Založ si blog

O 5 minút 12 – 12. 9. 2021 – nebotyčná tuposť a hlúposť!

Ostatná politická diskusia na RTVS O 5 minút 12 bola pre mňa osobne, ukážkou totálnej nebotyčnej tuposti a hlúposti.

Hovorím o moderátorovi RTVS Marekovi Makarovi a dvoch „dámach političkách“, o Anne Zemanovej z SaS a Miriam Šutekovej zo Za ľudí.

Marek Makara považuje stav rozhádanosti a rozštiepenosti  v zo Za ľudí pre občanov SR za tak dôležitý, že prvých takmer 10 minút relácie venoval výhradne tejto „veľkostrane“!

Nuž asi by bolo načim porozmýšľať v RTVS, aby tomuto vyhradili samostatnú reláciu lebo toto je tak „dôležité“ pre dnešný život občanov SR, že dôležitejšej témy už „niet“!

Jediné, čo sa občan-volič SR z tohto monológu Miriam Šutekovej dozvedel bolo to, čo každý rozhľadený občan-volič SR už dávno vie a tým je to, že táto Covid apartheidná chuntovláda vznikla a stále drží po kope, len vďaka prerozdelenia si vysokých štátnych pozícií a akási modla o protikorupčnej „Vláde“ je len fantazmagória!

Miriam Šuteková to povedala úplne jasne a na plne ústa – „…a ja celý ten spor vnímam, ako samozrejme boj o moc a o funkcie…“

Úžasné! O akú moc im ide? Veď ju viac, ako rok a pol majú! A majú ju až pŕliš veľkú, ktorá ich zbavila zdravého politického rozumu a uviedla ich mysle do stavu diktatúry a nie vládnutia!

Samozrejme, že Miriam má pravdu aj v tom, že im vždy išlo predovšetkým o funkcie (všetkým koľko ich tam je!) a nie o nejaké protikorupčné ťaženie!

Avšak Miriam Šuteková pritvrdzuje a dokonca povie toto, túto pravdu o dnešnej ich „protikorupčnej“ Covid apartheidnej diktátorskej chuntovláde – „…ja to dopoviem, celú túto situáciu ja vnímam, ako boj o funkcie, o moc. Hej, že, tak ako na začiatku sa bojovalo, že ktoré ministerstva, by sme chceli ako strana Za ľudí iné, pani Kolíková, chcela spravodlivosť, tam sa bojovalo o funkciu s inými kolegami, ktorí, vedia o ktorých ide. Potom zase sa bojovalo o funkcie počas vládnej krízy, to je samostatná kapitola…

Teda v tejto Covidchuntovláde je od prvopočiatku len boj o moc, boj o funkcie, boj o čo najväčší vplyv v našom štáte na životy nás radových občanov…!!!

Pýtam sa ťa občan-volič, čo myslíš, kto bol ten/tí, „ktorí“ chceli mať ministerstvo spravodlivosti pod svojim politickým palcom od samého začiatku, keď sa zliepala táto „vládna“, „protikorupčná“ koalícia?

Nuž mne to vychádza jednoznačne na SaS a na ich „naj“ právnika v ich „naj“ právnickom tíme a tým je „JUDr“ Alojz Baránik!

Áno, ten Alojz Baránik, ktorý počas socializmu vyštudoval socialistické právo (1973-1977) na PF UK v Bratislave – tu by som citoval dnešných „demokratov“ aj z radov SaS, že právo počas socialistickej éry mohli študovať a hlavne úspešne doštudovať, len tí, čo boli veľmi po ruke v vtedajšiemu socialistickému zriadeniu a vedúcej strany v socialistickom štáte!

Ten Alojz Baránik, ktorý po ukončení štúdia nastupuje, ako podnikový právnik – Rašelinové závody š.p. Bratislava, kde obhajuje socialistické pracovnoprávne právo, teda musel silne stáť na pozíciách robotníckej triedy, „inak povedané“, na pozíciách proletariátu!

Toto dokázal vykonávať „až“ tri roky (1978-1981!).

Potom právnicky v zamestnaní „vyhorel“, už nemal čo, socialistickej spoločnosti v tomto smere odovzdať a tak uteká z rodnej hrude, ale nie do štátov neobmedzených možnosti, teda USA, ale uskromnil sa aj s Kanadou a od roku 1982 až do 1992 si „rozširuje“ svoje „právnické“ vzdelanie a začína sa vzdelávať, ako šofér – to mohol vykonávať aj doma v socialistickom štáte, keď sa mu po troch rokoch sprotivilo obhajovať tvrdo pracujúci proletariát!

Potom vraj pracoval, ako úradník, bližšie to Alojz vo svojom životopise nekonkretizuje, teda nevieme na akomže to úrade úradoval a nakoniec svoju zaoceánsku „právnickú“ kariéru zakončuje, ako realitný maklér! VÝBORNE! Tlieskam lebo ihneď po návrate do vlasti, teda na Slovensko, sa začína jeho právnická kariéra možno preto, že vedel, čo to po anglicky a vzhľadom na to, že bol v Kanade, tak sa na neho mohlo prilepiť aj nejaké to francúzske slovo a samozrejme hlavne to, že aj on patril medzi tých „hrdinov“, čo hrdinsky v socialistickej spoločnosti vyštudovali, za peniaze pracujúceho ľudu, potom sa na tento ľud vykašľali a išli robiť podradné práce tam, kde nás ešte aj dnes majú vo väčšine prípadov za absolútnu spodinu, až následne sa ešte „hrdinskejšie“ vrátili, už do kapitalistického prostredia, kde netreba nič iné vedieť, len prisluhovať tým správnym „demokratom“, zväčša resp. výhradne byrokratom z EÚ a USA administratívy –  https://eurovolby2019.sk/kandidati-na-europoslancov-sas/alojz-baranik-zivotopis/ .

Prečo si Alojz Baránik nebudoval svoju právnickú kariéru priamo tam, v zámorí?

Nuž asi bol pre nich, čo sa právneho vzdelania týka, až príliš „dobrý“ a ohrozoval by miestnych právnych „hlupákov“!!! (tu sú si s Richardom Sulíkom absolútne podobní, ten sa tiež vrátil až po novembri 1989, i keď pravda je, že on tam, na vysnívaný Západ odišiel ešte ako malý chlapec s rodičmi…!)

Ospravedlňujem sa ti vážený čitateľ za túto odbočku, ale bolo potrebné to pri tomto „právnikovi“ spomenúť lebo jeho ambícia je dnes ešte väčšia, čo vyplýva z jeho vyjadrenia sa smerom k terajšiemu GP Marošovi Žilinkovi, – „… že Žilinka by mal byť odstránený z funkcie cez ústavnú väčšinu alebo „inak“…“

Čo myslel Alojz Baránik tým „inak“, by mal ozrejmiť chlapcom a dievčatám z NAKA a to bezodkladne!!!

Ďalšie tuposti a totálne hlúposti vychádzali vždy z úst poslankyne NR SR za SaS Anny Zemanovej, zakaždým keď otvorila svoje SaS politické ústa!

Naozaj jedna perla za druhou. Nemá význam ich všetky komentovať, až na tú poslednú jej perlu vo vzťahu k návšteve pápeža Františka na sídlisku Luník IX. v Košiciach.

Anna hovorí – „…čo sa týka tej návštevy na Luníku, tam chcem povedať, že pápež František vždy na každej návšteve chodí medzi chudobných ľudí, navštevuje komunity sociálne odkázaných a je to pre nich veľmi silný, ta práve táto komunita je často veľmi silne veriaca a ja si myslím, že je to aj odkaz, že to sú kritiky, že robíme potemkinovú dedinu, že sa tam upratuje a podobne. Každý jeden z nás, keď mu príde návšteva si uprace…“

Panebože, toľko tuposti a hlúposti, čo táto pani zo seba dostala, je len, a len dôkazom, že takýto ľudia musia z našej politickej scény odísť čo najskôr, „inak povedané“ IHNEĎ!!!

Takže Anna Zemanová, ja poznám Luník IX., dá sa povedať celkom dobre. Videl som ho, keď sa začal budovať už za socializmu (na konci 70. rokov minulého storočia! Pozrite si napr. túto fotografiu, tesne pred dokončením Luníka IX. – https://plus7dni.pluska.sk/gal/domov/ako-da-zdevastovat-vyberove-sidlisko-pozrite-co-ostalo-lunika-ix/8.

A pozrite si Anna túto najnovšiu – https://plus7dni.pluska.sk/gal/domov/ako-da-zdevastovat-vyberove-sidlisko-pozrite-co-ostalo-lunika-ix/7 .

A vidím ho aj dnes, teda nie dnes konkrétne lebo dnes je istá jeho časť zaodetá do “chudoby“, ale tesne pred tým, ako si začali miestni obyvatelia „sami“ upratovať a poviem Vám Anna Zemanová, že rozdiel medzi tým, ako toto sídlisko vyzeralo na konci socialistickej éry a dnes, je tak obrovský, že nenachádzam prirovnanie…!

Jedno prirovnanie ma predsa len napadlo, mohol by som to prirovnať k tomu, v akom právnom stave sme sa nachádzali pred nástupom dnešnej Covid chuntovlády a dnes, to isté sa týka kvality a spôsobu života a tvrdím, že žiadna „pandémia“ za to nemôže!

C-19 vírus neschvaľuje zákony! C-19 vírus nevydáva nezmyselné, život obmedzujúce vyhlášky atď. atď.!!!

Ak pápež František, podľa Vašich slov tak rád navštevuje hlavne chudobných, tak prečo mu neukážete pravú tvár tých „chudobných“ na Luniku IX.!

Prečo mesto Košice to tam upratuje a „vynovuje“ za peniaze nás všetkých resp. všetkých riadne platiacich dane a odvody, obyvateľov Košíc?

To si myslíte, že keby som prestal platiť mestu napr. Košice za odpad a odpadky by som vyhadzoval von oknom a devastoval by som si byt lebo som chudobný, žeby mi to mesto napr. Mesto Košice tolerovalo?

Čo to tu splietate Anna?! Tí ľudia na sídlisku Luník IX. nie sú chudobní preto, že chodia do práce od rána do večera, že majú dve, tri práce a nedokážu z toho vyžiť lebo ich kapitalista málo platí, ako mnoho poctivých občanov nášho štátu!

Nie(!), oni sú chudobní lebo „chudobnými“ chcú byť lebo takto im to vyhovuje a štát ich zato ešte kráľovsky platí z peňazí nás všetkých!

Čo to je za nezmysel, že každý z nás si uprace, keď čaká návštevu???!!!

My, Anna Zemanová, si upratujeme zakaždým, keď máme doma podľa nás neporiadok, minimálne raz do týždňa a nemusí prísť ani plánovaná návšteva, ale kedykoľvek ta návšteva môže prísť a máme upratané!!! Príde do čistého, možno skromného, ale čistého obydlia!!!

A ešte jedna poznámka k Vám a Vám podobným Anna Zemanová – poznám veľa ľudí finančne chudobných, ktorí drú ako otroci, ale aj napriek tomu si nedokážu viacej zarobiť lebo ich vzdelanie je na takej úrovni, že môžu vykonávať buď len manuálne práce alebo pomocné robotnícke pozície a i napriek tomu žijú v čistote!!!

A verte, že poznám veľa občanov SR, ktorí sú z toho etnika, ktoré žije na Luniku IX. a žijú na úrovni, mnohokrát aj na vyššej, ako „biely gadžovia“ a žijú v čistote i napriek tomu, že ich nepríde navštíviť pápež František resp. pápež raz za 50 rokov!!!

Anna Zemanová a Vám podobní, budete týmto našim občanom udržiavať osobne ich obydlia v čistote aj po odchode pápeža Františka?

Nuž silno pochybujem a odporúčam Vám ísť sa tam pozrieť, čo tam uvidíte, možno ešte v ten deň, v ten večer, keď ich pápež František „opustí“, ako sa budú správať a akosi zoberú jeho slová k ich „silno veriacim“ srdciam a ako tam bude „čisto“ o pár hodín neskôr!

Nuž asi by ste tam mali Vy Anna Zemanová, chodiť častejšie na návštevu, aby si vždy pred tak „váženou“ návštevou znovu upratali lebo pápež tam už asi tak skoro nepríde!!!

Nuž naozaj tuposť a hlúposť zo strany Anny Zemanovej nebotyčných rozmerov!!!

Avšak veľmi dôležitá téma zaznela na začiatku tejto relácii keď „objektívny“, „novinársky“ nedovzdelaný moderátor RTVS Marek Makara, načal rozhovor s prítomnými poslancami NR SR za opozíciu – Marián Kéry (SMER-SSD), Matúš Šutaj Eštok, ktorým „láskavo“ udelil slovo po 13. minútach od začiatku relácie!

Marek Makara začal takto výsostne „apolitický“ a hlavne „odborne“ – „Pán Kéry, rok 2016, dá sa povedať, že sa opakuje, kedy zo štvôr koalície sa stala trojkoalícia, zanikla strana SIEŤ, vznikla teda spomínaná trojkoalícia…“

Nuž tu odpoviem Marekovi Makarovi namiesto Mariána Kéryho úplne inak lebo odpoveď pána Kéryho považujem za dosť miernu!

Najskôr však chcem podotknúť, že ja osobne odsudzujem akékoľvek preskupovanie poslancov v NR SR! Mne je jedno z akej politickej strany sú títo poslanci, jednoznačne som za úpravu v príslušných zákonoch tak, aby každý poslanec NR SR, ktorý počas daného volebného obdobia bol za niektorú zo strán zvolený za poslanca NR SR a počas tejto doby sa rozhodol túto stranu opustiť, tak by mal jednoznačne uvoľniť miesto pre náhradníka za túto stranu a mal by jednoznačne opustiť lavice poslanca NR SR a prestať využívať, poberať benefity poslanca NR SR (mzda, užívať si kamery médií, byť občanom dennodenne na očiach, ako „nezávislý“, vraj nezaradený poslanec NR SR a pod.)!

To neznamená, že si takéhoto politika prestanem vážiť, ba práve naopak! Pretože práve tým, že opustí rady NR SR, ukáže že má charakter, že svoje názory a myšlienky nezmenil a začne ich nanovo presadzovať pri budovaní inej politickej strany, alebo sa začlení do strany, ktorá síce je už v NR SR, ale on u nej začne takpovediac od piky a bude sa na jej kandidátnej listine uchádzať o post poslanca NR SR až v najbližších PV!

Áno toto považujem za korektný prístup! Všetko ostatné je len prasprostá vypočítavosť a zobchodovanie svojho poslaneckého mandátu, hlavne vo svoj prospech!!!

A teraz moja odpoveď politický nedovzdelanému moderátorovi RTVS Marekovi Makarovi!

Marek Makara, situácia po PV 2016 bola diametrálne odlišná, ako je dnes!

Áno, vtedy vznikla štvorkoalícia (zjednodušene) SMER-SNS-MOST-SIEŤ a áno prerozdelili si aj ministerské kreslá a áno strana SIEŤ získala v rámci štvorkoalície jedno ministerstvo a tým bolo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a ministrom sa stal nominant strany SIEŤ Roman Brecely.

Keď došlo k rozpadu SIETE tým, že značná časť jej poslancov prestúpila do strany Béla Bugára MOST-HÍD, tak sieť automaticky stratila nárok na ministerstvo dopravy, pán Brecely sa musel porúčať a na jeho miesto prišiel, ak si Marek Makara spomína – Árpád Érsek.

Toto všetko sa dialo do päť mesiacov od vymenovania Vlády!

Vtedy sa predseda najsilnejšej koaličnej strany SMER-SD Robert Fico nevyjadril o pánovi Brecelym, že je podvodník, tak ako sa Igor Matovič za OĽANO, dnes jasne vyjadril o Márií Kolíkovej zo Za Ľudí!

Vtedy „podvodník“ pán Brecely neostal ministrom za stranu MOST-HÍD!

To znamená, že keď Mária Kolíková a spol. sa presunuli do SaS, tak už Igor Matovič nebude o Márií Kolíkovej hovoriť, že spáchala podvod?!

Tu je tá vaša „apolitická“ zvrátenosť, že porovnávate neporovnateľné!

To si Marek Makara viete predstaviť žeby po 18. mesiacoch vlády SMER-SD spolu s SNS a MOST-HÍD, by prešlo šesť poslancov napr. z SNS do MOST-HÍD a MOST-HÍD by povedal ústami Béla Bugára, že to je v poriadku, že všetci ministri dovtedy za SNS ostávajú na svojich miestach lebo toto je podmienka MOST-HÍD, aby aj naďalej ostali vo vládnej koalícií?!

Alebo, žeby sa takéto preskupenie udialo opačne medzi SNS a MOST-HÍD!

To si vie Marek Makara predstaviť, žeby s takým niečím súhlasil Béla Bugár, Andrej Danko alebo samotný Robert Fico?!

Ja si to predstaviť neviem a verím, že by sa takáto koalícia rozpadla odídením jednej z koaličných strán z takejto nesúrodej koalície!

Takže bludy, teda hlúposť a tuposť Mareka Makaru aj v tomto prípade bola dominantná!!!

Nuž toľko k „apolitickej“ relácií RTVS s názvom O 5 minút 12 zo dňa 12.9.2021!!!

 

https://volby.sme.sk/parlamentne-volby/2016/vysledky

https://volby.sme.sk/parlamentne-volby/2020/vysledky

 

Záver:

Vtedy, v roku 2016 Denník N a Monika Tódová napísali aj takúto vetu/vety –

„Vládna štvorkoalícia sa zrejme v krátkom čase zmení na trojkoalíciu. V pôvodnej podobe vydržala len 146 dní. Po odchode piatich poslancov Siete by malo nasledovať otvorenie koaličnej zmluvy a rýchly koniec Romana Brecelyho ako ministra dopravy.“

Teda pýtam sa Denníka N a hlavne Moniky Tódovej, nepatrilo by sa aj dnes napísať napríklad toto v Denníku N? – „Vládna štvorkoalícia sa zrejme v krátkom čase zmení na trojkoalíciu. V pôvodnej podobe vydržala len necelých 18 mesiacov, už raz prerušenú v marci a apríli 2021. Po odchode šiestich poslancov Za ľudí do SaS by malo nasledovať otvorenie koaličnej zmluvy a rýchly koniec éry Márie Kolíkovej ako ministerky spravodlivosti.“

https://dennikn.sk/538078/zo-siete-odislo-pat-poslancov-stvorkoalicia-moze-skoncit/

A čo píše Denník N dnes o vzniknutej situácií okolo Márie Kolíkovej a spol. v spojitosti s SaS a s fungovaním tejto „vládnej“ koalície?

Nuž nepíše o skorom odchode Márie Kolíkovej z pozície ministerky spravodlivosti, ale dáva priestor predsedovi SaS Richardovi Sulíkovi na to, aby vysvetlil slovenskému občanovi-voličovi, že podpísali vraj precíznu dohodu s Máriou Kolíkovou a spol., že v najbližších PV môže byť Mária Kolíková a spol. výhradne na kandidátnej listine SaS lebo inak, a tu už neviem, čo iné by sa udialo, ak by sa Mária Kolíková, ktorej vždy išlo len a len o „spravodlivosť“ ocitla v PV na kandidátnej listine inej politickej strany, ako práve SaS –  https://dennikn.sk/2532483/sulik-kollarovi-som-povedal-ze-na-druhom-brehu-rieky-nie-je-trava-zelensia-tato-vlada-stoji-za-dovladnutie-podcast/?ref=mwai – R. Sulík – „Ak bude Mária Kolíková kandidovať do parlamentu, tak len za SaS“, vraví Richard Sulík – „Je to súčasťou našej dohody, ktorú sme nazvali Memorandum o spolupráci. Ďalší bod dohody je, že im ponúkneme miesto, dokopy deväť miest. Nechali sme si na dohodu dostatok času a spísali sme ju nielen korektne, ale aj precízne.“„

Z uvedeného vyplýva, že Richard Sulík tento politický prestup storočia v rámci „vládnej“ koalície, precízne plánoval poriadne dlhú dobu a akosi si to ani Denník N, ba ani ďalšie „objektívne“ zapredanecké média nevšimli a prestup Márie Kolíkovej do SaS bol z ich strany vnímaný, ako veľké prekvapenie a udial sa spontánne zo dňa na deň!!!

Nuž čo občan-volič, hlavne ten čo si volil tieto dnešné „antikorupčné“ strany, súhlasíš s takýmito prestupmi v dnešnej „vláde“ SR???

Čo to v tebe evokuje? Pocit, že im nejde o politické korytá, ale o dobro a blaho národa slovenského???

 

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.