Založ si blog

Zuzana Čaputová a jej predvolebná kampaň !

Zuzana Čaputová sa prostredníctvom „aktívnej“ TV Markíza, redaktorom Michalom Kovačičom, reláciou Na telo (26.02.2020) celkom priamo a otvorene zapojila do predvolebnej kampane. Už sme mali v prezidentskom paláci, od roku 1993 povahovo a politicky „zafarbených“ rôznych pánov prezidentov, ale ani jeden sa takto otvorene nezapojil do parlamentného predvolebného boja ! Zvlášť, ak od Ústavného súdu stále nemáte potvrdene či ste v pozícií najvyššieho ústavného činiteľa SR na základe ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019 !

V tejto relácií Na telo ste nám voličom SR, jasne ukázali na čej strane stojíte a že ani náznakom nie ste nadstranícka a už vôbec nie apolitická. Áno, PS/SPOLU je potrebné sa nejakým spôsobom odvďačiť, zato, že momentálne ste v pozícií „prezidentky“ SR lebo to bolo práve politické hnutie Progresívne Slovensko, ktoré Vás do tejto funkcie „nominovalo“ a v zákulisí prezidentského predvolebného boja si robilo vo Váš prospech naozaj „dobrú robotu“.

Povedať z pozície „prezidenta“ SR tesne pred PV, aký zvolí postup hneď na druhý deň po  voľbách, to je ako keby ste chodila okolo stola, kde hráči hrajú mariáš a vy by ste zozadu skrz odrazu zrkadla ukazovala iným spoluhráčom, ale len tým Vašim, aké majú ich súperi karty na ruke !

O Andreja Kisku mi absolútne nejde ba ani o jeho stranu Za ľudí, kiež by sa do parlamentu nedostali, tu ide jednoducho o princíp. Keď ste sa už pustila a zapojila do predvolebného boja, tak ste mali pomenovať aj u iných politických subjektov, aké mate aj u nich hodnotové prekážky aby ste ich nepoverili možnosťou začať povolebné jednania o zostavení väčšiny v parlamente a tým pádom aj zostavením vlády ! Veď u Michala Trubana je to jednoznačne hodnotová prekážka, že je to človek, ktorý sa priznal k aktívnemu užívaniu a to aj tvrdých drog, prednášal o týchto svojich skúsenostiach na školách. A ak užíval drogy, tak ich musel aj od niekoho nakupovať a možno aj šíriť. Lebo sa traduje, že ten čo užíva drogy, tak väčšinou nerobí potajomky doma, ale vo väčšej skupine ľudí a tu je podozrenie s trestného činu užívania a distribúcie návykových a omamných látok. Teda Michal Truban pre ďalšie pôsobenie v politike diskvalifikovaný ! A keďže je lídrom tohto politického hnutia a pokiaľ ho na čele hnutia nevymení iná „osobnosť“, tak týmto trpí aj celé hnutie, žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerské kreslá !

Ďalším adeptom, ktorý by nemal spĺňať vaše hodnotové nastavenie, aby ste ho poverili jednaniami o zostavení vlády je predsa aj Miroslav Beblavý (SPOLU-OD). Vám neprekáža, že bol silnou súčasťou vlády Mikuláša Dzurindu a pevnou súčasťou jeho strany SDJÚ-DS, keď sa na Slovensku zrodila „gorila“ a v podstate aj v tomto období dospela !? Vy veríte tým výhovorkám Miroslava Beblavého, že on s tým nemá nič spoločné, že on si vtedy „hrkútal“ na ministerstve práce a sociálnych vecí s Ivetou Radičovou ?! Takže žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Ďalším v poradí je Richard Sulík, veď pri Vašom hodnotovom nastavení, nemôžete prehliadnuť to, že Richard Sulík dojednával voľbu GP priamo v byte trestne závadovej osoby Mariána Kočnera. Takže žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Ďalej je to Igor Matovič, ktorý nebyť premlčania jeho daňových deliktov, by dnes asi nebojoval opäť o miesta v NR SR. Toto Vám neprekáža, že bol usvedčený z daňových deliktov a len vďaka premlčanej dobe na tieto skutky nebol ani obvinený a následne ani súdený a spravodlivo potrestaný. Tu Vám Vaše hodnotové nastavenie nekáže, že ani jeho a jeho hnutie nepoveríte jednaním o zostavení vlády !? Takže žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Ďalším adeptom je Boris Kollár, ktorého styky s mafiou dokazujú aj keď staré, ale autentické priateľské fotografie s mafiánmi. Verím, že ani tu Vás vaše hodnotové nastavenie nepustí a platí to čo u predchádzajúcich – žiadne poverenie na zostavenie vlády, žiadne ministerstvá !

Z „demokratickej“ opozície ostáva už len Alojz Hlina a „jeho“ KDH. Tu by ste možno aj pripustili, že je možnosť ho poveriť jednaním o zostavení vlády, ale tu je veľká pochybnosť či sa vôbec KDH pod vedením Alojza Hlinu dostane do NR SR !

A teraz prichádzame k stranám, ktoré Vám vôbec nie sú „pochuti“. Ak voľby vyhraje Smer-SD, tak je asi zbytočné mu dávať poverenie viesť povolebné jednania o zostavení vlády, lebo všetci z terajšej „demokratickej“ opozície jasne vyhlásili, že so smerom len cez ich politickú mŕtvolu ! Teda nemá význam ťahať čas, však pani Čaputová ?! Ak druhý skončia K-ĽSNS alebo „nebodaj“ voľby vyhrajú, tak ste povedali, že s nimi, ako s víťazom síce, ako s prvými vstúpite do jednania, ale to automatický neznamená, že ich ako víťaza volieb poveríte jednaniami o zostavení väčšiny v NR SR a tým pádom aj zostavením novej slovenskej vlády.  Prečo ?! Zabezpečíte im ešte teraz pred voľbami, že je jedno čo si budú hovoriť jednotlivé politické subjekty o K-ĽSNS, že niektoré aj deklarujú, že za istých podmienok by si s nimi dokázali predstaviť spoluprácu, tak vy im už teraz odkazujete zabudnite nato !

Ďalšie terajšie parlamentné strany SNS a MOST-HÍD to majú vo voľbách dosť nahnuté a teda nie je potrebné sa im nejako bližšie venovať, aj keď média sa snažia protežovať z maďarských strán hlavne MOST-HÍD, lebo táto strana na čele so starým politickým harcovníkom Bélom Bugárom, vždy použije „tretiu vetu“, ktorú si síce nikto nevšimol, ale bola tam a na základe tejto „tretej vety“ pomôže tam, kde to bude potrebné !

Ale treba si Zuzana Čaputová dávať pozor na zadné dvierka, lebo do volieb idú aj iné naozaj demokratické a proslovenské politické subjekty a tie môžu „prekvapiť“ nie len Vás ale hlavne „objektívne“ agentúry predvolebných politických prieskumov verejnej mienky a nastane Vám hlavy bôľ, a čo teraz ?!

Na záver len vyjadrím svoje občianske rozhorčenie nad tým, ako ste sa vmiešala a zapojila do predvolebného boja o NR SR, s ktorými až do oficiálneho vyhlásenia ich výsledkov ústrednou volebnou komisiou nemáte absolútne nič spoločné !!! Vy tu totiž nie ste nato, aby ste občanovi – voličovi SR ukazovali ten správny smer a tú správnu voľbu, ako sa má rozhodovať v PV 2020. Vy máte v pokore a trpezlivo v prezidentskom paláci vyčkať výsledkov parlamentných volieb a potom bez akéhokoľvek otáľania poveriť víťaza volieb začatím jednania o zabezpečení väčšiny v NR SR a tým pádom aj zostavením vlády. Áno máte právo takémuto víťazovi volieb určiť resp. si s ním dohodnúť termín, dokedy Vám má priniesť tú potrebnú 76 novozvolených poslancov NR SR, ale to je naozaj všetko. Ďalšie Vaše kroky a vyjadrenia majú a budú nasledovať až potom !

Záver :

Uvidíme po Vašom televíznom predvolebnom vystúpení, aké že nám teraz „objektívne“ prieskumné agentúry prinesú odhady volebných výsledkov a predpokladám, že to nepotrvá dlho a v najnovšom prieskume či FOCUS alebo AKO nám všetkým ukážu že PS/SPOLU rastie a iné strany a hnutia klesajú a že to bude mať trvalý rast, asi tak ako Vaše pred prezidentské preferencie, ktoré zo dňa na deň rástli závratnou rýchlosťou a nebyť volebného moratória tak by sa zastavili na 110 % !!!

 

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.