obliali horúcim olejom a následne by ste mu popriali skoré uzdravenie !

V tretej časti – Štefan Harabin (VLASŤ) a Tomáš Drucker (Dobrá voľba). Tu ma zarazila jedná vec na Štefanovi Harabinovi, že sa hneď v úvode neopýtal moderátora Norberta Dolinského nato, prečo takým super ťahom, vyradili stranu VLASŤ zo svojich predvolebných diskusií, keď sa rozhodli pre kľúč na základe „objektívneho“ prieskumu verejnej mienky agentúry AKO z 09.01.2020 a do diskusií pozvali prvých jedenásť strán ! (VLASŤ v tomto „objektívnom“ prieskume skončila až na dvanástom mieste!). Ostatný obsah tejto diskusie bol taký nemastný, neslaný lebo Tomáš Drucker nebol rovnocenným partnerom do diskusie so Štefanom Harabinom a možno sa Tomáš Drucker ani nechcel púšťať do „ostrejšej“ výmeny názorov zo svojim politickým oponentom, vediac a vnímajúc, že sa s ním už v predvolebnej kampani na obrazovkách TA3 nestretne . Na záver však Štefan Harabin urobil niečo čo nie je hodné človeka jeho formátu a hodnotím, to ako veľmi nepodarený žart . Znížiť sa na úroveň Igora Matoviča a v priamom prenose „podarovať“ bývalému ministrovi zdravotníctva toaletný papier a zubnú kefku, tak to je naozaj detinské a verím, že to neuškodí preferenciám strane VLASŤ, bola by to škoda. Takéhoto jednania sa pán Štefan Harabin v budúcich predvolebných diskusiách vyvarujte, lebo v diskusií s Michalom Trubanom by ste mu mohli podarovať injekčné striekačky, Andrejovi Kiskovi prázdne tlačivo na vyplnenie daňového priznania a pod. Naozaj toto sa nehodí !

V tretej časti diskutovali ženy političky, poslankyne NR SR. Priznám sa nedokázal som to pozerať a to len kvôli jednej z nich a tou bola Katarína Cséfalvayová, ktorá do NR SR vstupovala ako členka SIEŤ, následne rýchlo prešla do MOST-HÍD a dnes sa už „vyhrieva v strane Dobrá voľba, ako jej podpredsedníčka na poprednom štvrtom mieste kandidačnej listiny ! Táto pani nevie nájsť ten správny politický sever, kde by mohla naširoko presadzovať svoju neoliberálnu a hlavne pro americkú (USA) politiku ! Myslím, že toto je jej posledná politická zastávka, minimálne na jedno volebné obdobie a následne bude „hľadať“ ďalej, kde by sa mohla „politický“ presadiť a opäť dostať do vytúžených lavíc NR SR .

TV Markíza – Na telo – Zuzana Čaputová – tu naozaj došlo zo strany TV Markíza, moderátora Michala Kovačiča a aj samotnej spoluobčianky Zuzany Čaputovej k riadnemu Faux pas ! Absolútne umelá relácia, otázky a odpovede vopred dané a hlavne týmto nadmieru nekorektne vstúpila občianka Zuzana Čaputová do predvolebného boja, čo sa nemalo stať !

To že Zuzana Čaputová „potopila“ Andreja Kisku v tom slova zmysle, že nech sa ani nesnaží uspieť vo voľbách, lebo ak bude v čase po voľbách trestne stíhaný, tak aj keby bol víťazom volieb, tak nedostane poverenie na zostavenie vlády, ako budúci nádejný predseda vlády a ani nech nepočíta s postom ministra vnútra – pre svoju stranu. Toto všetko urobila Zuzana Čaputová len za jediným účelom lebo je absolútne „nadstranícka“ a vôbec jej na hnutí Progresívne Slovensko nezáleží !, a preto bolo potrebné takto verejne občanovi – voličovi naznačiť, že je absolútne neprípustné, aby koalícií PS/SPOLU, takto krátko pred voľbami klesali preferencie. Tak to Zuzana Čaputová týmto svojím vyjadrením zastavila ! „Objektívny“ moderátor Michal Kovačič sa jej však vzápätí „zabudol“ opýtať, či nie je pre ňu problém poveriť zostavením vlády človeka, ktorý mal v minulosti problémy s drogami ! a zároveň sa jej na konci relácie zabudol opýtať, prečo sama nepožiada Ústavný súd o naliehavosť vyriešiť a rozhodnúť v otázke ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019 ! Zuzana Čaputová v tejto relácií klamala minimálne v jednej veci, povedala, že ona si do prezidentského paláca nepozvala GP Jaroslava Čižnára a Prezidenta PZ SR, ale že ich len požiadala o vysvetlenie vo veci zadržania a následného prepustenia bývalého GP Dobroslava Trnku – nech sa páči pozrite si toto video a posúďte sami aké slova v ňom vyriekla v závere – nežiada, ale pozýva !!! (https://www.facebook.com/zcaputova/videos/2471393279656121/)

 

Nuž aj toto „politické harašenie“ nám priniesli počas víkendu „naše“ „objektívne“ mienkotvorné televízie na čele so štátnou RTVS a nasledujúce dni a týždne budú v tomto smere z ich strany stále len „objektívnejšie“ a „objektívnejšie“ !

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.