Založ si blog

Čaputová, Matovič a spol. , akoby zázrakom zrazu objavili dno. .. !

Ďalší z mojich rýdzo názorových článkov, sa opäť bude opierať, len a výhradne o holé, neodškriepiteľné fakty.

 

Je tu obdobie schvaľovania Zákona Zákonov – rozpočtu Slovenskej republiky na rok 2023 s výhľadom na roky nasledujúce.

A z úst „vládnych politikov“, ich „politických“ lokajov v národnom parlamente (NP), hlavne za OĽANO, začíname počúvať stále viac a viac argumentáciu, že rozpočet SR pre rok 2023 nie je bezodná studňa, vždy vtedy, keď parlamentná, aj mimoparlamentná opozícia poukáže na to, že je potrebné viacej pridať na pomoc rodinám, firmám, zdravotníctvu, školstvu atď., atď…a zobrať oddiaľ, kde to až také potrebné nie je napr. z rezortu obrany…!

Že táto rozpočtová „studňa“ má dno!

Na toto dno možnosti rozpočtu, pre rok 2023, títo „vládni“ a „provládni, akosi zázrakom narazili až teraz, len a výhradne v súvislosti, keď sa jedná o finančné pokrytie potrieb (pomoci) rodín, firiem, zdravotníctva, školstva a pod.

Na úvod je potrebné poznamenať, že tak veľké náklady na pomoc vyššie menovaným, by nebolo potrebné, ak by títo „vládni“ na čele s Čaputovou, neboli strojcami nášho absolútne zbytočného zadlženia sa za ostatné viac ako dva a pol roka!

Toto bude v tomto článku vysvetlené ďalej v texte.

Nuž vráťme sa niekde do obdobia marec 2020, keď sa „vlády“ resp. moci chopila prvá „vláda“ „premiéra“ Igora Matoviča (IM), od prvopočiatku plne podporovaná Čaputovou….

Ako prvé čo IM povedal, že musí okamžite začať nákup zdravotníckych pomôcok, ako sú rúška, respirátory…lebo vraj našiel prázdnu komoru na ŠHR (Štátne hmotne rezervy), len kdesi v rohu, teda len v jeho hlave, sa krčili akési „zlaté tehličky“ akéhosi Kajetána Kičuru…

A i napriek tomu, že našiel aj prázdnu „špajzu“ (rozumej vybrakovaný štátny rozpočet) po vládach Roberta Fica, začal sa finančne rozhadzovať na všetky, vtedy covidové strany.

A aby míňanie štátnych, našich všetkých peňazí, bolo čo „najtransparentnejšie“, ešte väčšmi, tak absolútne bezdôvodne, rozvíril hladinu „covid pandémie“, všetkých pozatváral do domáceho väzenia, vyhlásil Núdzový stav – https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=od-1-oktobra-plati-na-slovensku-nudzovy-stav a bezodné rozhadzovanie peňazí, nás všetkých mohlo začať.

Všetci veľmi dobre vieme, že v núdzovom stave sa nekonajú žiadne výberové konania(!), žiadna verejná súťaž, žiadna verejná kontrola…Útvar hodnoty za peniaze bol paralyzovaný, opozícia paralyzovaná (minimálne mediálne!), ľud slovenský absolútne paralyzovaný…

A Čaputová mlčala!

Vtedy sme ani raz nepočuli z úst IM, ani Čautovej, žeby bolo povedané, že môžeme nakúpiť len toľko rúšok, len toľko respirátorov (následne tieto náklady na preveľmi „potrebné“ položky, aj tak preniesli na občana!), nebolo povedané, že si môžeme dovoliť nakúpiť len toľko Covid vakcín, naviac takých covid vakcín, ktoré sám dodávateľ (napr. Pfizer!) označil ako za experimentálne, s odôvodnením, že štátny rozpočet nie je bezodný!

Že štátny rozpočet má dno! Toto sme vtedy z ich úst nepočuli!

Ale idem ďalej!

Po covid „pandémií“, okamžite, v prvopočiatku v súbehu, prichádza „nikým“ (podľa Čaputovej) vyvolaný konflikt na Ukrajine a opäť náš rozpočet nemá dno!

Nemá dno, hlavne a jedine, ak sa jedná o vojenskú „pomoc“ Ukrajine a samozrejme Čaputová opäť mlčí!

Pardon, Čaputová nemlčí, Čaputová ba priam kričí, že ona teda na Ukrajinu nebude posielať papierové vreckovky, nebude podporovať mierové urovnanie konfliktu, ale bude tam posielať rovno zbrane, ale už sa neohrádza tým, že tých zbraní bude len toľko, koľko unesie náš štátny rozpočet lebo aj ten má svoje dno!

Nie!

Ani tu, ako v prípade covid „pandémie“, neexistuje pre nich, žiadne rozpočtové dno! Jednoducho pri týchto príležitostiach, náš štátny rozpočet pre týchto „politikov“ žiadne dno nemá“!!!

Vtedy sa nikto z „našich objektívnych“ médií, ich neopýtal na to, odkiaľ na to zoberú peniaze, či to nepôjde na úkor iných, oveľa potrebnejších potrieb našej spoločnosti, nášho ľudu…???!!!

NIE!

Takéto otázky v tejto spojitosti neboli dovolené vtedy a ani dnes!

Takže na záver jasne konštatujem, že ak dnes títo „pozostalí vládni“ s Čaputovou na čele, horekujú, že na pomoc ľudu slovenskému, firmám slovenským, štátnym slovenským inštitúciám, nemajú peniaze lebo štátny rozpočet, štátna kasa nie je bezodná studňa, resp., že štátna kasa má dno, tak prečo takto nekričali, keď míňali priehrštiami na covid „pandémiu“ a ešte väčšími priehrštiami míňajú na podporu „mieru“ na východ od nás, bezbrehým, bezodným míňaním na nákup Západných/USA zbraní…?!

 

Sa ľud slovenský, konečne spamätaj!

 

Spamätaj sa a „nemyslí“ výhradne „hlavou“ „našich objektívnych“ médií!!!

Veď predčasom sa všetci títo dnes „vládni“, aj tí, čo už od nich, akože odišli (SaS), s Čaputovou na čele ,zastrájali, že naše deti je potrebné naučiť sa myslieť predovšetkým kriticky.

I keď podľa nich je „kritické“ myslenie len vtedy kritické, keď sa to netýka ich samotných…!!!

Slováci, už konečne začnite myslieť naozaj kriticky a ako hovorí klasik – len a výhradne „vlastnou hlavou“ a zamyslí sa nad tým, čo som napísal vyššie v texte tohto môjho názorového článku.

Či naozaj nie je na tomto mojom „šprochu, pravdy trochu“, keď tvrdím a preukázateľne som to aj dokázal, že na Covid pandémiu, na vojnu na Ukrajinu, pre nich náš rozpočet nemal/nemá dno, ale ak sa jedná o národnoštátne záujmy našej Slovenskej republiky, ak sa jedná o prežitie ľudu slovenského, kríz/krízy, ktorú/ktoré v prvom rade aj oni napomohli rozbujnieť, tak tu už dno štátneho rozpočtu našli resp. už sa dnom štátneho rozpočtu oháňajú???!!!

 

PS:

Aj preto je nevyhnutné, aby títo, o ktorých je vyššie v texte reč, skončili politicky čím skôr a to bez ohľadu na referendum, ktoré „blahosklonne“ Čaputová vypísala na 21. januára 2023, ktorého sa určite zúčastním a budem hlasovať tak, ako vyplýva z vyššie uvedeného môjho názoru!

Zároveň prehlasujem, že budem aktívne vyzývať aj ostatných občanov- voličov SR (napr. aj takýmito článkami!), aby tak učinili, aby sa referenda zúčastnili a vyjadrili svoj občiansko-politicky názor v tejto veci, nech je už ZA alebo Proti, ale v žiadnom prípade nestrčím hlavu do piesku tak, ako to vykonala Čaputová, ktorá z pozície najvyššieho ústavného činiteľa našej drahej Vlasti – SR, doslova znevážila Ústavu SR, doslova ju pred občanmi poprela, zatajila, keď povedala, že ona ľud slovenský k účasti na tomto referende nebude vyzývať (To čo je?) lebo v Ústave SR sa jasne píše, okrem iného, v časti REFERENDUM, v čl. Čl. 94, toto – „Každý občan Slovenskej republiky, ktorý má právo voliť do Národnej rady Slovenskej republiky, má právo sa zúčastniť na referende.“

A presne na toto ústavne právo, každého oprávneného voliča – občana SR, mala Čaputová z pozície „prezidentky“ SR jasne poukázať a doslova vyzvať občanov SR, aby si túto ústavnú možnosť, ústavné právo, ktorú/ktoré im jednoznačne Ústava SR dáva  využili a jedine na čo mohla poukázať je to, že je len a len na nich, ako budú v tomto referende na referendovú otázku odpovedať.

Áno, tu mohla jasne povedať, že tu im už svoj politicky návod, ako odpovedať, dávať nebude!

Ale, že ich do účasti na tomto referende nebude vyzývať, tak toto je z pozície najvyššieho ústavného činiteľa doslova škandál, hlavne ak sa Čaputová pri rôznych jej proti slovenských rozhodnutiach, vždy obracia na Ústavný súd SR, aby sa politicky alibisticky očistila, že to nie ona, to oni takto rozhodli a aby sa ústavný súd SR stotožnili s jej právnym názorom na danú vec, ktorú ona rozporuje vo vzťahu k Ústave SR(!) lebo ona si vraj zo všetkého najviac váži, považuje, Ústavu SR!!!

Takže za mňa na záver, opäť rovnako, ako po inokedy, vo vzťahu k Čaputovej a spol., aj v tejto téme – HNUS!!!

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.