Založ si blog

Čaputová Macronovi vynadá alebo sa pridá na jeho stranu?

Podľa medzinárodného diplomatického protokolu je francúzsky prezident Emmanuel Macron na pôde EÚ partnerom na rokovanie „našej“ Čaputovej, čoby dnes v pozícií „prezidentky“ štátu EÚ a to isté platí aj opačne.

A teda z toho vyplýva, že ich názory, váha ich názorov by mala byť v rámci členských štátov EÚ rovnocenná.

A keďže EÚ má v ťažkých časoch ťahať, minimálne na diplomatickej úrovni za jeden koniec povrazu, tak nemôže jeden členský štát čihi a druhý hota!!!

No a v tomto je Emmanuel Macron neoblomný a upozornil na dve vážne fakty dnešnej „súdržnej“ EÚ. (pod poznámka – vo Francúzsku sú veľké protesty, hlavne proti resp. za zrušenie nezmyselných sankcií voči RF!)

Emmanuel Macron si nedával servítku pred ústa, keď vyčítal Nemcom, že – „Nemôžeme sa držať národných politík, pretože to vytvára deformácie na európskom kontinente,“

Macron ostro narážal na to, že Nemci si odsúhlasili, že budú bojovať s nastávajúcou zimnou energetickou krízou samostatne, bez ohľadu na ostatné členské štáty EÚ a schválili si na to 200 miliárd eurovú pôžičku na podporu domácnosti a firiem!

Macron Nemcom vyčíta, že chudobnejšie členské štáty si niečo také nemôžu dovoliť (tu jednoznačne patrí aj Slovensko!) a že týmto krokom ide Nemecko samostatnou cestou bez ohľadu na to, čo to spôsobí v iných členských štátoch EÚ!

Iste, toto je to, na čo upozorňovali už prednedávnom iné „hoaxové a dezinformačne“ mediálne kanály, že ak pôjde do tuhého, tak sa každý členský štát EÚ začne o seba starať sám a spoločné sankčne dohody postupu voči RF v oblasti energetických nosičov, budú len na papieri…

Tak sa pýtam Čaputovej – pridá sa v tejto Macronovej kritike voči Nemcom na jeho stranu alebo ho zato diplomatickým slovníkom vyhreší???

Lebo ako je známe, Slovensko nemá možnosti na to, aby sa rovnako postaralo o svojich občanov takouto obrovskou ekonomickou injekciou, ako Nemecko!!!

Iste, tu je možnosť ísť maďarskou cestou…

 

Emmanuel Macron si však diplomaticky, ešte výraznejšie kopol hlavne do USA a Nórska, keď na ich adresu povedal toto – „V duchu hlbokého priateľstva posielame odkaz Američanom a Nórom: ste skvelí, zásobujete nás nosičmi energie, ale dlhodobo nebude fungovať, že nám ich ponúkate za štvornásobok ceny vášho vlastného vnútorného trhu. Takto priateľstvo nevyzerá“

A čo v tomto prípade?

V tomto prípade sa Čaputová postaví na stranu Emmanuela a bude tiež takto diplomaticky kopať hlavne do USA a jeho „priateľského sa“ správania v oblasti náhrady za ruský plyn?

Alebo sa opäť ako vždy postaví na stranu USA administratívy, nech je to pre Slovensko a jeho obyvateľov, akokoľvek nevýhodné a Emmanuelovi odkáže ostrým diplomatickým slovníkom, že tak toto Emmanuel nie?

Takto sa k USA priateľom nesmieš správať, keď nám oni takto pomáhajú lebo radšej 4 krát drahšie energie z USA, ako lacné z RF!

Radšej dáme zarobiť naši priateľom v USA, ako nepriateľom v RF…

A Čaputová tieto informácie o takomto „priateľskom“ postoji USA, aj voči SR, nemá?

Ona nevie, že od USA kupujeme 4 krát drahšie energetické nosiče, ako by sme mohli resp. mali kupovať 4x lacnejšie?

A keď vie, tak prečo mlčí???

 

Ja neviem občania-voliči SR, je potrebné k tomu to ešte niečo dodať?

 

Nie je aj toto jasný dôkaz o tom, komu z európskych lídrov záleží na vlastných národno-štátnych záujmoch a komu na národnoštátnych záujmoch, tých tam spoza Atlantiku???

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.