Založ si blog

Z. Čaputová dehonestuje, ponižuje orúškované OS SR!

Nie, nepociťujem hrdosť, ale skôr hanbu. Áno, hovorím o príslušníkoch našich Ozbrojených síl. Áno, nehádžem všetkých do jedného vreca. Dnes píšem minimálne o tých, ktorí sa zúčastnili „vojenského“, nadmieru dehonestujúceho divadla, dňa 25.5.2021 v Grasalkovičovom paláci.

Skôr, ako to okomentujem, chcem dôrazne podotknúť, že ja som mal tiež ešte to šťastie, že som absolvoval povinnú vojenskú službu, v plnom rozsahu, ako mi to vtedajší branný zákon Československa nariaďoval, i keď to už bolo tesne po tzv. nežnej revolúcii – 1990.

Áno, s plným vedomím prehlasujem, že výkon povinnej vojenskej služby je aj dnes potrebný! Nie len na to, aby sa mladý „muži“ oboznámili s vojenskou technikou, ale hlavne preto, aby sa z nich stali naozajstní muži a aby neostali na doživotne mamičkinými maznáčikmi, čo dostanú všetko na zlatom podnose takmer do postele a potom vidíme na našich uliciach, nie statných mladíkov, ale doslova ľudské trosky, ktoré keď zafúka, čo i len miernejší vetrík, tak už majú šály, čapice, rukavice a pod. „ochranné“ prostriedky, ku ktorým im dnes pribudli rúška, respirátory, strach, panika…!!!

Áno, jeden rok zo života stráveného povinne na základnej vojenskej službe, službe vlasti, povinnej brannej povinnosti, ani náhodou týmto našim mladým mládencom neuškodí, ale ich to jednoznačne zocelí a viacej pripraví do života…! Áno, v žiadnom prípade im nemôže uškodiť skoré ranné vstávanie, skorá ranná rozcvička na tzv. „buzer placi“, vojenská, tvrdá disciplína, žiadne odhováranie, žiadne simulovanie bolestí, nevoľností, každo ranné ustlanie si svojej postele, ak je ustlaná zle, rozumej nie vojensky predpisovo, tak mu ju nadriadení jednoducho rozhádže, každodenné čistenie si vojenskej obuvi – bojová tzv. „Kanady“, vychádzková obuv a pod., udržiavať vojenskú rovnošatu v čistote a v dobrom „technickom“ stave – našiť si chýbajúce gombíky a pod., zažiť polnočné vstávanie – POPLACH – rýchlo sa obliecť, zobrať plnú poľnú a za pár minút stáť vonku nastúpený v predpísanom formáte po čatách, po rotách atď., starať sa o svoj fyzicky fond, starať sa o svoj fyzický vzhľad – vždy predpisovo ostrihaný, oholený (boli výnimky, kto mal od vojenského lekára potvrdenie, že má akúsi kožnú anomáliu a pod.) atď., atď. Áno, presne toto chýba dnešnej mladej generácií toho nášho „silnejšieho“ pohlavia!!!

Ale, ako hovorí klasik „o tom potom“

Späť k Zuzane Čaputovej a jej činnosti, ako „hlavného veliteľa“ OS SR.

Je mi z jej konania do plaču a je mi do plaču, aj s tých „statočných“ našich profesionálnych vojakov, ktorí 25. mája 2021, si boli prevziať od ich „hlavnej veliteľky“ zapožičané bojové zástavy!

O tomto celom divadle sa Zuzana Čaputová pochválila na svojom FB statuse! Niečo tak neskutočné, celú našu armádu ponižujúce, dehonestujúce, že to až bolí!

Zuzana Čaputová vo svojom statuse hovorí, píše o „Bojovej zástave“, avšak celý názov je „vojenská Bojová zástava“. Lebo bojovú zástavu môžu mať aj pionieri v pionierskom tábore, bojovú zástavu majú aj iné „bojové“ zoskupenia, ale vojenská Bojová zástava je len jedna, jediná!!! A áno, pre každý vojenský zväzok, každý vojenský útvar, je udelenie, prepožičanie vojenskej Bojovej zástavy veľká česť a pocta!

Zuzana Čaputová o tej „svojej“ „bojovej zástave“ píše toto – „Bojová zástava je symbolom morálnej cti a vojenskej statočnosti každej vojenskej jednotky.“

Naozaj? Toto je celá pravda o (vojenskej) Bojovej zástave?

Nuž ja Zuzane Čaputovej (a jej podobným!) dávam na vedomie túto, správnu a jedinú definíciu vojenskej Bojovej zástavy, ktorú si môže naštudovať spolu aj so svojim „prezidentským“ protokolom na webovej stránke Vojenského historického ústavu SR a znie takto „Vojenská (bojová) zástava predstavuje jeden z prvých a zároveň jeden z hlavných symbolov Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Je to symbol morálnej cti a vojenskej statočnosti v boji za víťazstvo nad nepriateľom, za svoju vlasť.“

Rozumie Zuzana Čaputová tomuto textu? Lebo ak áno, tak je tu jasne napísané, uvedené, že takáto vojenská Bojová zástava je symbolom cti a vojenskej statočnosti v boji za víťazstvo nad nepriateľom, a v boji za ochranu, slobodu, nezávislosť svojej drahej vlasti, pre nás tou vlasťou je a navždy bude Slovenská republika!!!

Pýtam sa Zuzany Čaputovej, s akýmže to nepriateľom bojovali, ňou vyznamenané, vybrané vojenské útvary OS SR vojenskou Bojovou zástavou? Mala na mysli Covid-19? Áno, toto je ten nepriateľ, s ktorým tieto útvary, do posledného dychu, bojovali v uplynulom období?

A ak bojovali, tak aj nad ním zvíťazili? Lebo, ako je vyššie v definícií, tej správnej, o vojenskej Bojovej zástave uvedené, tak sa udeľuje, prepožičiava výhradne za vojenskú statočnosť v boji za víťazstvo nad nepriateľom, za svoju vlasť!!!

Zuzana Čaputová „hrdo“ k svojmu FB statusu, priložila aj zopár fotografií z celej tejto „slávnosti“.

A čo vidíme na týchto fotografiách? Nuž vidíme, že tí „statoční“ vojaci, tie „statočné“ vojenské útvary, pravdepodobne nevybojovali s Covod-19 víťazstvo lebo takúto, naozaj vysokú vojenskú poctu, si preberajú v rúškach a ich hlavný veliteľ má dokonca nasadený respirátor!!!

A dokonca ich majú nasadené vonku v tzv. exteriéri, v Bratislave, kde od pondelka 25.5.2021, nám/im, Covid mocní, dovolili vonku, už tieto „ochranné“ pomôcky nepoužívať!!!

Hanbím sa za takýchto „statočných“ vojakov OS SR!!! Je to nesmierne ponižujúce, dehonestujúce, keď vidím, ako tí, čo sa majú starať o našu, hlavne vonkajšiu bezpečnosť, takto nedôstojne stoja vonku, na čerstvom vzduchu s rúškami na tvári!!! To „chrabrí“ vojaci OS SR, to takto budete v zbrani ochraňovať našu vlasť proti naozajstnému nepriateľovi? To budete mať najskôr na pamäti, že skôr, ako zoberiete do ruky zbraň, tak si nasadíte rúška??? A až potom začnete bojovať lebo inak by Vás mohol poraziť Covid-19???

Naozaj hanbím sa za Vás a pri plnom vedomí prehlasujem, že ak by som sa mal, ako vojak zúčastniť takejto smiešnej, dehonestujúcej, ponižujúcej „slávnosti“, tak by som aj za cenu tvrdého vojenského trestu, odmietol účasť na takejto vojenskej, česť, dehonestujúcej ponižujúcej ceremónií, len aby mala Zuzana Čaputová ďalšie fotografie do svojho albumu „prezidentky“ SR a „hlavnej“ veliteľky OS SR!!! – https://www.facebook.com/zcaputova/photos/pcb.1724195427788434/1724195281121782/.

 

Záver:

Vy, vojaci, ktorí ste sa zúčastnili tohto ponižujúceho Čaputovej divadla, nech sa páči zahľaďte sa na tieto zábery a hanbite sa!!! Ja sa za Vás hanbím!!! – Vladimir Putin Silný prejav počas vojenskej prehliadky v Moskve: Rozdrvili sme ich (SK TITULKY) – YouTube

Áno, toto sú zábery z Červeného námestia, hlavného mesta Ruskej federácie, z Moskvy, zo dňa 09.mája 2021, keď sa konala veľkolepá vojenská prehliadka vojsk RF pri príležitosti 76. výročia víťazstva chrabrej, sovietskej Červenej armády nad nacistickým Nemeckom.

Pozrite sa, ako má hrdo stať chrabrý vojak, vojak oddaný chrániť svoju vlasť, vojak, ktorý sa nebojí akéhosi Covid-19, vojak, ktorí si naozaj zaslúži všetky vojenské pocty a vojak, ktorý na tribúne pred sebou vidí stáť svojho naozajstného, vrchného veliteľa, bez strachu, bez paniky, aj pred/s Covid -19!!!  Áno, tým ich vrchným veliteľom nie je nik iný, ako prezident Ruskej federácie – Vladimír Vladimirovič Putin! Porovnajte si ho s orespirátorovanou Vašou hlavnou veliteľkou Zuzanou Čaputovou! (nuž porovnávať hodnotovo, štátnicky, slona a blchu, sa naozaj nedá!)

Ani vo sne si neviem predstaviť, žeby svet obleteli zábery z tejto veľkolepej Ruskej oslavy Dňa víťazstva nad nemeckým nacizmom, kde by všetci vojaci mali nasadené rúška, všetci prítomní, hlavne vojnoví veteráni, by mali nasadené rúška a z tribúny by sa k ním prihováral ich vrchný veliteľ V.V. Putin v respirátore!!!

Prosím vojaci OS SR, celé slovenské vojenské velenie OS SR, zamyslite sa nad svojim konaním a vy buďte prví, čo nám ostatným ukážete, ako sa má správať hrdý občan SR! Hrdý, nebojácny, nevystrašený občan SR nemá nasadenú žiadnu ochranu na tvári lebo vie, že ho chráni jeho vlastná imunita jeho zdravého organizmu a nie nejaká chémia, ktorou je Zuzana Čaputová zaočkovaná, „plnohodnotne“ zaočkovaná, už niekoľko týždňov, mesiacov, neustále provokatívne nosí na verejnosti respirátor a prinútila si nasadiť rúška, aj našim vojakom pri akejsi „vojenskej“ slávnosti lebo inak by sa takáto „slávnosť“ na dnešnom Covid území SR nemohla vykonať!!!

Celé zlé! Je to na plač! Ja nechcem, aby naša Slovenská republika mala takýchto „chrabrých“ vojakov!!!

Dôvetok:

Práve ma napadlo, aby som nekrivdil nášmu „vzoru“, naozajstnému a jedinému vzoru Zuzany Čaputovej, ktorými sú dnes, pre niektorých na Slovensku, až naveky USA, konkrétnejšie U.S. Army, aby som aj USA hlavného veliteľa ich U.S. Army, dal za príklad našim vojakom, ako sa má na verejnosti vystupovať bez rúška. No ale čo som nezistil?! Veď hlavným veliteľom U.S. Army nie je nik iný, ako Joe Biden! Áno, ten rúškofil, respirátorfil a hlavne vakcínofil a vakcínomaniak, ktorý sa nechal s rúškom na tvári odfotiť, dokonca aj za prezidentským stolom v Bielom dome vo Washingtone – https://www.aktuality.sk/foto/869183/usa-nikdy-nezuznaju-anexiu-krymu-ruskom-vyhlasil-joe-biden/1/detail !!!

Takže „vojenská“ rúško ceremónia odovzdávania (vojenských) Bojových zástav za „víťazstvo“ (aké? A nad kým?), dňa 25.5.2021 v prezidentskom paláci, sa nieslo v duchu „rúška si nedáme, aj keď budeme tisíci krát zaočkovaní proti/na Covid-19!“

To znamená, že Zuzana Čaputová si zloží respirátor z tváre do troch minút po tom, ako tak učiní Joe Biden?! Ak k tomu, vôbec niekedy dôjde!

Takže Slovač, je ti jasné odkiaľ fúka Covid represia, Covid diktatúra, Covid segregácia, Covid zmena riadenia a usporiadania sveta? Tým, ktorým to nie je ani teraz jasné, tak tých mi je naozaj ľúto a verím, že sa  v krátkej budúcnosti nebudú musieť za tento svoj Covid ošiaľ, Covid strach, Covid stres, Covid poslušnosť, pred sebou a pred svojimi ďalšími pokoleniami hanbiť!

Totiž Covid domček, z Covid karát, sa pomaly, ale iste rúca a ktohovie, koho a do akej miery porania tie padajúce Covid karty!!! Covid pravda je na dohľad! Covid pravda je na dosah!

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.