Založ si blog

Zuzana Čaputová stále na strane zla!

To čo sa dnes deje na východ od nás je podľa môjho názoru výsledkom pôsobenia dlhodobého zla.

Zla, ktoré pre mňa osobne začalo tým, že USA administratíva doslova oklamala, podlo podrazila Sovietsky zväz tým, že nielenže nedodržala dohodu, ale ju ešte arogantne pošliapala – začalo to 2. – 3. decembra 1989 na Malte. Tejto téme sa však budem venovať v samostatnom článku.

Avšak, čomu sa dnes chcem venovať je „štátnická“ zahraničná politika Zuzany Čaputovej (ZČ).

Verím, že to z mojej strany nebude chápané ako hoax, dezinformácia nebodaj napomáhanie ruskej agresie!

Nie, jedná sa čisto o môj názor.

Dnes, keď na východ od nás prebieha ozbrojený konflikt medzi dvomi bratskými slovanskými národmi, keď je potrebné to zastaviť čím skôr a to jedine diplomatickou cestou, teda okamžitým zabezpečením, aby si obidve strany konfliktu sadli za okrúhly stôl, tak ZČ sa nielenže opäť stavia jednostranne na stranu zla, ale to zlo ešte aj podporuje!

Že ako?

Nuž takto!

Všetci, čo sledujú vývoj okolo rozpadu Sovietskeho zväzu (resp. si to dokážu naštudovať!) vedia, že Sovietsky zväz sa rozpadol predovšetkým tým, že Michail Gorbačov dal USA prísľub, že nebude brániť „demokratizačnému“ procesu v štátoch bývalého socialistického bloku, že bude súhlasiť s novu zjednotením Nemecka, výhradne len vtedy, ak sa USA zaručia, že sa nebude NATO rozširovať smerom na východ o štáty, ktoré dovtedy patrili pod vplyv Sovietskeho zväzu…(budem podrobnejšie komentovať v samostatnom článku)

Vieme, ako tento prísľub USA dopadol a ako ho naďalej „plnia“!

A dnes, keď Ruská federácia, po vyše 30. rokoch opäť vyzýva USA, EÚ, aby konečne prestali provokovať s nezmyselným rozširovaním NATO ešte aj o Ukrajinu, tak ZČ sa „politický“ neokúňa a povie na „obranu“ Ukrajiny takýto mimoriadne nevhodný výrok, ktorý nielenže situáciu vyhrocuje, ale RF doslova ešte viac provokuje – ZČ hovorí (Twitter) – „…nastal čas udeliť Ukrajine perspektívu členstva v EÚ“

Je toto dnes za potreby, aby zaznievali takéto neuvážené výroky?! Výroky dráždiace RF ešte viac?

Pýtam sa „štátničky“ ZČ, čo to znamená, ak sa nejaký štát Európy príjme do EÚ pre samotný dotknutý štát???

Pýtam sa ZČ, či vie čo okrem iných prístupových podmienok musí splniť daný štát, aby bol prijatý (vpustený!) do „demokratického“ spoločenstva štátov EÚ?

Že to nevie?

Nuž tak jej to odprezentujem na Slovenskej republike, pre ňu samotnú vždy len akúsi „krajinu“!

Slovenská republika bola oficiálne prijatá do Európskej únie 01.mája 2004.

A čo sa stalo resp. muselo pred tým stáť 29. marca 2004?

Nuž áno, presne v ten deň, teda dva dni pred tým, ako sme „slávnostne“ vstúpili do EÚ bola Slovenská republika ešte „slávnostnejšie“ prijatá za člena NATO!!!

Teda podvod USA na Sovietskom zväze a následne na RF o nerozširovaní NATO smerom na východ, smerom k hraniciam RF drzo, arogantne a provokatívne veselo pokračuje ďalej!!!

A dnes ZČ povie, že chce aby sa o vstupe Ukrajiny do EÚ začalo rokovať v čase, keď na Ukrajine sú vojská RF!!!

To si ZČ neuvedomuje, že jednou z podmienok (možno skrytou) vstupu do EÚ je najskôr vstup do NATO???

Prečo takýmito výrokmi ZČ ešte viac jatrí rany RF a jej podmienky ďalšieho nerozširovania NATO smerom k jej západným hraniciam???

Veď to mohla ZČ rovno smerom k RF povedať, že robte si čo chcete, Ukrajina aj tak bude členom NATO!!!

Naozaj z mojej strany smerom k ZČ ide jasná výtka, že „takto sa to nerobí do psej matere!“

Takto sa mier nedojednáva!!! Takto sa konflikty neurovnávajú!

Nuž ale je potrebné sa pozrieť na to, čo o ZČ povedal jej protikandidát na pozíciu prezidenta SR Eduard Chmelár, ktorý pri predvolebných diskusiách vtedajších prezidentských kandidátov, v jednej z debát zachytil vyjadrenie ZČ vo vzťahu k zahraničnej politike toto – „Zuzana Čaputová, ktorá sa podľa vlastných slov v zahraničnej politike orientuje len veľmi slabo…“

Na základe toho som presvedčený, že Eduard Chmelár má v tomto plnú pravdu a výborný postreh (podľa všetkého aj jeho za jeho takéto a iné „pro“ ruské vyjadrenia čoskoro Zablokujú, aby nemohol vyvíjať aktivity k mierovému riešeniu Ukrajinsko-Ruského konfliktu?!) a preto by mala ZČ poriadne zvážiť čo povie, ak sa jedná o zahraničnú diplomaciu!!!

Lebo jej (aj) posledné „zahraničné“ vyjadrenie nemá absolútne nič spoločné so zahraničnou diplomaciou a z môjho pohľadu absolútne nič spoločné s upokojovaním tohto konfliktu, ale práve naopak!!!

Nevyhnutný záver, aby som nebodaj nebol zablokovaný:

 

Vzhľadom na to, že moje názory nie sú v súlade s dnešnou „vládnou“ propagandou a ich úsilím zamedziť tým „nesprávnym“ názorom (pozor nie tvrdeniam! Len názorom!), viď nimi priaty zákon o šírení „dezinformácií“, nemám od dnes inú  možnosť, ako každý svoj názorový článok (ktohovie ako dlho!) začínať odkazom (ešte stále platnú?) na Ústavu SR, jej Tretí oddiel – „Politické práva“, Čl. 26, ods.(2) – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.“

Pýtam sa – Zuzana Čaputová, poslanci v NR SR za „vládnu“ koalíciu, Eduard Heger a spol., „objektívne“ média – platí ešte v SR tento článok Ústavy SR?

Aha?! Už viem, platí lebo ste si upravili/doplnili/novelizovali Zákon o dezinformáciách (inak povedané, slovo cenzúra je nahradená slovom blokácia a teda nedochádza blokáciou k porušeniu Ústavy SR o zákaze cenzúry!) a teda ste splnili poslednú vetu dotknutého čl.26, Ústavy SR – „Podmienky ustanoví zákon“!!! Už ste ten zákon dokonali!!!

 

Zdroje:

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/516042-v-zahranicnej-politike-by-caputova-mala-byt-aktivnejsia-ako-jej-predchodcovia/

https://m.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/3527960863902447/?type=3&source=48

https://www.teraz.sk/import/caputova-nastal-cas-poskytnut-ukra/615259-clanok.html

https://www.partnerskadohoda.gov.sk/dnes-je-17-vyrocie-vstupu-slovenska-do-eu/

https://sk.wikipedia.org/wiki/Organiz%C3%A1cia_Severoatlantickej_zmluvy

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.