Založ si blog

Späť k protestom 1. septembra 2021 – takto sa to nerobí do. ..

…psej mate..!

Keďže som bol účastný protestov 1. septembra 2021 v uliciach Košíc, tak sa budem prirodzene vyjadrovať k týmto protestom proti dnešnej Covid apartheidnej chuntovláde a proti  „prezidentke“ Zuzane Čaputovej. Teda nebudem sa vyjadrovať k protestom, ktoré boli v rovnakom čase v Bratislave. Z týchto protestov sme všetci videli len tie „najobjektívnejšie“ zábery v tých „najobjektívnejších“ „slovenských“ zapredaneckých médiach na čele (a to je veľmi smutné!) so štátnou RTVS!!!

Od protestov v Košiciach som si dal tri dni odstup, aby moje hodnotenie nebolo šité horúcou ihlou.

Pozorne som sledoval ich „objektívne“ hodnotenie v „objektívnych“ zapredaneckých médiach, ktoré si hovoria slovenské!

A výsledok bol presne taký, aký som očakával!

Bol zosmiešňujúci, poukazujúci na to, že ľudí prišlo málo a snažili sa navodiť obraz taký, že týchto protestov proti terajšej vládnej moci sa zúčastnil takmer rovnaký počet aj tých, čo si túto vládnu moc zastávajú resp. tých, čo s jej apartheidným, genocídnym správaním sa voči ľudu SR súhlasia a podporujú ju v tom!

Hodnotím to ako hrubé zavádzanie, ako nebotyčnú lož, ako absolútnu cielenú manipuláciu s verejnou mienkou!!!

Avšak chyba je na strane tých, čo tieto košické protesty organizovali! Takto sa to vážení nerobí do psej mate..!!!

Pri Dolnej bráne míting (o 15:00), ktorý bol (mal byť!) občianskym protestom, ale bol čisto straníckym – vystupovali na ňom hlavne zástupcovia nového hnutia – HNUTIE Republika – Milan Uhrík, Milan Mazurek, Miroslav Suja a pod.!

Druhý košicky protest (o 16:00) sa konal pri súsoší Immaculata (Mórový stĺp) asi 200-300 metrov od toho prvého a bol čisto stranícky, organizoval ho SMER-SSD a tu vystúpili – bývalý prezident SR Ivan Gašparovič, Robert Fico, Ľuboš Blaha a iní!

Obidva protesty podporili tisíce ľudí. Opakujem tisíce ľudí, či už priamo Košičanov, z blízkeho okolia, ale aj takí čo prišli po vlastnej linke z iných častí Slovenska alebo využili autobusovú dopravu, ktorú zabezpečili samotní organizátori týchto protestov!

Aby nedošlo k nedorozumeniu, s obidvoma protestami plne súhlasím a ako v úvode píšem, som ich svojou účasťou (spolu s manželkou) plne podporil!

Avšak čo kritizujem je spôsob, akým boli vykonané!

Nemali byť oddelené!!! Mali byť spoločné!

Organizátori sa mali dohodnúť na spoločnom proteste, mali sa politický vykašľať na to, čo budú písať, hovoriť do celého slovenského sveta zapredanecké média!

Malo im byť úplne jedno, že nejaký neoliberáli budú rozširovať vo svojich zapredaneckých médiach, že sa Fico spojil s fašistami, že fašisti sa spojili s komunistami a podobné politické, ale aj spoločenské hlúposti a BLUDY!

Na toto už občan SR nezaberá! (možno tak dva mesiace po PV 2020!)

Občanovi SR je dnes jedno, kto protivládne protesty organizuje, kto na nich vystupuje!

Občan SR chce koniec tejto Covid apartheidnej, genocídnej „vládnej“ diktátorskej svojvôli na čele s „vládnou“ lokajkou v prezidentskom paláci!!!

Veď tu tiež platí, že tieto dva protesty, konané tak blízko pri sebe , ľudí, občanov SR taktiež rozdelili. Rozdelili na tých čo boli pri Dolnej bráne a na tých čo boli pri Immaculate!

A pritom, keby sa tieto dve naozaj veľké masy ľudí spojili (premiešali, zmiešali) na jednom spoločnom proteste, tak by to bolo akoby sa zmiešala čistá voda s čistou vodou, nebolo by medzi nimi vidieť žiaden rozdiel, jedine ten, ktorý mal byť najpodstatnejší, že objem tejto vody by bol oveľa väčší, ako keď boli v dvoch rôznych nádobách!!!

Presne toto vyčítam týmto organizátorom a opäť opakujem – Takto sa to nerobí do psej mate..!!!

Takže nabudúce (vo veľmi blízkej budúcnosti!) vážení opoziční politici, všetci opoziční politici, organizujte celospoločenské, celoštátne slovenské protesty, minimálne vo všetkých krajských mestách v jednom čase, možno aj pod názvom „Za naozaj slušné a slobodné Slovensko“!

Je potrebné vytvoriť jednotný blok, jednotnú podporu voči dnešným „vládnym“, je potrebné vytvoriť riadiaci štáb, ktorý bude tieto protesty organizovať a po každej stránke zabezpečovať za účasti a pomoci všetkých opozičných strán, či už parlamentných, ale ja mimoparlamentných!!!

Lebo nech to znie akokoľvek gýčovito, alebo klišéovito, pravda je a vždy bude, že – „V jednote je sila!“

A teraz k samotnej účastí na Košických 1. septembrových protivládnych proti čaputovských protestoch.

Účasť bola výnimočná! Pre mňa osobne, ktorý veľmi dobre pozná zmýšľanie samotných Košičanov, ich politické rozdelenie, je a bola táto účasť svojou masovosťou naozaj veľmi príjemným prekvapením a vyjadrujem všetkým, ktorí sa ho nebáli zúčastniť, moju hlbokú úctu!

Tých ľudí neboli stovky, ale celkom zjavne tisícky, podľa môjho skromného odhadu aj viac, ako desaťtisíc a ako sa vyjadrili poniektorí účastníci, bol to prvý takýto masový protest v Košiciach od dôb „nežnej“, od novembra 1989.

Lebo ako hovorím, Košice a Košičania nie sú tí, čo by „obľubovali“ protesty, nech sú už akékoľvek.

Košice, Košičania po novembri 1989 nikdy neboli väčšinovo pro ľavicové, pro národné…!

Vždy boli viac orientované doprava a hlavne vtedy, keď Mikuláš Dzurinda zradil národ slovenský a rozpredal do západných veľkokapitalistických nenásytných pazúrov všetko slovenské hospodárske zlato, keď doslova a do písmena podaroval USA VSŽ-etku, tak vtedy sa Košičania orientovali hlavne na Západ a USA lebo U.S. Steel im o niečo zvýšil mzdu, ktorá bola vyššia v Košiciach a celom východoslovenskom kraji, čím s týchto občanov urobili akúsi „veľmi“ bohatú kastu voči tým ostatným a bolo to aj na týchto ľuďoch vidieť, ako sa správajú voči svojmu okoliu, naozaj nebojím sa to povedať, napísať, správali sa veľmi povýšenecký!

Dnes keď vidia čo sú zač títo západní veľkokapitalistický nenásytníci zač, už z toho vytriezveli a vidia, že ich „zamestnávateľovi“, kapitalistickému vykorisťovateľovi, na nich samotných pramálo záleží a skôr, ako by sa mal zbaviť svojich ziskov, čo by len o jeden cent nadol, tak sa bez mihnutia oka zbaví ich, teda poctivo pracujúcej, pre nich isto iste, slovenskej spodiny!

Nuž pripomeňme si ako dopadli prezidentské voľby v Košiciach v roku 2019.

V druhom kole Košičania jednoznačne volili Zuzanu Čaputovú a to v priemere za všetky košické okrsky takmer 70% za Zuzanu Čaputovú!!!

Takže môžem celkom v pohode napísať, že Košice sú čaputovské resp. v tej dobe jednoznačne boli!

A teraz si pripomeňme ako dopadli v Košiciach parlamentné voľby 2020.

V Košiciach boli takéto výsledky – OĽANO 28,31 %, Za ľudí 9,67 %, PS/Spolu 8,64%, Sme Rodina 8,40 % – teda neoliberáli + „demokrati“ spolu mali v Košiciach až 55,02 %!!!

SMER-SD  14,19%, K-ĽSNS 5,47 % – teda „zlodeji“, „mafia“, „vrahovia“, „fašisti“, „rasisti“ a pod., spolu len 19,66 %!

Z tohto dôvodu, hodnotím stredajšie protivládne a proti čaputovské protesty za naozaj veľmi veľavravné a svojou účasťou za veľmi vydarené!

Ale ako hovorím resp. píšem vyššie v texte je potrebné, aby sa terajší opozičníci spojili, aby sa spolu postavili pred národ slovenský na tribúny v zložení Vladimír Mečiar, Robert Fico, Milan Uhrík, Štefan Harabin, Robert Švec, Tomáš Drucker, Marián Kotleba, Peter Pellegrini, Jozef Hrdlička, Anna Belousovová, Andrej Danko, Vladimír Hudec, Roman Stopka a pod.

Je potrebné sa politický vykašľať na také neoliberálne hodnotenia, strašenie, že ak by táto Covidchuntovská vláda padla, tak by sa vrátil SMER-SD a s ním „zlodeji“, „vrahovia“, „mafia“ a spolu by vládli s „fašistami“, „extrémistami“ a pod.

Toto všetko sú len prázden politické talafatky, ktoré sa absolútne nezakladajú na pravde.

Po predčasných PV sa späť „vrátia“ len tí, ktorých si národ slovenský a občania SR vyberú, pre ktorých sa rozhodnú v predčasných demokratických voľbách a nenechajú si vymývať svoj politický mozog zapredaneckými médiami, terajšou Covid apartheidnou „vládou“ a „americkou“ paniou z prezidentského paláca!

Lebo vládnuť nám budú v budúcnosti len tí, ktorých si občania sami vyberú a je na nich, na občanoch SR, či si zvolia tých predošlých, teda SMER-SSD a spol alebo si zvolia opäť tých čo tu máme dnes alebo si zvolia niekoho úplne iného/iných!!!

A každý to bude musieť plne rešpektovať!

To však neznamená, že ak sa spreneveria svojmu poslaniu, ktoré ľuďom sľúbili v predvolebnej kampani, že budú tiež neodvolateľný!!!

Dnes nikto nevie, koho si občania SR zvolia a akékoľvek strašenie, že sa vrátia doby minulé, je nie len politický neadekvátne, ale najme hlúpe a na takéto strašenie by mali občania SR byť už politický dostatočne odolní!!!

Takže na záver vážená politická opozícia všetkých strán a hnutí – „Spojte sa!“ lebo to čo konáte dnes, je niečo, čo je kontraproduktívne voči dnešnej Covid despotickej moci a teda ešte raz a naposledy v dnešnom mojom názorovom článku – „Takto sa to nerobí! Do psej mate..!!!“

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.