Založ si blog

I. Matovič, došli nápady? Tu je jeden super, ihneď aplikovať!

Všetci dobre vieme, akými „súper“ nápadmi oplýva Igor Matovič (IM), vždy keď sa jedná o gniavenie národa slovenského a občanov SR.

Množstvo „nápadov a riešení“ na tému právneho a spravodlivého štátu, na tému, ako zakrútiť korupčnej mafií krkom a pod., mal počas celých dlhých, predlhých rokov strávených v opozícií, ako totálne nepotrebný poslanec NR SR, viac ako zajac bobkov!

29.2.2020 sa stalo, čo sa stalo a tento dovtedy absolútne nepotrebný poslanec NR SR sa zo dňa na deň, stal absolútne „potrebnou“ jednotkou v našom štáte!

Dokonca aj samotnej Zuzane Čaputovej spadla sánka a zamrzol jej ten neoliberálny progresívny úsmev, ale o tom potom.

Od prvej chvíle, kedy sa oficiálne „ujal“ kresla/funkcie „predsedu“ „vlády“ SR, začal chrliť svoje „zajačie bobky“, ako riešiť Covid (vtedy len Covid-19!) „pandémiu“.

Ihneď prvý nápad bol samozrejme navštíviť nie štátnu „špajzu“, ktorá mala byť podľa neho 12 ročnými zlodejmi, mafiánmi a vrahmi – vybrakovaná, ba dokonca už ani nemala stáť(!), ale Štátne hmotné rezervy, či je tam dostatok rúšok, ktoré sme dovtedy potrebovali výhradne len pre rýdzo profesionálny medicínsky personál!

A keďže tam nenašiel, čo hľadal, tak prišiel s nápadom, aby si ľudia sami doma ušili akékoľvek a z čohokoľvek „ochranné“ rúška!

Mnohí aj počúvli, najmä všakovakí „umelci“ a všakovaké TV „celebrity“! Bolo ich plné média! Už vtedy bolo jasné, že také rúška sú nanič, ale Covid gniavenie a Covid propaganda sa predsa nejako začať musí a začala sa takto „humánne“ – Covidová ochranná „svojpomoc“!

No a potom sa so „super“ nápadmi IM doslova roztrhlo vrece, samozrejme, že spočiatku sa alibistický opieral na ním zložené, jediné „správne“ a odborne nikým a ničím „nevyvrátiteľné“/nedotknuteľné konzílium a začal zavádzať opatrenia na „prospech“ občanov a SR, ako takej – zatváranie ekonomiky, zatváranie ľudí doma , absolútne zdravých(!) a podobné bludy!

Až nakoniec našiel zaľúbenie v AG psích testoch. Najskôr si zašiel za Angelou Merkelovou (svojou druhou mamou!), že čo by povedala, keby na Slovensku nariadil celoplošné „dobrovoľné“ AG psie testovanie. A div sa svete, nemecká Angela bez rozmyslu súhlasila, aj ho materinskou rukou pohladila a celý neoliberálny Covidový svet sa zrazu Covidovo nepozeral nikam len na Igora a Covid AG testovacie pokúsno – králičie Slovensko!

Ba poniektorí jeho „ministri“ sa zaodeli nie len do medicínskych ochranných mundúrov, aby pri testovaní „pomáhali“, ale niektorí boli až tak Covid bojovo naladení, že sa rovno zaodeli do vojenských maskáčov(!) napr. taký „minister“ práce a sociálnych vecí Milan Krajniak, pre ktorého to bolo  Déjà vu a návrat do predchádzajúceho života, keď ako partizán bojoval v SNP – I a teraz bol opäť na „bojisku“, s oveľa nebezpečnejším nepriateľom lebo ten gniavil každého bez rozdielu!

Nuž a potom prišli Igorove nápady, ako čo najviac zabezpečiť experimentálne rýdzo „dobrovoľné“ c-očkovanie, ktoré bolo tou „vytúženou slobodou“ nie len pre občanov tých tam dole, ale hlavne aj pre takú Zuzanu Čaputovú, ktorá tejto svojej novej propagande podľahla, až na toľko, že sa dala aj na cestu filmovej, reklamnej „hviezdy“ a dokonca o tejto c-vakcinačnej „slobode“ natočila reklamný „hit“! (dnes by mohla ZČ natočiť ďalší reklamný bestseller so samopalom v ruke a sloganmi – „Zbrane pre Ukrajinu sú Mier“ – „Zbrane pre Ukrajinu – toť sloboda a demokracia na Slovensku“!!!)

Potom prišli Covid lotérie, Covid odmeny pre starcov a starenky, za ktoré dostali peniažky na návštevu ním zdecimovaných fitiek a kúpalísk atď. atď.

Avšak jeden z jeho naj super nápadov bol ten, ako z vlastných peňazí („ťažko“ zarobených), z peňazí mzdy za výkon funkcie „predsedu“ vlády finančne pomáhať tým, ktorých on, pardon, kdežeby on, to predsa bola Covid „pandémia“, svojimi opatreniami dostane na samé dno!

Bolo to presne 17.4.2020, keď IM, ako „premiér vlády“ SR zriaďuje akýsi humanitárny „Fond vzájomnej pomoci“ (FVP), o ktorom nedokázal informovať on samotný, ale použil na to svoj 53 členný poslanecký klub za OĽaNO v NR SR, prostredníctvom predsedu tohto klubu – Michalom Šípošom – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/548895-fond-vzajomnej-pomoci-poslanci-hnutia-olano-predstavuju-dalsie-kroky/

Nebudem tu teraz popisovať všetky tie ich vtedajšie dristy prečo sa takto „vysoko humánne“ rozhodli a pod. len veľmi krátko pripomeniem na čo mal slúžiť tento fond a kto všetko mal do neho prispievať a akou predpísanou minimálnou čiastkou.

Poslanecký klub OĽaNO a samotný IM sa rozhodli, že budú doň prispievať mesačne 500,00€ zo svojich funkčných platov a teda bolo to jednoduché, teda ak by to tak veľmi a úprimne chceli, mohli rovno na učtárni povedať, aby im tieto čiastky rovno strhávali a odvádzali na účet, ktorého číslo je (je ešte?!) – SK 46 8180 0000 0070 0018 5158 (tu žiadam NAKA aby preverila, či tento účet ešte existuje a ako a na aký účel boli tieto peniaze použité!).

Takže tento FVP bol zriadený predovšetkým pre všetkých „súdržných“ „koaličných“ poslancov, pre všetkých „súdržných“ členov vlády. Nebolo síce povedané, že je to aj pre ZČ, ale podľa toho, ako sa samotná ZČ počas celej doby trvania (ešte trvá?) Covid „pandémie“ vyjadrovala na trpiace slovenské obyvateľstvo, ako ona s nimi „súcití“ a ako ona „citlivo vníma“ ich ťažký Covidový život, na ktorom ona samozrejme „nemala žiaden“ podiel, tak by aj ona mala byť každomesačnou prispievateľkou do tohto FVP!!!

Nuž a teraz budem trochu počítať – koaličných poslancov bolo v tej dobe (a aj keď teraz poniektorí odskočili, tak humánnosť im pravdepodobne ostala. Či nie?!) 95.

Členov „vlády“ SR pravdepodobne 16 a jedna „prezidentka“ svojej krajiny.

To je spolu 95+16+1=112.

Každý z nich mal prispieť sumou 500,00 €/mesiac!

Matematika nepustí – na účte sa malo mesačne objaviť 112×500=56 000,00 €! (naozaj slušná suma!)

Budem k nim férový a teda ak tento svoj zámer oznámili 17.4.2020, tak prvý splatný termín mal byť až v máji 2020.

A teraz opäť trochu počty – od mája 2020 do marca 2022, to máme presne 22 mesiacov.

Takže k 20.3.2022 by malo byť na tomto účte 56000×22=1 232 000,00 €!

Pýtam sa, sú tam? To nech zodpovedajú všetci tí, čo robili humánne ramená, akí sú solidárni a ako oni idú pomáhať tej slovenskej bedači, ktorú oni do tej bedače dostali!!!

 

A teraz, k samotnej podstate dnešného môjho názorového článku, kde idem Igorovi Matovičovi vnuknúť jeden naozaj super nápad!

Pevne verím, že si ho nie len osvojí, ale ho aj ihneď v „koalícií“ presadí, v NR SR v skrátenom legislatívnom konaní schvália a kde zaradia aj samotnú ZČ!

Mne nevadí, keď IM povie, že to bol jeho nápad a že si ho osvojí, ba práve naopak, za to ho možno aj voliť bude (fuj, až tak ďaleko zas chodiť nemusím).

Samozrejme, že takýto zákon by sa týkal len tých poslancov v NR SR, ktorí sú za to, aby sa Slovenská republika akýmkoľvek zbrojným spôsobom podieľala na vojenskom konflikte na Ukrajine (zatiaľ je to tých pôvodných 95), tých ktorí sú za okamžité odpojenie sa od ruskej ropy a plynu, ktoré SR NAKUPUJE (teda nám nie sú RF DAROVANÉ!), za riadne medzinárodné, Bruselom určované, nehorázne vysoké ceny, ktoré sú násobne vyššie, za aké ich kupuje napriamo od RF, ceny „filtrované“ skrze Holandskú burzu…a samozrejme, že tento zákon pre týchto dotknutých bude platiť buď do skončenia ich mandátu alebo do doby, kým neprídu k zdravému rozumu, ktorý im nateraz (ale aj doteraz!) absolútne chýba!!!

Takže opäť k veci.

Verím, že v prípade platnosti takéhoto opatrenia, povinného opatrenia, sa preberú a začnú konečne pracovať na prospech Slovenska a všetkých občanov SR a nie len, výhradne pre blaho USA administratívu a poniektorých bojachtivých byrokratov Bruseli!

Navrhujem IM, aby inicioval resp. zriadil, a teraz ho nebudem zbytočne trápiť s nejakým iným názvom, Fond vzájomnej pomoci II – FVP-II.

Tento fond by slúžil výhradne pre potreby tých občanov SR, ktorí i napriek tomu, že sú dlhé roky zamestnaní, že tomuto štátu odvádzajú povinné dane a odvody, že si svoju prácu vykonávajú poctivo, že sa riadne starajú  o svoje deti, z ktorých vyrastú plnohodnotní občania SR a budú taktiež od prvopočiatku pracovať – na Slovensku, tak i napriek tomu žijú dnes na najnižšej možnej životnej úrovni za posledné roky a vyhliadky sú ešte biednejšie!

Ktohovie, možno potom, čo sa práve vinou dnešných „vládnych“ ocitneme bez plynu, bez tepla, bez EE, možno len so základnými potravinami v domácej kuchyni (chlieb, maslo, voda!) lebo na iné už neostane peniažkov, možno potom sa aj táto, dnes ešte stále „stredná“ najpočetnejšia vrstva, ocitne v chudobe a tá dnes ešte nižšia, dokonca v biede a absolútnom nedostatku!!!

Z tohto FVP-II by mal nárok čerpať finančné prostriedky každý (bol by tam stanovený nejaký strop), kto by jasne a preukázateľne dokázal veľmi jednoducho, že pracuje, že má taký čistý príjem, také a také jasne preukázateľné základné mesačné výdavky a ak by mesačné výdavky presahovali sumu príjmov, tak presne takouto sumou by mu bolo z tohto fondu prispievané, aby bol aspoň na nule!

A aký by mal byť ten mesačný príjem, nuž možno by sa žiadalo navrhnúť, že maximálne v aktuálne výške priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve v SR, ktorá je 1211,00 € – ŠÚ SR za rok 2021.

Ale zásadná otázka znie – koľko občanov má dnes v marci 2022 tak vysokú mesačnú mzdu?!

Nuž veru málo, poctivo pracujúcich ľudí!

A preto navrhujem, aby z FVP-II, mohol o finančnú pomoc požiadať každý, ktorý ma aktuálnu mesačnú mzdu nie vyššiu ako 70% z priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve podľa ŠÚ SR za predchádzajúci rok, čo v tomto prípade pre rok 2022 predstavuje – 1211,00/100×70= 847,70€.

A teraz najzákladnejšia otázka – akým spôsobom a v akej výške by doň prispievali všetci povinní, teda tí, o ktorých píšem vyššie – „prezidentka“, všetci „koaliční“ poslanci v NR SR + im podobní nezaradení a samozrejme všetci členovia „vlády“ SR bez výnimky!!!

A teraz, akou sumou?

Nuž aj toto je veľmi jednoduché!

Keďže všetci tí vyššie menovaní „presne“ vedia, ako dnes žije bežný občan SR, podotýkam poctivo pracujúci občan SR lebo inak by tak „pro“ slovensky nekonali, tak navrhujem nasledovný kľúč ich prispievania do daného FVP-II.

Každému z nich by bola mzda krátená na výšku, a teraz budem k ním naozaj štedrý, priemernej mzdy v národnom hospodárstve určenej ŠÚ SR za prechádzajúci rok, čo predstavuje 1211,00 €/mesiac.

Teda každý z nich by dostával, za svoju „pro“ Slovenskú „prácu“ len tých 1211,00/mesiac a zbytok jeho mzdy/platu, by šiel do FVP-II.

Zároveň by ich všetky osobné bankové účty boli zmrazené a pre ich osobnú potrebu, pre prípad nepredvídanej udalosti, by im bola ponechaná disponibilná čiastka vo výške priemernej našetrenej sumy, ktorú majú dnes občania SR uložené v bankách.

Podľa dostupných informácií, mali Slováci v bankách, v priemere uložených okolo 13000 až 14 000 eur. Avšak to je priemer – niekto má milióny, iný nemá nič a tak dedukujem, že bežný pracujúci, k svojej budúcnosti zodpovedný občan, môže mať na účte v banke asi polovicu z tých priemerných a teda budem narábať s číslom okolo 7500,00€.

Takže každému z tých vyššie menovaných povinných prispievateľov do FVP-II, by okrem mesačnej mzdy 1211,00 € ešte ostalo na bankovom účte úspora 7500,00€.

No a z týchto zarobených a usporených peňazí, by si museli hradiť všetky svoje bežné, životné náklady – bývanie, strava, oblečenie, náklady na nezaopatrené deti…

A potom by sme videli, či by sa tak bili do hrude, koľko a ako dlho je potrebné Ukrajincov podporovať nie len humanitárne, ale hlavne zbraňovo?!

A potom by sme videli, či by sa takto hrdinsky bili do hrude, že je potrebné sa okamžite odstrihnúť od ruskej ropy a hlavne plynu?!

A potom by sme videli, či by najskôr hľadeli na dobro iných národov, na dobro USA administratívy?!

Myslím resp. som absolútne presvedčený, že títo povinní platcovia do FVP-II, by takto nedokázali žiť ani jeden jediný mesiac!

 

A teraz ešte pohľad, akou sumou mesačne, by sa tento ich FVP-II, určený výhradne pre tých, čo by to potrebovali na základe vyššie uvedeného kľúča, napĺňal.

Idem od „prezidentky“, hovorí sa, že jej mesačný príjem je niekde na úrovni 15 000,00 €.

Takže do FVP-II. by ZČ mesačne povinne prispievala sumou – 15000-847,70=14 152,30 €.

Predseda „vlády“ ma plat niekde na úrovni 7500,00 €/mesiac a teda jeho mesačný príspevok do FVP-II by bol 7500-847,70=6652,30 €.

Ministri majú v priemere asi 6000,00 €/mesiac, takže ich mesačný príspevok by bol do FVP-II – 6000-847,70=5152,30€ x 15 ministrov = 77284,50 €/mesiac.

Poslanci NR SR, podľa medializovaných informácií a podľa informácií samotných poslancov činí okolo 5000,00 €/mesiac a teda ich príspevok do FVP-II by predstavoval – 5000-847,70=4152,30 €/mesiac.

Nateraz za povinných považujem presne tých pôvodných 95 „koaličných“ poslancov a teda ich príspevok by tak činil 394 468,50 €/mesačne.

Keď to zrátam – 14152,30+6652,30+77284,50+394468,50=492557,60 €/mesiac.

Iste, aj keď sa táto suma zdá byť pre bežne, priemerne zarábajúceho občana SR astronomický vysoká, určite by nepokryla náklady na vykrytie rozdielu medzi príjmom a výdajom tých, ktorých spomínam vyššie v texte.

ALE, ALE aspoň pevne verím, by títo dnešní „naši“ „vládni“, totálne vládnuť pre blaho národa slovenského úplne bezvládni, buď to prišli k rozumu a začali by konať, ako majú alebo by sa jednoducho zosypali.

 

Záver:

Zdá sa niekomu že som k dnešným „vládnym“ drzý!

Nuž áno som. Ale je potrebné si uvedomiť, že nie mi im slúžime, ale oni majú slúžiť nám! Lebo tam kde sú dnes, sú len vďaka nám!

A dokedy tam budú?

Nuž len dovtedy, dokedy im to mi dovolíme!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier