Založ si blog

M. Žilinka celkom oprávnene právne prefackal Z. Čaputovú a ukázal jej, kde je jej miesto!

Kde je jej miesto v justičnom systéme Slovenskej republiky!

Áno, hovorím o TB GP zo dňa 02.09.2021.

Dal som si trochu odstup lebo bolo potrebné si počkať na reakciu samotnej Zuzany Čaputovej, ako aj na reakcie neoliberálnych médií a poslancov za Covid apartheidnu chuntokoalíciu. Reakcie boli katastrofálne teda nadmieru diktátorské a totalitárne!!!

Začnem citátom – „Držím novému GP všetky palce, aby ustál akékoľvek tlaky z akejkoľvek strany. Odo mňa ich nikdy nezažije, presne tak, ako ich nezažíva NAKA … a môže to tak čistiť pekne krásne odpodlahy. #VeľaOdvahyPrajem“

Z uvedeného citátu zdôrazňujem túto časť – „…aby ustál akékoľvek tlaky z akejkoľvek strany. Odo mňa ich nikdy nezažije…“

Kto to takto „krásne“ napísal?

Nuž nik iný, ako vtedajší „predseda Vlády“ SR – Igor Matovič – písal sa 3. december 2020 – https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220954221697743

A teraz tento – „Presne tak. Pán generálny prokurátor, je čas sa verejne postaviť za svoje rozhodnutia. Ľudia si zaslúžia počuť zdôvodnenie.“

Kto to tak „krásne“ napísal?

Nuž áno, opäť je to Igor Matovič, dnes „tieňový“ predseda vlády sediaci na stoličke „ministra“ financií a píše sa dátum 31. august 2021! – https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10222633992490963

A tu sa Matovičové „nikdy“ voči Marošovi Žilinkovi skončilo! Žiaden „nátlak“, „nikdy“!!!

Ale tento článok nie je o pomýlenom Igorovi Matovičovi.

Tento článok smerujem priamo na Zuzanu Čaputovú!

U nej tiež začnem citátom – „Je dôležité, aby prokurátor nielen bol nestranný a nepodliehal vplyvom okolia, ale aby sa takým aj javil. Očakávame, že ako generálny prokurátor budete tejto zásade bez výnimiek verný.“

Zuzana Čaputová toto prečítala na záver „svojho“ prejavu 10.12.2020, keď menovala Maroša Žilinku za GP!!! (https://www.prezident.sk/article/prezidentka-vymenovala-marosa-zilinku-za-generalneho-prokuratora/)

Dnes to už neplatí?!

Dnes už Maroš Žilinka nemôže byť nestranný?

Dnes už Maroš Žilinka môže a mal by podliehať vplyvom okolia?

Dnes by mal Maroš Žilinka podliehať vplyvom samotnej Zuzany Čaputovej?

Nuž veru nie a ešte raz NIE!

Maroš Žilinka na svojej TB, Zuzane Čaputovej (a spol.) jasne odkázal toto –„…, že sa stane tak, že budeme verejnosť informovať o dôvodoch rozhodnutia. Politici absolútne nekorektným spôsobom sa začali navážať do generálnej prokuratúry, začali vyzývať generálnu prokuratúru a generálneho prokurátora, aby predstúpil verejne a informoval verejnosť o dôvodoch rozhodnutia a to napriek tomu, že my sme to sami prisľúbili. Vytvárajú tak obraz GP, ako orgán, ktorý nevie odkomunikovať a nechce odkomunikovať svoje rozhodnutia a žiaľ svojimi nekompetentnými, nekompetentnými vyhláseniami vytvárajú obraz, ako by GP SR alebo námestník GP SR rozhodoval svojvoľne, bez nejakého základu ako sa mu uváži. Inak povedané nezákonne. Tu sa musíme zastaviť. Vyhlásenia o akomsi hromadnom rušení trestných stíhaní viacerých osôb – neviem z akého podnetu, z akej informácie subjekty vychádzajú pri takomto tvrdení?! Je to postup neobvyklý, neštandardný, hromadný, dokonca reálne využívanie § 363 Trestného poriadku, tak ako to urobila prokuratúra spôsobuje vážnu nerovnováhu v demokratickom systéme a právnom štáte – to povie jeden ústavný činiteľ, takto hrubo zavádza a nekompetentným spôsobom, neodborným spôsobom zavádza verejnosť a vytvára obraz, ako by tu bola nejaká právna svojvôľa. Ďalšia strana povie – vnímame, že nádej občanov v nastolenie právneho štátu a spravodlivosti, môže byť týmito rozhodnutiami vážne naštrbená – na základe čoho?! Poznáte obsah uznesenia? Poznáte obsah spisových materiálov? Poznáte skutkové okolnosti? A takto idete očierňovať prokuratúru skôr, ako vôbec my máme šancu povedať, ako sme rozhodli a prečo sme rozhodli?! Tak ja tvrdím to, že ak sa niekto alebo nejakým spôsobom naštrbuje viera v spravodlivosť, tak sú to práve takéto nekompetentné a zavádzajúce vyjadrenia politikov, ktorí by sa k trestnému konaniu nemali vyjadrovať vôbec! Pretože v niektorých prípadoch si prisvojujú výsledky orgánov činných v trestnom konaní keď im to vyhovuje, niekedy nás hania, ak im to nevyhovuje, niekedy spochybňujú už aj akty vznesenia obvinenia s tým, že ak nepreukáže prokuratúra na súde po podaní obžaloby dôvodnosť – vrhá to na ňu zlé svetlo! Áno, to bol výrok pani prezidentky Slovenskej republiky! Bez znalosti uznesenia. Bez znalosti spisu a skutkových okolností!

Prečo sa to nepovie aj v iných prípadoch?! Veď toto platí na každý jeden prípad!“ atď. atď. – https://www.youtube.com/watch?v=08nv9_d1TeU&ab_channel=TASRTV

V tomto svojom vyjadrení povedal Maroš Žilinka o politickom charaktere a právnom (bez) vedomí Zuzany Čaputovej (a spol.!) absolútne všetko!

Teraz sa pýtam ja. Ak je toto všetko právne podložené, a podľa mňa áno, čo povedal Maroš Žilinka na adresu Zuzany Čaputovej, tak potom by nemala NAKA zaklopať na bránu prezidentského paláca!

Nie je toto zo strany Zuzany Čaputovej hrubé zneužitie, zneužívanie právomoci verejného činiteľa, verejného činiteľa toho najvyššie, podľa našej ústavy postaveného?!

Nie je toto zo strany Zuzany Čaputovej, ako najvyššieho ústavného činiteľa SR, hrubé zasahovanie do činnosti orgánov  činných v trestnom konaní, v tomto prípade hrubý zásah do činnosti Generálnej prokuratúry SR a samotného Generálneho prokurátora???!!!

Nemalo by sa voči Zuzane Čaputovej v tomto zmysle začať trestné konanie? A nemala by to začať samotná Generálna prokuratúra, ako sa zvykne hovoriť – začať konať ex offo?! Teda z úradnej moci?!

Nuž veru môžem na záver konštatovať, že GP Maroš Žilinka, Zuzanu Čaputovú (a spol.!) touto TB a vyjadreniami v nej, ju (ich!) riadne právne prefackal a verím, že neostane len pri tomto právnom prefackaní, ale nastanú aj riadne právne „údery“!!!

Záver:

Málinko sa povenujem „veľkej“ opovážlivosti GP, že nepozvala na túto TB také „novinárske“ esá, ako Aktuality.sk, SME.sk a hlavne Denník N. (Už sa stihli aj písomne posťažovať, „demokrati“ akýsi! Ale „o tom, potom“)

Nuž tu by som GP Marošovi Žilinkovi trochu oponoval.

Ja by som bol za to, žeby na túto TB bola mimoriadne vpustená Monika Tódová z Denníka N a to nie preto, že si to ako jedna z „najväčších investigatívnych novinárov“ Slovenska a priľahlého vesmíru zaslúži, ale hlavne preto, žeby si zaslúžila zo strany GP Maroša Žilinku istý komentár týkajúci sa práve jej osoby!

Pretože to, čo povedal Maroš Žilinka na predmetnej TB sa vo veľmi veľkej miere týkalo práve aj Moniky Tódovej!

Prečo? Nuž preto lebo Monika Tódová, ako jediná slovenská „investigatívna novinárka“ má vždy na stole, ako prvá informácie zo živých trestných spisov, tých trestných spisov, ktoré sú podľa Moniky Tódovej a „objektívnych“ médií potrebné dopodrobna opisovať lebo je to vraj vo verejnom záujme, ona prvá vie, čo ktorý orgán činný v trestnom konaní vykoná a čo by malo resp. bude nasledovať! Tu Monika Tódová nepotrebuje TB žiadneho vrcholového predstaviteľa z oblasti orgánov činných v trestnej činnosti a už vôbec nie generálnej prokuratúry a už vôbec nie samotného generálneho prokurátora, nech už na tejto stoličke sedí ktokoľvek!!!

Práve tieto veci sa jej mohol v priamom prenose Maroš Žilinka opýtať a zároveň jej v priamom prenose oznámiť a hneď to aj vykonať, žeby si ju priamo z miestnosti konania TB odviedol niektorý z prokurátorov GP na výsluch za prítomnosti vyšetrovateľa a možno aj jej obhajcu (pravdepodobne keby mohla, tak by si vybrala Daniela Lipšica!), odkiaľže ona má také presné informácie z prostredia orgánov činných v trestnom konaní a kto je ten jej tajný, dôveryhodný zdroj!!!

Nateraz nemám k vyššie mnou napísanému viac čo dodať, to neznamená žeby nebolo čo!

Určite aj na to dôjde!

Dôvetok:

Toto nie je z mojej strany posadnutosť Zuzanou Čaputovou. Toto je nutnosť poukazovať na jej minulosť čo sa týka, ako, akým spôsobom sa dostala na funkciu najvyššiu v našom štáte, ako dennodenne koná, ako si „zastáva“ vlastný ľud, ako sa „nevenuje“ ľudským právam inde vo svete a pritom sa jej ľudské práva vo vlastnej republike rozsypali na márne kúsky atď. atď.

K Zuzane Čaputovej na teraz na záver len toľko – „Ryba smrdí od hlavy“ a dnešnou hlavou slovenskej „ryby“ je bezpochyby Zuzana Čaputová!!!

Tak sa pýtam čomu je potrebné sa najviac venovať? „Rybej“ hlave alebo len tým nepodstatným „rybím“ šupinám?!

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.