Založ si blog

Pán E. Chmelár, čas rokovania v bielych rukavičkách sa vyčerpal!

Od Eduarda Chmelára (ECH) som prečítal veľké množstvo jeho článkov, ako na jeho FB profile, tak aj v médiach, pravda, kde ho pustili!

A teda ako tak poznám (politické) zmýšľanie tohto nesmierne, nepochybne veľmi vzdelaného a rozhľadeného človeka.

Zároveň úprimne priznávam, že s ECH súhlasím približne na 90%!

Avšak tých 10%, kde sa s ním nezhodnem, je niekedy naozaj zásadných.

Za takýto zásadný nesúhlas z názorom ECH považujem jeho včerajší, pre mňa osobne dosť nepochopiteľný, FB status, kde reaguje na spôsob obštrukcie poslancov K-ĽSNS, ktorí si zvolili pri rokovaní v NR SR o „obrannej“ militantnej Dohody medzi SR a USA.

Naozaj ma tento jeho postoj prekvapuje a musím tento jeho spôsob útoku na riadne zvolených (opozičných) poslancov za K-ĽSNS odsúdiť a vyjadriť k tomuto svoj postoj, svoj názor.

Áno, poslanci okolo Mariana Kotlebu (MK) si včera zvolili svojský spôsob obštrukcie, ako zamedziť rokovaniu o tejto obludnej militantnej Dohode!

Avšak na úvod je potrebné, aby z mojej strany odznelo, že nejdem slepo obhajovať opozičných poslancov okolo MK, len chcem poukázať na to, že tento ich akt obštrukcie nebol dielom práve vyskytnuvšieho sa okamihu!

Tomu všetkému predchádzala tvrdá, diktátorská arogancia dnešnej „vládnej“ moci a je potrebné pomenovať veci pravými menami, presne v zmysle príslovia – „Ryba smrdí od hlavy“!

A kto je dnes hlavou Slovenskej republiky pán ECH?

Nuž áno, je ňou (bohužiaľ) Zuzana Čaputová (ZČ)! A tu je potrebné hľadať dôvod, aj predmetnej poslaneckej obštrukcie včera v NR SR od poslancov okolo MK.

Už ste ECH zabudli, ako ZČ bezprecedentne hodila do politického koša takmer 600 000 podpisov občanov SR (možno aj Váš?!), ktorí ju žiadali o vypísanie referenda o predčasných PV???

Vy sám ste sa vtedy vyjadrili, že na mieste ZČ by ste konali úplne opačne, ako ona a takéto referendum by ste ako prezident SR na vlastnú zodpovednosť vypísali bez mihnutia oka!

Už ste Vážený pán ECH zabudli, čo ste občanom SR odporúčali na svojom FB statuse 14. januára 2021?!

Nuž ja Vám to rád pripomeniem.

Vtedy ste v súvislosti so svojvôľou vtedajšieho „predsedu Vlády“ SR Igora Matoviča o nezmyselnom AG celoplošnom testovaní, odkázali občanom SR toto – váš FB status mal nadpis – „Vyzývam na odpor podľa článku 32 Ústavy SR“, ktorý ste ukončili takto naozaj múdro – „Povzbudzujte sa navzájom. Žiadajte svojich zvolených zástupcov, aby vás podporili. Postavte sa na odpor premiérovi, ktorý šliape po základnom zákone tohto štátu. Máte na to ústavne právo“

Pán ECH, odkiaľ beriete istotu, že voliči K-ĽSNS nežiadali svojich poslancov v NR SR, aby zvolili práve takýto spôsob obštrukcie, aký včera v NR SR predviedli? Veď voliči K-ĽSNS konali presne v duchu toho, čo ste im (teda všetkým oprávneným voličom SR!) odkázali 14. Januára 2021 v predmetnom FB statuse – ešte raz – „…Žiadajte svojich zvolených zástupcov, aby vás podporili“!!!

A keď títo poslanci svojim voličom vyhovejú, tak ich riadne zvolených poslancov do NR SR, nazvete Hlupákmi“

Áno pán ECH, presne takto ste sa o poslancoch NR SR za K-ĽSNS vyjadrili vo vašom včerajšom, pre mňa absolútne nepochopiteľnom FB statuse – budem vás citovať – „Uvrieskaná extrémistická opozícia, ktorá sa nevie zmestiť do kože, nielenže zneucťuje parlament, ale škodí dobrej veci…, … A všetko to pokazilo zopár nespratných vagabundov, ktorí si pomýlili parlament s cirkusom…, … Poďakujte sa za to poslancom za ĽSNS, ktorí nemajú hlavu na rozmýšľanie, ale na pískanie, a ktorí namiesto argumentov spustia sirény. Hlupáci!“ – https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/5144511392247378

Pán ECH, nezdá sa vám, že ste absolútne bezdôvodne skĺzol na úroveň Jaroslava Naďa, ktorý nás všetkých, čo s ním/s nimi nesúhlasíme a teda aj Vás nazýva Dezolátmi, teda tupcami a hlupákmi?!

A vy pán ECH, kde ste boli včera, v čase, keď sa v NR SR prerokovala táto nehanebná militantná Dohoda?

Prečo ste nesedeli na balkóne rokovacej sály NR SR a tiež ste nahlas nepreukázali, že s takýmto postupom pri jej prerokovávaní a jej schvaľovaní nesúhlasíte, k čomu vás oprávňuje, aj Vami toľko krát citovaný článok 32 Ústavy SR?!

A ak by vás na základe vášho hlučného sa správania na balkóne rokovacej sály NR SR vyviedli pred budovu NR SR, tak tam ste mali možnosť vo svojom Ústavnom práve na základe čl. 32, vo svojom proteste pokračovať!!!

Vy ste pán ECH už zabudli, ako s vami, ako jedných s iniciátorov pripomienok k predmetnej Dohode, doslova pozametali na Rozporovom konaní na Ministerstve Obrany SR dňa 06. januára 2022?

Podrobne ste o tomto stretnutí informovali dňa 6.1.2022 na vašom FB profile, kde okrem iného k predmetnému konaniu píšete aj tieto fakty – „Za našu stranu som sa na rokovaní zúčastnil ja ako prezident OZ Zjednotení za mier, Iveta Kompišová (predsedníčka Správnej rady OZ Zjednotení za mier) a náš právny zástupca Branislav Fábry. Za vládu boli prítomní generálny riaditeľ Sekcie obrannej politiky Ministerstva obrany SR Martin Sklenár, generálny riaditeľ Sekcie legislatívy a práva MO SR Daniel Bednár, riaditeľ Odboru transatlantických vzťahov a bezpečnostnej politiky Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ľubomír Čaňo a na moje prekvapenie aj zakladateľ propagandistického webu Infosecurity.sk Victor Breiner, ktorý sa predstavil ako poradca ministra obrany SR pre hybridné hrozby.“

A ďalej pokračujete takto – „Hneď na úvod musím zdôrazniť, že ma neprekvapil výsledok rokovania, ale spôsob, akým k nemu pristupovala vládna strana. Bez toho, že by nás na to vopred výslovne upozornili, nás pred vstupom do miestnosti s chráneným bezpečnostným režimom prítomní príslušníci vojenskej polície vyzvali, aby sme odovzdali všetky nahrávacie zariadenia, vrátane fotoaparátov, telefónov, diktafónov a notebookov.“

Čiže oni sa s vami vôbec nebavili v bielych rukavičkách, ale vás a priori, bezdôvodne považovali za hrozbu! Aby ste si nemohli vykonať autentický záznam z toho „demokratického“ rokovania a následne ho nezostrihaný odprezentovať nám občanom SR!!!

Ďalej uvádzate aj tento fakt z predmetného sedenia – „Zarazilo ma, že vládna delegácia už mala pripravenú zápisnicu, ktorú sme však na mieste odmietli podpísať, lebo sme si ju nestihli preštudovať a bolo z nej jasné, že na rokovanie prišli vopred s jasným cieľom nedohodnúť sa.“ A ďalej – „Atmosféra na rokovaní bola veľmi napätá až nepríjemná, že by sa tam človek vody nenapil, aby ho neotrávili.“ Vám ECH nevadí, že oni nás doslova svojim diktátorským prístupom, k našim občianskym/voličským požiadavkám denno denne otravujú…?!

Pokračujete ďalej takto – „To najhoršie bolo, že sa bránili akýmkoľvek zmenám a doplnkom, ktoré by explicitne vyjadrovali štátne záujmy Slovenskej republiky.“

Vo svojom príspevku pokračujete takto (bez výhrad súhlasím) – „Vládne nám banda hochštaplerov, ktorí nemajú úctu k faktom a v kradnutí už nezaostávajú za predchádzajúcimi garnitúrami.“

A celý svoj vtedajší, nanajvýš rozhorčený status ste ukončili takto revolučne – „Toľká arogancia moci sa len tak ľahko nevidí. Ale ak obchádzajú všetky vecné, odborné a legitímne výhrady oponentov, nie sú schopní alebo ochotní sa k nim vyjadriť a opakujú iba floskuly nadiktované na americkej ambasáde, potom by generálny prokurátor nemal podávať len pripomienky, ale mal by konať aj vo veci vlastizrady, lebo toto ignorovanie štátnych záujmov Slovenskej republiky už nemôže byť mlčky tolerované.“

Áno pán ECH, presne tohto GP Maroša Žilinku, včera koaliční poslanci odmietli pustiť k slovu, aby im v pléne NR SR odprezentoval svoje výhrady, ako GP SR k predmetnej militantnej Dohode!

Aj po tomto si ECH myslíte, že stále je čas na konanie s týmito diktátormi v politických bielych rukavičkách?!

Podľa mňa nie!

A ešte k samotnej ZČ a jej úlohe v tejto militantnej hrozbe pre SR.

ZČ to zobrala úplne z iného konca! Veľmi zlého konca!

A pritom sa prezentuje, ako politička nového typu, ako politička, ktorá uznáva demokratické hodnoty, ako politička, ktorá najskôr citlivo vníma a potom koná…

Ak by ZČ bola tou, za akú sa vydáva, tak by zvolila pri tejto militantnej dohode takýto postup – najskôr by požiadala o riadny legislatívny proces jej prerokovania v rámci NR SR. To znamená, žeby to prešlo všetkými dotknutými parlamentnými výbormi v lehote, ktorá je na to zákonom určená, teda minimálne 30 dní! Vyzvala by poslancov NR SR, aby si predmetné parlamentné výbory pozvali a pozorne vypočuli pripomienky všetkých, ktorí sa k tomu majú právo vyjadriť napr. aj iniciatívu ECH, ale aj GP SR MŽ!!!

Na základe týchto vypočutí by mali Vláde SR navrhnúť isté úpravy v predmetnej Dohode a až následne začať riadne rokovanie o tomto bode programu v NR SR!

Zároveň by ZČ mala NR SR požiadať o vystúpenie pred poslancami v NR SR, aby im predniesla svoje stanovisko k predmetnej militantnej Dohode.

A až potom, čo by NR SR potrebným počtom hlasov schválila predmetnú militantnú Dohodu, by ZČ mohla poveriť napr. ministra „obrany“ SR Jaroslava Naďa (JN), aby za SR podpísal z USA túto podlosť, ale nie na pôde USA, ale na pôde SR. Lebo tu sa nejedná o Dohodu medzi USA a SR, ale celkom jasne medzi SR a USA!!! A teda podpis takejto Dohody by mal byť na území toho štátu, ktorého sa to týka nadmieru výsostne! Lebo nie USA odstupujú časť svojho územia pre potreby armády SR, ale celkom jednoznačne je tomu naopak!

No a potom by to mohla podpísať aj ZČ, ale pri jej „hodnotovom“ nastavení by som očakával, žeby si to ešte nechala poistiť na Ústavnom súde SR!!!

Avšak pán ECH, všetko toto a iné veci boli a neústale sú zo strany „vládnych“ diktátorov a ZČ, drzo, arogantne odmietané a preto celkom jasne hovorím, že čas na politické biele rukavičky už vypršal!!!

Teraz je normálna a predovšetkým potrebná akákoľvek politická obštrukcia, nech sa nám zdá byť akokoľvek neprimeraná resp. primitívna!

Už nie je čas len na demonštrácie, je čas na REVOLÚCIU presne v zmysle čl. 32, Ústavy SR!!!

Záver:

Ešte jeden môj súhlas s Vami pán ECH.

Dňa 29. októbra 2021 ste napísali FB status pod názvom – NAČO NÁM JE PREZIDENT?

V uvedenom FB statuse ste o ZČ napísali aj toto – „Prezidentka v posledných dňoch preukazuje absolútnu bezradnosť pri výkone svojho úradu. Vymýšľa si aktivity, ktoré nesúvisia s plnením jej ústavných povinností, ale len s posilňovaním vlastného imidžu a kultu.“

Bez výhrad súhlasím!

A ukončili ste to týmto konštatovaním vo vzťahu k ZČ, takto – „…ak má prezident robiť to, čo Zuzana Čaputová, nepotrebujeme ho.“ – https://www.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.1011686255529933/4775230402508814/?type=3

 

Ďalšie zdroje:

https://m.facebook.com/ChmelarEduard/photos/a.328767897155109/3917786338253229/?type=3&source=57

https://www.hlavnydennik.sk/2021/10/29/chmelar-ak-ma-prezident-robit-to-co-zuzana-caputova-nepotrebujeme-ho

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.