Založ si blog

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

Veru, veru tak jest!

Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“.

S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, spoločenstiev…boli jedine a hlavne páni.

To znamená, že síce doma mohla žena predmetného, verejne veľaváženého pána v niečom usmerňovať, radiť mu, ale navonok pred verejnosťou v rôznych verejných pozíciách, či funkciách, boli jedine páni pánmi.

A tak teda vzniklo príslovie rýdzo na pánov, že toto je len a výhradne ich huncútstvo.

Nuž veru, na Slovensku od dôb Čaputovej „prezidentovania“ to môžem celkom s čistým svedomím upraviť, doplniť aj na, že – „Politika je aj dámské huncútstvo“

A toto je celkom rovnocenné s tým pánskym politickým huncútstvom.

Lebo, čo politických huncútstiev sa Čaputová za svoje, už onedlho 5 ročné úradovanie v prezidentskom paláci, nadopúšťala, navystrájala…, tak je namieste zaviesť do našej slovenskej írečitosti aj takéto príslovie!

Aj dnes ide Čaputová vykonať svoje ďalšie dámské politické huncútstvo, keď sa má v Košiciach stretnúť hlavne s mladými ľuďmi, s našou mládežou a bude s nimi „objektívne“ a politicky „nestranne“ diskutovať na tému slobody médií!

Naozaj?

To s mladými bude o slobode médií diskutovať a dávať im svoje politické rozumy tá Čaputová, ktorá sa za obdobie hrôzovlád Matoviča, Hegera a jej Ódora, ani raz nevyhranila voči médiám, hlavne voči RTVS, že brutálne potláčajú vo svojich redakciách slobodné vyjadrovanie sa? Čaputová si nepamätá, že počas tohto obdobia sa v médiach tzv. hlavného prúdu nesmel objaviť iný názor, ako len ten, ktorý bol dovolený, a ktorý stál výhradne na tej „správnej“ strane dejín! Ona si nepamätá, ako mali vtedy zakázaný vstup do médií všetci tí, ktorí im predtým zvyšovali sledovanosť! Áno, napr. aj taký MUDr. Bukovský. Ako náhle nestál v otázke Covid „pandémie“ na tej „správnej“ covidovej strane, tak bol okamžite pre tieto dezinfo média tzv. hlavného prúdu persona non grata!

30.9.2020 – „Trest za jeho pohľad na Covid? RTVS ukončila spoluprácu s doktorom Bukovským“

https://www.hlavnespravy.sk/trest-za-jeho-pohlad-na-covid-rtvs-ukoncila-spolupracu-s-doktorom-bukovskym/2306824

Takými personami non grata sa stali napr. Chmelár a Blaha, ktorí už nemohli ďalej vzdelávať našu mládež lebo by im odprezentovávali aj iné názory, fakty…, ako len tie, ktoré boli v tej dobe jediné „správne“?!

„Ľuboša Blahu a Eduarda Chmelára vyhodili z Akadémie Policajného zboru: Obrovská strata pre ľudstvo, ironicky reaguje Naď“ – https://refresher.sk/93721-Lubosa-Blahu-a-Eduarda-Chmelara-vyhodili-z-Akademie-Policajneho-zboru-Obrovska-strata-pre-ludstvo-ironicky-reaguje-Nad

Ale bola tu vtedy aj takáto mediálna „sloboda“, že sa z médií dezinfoscény tzv. hlavného prúdu vyhadzovali tí, čo si dovolili v týchto médiach dať priestor inému názoru, ako bol ten jediný „správny“!

Tak napr. vyhadzov Chuguryana z RTVS lebo si dovolil dať priestor Jánovi Čarnogurskému a jeho inému pohľadu na konflikt na Ukrajine – „Chýbala objektívnosť aj reagovanie na ruskú inváziu. Chuguryan v RTVS končí“

https://domov.sme.sk/c/22848285/chuguryan-konci-ako-sef-spravodajstva-rtvs.html

Ale je tu aj iný príklad mediálnej „slobody“ počas viac, ako troch rokov hrôzovlád pod patronátom Čaputovej, ktorá ich silou mocou držala zo svojej pozície nad vodou.

Už si nepamätáme, ako pozametali s Ankou Žitnou v TA3?

„TA3 vyhodila redaktorku Žitnú! Mediálna sloboda na Slovensku je už len fráza.“

https://www.hlavnydennik.sk/2023/04/14/ta3-vyhodila-redaktorku-zitnu-liberali-uz-kragluju-aj-kritickych-novinarov

Lebo si dovolila dať priestor svetoznámemu ekonómovi Jeffreymu Sachsovi, ktorí dokonca nie je Rus ale Američan, ktorý odprezentoval úplne opačný názor na konflikt na Ukrajine, ako napr. šírila do sveta Čaputová!

A toto všetko sú známe mediálne „slobody“ lebo sa jedná o verejne známe osoby. Ale čo tí ostatní, ktorí až tak verejne známi nie sú, neboli?! Resp. ako napr. ten radový občan! Ten mal za hrôzovlád aké slobody?! Nuž žiadne!

Doma sedíš lebo Covid! Do práce nesmieš lebo Covid! Do obchodov iných ako potraviny nesmieš lebo nemáš Covid pas! Najskôr Ag a PCR covid test, za vlastné a potom možno môžeš, ale lepšie by bolo, keby si sa nechal ešte minimálne dva krát Covid USA experimentálne „zaočkovať“ a potom možno sa dostaneš aj na lanovku v Tatrách!

Z médií, tých s celoštátnou pôsobnosťou, sa nič nedozvieš iné o konflikte na Ukrajine, ako to čo je USA a Pentagónom dovolené! A tak ďalej a tak ďalej!!!

Späť k Čautovej a jej „objektívnej“ diskusií o mediálnej slobode..

Takže o tejto mediálnej slobode resp. „slobode“ chce Čaputová hovoriť s mládežou dnes v Košiciach?

Toto im povie, že toto bola tá pravá nefalšovaná mediálna nesloboda? Alebo im bude do ich mladých hlávok tlačiť tie svoje nezmysli o akejsi RTVS neslobode, ktorá tam vraj nastane, ak bude platiť nový zákon o STVR?!

A mládež jej bude tlieskať a ona sa bude vytešovať, akú že má podporu a dôveru!

Takže áno, Čaputová za celých 5 rokov nerobila nič iné, ako huncútsku politiku!

Ale aby som bol objektívny, tak nie len kvôli nej navrhujem doplniť slovenské príslovie z – „Politika je panské huncútstvo“ na „Politika je aj dámské huncútstvo“ alebo spolu, že „Politika je pansko-dámské huncútstvo“ lebo tu na Slovensku máme ešte  aj iné dámské politické huncútky nar. Remišová, Kolíková, Nicholsonová…a vo svete napr. taká Leyenová, Nulandová, Pelosiová…

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.