Založ si blog

Z. Čaputová nech sa nevyhráža, ale nech koná! Uvidíme, kto z koho.

Dnes by mal byť pre Zuzanu Čaputovú (ZČ) veľký deň, doslova míľnik v jej pro USA „politike“!

V NR SR by chceli boja chtiví poslanci za „vládnu“ koalíciu odsúhlasiť „obrannú“ militaristickú Dohodu medzi SR a USA!

Áno tí poslanci a poslankyne, nad hlavami ktorých nepreletel ani len náboj zo samopalu a ktorí v živote neboli na základnej vojenskej službe, zubami nechtami sa jej bránia aj dnes, ale hrať sa na vojačikov, tak to by sa im páčilo, hlavne, ak sa tým zapáčia svojmu donorovi USA administratíve, z ktorej v „obrannej“ oblasti nevyšlo ešte nič, čo by svetu pomohlo!

Ale späť k ZČ.

ZČ sa nechala pred pár dňami počuť, kde inde ak nie u svojho naj „novinára“ Braňa Závodského, takto – „Je to absurdné, už mám toho dosť. Takéto výroky sú klamstvom a som presvedčená, že ľudia, ktorí ich tvrdia, vedia, že klamú,“

Toto povedala (bez čítania!) ZČ v súvislosti s tým, že opoziční politici (parlamentní, mimoparlamentní) ju označujú za jej zjavnú pro USA politiku a pro USA rétoriku, ako USA agentku.

A toto sa jej dotklo, až tak, že – „…už má toho dosť“!

Veru, súhlasím, naozaj už väčšina Slovákov má toho nie lenže dosť, ale aj plné zuby!!!

Ale dobre, ako sa hovorí – kto chce kam, pomôžme mu tam!

A tak povzbuďme ZČ v jej zámere, nech sa už toľko nevyhráža a nech podá trestné oznámenie za hanobenie hlavy štátu, za urážku na cti a pod., ale nie na neznámeho páchateľa, ale celkom konkrétne, na konkrétne osoby – Robert Fico, Ľuboš Blaha, Marián Kotleba, Milan Mazurek, Štefan Harabin atď. atď.

A nech požiada priamo GP Maroša Žilinku, aby to on osobne dozoroval a dohliadol na všetky argumenty pro a proti, zúčastnených protistrán!

Pretože bude veľmi dôležité, ako sa samotná ZČ vysporiada s predloženými faktami lebo fakty sú jasné, nepriestrelné! Samozrejme v neprospech ZČ.

Totiž odkedy sa ZČ dala na „politickú“ dráhu, neústale má v pätách niekoho z USA! Je to náhoda alebo zámer?!

Nuž skúsim spomenúť len tie najzákladnejšie.

Už od jej „politickej“ útlosti, kedy vstupuje do akejsi VIA JURIS. Po 16. rokoch pôsobenia v tejto nadmieru „potrebnej“ inštitúcie pre SR a občanov SR, ju v roku 2016 opúšťa lebo, ako sama vtedy ZČ povedala, už potrebovala zmenu. Naozaj? A v akom smere?

Nuž ale kto má záujem, tak sa  môže pozrieť na Výročnú správu VIA JURIS, práve za rok 2016 a zistí napr. aj toto – https://viaiuris.sk/wp-content/uploads/2017/09/vyrocna-sprava-2016.pdf , na strane 13 sú uvedené príjmy a výdavky. Príjmy sú v celkovej výške 240 735,46 €!

Najväčším prispievateľom je akási Open Society Foudations – 50 633,39 €! , ktorého zakladateľom je pre ZČ, úplne „náhodou“ akýsi „nepodstatný“ americký Maďar – George Soros – https://cs.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations

Veru, čo si to občan SR myslíš o ZČ, žeby čo i len málinko hrala za USA stranu?! No fuj!

Avšak sponzorom VIA JURIS je ešte niekto iný, čo s USA administratívou, tiež nemá „nič“ do činenia! A kto že to je? Nuž je to Veľvyslanectvo USA – 11 0563,00 €!

Samozrejme, že z uvedenej správy nie je možné zistiť, kto vo výdavkovej časti bol najväčším prijímateľom týchto, aj USA peňazí, ale keď si uvedomíme, že vtedy bola ZČ vo VIA JURIS veľmi dôležitou členkou, ba dokonca v predmetnom roku sa „pýši“ získaním, akejsi veľmi „dôležitej“ svetovo „prestížnej“ Goldman Environmental Prize, tak jej príjmy z VIA JURIS asi neboli nezanedbateľné a ako sa zvykne hovoriť – takú pieseň spievaj, čí chlieb ješ!!!

Nuž, tak asi ako v tomto období „spievala“ ŽČ? Žeby proti alebo pro USA?! „Ťažko“ povedať.

V roku 2016 je dokonca prijatá v Bielom Dome samotným Barackom Obamom. Aká náhoda, že aj dnešný USA prezident Joe Biden je z rovnakého politického USA cesta – teda demokrat!

A dnes je Joe Biden jeden s najuznávanejších Američanov v očkách ZČ!!!

Nuž veru ťažko by som hľadal, akékoľvek kritické vyjadrenie ZC, či už z jej minulosti alebo dnešnej prítomnosti na adresu USA administratívu!

Nič, nič!

To znamená, že je dôvodné sa domnievať, že všetko čo koná, tak koná tzv. na ruku USA administratíve a je to o to horšie, že dnes už v pozícií hlavy nášho štátu!!!

Takže záver mám len jeden jediný!

Áno, nech sa ZČ nezastrája, nech podá trestné oznámenie, nech to potom média dopodrobna sledujú a uvidíme, koľko bude faktov v prospech ZČ, že nie je USA agent a že nekoná tak, ako USA administratíva píska a koľkože ich bude v prospech toho, že ZČ jednoznačne koná v prospech USA administratívy, že bola v minulosti platená priamo USA stranou

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.