Založ si blog

Čaputová na Matovičové politické „naveky“ nezareagovala! Prečo? Má rovnaký názor?

Iste, Čaputová nie je povinná reagovať na všetko, čo Igor Matovič (IM) vypustí z úst, ale na toto mala zareagovať okamžite, dostatočne politicky tvrdo!!!

Tu totiž nejde o „strandu“, že si ju niekto funkčne pomýlil s nejakým Rimanom!

Vtedy Čaputová ledabolo, len tak, cez svoje politické plece, prehlásila, že aj ju to pobavilo, aleže Jurajovi by nedopriala, aby zažil tak „náročnú“ politicko-občiansko-spoločenskú pozíciu, v ktorej sa ona teraz momentálne nachádza…

Zareagovať mala okamžite hlavne preto lebo, ako sama hovorí a pri každej, pre ňu osobne vyhovujúcej príležitosti, prehlasuje, že Ústava SR, je pre ňu politická biblia a ona ju teda v žiadnom prípade nebude obchádzať a porušovať už vôbec nie!

Naozaj, Čaputová?

Tak sa na to pozriem trochu z bližšia lebo táto téma nie je až tak nepodstatná, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Totiž IM vypustil zo svojich politických úst niečo, čo by sme nemali len tak prehliadnuť, označiť to za výrok politického blázna, hlavne v kontexte toho, čo sa dnes v Európe odohráva!

 

Ale pekne po poriadku.

 

Ešte si občan – volič SR spomínaš na to, ako aj Čaputová obhajovala predovšetkým „vládnych“ poslancov v našom  národnom parlamente, keď mala vypísať na základe vyše 600 000 zozbieraných podpisov od občanov – voličov SR, pod petíciu za vypísanie referenda o predčasných parlamentných voľbách, prvé referendum o tom, či si občania-voliči SR prajú aby sa konali predčasné parlamentné voľby?

Mal by si si pamätať lebo z politického časového obdobia to bolo len toť nedávno!

Vtedy sa Čaputová tiež priklonila k názoru „vládnej koalície“, že im Ústava SR zaručuje, aby svoj mandát vykonávali celé funkčné obdobie, na ktoré boli zvolení, teda na 4 roky a alibisticky posiela referendové otázky, aj z tohto dôvodu, na Ústavný súd SR lebo vraj nikto, ba ani občan – volič, najvyššia to autorita v štáte(!) pre každého, ktorí je týmito občanmi volený a následne aj zvolený, nemá právo im siahať na 4. ročný poslanecký mandát…

Všetci vieme ako to skončilo!

 

A teraz tu máme výrok IM pre TV Markíza, keď na toto konštatovanie redaktorky ohľadne platnosti krúžkovného, či bude platiť aj po ukončení „vlád“ IM  – „Pokiaľ to niekto po vás nezruší“, IM takto suverénne/vážne odpovedá – „Hm, nezruší a nikto po nás tu nebude. My tu budeme vládnuť naveky. Ďakujem pekne, dovidenia“ – https://www.youtube.com/watch?v=asE0FVowBUI&ab_channel=M%C3%A1rioVid%C3%A1k

 

A teraz mi môže niekto oponovať, že čo sa ja tu teraz idem zaoberať výrokom absolútneho politického blázna, šialenca.

Dobre, súhlasím, IM je totálny politický blázon/šialenec, ale takíto sú najnebezpečnejší!

Už si ľud slovenský zabudol na toto?

IM najskôr zavádza povinné nosenie rúška, potom povinné nosenie respirátorov a to dokonca aj vonku v prírode!!!

IM zakazuje našim úplne zdravým deťom chodiť do škôl! Zabudol si ľud slovenský?

Následne na „vláde“ schvaľuje zavedenie Núdzového stavu a s tým spojených ďalších nehoráznych obmedzení na slobode každého z nás najmä tu „dole“!

Najskôr povinné AG testovanie, celoplošné, ktoré IM najskôr deklaruje ako dobrovoľné a po ňom, ihneď na druhý deň(!), už jasne priznáva, že on nás tak trochu oklamal, že vzhľadom na ďalšie obmedzenia netestovaných, ide vlastne o testovanie povinné! (na toto média mlčali! Čaputová mlčala tiež!)

Už si ľud slovenský zabudol, že bez AG/PCR testu si nemohol nikam?!

Že ťa nepustili ani do práce! Že ťa náhodne kontrolovali príslušníci Polície SR priamo na ulici, v aute a pod?! Preboha, už si zabudol?

A zabudol si ľud slovenský na to, že keď na Slovensko dorazila „vytúžená“ covid (van der Leyenovej!) vakcína (Pfizer), ktorej reklamu na Slovensku robila hlavne Čaputová („Vakcína je Sloboda“ Dnes vieme, že nie je!  Poniektorí sme to vedeli aj vtedy, ale sme boli umlčaní…!), že ak si nemal túto vakcínu v tele, tak si sa mohol ísť doslova a do písmena “pásť“?

Že ťa všade pustili len, ak si mal buď AG test, nie straší ako 48 hodín alebo PCR test, nie starší ako 72 hodín alebo si mal jednu dávku experimentálnej vakcíny plus AG/PCR test alebo si patril medzi tých „šťastlivcov“ a mal si v sebe, na vtedajšie pomery/požiadavky covid diktátu, dve dávky a potom si mal všetky ľudské práva, bez ohľadu na to, že aj naďalej si bol veselo šíriteľom, aj covid vírusu?

Preboha, už si zabudol?

Zabudol si aj na to, že oni tam „hore“ mali z týchto obmedzení výnimky?! Že oni nemuseli v tomto smere nič a veselo si cestovali nielen krížom krážom po Slovensku, ale hlavne do zahraničia?! A v zahraničí už respirátory nenosili lebo tam bol iný covid vírus ako na Slovensku?!

Zabudol si ľud slovensky, že si nemohol prejsť ani len hranicu okresu a i napriek tomu si si nedávno zvolil tých istých primátorov, županov, ktorí sa voči tomu, nielenže nepostavili za teba na odpor (česť výnimkám) voči „vláde“ , ale boli pri tomto všetkom IM, ešte pápežskejšie nápomocní?! Zabudol si ľud slovenský na tie farby okresov od nejakej zelenej až po najtmavšie čiernu???

Atď., atď… si už zabudol, človek Republiky slovenskej???

Teraz hrozí niečo ešte horšie a nie je možné brať tieto šialené výroky IM na ľahkú váhu!

A Čaputová mlčí! Čaputová nekričí, že poslanecký mandát pre jedno volebné obdobie nie je naveky, ale podľa Ústavy SR len na maximálne 4 roky!!!

A teraz v čom vidím nebezpečenstvo tohto výroku IM a mlčania Čaputovej!

To nebezpečenstvo vyplýva priamo z Ústavy SR, ktorá dáva vláde SR do rúk jednu veľmi silnú kompetenciu, ktorá sa v rukách politických šialencov môže zmeniť na veľmi nebezpečnú politickú zbraň voči celému ľudu slovenskému!

Ústava SR dáva dnes IM a jeho diktátorsko-despotickej „vláde“ do rúk toto.

Ústava SR – VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY – Čl. 119 – Vláda rozhoduje v zbore, ods. n) – o návrhu na vyhlásenie vojnového stavu, o návrhu na nariadenie mobilizácie ozbrojených síl, o návrhu na vyhlásenie výnimočného stavu a o návrhu na ich skončenie, o vyhlásení a skončení núdzového stavu,“

 

Áno, toto je ten citát z našej Ústavy, ktorý dáva Vláde kompetenciu vyhlásiť okrem iného, aj vojnový stav na území SR!!!

A všetci vieme, čo sa dnes deje na východ od nás,  všetci vieme, že dnešná „naša vláda“, aj za pomoci Čaputovej, nerobia žiadne diplomatické kroky, ba ani výroky, v zahraničnej politike na mierové urovnanie konfliktu na Ukrajine, ale celkom jednoznačne robia kroky k jeho eskalácií…!!!

A teda je celkom možné, že sa situácia na Ukrajine dostane do takého štádia, že ako člen NATO, sa dostaneme do priamej vojenskej konfrontácie s RF a teda títo politickí šialenci budú mať argument použiť vyššie citovaný článok Ústavy SR a vyhlásia v Slovenskej republike Vojnový stav!

V tejto súvislosti sa pýtam – keď IM tak suverénne prehlásil že on/oni, tu budú „vládnuť“ naveky, tak vie niečo o čom my ešte ani len netušíme? A vie to aj Čaputová?

Vie on, že sa niečo také môže stať a on teda na „vláde“ presadí, že bude u nás vyhlásený vojnový stav?

Ľud slovenský, neber tieto moje obavy na ľahkú váhu!!!

A teraz, ak bude na našom území vyhlásený vojnový stav, tak ako sa scvrknú občiansko-ľudské práva ľudu slovenského?

Nuž jednoznačne na základe Zákona č. 227/2002 Z. z. – o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu, v §3 Vojnový stav!

V §3 tohto zákona je aj toto – ods.3 –  „V čase vojny možno v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas v závislosti od priebehu udalostí obmedziť základné práva a slobody a uložiť povinnosti na celom území Slovenskej republiky alebo na jej časti, a to najviac v tomto rozsahu:“ – bod h) – „obmedziť alebo zakázať uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať alebo zhromažďovanie na verejnosti podmieniť povoľovaním,“

Bod i) – „obmedziť právo slobodne vyhľadávať a rozširovať informácie bez ohľadu na hranice štátu a slobodu prejavu na verejnosti,“

Bod k) – „zakázať uplatňovanie petičného práva a práva na štrajk,“

A teraz ľud slovenský POZOR, najdôležitejší bod tohto Zákona, §3 a Vojnového stavu – bod n) – „nevyhlásiť voľby do národnej rady, do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávy vyšších územných celkov a voľbu prezidenta v pravidelných volebných obdobiach,“ https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2002/227/

 

Áno a tohto sa ja desím, keď IM tak bez zábran, tak suverénne, do kamery TV redaktorov povie, že  – „oni tu budú vládnuť naveky“!!!

A kde je tu úloha samotnej Čaputovej?

Tej Čaputovej, ktorá tento výrok IM okamžite neodsúdila a „neupratala ho politicky“ tam kam patrí s takýmito výrokmi?

Nuž TU – Ústava SR Čl. 102, ods.(1) – Prezident – bod m) – „môže na návrh vlády Slovenskej republiky nariadiť mobilizáciu ozbrojených síl, vyhlásiť vojnový stav alebo vyhlásiť výnimočný stav a ich skončenie,“

 

Nuž a čo myslíš ľud slovenský, čo urobí Čaputová, ak by sa politicky šialenci vo/na „vláde“ dohodli, že sa uznesú o vyhlásení Vojnového stavu a tento svoj schválený návrh pošlú Čaputovej na jej „prezidentský“ stôl?

Nezachová sa Čaputová asi tak, ako sa zachovala, keď mala podpísať akúsi „obrannú“ Dohodu medzi USA a SR???

Že takýto návrh Matovičovej druhej „vlády“ podpíše ihneď, bez rozmýšľania, keď sa jej dostane ešte len na prah „jej prezidentského“ paláca???

 

Záver:

 

Ja viem, že idem v tomto mojom rýdzo názorovom článku do extrému. Ale koľko extrémov sme si už od týchto dnešných mocných užili za posledných, čosi viac ako dva a pol roka? Málo som Ti ich  Ľud slovenský, vymenoval vyššie v texte?!

Takže Ľud slovenský – pospolitý,  majme sa na pozore, aj my „citlivo vnímajme“ výroky dnešných „mocných“ v našom štáte, Čaputovú nevynímajúc!!!

Hlavne sa nad nimi kriticky zamyslíme, čo už nie je na čase aby okamžite politicky skončili na našej politickej scéne…lebo v kontexte mnou vyššie napísaného sa referendum 21. januára 2023 už ani nebude môcť konať…!!!

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.