Založ si blog

Čaputová v sobotu na RTVS v SRo opäť nemyslela „vlastnou hlavou“!

To, že Čaputová bola ako najvyšší ústavný činiteľ nášho štátu v politickej diskusnej relácií SRo Sobotné dialógy, tak toto je v poriadku. Totiž každý ústavný činiteľ, ktorý bol riadne, v riadnych všeľudových voľbách občanmi-voličmi SR zvolený, má právo byť prítomný v štátnom médiu, platenom nami všetkými, v akejkoľvek politickej diskusnej relácií…

Zároveň nebudem v dnešnom názorovom článku komentovať „výkon“ a „otázky“ resp. „nepríjemné“ témy, ktoré mala na Čaputovú pripravené moderátorka Jančkárová lebo podľa môjho hlbokého presvedčenia, aj ona si je vedomá, že má isté limity, (pomenujem to napriamo, je cenzurovaná vo svojom „slobodnom“ štátnom mediálnom povolaní!) hlavne ak sa jedná o tak politicky nedotknuteľnú osôbku, akou Čaputová jednoznačne je!

Moderátorka Jančkárová podľa môjho hlbokého presvedčenia nemala/nemá, novinársky rozviazané ruky lebo, ak by si ich náhodou dovolila rozviazať podľa vlastného novinárskeho vedomia a svedomia podľa Zákona o RTVS(!), tak by mohla skončiť napr. tak slávne-neslávne, ako napríklad Chuguryan a spol.!!! Však GR RTVS, akýsi Machaj?!

Takže moderátorku Jančkárovú dnes vynechám…

Ale, čo nevynechám, tak to je, to vyjadrenie sa Čaputovej, ktoré je tak politicky nekorektné, tak politicky manipulatívne a tak politicky zavádzajúce, že si zaslúži moju pozornosť! Pozornosť ostrú, bez náznaku akéhokoľvek chodenia okolo politickej horúcej kaše!

Čaputová sa vyjadrila v zmysle, že si nemysli, že v našom štáte od marca 2020 a hlavne od 24.2.2022 a hlavne dnes, by dochádzalo k politickým justičným procesom alebo, žeby tu na Slovensku vôbec prebiehali nejaké politicko-justičné procesy…

Nuž, ak si toto Čaputová nemyslí, tak potom podľa môjho hlbokého presvedčenia, Čaputová v tomto smere naozaj nemyslí resp. jej to vôbec politicky nemysli!!!

Ako môže niečo také bohorovné povedať, keď sú dôkazy, že sa tak jednoznačne deje a deje sa to hlavne jedným smerom a to k SMEROM-SSD!!!

Ona nevie o tom, že Ústavný súd SR, už niekoľkokrát rozhodol, že Najvyšší súd SR, už niekoľkokrát porušil právo, Ústavu…?!

NIE, nevie to?!

Ako je potom informovaná všetkými tajnými, aj netajnými zložkami našej republiky, ktoré má k dispozícií 24 hodín denne?!

A na toto všetko, ešte drzo povie, že ak by sa aj niečo také u nás udialo resp. ak aj by sa niečo také udialo, tak vraj podľa nej, tu máme „našťastie“ všakovaké zákonné opravné prostriedky, ktorými sa dotknutá osoba resp. dotknutý subjekt môže brániť!

Ale Čaputová už nemala tu silu, aby povedala, že takým opravným prostriedkom v našom Trestnom poriadku je §363, ktorý môže použiť GP SR (akýkoľvek, nie, nie je to len o Žilinkovi!) vždy vtedy, ak zistí, že boli porušené práva resp. ak sa v prípravnom trestnom konaní nepostupovalo zákonnými prostriedkami a to v prípade akejkoľvek dotknutej osoby resp. subjektu!!!

Nuž Čaputová to nemohla spomenúť lebo len pred pár dňami tento §363 napadla na Ústavnom súde SR, či je vôbec v súlade s Ústavou SR a či je vôbec možné v takomto znení používať v našom právnom systéme!

Kdesi som zachytil, že Ivan Fiačan, čoby Predseda Ústavného súdu SR, sa už vyjadril v jednom rozhovore pre média, že Ústavný súd SR nemá oprávnenie posudzovať používanie §363 Trestného poriadku SR…!!!

Nuž uvidíme, aký bude jeho konečný verdikt…?

 

Na záver už „len“ toľko – vystúpenie Čaputovej v ostatných Sobotných dialógoch na vlnách štátneho SRo, bolo opäť politicky úbohé, politicky manipulatívne, politicky zvádzajúce, politicky dezinformačné, politicky hoaxové…

Čaputová, ak by začala používať už len a výhradne, svoj vlastný rozum, ak by začala uvažovať, ako hovorí jeden politicky klasik – už len a výhradne „vlastnou hlavou“, tak by sa mala, čo najskôr politicko-rozumovo-lokajsky odpojiť od istej ambasády, od Bruselskej („mozgovej“) centrály…, okamžite odobrať terajšej, dočasne poverenej „vláde“ Hegero-Matovičovej poverenie „vládnuť“ v demisii, okamžite vymenovať úradnícku vládu a prinútiť parlament, aby si skrátil volebné obdobie najneskôr k 24.6.2023 a Predseda parlamentu Boris Kollár, by mal bezodkladne na tento deň vypísať mimoriadne Parlamentné voľby a po tomto všetkom, by Čaputová mala bezodkladne využiť svoju ústavnú možnosť a vzdať sa pozície „prezidentky“ SR…

Veru, inej politickej cesty pre ňu niet, teda podľa môjho názoru, podľa môjho hlbokého občiansko-politického postoja!!!

 

 

 

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

15.04.2024

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen ) Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe [...]

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

14.04.2024

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/ Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality. Možno sa niekomu bude zdať, že [...]

Filip Kuffa

Výbor neprijal uznesenie k preletu vrtuľníka s Kuffom nad národným parkom

16.04.2024 14:57

Kuffa mal helikoptérou letieť bez povolenia ponad najprísnejšie chránené územia Malej Fatry, čím sa mali ohroziť napríklad hniezdiace vzácne vtáky.

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.