Založ si blog

Čaputová Zelenskému namiesto bielej mierovej holubice, posiela holubicu smrti odetú do vojenských maskáčov!

A opäť „hrkútanie“ Zuzany Čaputovej (ZČ) s Volodymyrom Zelenským. (VZ)

Za posledné dva týždne došlo medzi ZČ a VZ k akémusi až familiárnemu zblíženiu sa.

ZČ na svojom FB profile najskôr, hneď na začiatku (?) vpádu ruských vojsk na Ukrajinu – 24.2.2022, uverejní status, kde opisuje, ako telefonovala s VZ a ten je povedal – „Zuzana, bombardujú nás…“

Vedela ZČ, že jej VZ bude v to ráno volať?

Nuž pýtam sa preto lebo len dva dni predtým (22.2.2022) ZČ zverejňuje na FB status, kde sa pohoršuje nad tým, že V. Putin, ako prvý na svete uznal nezávislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a už vtedy ZČ píše tieto veľmi, z dnešného pohľadu, dôležité a zásadné slová – „Z pohľadu medzinárodného práva ozbrojené sily Ruska dnes pôsobia na legitímnom území Ukrajiny a ide preto o akt vojenskej agresie a okupáciu…, … Chcem oceniť, že Ukrajina na masívny nárast ruskej vojenskej prítomnosti…, … aj na súčasnú vojenskú agresiu Ruska, … reagovala pokojne a diplomaticky, pretože si želá mier, podobne ako my a celé euroatlantické spoločenstvo. Mier považujeme za najvyššiu hodnotu, budeme sa oň usilovať a trvať na diplomatickom riešení situácie.“

Naozaj veľmi závažné vyjadrenia ZČ dva dni pred tým, ako jej VZ volá, že – „Zuzana bombardujú nás…“

Veď ZČ už dva dni pred tým jasne píše, že RF už na území Ukrajiny začala vojenskú agresiu!!!

Ako to, že oficiálne sa všetko začalo, až 24.2.2022?!

To 22.2.2022, nebolo potrebné Ukrajine pomáhať vojenskými zásielkami, ako to robí ZČ spolu s „vládou“ SR dnes, keď už vtedy ZČ píše, že na území Ukrajiny – opäť citujem ZČ – „…aj na súčasnú vojenskú agresiu Ruska…“???

Ja si totiž pod pojmom „vojenská agresia“ celkom jasne predstavujem použitie zbraní, ničenie, zabíjanie a pod.

Vtedy však ZČ ešte na Ukrajinu chcela posielať len vreckovky na utieranie sĺz lebo VZ vyzýva, aby – „(Ukrajina) reagovala pokojne a diplomaticky…“ lebo aj ZČ si želá mier!

Dnes si ho ZČ už neželá?! Dnes už VZ a Ukrajinu nevyzýva, aby – „aj na súčasnú vojenskú agresiu Ruska, reagovala pokojne a diplomaticky,“?

NIE? Prečo dnes už NIE?! Prečo dnes už je potrebné konflikt ešte viac roznecovať a posielať množstvo zbraní do rúk vojenský nevycvičených Ukrajincov a kade komu, kto nastaví ruku – „dajte mi zbraň“!!!

Keď v úvode môjho názorového článku píšem, že dnes je medzi ZČ a VZ,  až akýsi familiárny vzťah, tak som sa pozrel koľkože krát sa stretli títo dvaja dnes „mieru“ chtivý „partneri“ pred tým.

Nuž našiel som dve stretnutia.

Prvé bolo 16.9.2019 v Kyjeve. Z tohto ich prvého stretnutia spomeniem tieto vtedy vypovedané vety čerstvou „prezidentkou“ SR na adresu „reforiem“ Ukrajiny – „Pozitívne vnímam, že medzi jeho priority patrí okrem iného posilňovanie právneho štátu, spravodlivosti, súdnictva a boj s korupciou,“

Zámerne podčiarkujem „ a boj s korupciou“ lebo ďalej v článku na túto neresť Ukrajiny ešte raz rázne upozorním.

Druhé stretnutie bolo takmer o rok v Bratislave 24.9.2020. Z tohto ich druhého stretnutia vyberám tieto slová ZČ, vtedy smerom k Ukrajine – „Ekonomická prosperita a mier na Ukrajine sú našim dlhodobým záujmom“

Ajhľa, aj vtedy ZČ zdôrazňuje, že mier na Ukrajine je našim dlhodobým záujmom!

To znamená, že už vtedy nebol na Ukrajine Mier pre ZČ?

A ak nebol, tak prečo už vtedy nehorlila, aby sme na Ukrajinu posielali zbrane a nie vreckovky na utieranie sĺz?

No a včera ZČ opäť telefonovala s VZ a VZ jej vraj povedal aj toto – „Zuzana, bojujeme ako môžeme…“

Na toto mala ZČ, vzhľadom na vyššie napísané, že neustále pri osobnom stretnutí s VZ ho vyzývala na dialóg a mierové riešenia s RF, mu mala povedať toto – „Volodymyr, my SR vám, čo sa týka humanitárnej pomoci, pomôžeme na koľko budeme mať síl a finančných prostriedkov lebo ani u nás nie je situácia ružová lebo terajšia druhá aj prvá „vláda“ Igora Matoviča, doslova tento štát zruinovala. A teda drahý Volodymyr, ti odporúčam, aby ste nebojovali ako môžete, ale sadnite si s predstaviteľmi RF za jeden veľký rokovací stôl a vyjednávajte ako môžete a koľko vládzete, až do chvíle, kým sa nedohodnete a nezavládne na vašej zemi, medzi vami trvalý mier. V tomto vám diplomatickou cestou pomôžeme maximálne, ale zbrane a vojakov od nás nežiadaj.“

Áno, toto mala ZČ svojmu priateľovi po dvoch osobných stretnutiach povedať a nie to, čo uvádza na konci svojho včerajšieho statusu – „…povedal mi (VZ) a zdôraznil pritom potrebu pomoci aj od ďalších štátov. Pomoci, ktorá zmierni utrpenie ľudí na Ukrajine a pomôže chrániť nevinné ľudské životy.“

Toľká faloš, toľké farizejstvo zo strany ZČ, že to až bolí!

Tak ZČ tým, že bude na Ukrajinu posielať zbrane, výzbroj ďalekosiahlych následkov, ktorá sa dostane do rúk ktovie komu a ktovie akých Ukrajincov a možno aj „Ukrajincov“, tak toto ZČ považuje za pomoc Ukrajine, ktorá jej „pomôže zmierniť utrpenie ľudí na Ukrajine a pomôže chrániť nevinné ľudské životy“!!!

Nuž veru „mierové“ riešenie zo strany ZČ „par excellence“!!!

Zuzana Čaputová svojim postojom k riešeniu situácie na Ukrajine, neponúka svojmu politickému (možno aj osobnému/?/) priateľovi Volodymyrovi Zelenskému bielu holubicu Mieru, ale celkom iste holubicu utrpenia a smrti odetú do vojenských maskáčov!!!

 

A na záver, jedna veľmi dôležitá informácia na pripomenutie, nielen samotnej vojny chtivej Zuzane Čaputovej, ale aj všetkým tým, ktorí sú presvedčení, že Ukrajina je štátne zriadenie schopné okamžitého vstupu do EÚ a hlavne tým, ktorí majú predstavu o nevinnosti Ukrajiny nielen vo vzťahu k Ruskej federácií (samozrejme v úzkej spolupráci s USA administratívou – napr. nebezpečné biologické laboratória a pod.!), ale hlavne o nevinnosti samej k sebe a k svojmu, z väčšej časti, už niekoľko rokov zbedačeného obyvateľstva, ktoré žije, nie na hranici chudoby, ale doslova v chudobe, možno tak, ako naša slovenská spoločnosť prvé mesiace po II. svetovej vojne!!!

Tu je dôkaz, ktorý nikto nemôže označiť za dezinformáciu alebo nebodaj hoax!

Toto vydal  EURÓPSKY DVOR AUDITOROV, ako svoju Tlačovú správu v Luxemburgu dňa 23. septembra 2021 pod názvom – „Podpora EÚ pre reformy na Ukrajine nie

je účinná v boji proti veľkej korupcii“ –

https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/INSR21_23/INSR_fight-against-grand-corruption-in-Ukraine_SK.pdf

 

Dovoľte mi z tejto veľmi dôležitej Správy o stave korupcie na Ukrajine, uviesť niekoľko citátov pre tých, čo nemajú možnosť si tento dokument otvoriť, ale aj pre tých, ktorí si ho z rôznych dôvodov neotvoria (napr. ješitnosť a pod.) lebo nadmerná korupcia býva v mnohých prípadoch dôvodom, keď už nie na medzištátny konflikt, tak celkom určite na vnútroštátny konflikt. Na vnútroštátne vybavovanie si účtov medzi rôznymi (mafiánskymi) záujmovými skupinami a pod.!

A teraz citáty zo spomínanej správy o korupcii na Ukrajine – 23. september 2021, necelé tri roky pred dnešnou Ukrajinsko-ruskou mizériou!

„Podľa osobitnej správy uverejnenej Európskym dvorom audítorov (EDA) sú veľká korupcia

a ovládnutie štátu na Ukrajine napriek opatreniam EÚ stále rozšírené.“

Čítaš Slovač pozorne – Správa európskych audítorov hovorí jasne o tom, že rozbujnela korupcia na Ukrajine znamená boj o „ovládnutie štátu“, inak povedané, na Ukrajine prebiehal permanentný boj o moc v štáte na základe korupcie a nie na základe práva a zákonov!!!

A kto bol prezidentom Ukrajiny 23. septembra 2021? Nuž nik iný, ako dnes tak veľký priateľ Zuzany Čaputovej – sám Volodymyr Zelenskyj!!!

Správa ďalej pokračuje – „EÚ podporuje Ukrajinu v jej reformnom programe už viac ako 20 rokov. Neoddeliteľnou súčasťou reformy je boj proti korupcii, ktorá je hlavnou prekážkou rozvoja krajiny a je v rozpore s hodnotami EÚ.“

Správa je ešte kritickejšia a bez servítky o ukrajinskej (aj Zelenského?) korupcií tvrdí aj toto – „Veľká korupcia a ovládnutie štátu sú na Ukrajine hlboko zakorenené.“

A dodáva, že – „…(korupcie na Ukrajine) škodia aj demokratickému procesu“ !!!

No a hádam najpodstatnejšia časť tejto Správy európskych audítorov je táto (pre mňa osobne, určite) – audítori tvrdia, na základe dôkladnej analýzy pomerov na Ukrajine, túto závažnú skutočnosť, ktorú neprehliadajme hlavne dnes – „„Napriek rôznorodej podpore, ktorú EÚ ponúkla Ukrajine, oligarchovia a záujmové skupiny naďalej oslabujú právny štát na Ukrajine a ohrozujú rozvoj krajiny,“ uviedol Juhan Parts, člen Európskeho dvora audítorov zodpovedný za túto správu. „Ukrajina potrebuje cielenú a efektívnu stratégiu na obmedzenie moci oligarchov a zníženie ovládnutia štátu. EÚ môže zohrávať oveľa významnejšiu úlohu ako doteraz.“

 

O tomto Zuzana Čaputová nevedela?

Nevedela Zuzana Čaputová o tejto Správe európskych audítorov o stave korupcie na Ukrajine?

A opýtala sa svojho dnešného naj politického priateľa Volodymyra Zelenského, či aj jeho neovláda niektorá z týchto skupín skorumpovaných oligarchov resp. oligarchov, ktorí korumpujú štátnu moc na Ukrajine za účelom ovládnutia štátu???

Nuž veru tých otázok je veľa, ale odpovede zatiaľ žiadne. Lebo všetko, čo je dnes kritické na adresu Ukrajiny je podľa, aj Zuzany Čaputovej, nič iné len ako dezinformácie a hoaxy!!!

Takže tak, na dnes asi toľko.

A ešte jedna dôležitá otázka na záver smerom k ZČ a spol., ktorí chcú zabezpečiť „mier“ na Ukrajine tým, že tam budú pumpovať zbrane a vojenskú techniku (možno aj personálne obsadenie) hlava nehlava – Aký stav korupcie je dnes na Ukrajine resp. aký bol tesne pred vojenským vpádom vojsk RF na územie Ukrajiny (bolo to už 22.2. alebo až 24.2.2022? Možno ZČ vie odpoveď!)?

A koho chceli ukrajinský oligarchovia skorumpovať/korumpovať, aby ovládli štát?

Nuž tu by nám vedel, možno skrze práve ZČ, odpovedať samotný Volodymyr Zelenskyj!

Alebo toto dnes nemôže a nesmie byť téma smerom k Ukrajine?!

Zdroje:

https://www.teraz.sk/slovensko/caputova-ocenila-zelenskeho-reformy-a/418759-clanok.html

https://www.webnoviny.sk/caputova-sa-stretla-s-prezidentom-zelenskym-riesili-integraciu-ukrajiny-do-eu-aj-nasilie-v-bielorusku/

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/506087667541274

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/516204896529551

 

https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/INSR21_23/INSR_fight-against-grand-corruption-in-Ukraine_SK.pdf

 

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.