Založ si blog

O súkromí iných áno, o Tódovej a spol. nie? !

Áno, ja sa veľmi nerád šprtám v súkromí iných, a ani to nerobím!

Ale je tu jedno veľké ALE!

 

Novinári resp. „novinári“, hlavne tí z tých „objektívnych“ médií, nás dennodenne presviedčajú, že politici sú povinní zniesť nepomerne väčšiu dávku zásahu do ich súkromia, ako my ostatní, „radoví“ obyvatelia našej „demokratickej“ Vlasti lebo oni sú osoby verejne činné!

Nuž teda dobre.

A ako máme nazvať osoby novinárske resp. „novinárske“, z ktorých si poniektorí hrdo hovoria, že sú investigatívni resp. „investigatívni“, ktorí nás neustále presviedčajú o tom, že ak píšu kritický resp. „kritický“ o politikoch, za posledné roky len a výhradne o politikoch SMER-SD (hlavne Fico, R. Kaliňák, Blaha…), tak je to vraj výhradne vo verejnom záujme a ešte to zabijú tým, že spoločnosť si to žiada, a že aj spoločnosť slovenská to rovnako, ako oni, aj vníma ako verejný záujem?!

Ak novinár resp. „novinár“, nedajbože investigatívny alebo ešte horšie „investigatívny“, píše vo verejnom resp. „verejnom“ záujme, tak nie je aj on, tým pádom osobou verejne činnou?

Nemal by aj takýto novinár/i resp. „novinár“ zniesť rovnakú mieru kritiky a drobnohľadu, aj jeho/ich súkromia, ako politici, o ktorých oni píšu?

A píšu veľakrát bludy, nezmysly a tak podobne?!

A pritom nenesú za to žiadnu zodpovednosť!

Nuž čo, niečo sme kydli na toho, potom na toho, niečo málo zmanipulujeme, niečo málo zatajíme, hlavne, ak sme poslúžili „verejnému záujmu“!

A celkom možné je aj to, že tento a takýto „verejný záujem“ vôbec nemusí byť našim verejným záujmom, ale verejným záujmom niekoho cudzieho…

Ja som presvedčený, že áno.

A aby som bol úprimný, ako vždy, keď píšem svoje názory, úvahy…, tak k napísaniu tohto článku ma hlavne primäl jeden FB status.

Je to tento (a dúfam, že tento článok nebude stiahnutý kvôli tomu, kto je autorom tohto FB statusu, ba ani za jeho obsah!) to – https://www.facebook.com/heredos/posts/pfbid02CcbKZt9cjh9y6S2ca57EYSmirmk1s73r9bwY4CkXttdx3k6sYXwJngEkTyBnHgYyl

 

Ja ani náhodou netvrdím, že to, čo je v uvedenom FB statuse uvedené, že je to pravda…

Ale stojí zato, sa nad obsahom tohto FB statusu zamyslieť a položiť si otázku, či aj tu, v tomto prípade Moniky a Mireka Tódových neplatí to známe staré, že – „Bez vetra sa ani lístok na strome nepohne“ alebo „Na každom šprochu jest pravdy trochu“?

 

V uvedenom statuse sa autor venuje tomu, ako si táto dvojica v čase, kedy poberali oficiálne nie veľký plat v denníku SME.sk a následne v novovznikajúcom Kostelného Denníku N, mohli relatívne tesne po smrti, po vražde ich kolegu novinára Kuciaka, zobrať úver na byt v lukratívnej, v najlukratívnejšej časti Bratislavy, ktorého cena mala byť v tej dobe (2018) 400 000 eur…?!

 

Ďalej túto tému nerozoberám lebo nedisponujem takými faktami o tomto, aby som niečo konkrétne tvrdil.

Avšak je namieste, aby sa príslušné orgány na to určené, na to pozreli, hlavne ak dnešní “demokrati“, novinárov resp. „novinárov“ typu Moniky a spol, nevynímajúc, o nich tvrdia, že majú ruky rozviazané a to ku každému obyvateľovu SR rovnako…

Takže tomuto sa kolegovia Moniky nevenujú, teda kolegovia médií jej podobných, teda tých „objektívnych“, „demokratických“….

 

Ale čomu sa venujú, najhlavnejšie Denník N a Monika osobne, je súkromie iných pre nich nepohodlných verejne činných osôb a podľa nich je to absolútne v poriadku a pritom si neuvedomujú, že aj na nich platí resp. by sa mali riadiť tým starým Ježišovým biblickým, že – „Nech hodí kameňom prvý ten, ktorý je bez viny“!!!

 

Takže napríklad toto –

 

Denník N, 1. septembra 2015 o 14:30 – „Fico tvrdí, že má potvrdenie z Belize o tom, že tam nemá účet ani firmu“, autor – Monika Tódová – https://dennikn.sk/228963/fico-ma-potvrdenie-belize-ze-tam-nema-ucet/

 

Tu Monika spochybňuje vtedy Ficom a jeho manželkou, predložené fakty o tom, že nemajú a nikdy nemali na Belize žiadne účty, ani iné finančno-obchodné aktivity, o ktorých na jednej zo svojich pomätených TB blúznil Igor Matovič.

Monika sa takto neveriacky pozastavuje (prečo nepoužila aj tu, svoju výnimočnú schopnosť investigativity? Ešte v tej dobe nedisponovala tými pravými zdrojmi, tak ako dnes resp. ako nimi začala disponovať od vraždy Kuciaka a jeho priateľky?) nad Ficovým faktom, dokumentom z Belize, že si ho zadovážil tak expresne, takto – „Vo viacerých kauzách, napríklad Gemerský mlyn, čakajú policajti na odpovede z Belize aj roky….“

Nuž teda, mala Monika nasadnúť na prvé lietadlo na Belize a ísť vykonávať svoju investigatívnu žurnalistiku…!

Toto vtedy Monika neurobila. Prečo?

 

Alebo napríklad toto –

 

Denník N, 2. marca 2016 o 15:42, Voľby 2016 – „Fico, Danko ani Kollár nechcú ukázať celý svoj majetok“ – Monika Tódová – https://dennikn.sk/387758/fico-danko-kollar-nechcu-ukazat-cely-svoj-majetok/

 

Alebo napr. toto –

 

Denník N, 26. apríla 2016 o 11:40, Ficove zdravotné problémy, Robert Kaliňák –

„Fico z nemocnice: Bašternákov byt nevlastním, prenajímam si ho za vlastné“ –

Monika Tódová – https://dennikn.sk/444313/fico-nemocnice-basternakov-byt-nevlastnim-prenajimam-ho-za-vlastne/

 

 

Alebo napríklad toto –

Denník N, 14. júna 2016 o 17:10 – „Kaliňák kúpil od Bašternáka za 430-tisíc podiel vo firme s miliónovými domami“ – Miro Kern – https://dennikn.sk/486921/kalinak-kupil-basternaka-za-430-tisic-podiel-vo-firme-milionovymi-domami-bratislave/

(Tu len taká malá poznámka – Kaliňák mal zaplatiť 430 tisíc eur. Kaliňák je veľkopodnikateľ, hlavne s gastrom po Bratislave. Takže mohol mať takéto peniaze z legálnej činnosti.

Podľa všetkého Tódovci, si kúpili zo svojich, nie veľkých novinárskych platov, byt na hypotéku v cene 400 tisíc eur. Ale oni nie sú veľkopodnikatelia! Alebo žeby…?)

 

Alebo napríklad toto –

 

Denník N, 7. februára 2023 o 13:28, Jaroslav Haščák, Kauza Gorila, Maroš Žilinka –

„Žilinkova dcéra kúpila byt od Penty, krátko na to generálny prokurátor zbavil stíhania Haščáka. Nesúvisí to, reaguje Žilinka“ – Mária Benedikovičová – https://dennikn.sk/3227395/zilinkova-dcera-kupila-byt-od-penty-na-druhy-den-generalny-prokurator-zbavil-stihania-hascaka-nesuvisi-to-reaguje-zilinka/

 

No a takýchto „srdcervúcich“ článkov, hlavne v/z Denníka N, je za ostatné roky neúrekom.

Lebo vraj je potrebné sa šprtať v súkromí politikov lebo je to vraj vo verejnom záujme…

Zaujímavé je to, že Moniku a Denník N, najviac zo všetkého zaujímajú majetkové pomery a súkromie hlavne Fica, R. Kaliňáka a teraz, keď ich chránenci a obľúbenci, ako je časť sudcov Špecializovaného trestného súdu, časť prokurátorov Špeciálnej prokuratúry, na čele s Danielikom, sa hnevajú na Žilinku že im 363 kazí ich „čistú“, „zákonnú“ prácu voči SMER-SD, Ficovi, Kaliňákovi…, tak ich vehementne zamestnávajú aj súkromne pomery GP SR Žilinku!

 

Nuž teda na záver tohto môjho článku sa opäť pýtam.

Pýtam sa vážne – je na mieste, aby sme my ako občania SR, ľud slovenský, mali informácie, ako u politikoch a osobách verejne činných platených z našich peňazí, nech už ide o akúkoľvek cestu, akou sa k ním dostanú…, o majetkových pomeroch novinárov, hlavne tých, ktorí píšu o politikoch, o politických kauzách, o kauzách týkajúcich sa politikov zo živých spisov…?

Ak je tu evidentné, že ich novinárske majetky sú neúmerné ich príjmom?

Ak je evidentné, že sa im ekonomicky začalo dariť hlavne po tom, čo začali písať tendenčne o „kauzách“ tých politikov, tých politických subjektov a tých verejne činných osobách, ktoré sú z ich pohľadu nevhodnými pre Slovensko, a aj pre niekoho zo západného zahraničia, o tých, čo im stoja v ceste, aby bolo Slovensko a Slováci ešte viac podmanení Západu a USA???!!!

Ja tvrdím, že áno!

Lebo ak niektorí z novinárov tvrdí, že jeho články sú vo verejnom záujem, hlavne tie politicky citlivé, a sú neustále jednostranne politický smerované, tak aj oni sa tým pádom stavajú verene činnými a mali by každý rok preukazovať stav a pôvod svojho majetku!!!

 

Aj toto bude musieť nová politická garnitúra po PV 2023 vyriešiť/poriešiť v našom právno-legislatívnom priestore!!!

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

Rómske deti / Rómovia / Róm /

Prieskum: Žiaci z marginalizovaných rómskych komunít by sa podľa 60 % Slovákov mali vzdelávať oddelene

05.05.2024 20:02

Prieskum CEEV Živica a Teach bol uskutočnený v spolupráci s prieskumnou agentúrou Focus vo februári 2024 na vzorke 1025 respondentov.