Založ si blog

Z. Čaputová, E. Heger – toto za mňa dnes odkážte Ursule von der Leyenovej!

Žiaden zdravo, normálne zmýšľajúci človek nemôže, ba nesmie schvaľovať, akékoľvek násilie!

Žiaden zdravo, normálne zmýšľajúci človek nemôže, ba nesmie schvaľovať, akýkoľvek vojenský zásah na cudzom zvrchovanom území!

A preto aj ja úplne na začiatok tohto môjho názorového článku jasne píšem (hovorím), ba priam kričím, že NIE, NIE ruskej vojenskej agresií na Ukrajine!

Zároveň rovnako nahlas kričím NIE, NIE  a odsudzujem, všetky doterajšie USA a západné (NATO aj jednotlivo) vojenské „dobrodružstva“ po skončení II. sv. vojny –  Kórejská vojna (1950-1953) Suezská kríza (1956 – Egypt proti VB, Francúzsko a Izrael),  Americká vojna vo Vietname (1964-1975), Vojna v Iraku (nepretržite už od roku 1990 – Kuvajt), bombardovanie Belehradu (1999), vojna v Afganistane (2001 – 2021 – USA a VB – vraj, ako „americká vojenská operácia Trvalá sloboda“, vojna v Líbyi (USA angažovanosť), vojna v Sýrii (USA angažovanosť)… tých vojen bolo po skončení II. sv. vojny naozaj dosť (viď. https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_vojen_(v%C5%A1etky) ), ale za najväčší vojenský zločin USA administratívy, ja osobne považujem ich totálne zlyhanie v auguste 1945, keď použili atómové zbrane (chvalabohu, že doteraz, ako jediný na svete a pevne verím, že aj poslední!), ktoré zhodili na japonské mestá Hirošimu a Nagasaki! A ich neľudskosť spočívala aj v tom, ako tieto dve zničujúce bomby nazvali – Hirošima – Little Boy (malý chlapec!) a na Nagasaki – Fat Man (tlsťoch)

Vedia USA a hlavne celý svet, koľko v ten, v tie augustové dni 1945, zahynulo japonských „malých chlapcov“?!

Koľko nevinných matiek s deťmi, ale aj otcov?!

V to ráno, keď viedli svoje dietky do škôl, sa im nad hlavami objavila obrovská žiara, ktorá ich v okamžiku, doslova vyparila z povrchu zemského…?!

Nie, neviete? Nuž tak vedzte, že naraz ich mohlo byť okolo až 123 000!!!

Pýtam sa, dostatočne som odsúdil vojenskú inváziu Ruskej federácie na Ukrajine?! Pýtam sa preto, aby som nebol vypnutý…

Som presvedčený, že týmto úvodom som jasne dal najavo, že sa mi z hĺbky duše bridí, hnusí, akýkoľvek vojenský zásah, akékoľvek zabíjanie, akákoľvek voja…

Ale nie toto je dnes mojou hlavnou myšlienkou, i keď tých bizarných dôvodov, tém, je dnes a denne toľko, že by bolo za potreby aj niekoľko desiatok článkov denne, hoc len malá reakcia…

Dnes je mojim hlavným cieľom poukázať na nebotyčné farizejstvo a pokrytectvo všetkých tých, čo chcú zabezpečiť mier na Ukrajine tým, že budú do Ukrajiny pumpovať zbrane na zabíjanie ľudí!!!

Všetci na západ od nás (žiaľ našich „vládnych“ nevynímajúc!) unisono hlásajú do sveta, že chcú čím skôr urovnať ruskú agresiu na Ukrajine, čím skôr ukončiť tieto absolútne nezmyselné boje a zabíjanie a pritom ich jediná „mierová“ aktivita je posielanie zbraní Ukrajine!!!

Čo je toto za nezmysel!

To má mier na Ukrajinu priniesť zbraň/zbrane?

Je to v poriadku, že sa absolútne vojenským amatérom, teda civilnému obyvateľstvu, dajú/vložia do rúk zbrane hromadného ničenia (áno aj samopal je zbraň hromadného ničenia lebo sa ním dá naraz zabiť viacero ľudí naraz! Ak by ste slovenská mládež vedeli, ktorá len jednostranne odsudzuje RF a už nevidí svetové vojenské agresie U.S. Army a NATO, tak samopal má funkciu samostatného strieľania alebo tzv. dávkami, kedy je možné naraz vystreliť niekoľko nábojov za sebou bez toho, aby ste neustále stláčali spúšť…, ale aj toto je na samostatný článok!)

Naozaj je potrebné začať konať úplne inak a v zmysle deklarácie, že EÚ, USA a iné štáty sveta, chcú okamžité skončenie vojenského zásahu RF na Ukrajine, jedine mierovou cestou, cestou rokovania za jedným veľkým okrúhlym stolom a nie sa navzájom predbiehať, kto viac vojenský a inak „pomôže“ Ukrajine a ukrajinskému pospolitému ľudu!!!

Nie zbrane, Nie viac zbraní pre Ukrajinu!!!

Viac mierových rokovaní, viac mierovej diplomacie, viac zdravého rozumu a menej horúcich hláv…!

Áno, teraz to preženiem, ale je za potreby aj takéto preháňanie lebo inak je mier na Ukrajine (Európe, Svete) v nedohľadne, ba naopak hrozí nukleárna katastrofa a „Mars“ na planéte Zem môže byť zo dňa na deň!!!

Takže Ursula vo der Leyenová, všetci v EP, všetci tí európski politici, čo tiež súhlasíte s posielaním zbraní do rúk pospolitého ukrajinského ľudu, vy v USA administratíve – vyzývam vás, aby ste sa navzájom nehecovali, nepredbiehali, kto bude prísnejší na RF, kto koľko vojenskej bojovej techniky vyšle na Ukrajinu, ale aby ste všetci vycestovali do srdca Ukrajiny, do Kyjeva, tam sa stretli na pýche ukrajinského štadióna – olympijského štadióna, ktorý pojme viac ako 70 000 ľudí, tam si pozvite Putina a celú jeho vojenskú generalitu a seďte tam tak dlho, kým nepodpíšete večný MIER na tejto planéte!!!

MIER, ktorý už nikdy nikomu, žiadnemu štátu, či veľkému, či malému, nedovolí, neumožní žiadne zabíjanie ľudí v inom suverénom štáte – NIKOMU!!!

A ako to dosiahnuť??? Nuž veľmi jednoducho.

Je potrebné sa navzájom rešpektovať!

Je potrebné si navzájom načúvať!

Je potrebné byť rovnako kritický ku každému, kto bezdôvodne zabíja!

Je potrebné s okamžitou platnosťou zrušiť všetky vojenské pakty, hlavne NATO a nie ho ešte rozširovať!

Je potrebné urýchlene začať rokovania o vytvorení spoločenstva štátov, ktoré budú dbať na bezpečnosť na našej planéte! Mali by tam byť všetky štáty sveta na čele s Ruskou federáciou, USA, Čínou, Nemeckom, Francúzskom, VB až po Samou Novú Guineu!!!

To je môj dnešný odkaz Zuzane Čaputovej, Eduardovi Hegerovi a ich dnešnej návšteve Ursule von der Leyenovej!!!

Tej Ursule von der Leyenovej, ktorá je dnes predsedníčkou Európskej komisie a zároveň významnou členkou stredopravicovej Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU)!

A čo hlása kresťanstvo?

Nuž predovšetkým – miluj blížneho svojho, maj stálu lásku a pokoj vo svojej nepokojnej duši…!!!

Záver:

Žiadne iné posolstvo Ursuly von der Leyenovej, z dnešného stretnutia na Slovensku neprinesie mier na Ukrajine, ba ani inde vo svete, ak sa nepôjde smerom, ako opisujem vyššie v texte!

Všetko ostatné, iné „mierové“ riešenia,  napätie len zbytočné prehĺbi a môže to viesť k celosvetovej jadrovej katastrofe!

Toto chceme? – Zuzana Čaputová, Eduard Heger, Ursula von der Leyenová…???

Ja teda NIE!!!

Ešte raz sa pýtam – čo zabezpečí upokojenie situácie na východ od nás?

Čo viac upokojí resp. úplne zastaví to nezmyselné zabíjanie na východ od nás?

Čo zastaví ruskú vojenskú agresiu na východ od nás?

Je to mierové rokovanie (okamžité) alebo je to doslova pchanie moderných zbraní do rúk ukrajinských civilistov (áno, ruskou agresiou značne podráždených…)???

Na to nech si každý odpovie sám a potom nech podľa svojej odpovede denne sleduje „mienkotvorné“ média, či Európa a svet smeruje k pokoju a mieru alebo k samo zničeniu!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.