Založ si blog

Čaputová Macronovi vynadá alebo sa pridá na jeho stranu?

Podľa medzinárodného diplomatického protokolu je francúzsky prezident Emmanuel Macron na pôde EÚ partnerom na rokovanie „našej“ Čaputovej, čoby dnes v pozícií „prezidentky“ štátu EÚ a to isté platí aj opačne.

A teda z toho vyplýva, že ich názory, váha ich názorov by mala byť v rámci členských štátov EÚ rovnocenná.

A keďže EÚ má v ťažkých časoch ťahať, minimálne na diplomatickej úrovni za jeden koniec povrazu, tak nemôže jeden členský štát čihi a druhý hota!!!

No a v tomto je Emmanuel Macron neoblomný a upozornil na dve vážne fakty dnešnej „súdržnej“ EÚ. (pod poznámka – vo Francúzsku sú veľké protesty, hlavne proti resp. za zrušenie nezmyselných sankcií voči RF!)

Emmanuel Macron si nedával servítku pred ústa, keď vyčítal Nemcom, že – „Nemôžeme sa držať národných politík, pretože to vytvára deformácie na európskom kontinente,“

Macron ostro narážal na to, že Nemci si odsúhlasili, že budú bojovať s nastávajúcou zimnou energetickou krízou samostatne, bez ohľadu na ostatné členské štáty EÚ a schválili si na to 200 miliárd eurovú pôžičku na podporu domácnosti a firiem!

Macron Nemcom vyčíta, že chudobnejšie členské štáty si niečo také nemôžu dovoliť (tu jednoznačne patrí aj Slovensko!) a že týmto krokom ide Nemecko samostatnou cestou bez ohľadu na to, čo to spôsobí v iných členských štátoch EÚ!

Iste, toto je to, na čo upozorňovali už prednedávnom iné „hoaxové a dezinformačne“ mediálne kanály, že ak pôjde do tuhého, tak sa každý členský štát EÚ začne o seba starať sám a spoločné sankčne dohody postupu voči RF v oblasti energetických nosičov, budú len na papieri…

Tak sa pýtam Čaputovej – pridá sa v tejto Macronovej kritike voči Nemcom na jeho stranu alebo ho zato diplomatickým slovníkom vyhreší???

Lebo ako je známe, Slovensko nemá možnosti na to, aby sa rovnako postaralo o svojich občanov takouto obrovskou ekonomickou injekciou, ako Nemecko!!!

Iste, tu je možnosť ísť maďarskou cestou…

 

Emmanuel Macron si však diplomaticky, ešte výraznejšie kopol hlavne do USA a Nórska, keď na ich adresu povedal toto – „V duchu hlbokého priateľstva posielame odkaz Američanom a Nórom: ste skvelí, zásobujete nás nosičmi energie, ale dlhodobo nebude fungovať, že nám ich ponúkate za štvornásobok ceny vášho vlastného vnútorného trhu. Takto priateľstvo nevyzerá“

A čo v tomto prípade?

V tomto prípade sa Čaputová postaví na stranu Emmanuela a bude tiež takto diplomaticky kopať hlavne do USA a jeho „priateľského sa“ správania v oblasti náhrady za ruský plyn?

Alebo sa opäť ako vždy postaví na stranu USA administratívy, nech je to pre Slovensko a jeho obyvateľov, akokoľvek nevýhodné a Emmanuelovi odkáže ostrým diplomatickým slovníkom, že tak toto Emmanuel nie?

Takto sa k USA priateľom nesmieš správať, keď nám oni takto pomáhajú lebo radšej 4 krát drahšie energie z USA, ako lacné z RF!

Radšej dáme zarobiť naši priateľom v USA, ako nepriateľom v RF…

A Čaputová tieto informácie o takomto „priateľskom“ postoji USA, aj voči SR, nemá?

Ona nevie, že od USA kupujeme 4 krát drahšie energetické nosiče, ako by sme mohli resp. mali kupovať 4x lacnejšie?

A keď vie, tak prečo mlčí???

 

Ja neviem občania-voliči SR, je potrebné k tomu to ešte niečo dodať?

 

Nie je aj toto jasný dôkaz o tom, komu z európskych lídrov záleží na vlastných národno-štátnych záujmoch a komu na národnoštátnych záujmoch, tých tam spoza Atlantiku???

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

brazília, záplavy

Počet obetí záplav na juhu Brazílie stúpol už na najmenej 75

06.05.2024 08:32

Ďalších 103 osôb je nezvestných. Záplavy po sebe zanechali rozsiahlu skazu.

Russia Leningrad Siege

Rus s modro-žltými vlasmi, ktorého okradli a vybili mu zub, sa na polícii dozvedel, že v zákopoch má bozkávať rodnú zem

06.05.2024 08:00

Od vpádu na Ukrajinu vo februári 2022 sa súdy v Rusku doteraz zaoberali už viac ako deviatimi tisícami prípadov takzvanej diskreditácie armády.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Izraelská armáda začala evakuáciu časti Rafahu, píšu izraelské médiá

06.05.2024 07:36

Ide o opatrenie pred očakávanou inváziou.

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: ISW: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana'. Demokratický líder pripustil, že USA budú musieť poslať proti Rusku vojakov

06.05.2024 06:45, aktualizované: 09:17

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.