Založ si blog

Tak toto ma už naozaj vytočilo. .. !! !

Hneď na úvod jasne deklarujem, že ma nevytočilo to, o kom to je, ale jednoznačne o čom to je!!! V denníku SME som narazil na článok s týmto nadpisom – „Do školy na Luniku IX chodí ešte viac žiakov ako pred pandémiou“ (https://kosice.korzar.sme.sk/c/22557478/do-skoly-na-luniku-ix-chodi-este-viac-ziakov-ako-pred-pandemiou.html)

Teda jedná sa o deti, ktorým rodičia nedokázali doma vytvoriť také podmienky, aby sa mohli vzdelávať dištančnou formou. Prečo im nevytvorili také podmienky? Nuž bez toho, aby to bolo chápané, ako extrémizmus, rasizmus, xenofóbia, pravda je taká, že ich životný štýl je väčšinou založený na zneužívaní resp. využívaní nášho štedrého sociálneho systému! Teda rodičia týchto detí nepoužijú peniaze, ktoré dostanú od štátu (a nie je ich málo!) nato, aby svojim deťom vytvorili čo najlepšie domáce prostredie, ale minú ich na iné „veľmi“ potrebné veci, zväčša na vlastnú spotrebu! Hlavná vec, že takmer na každom okne či balkóne je satelitný tanier na príjem satelitného TV programu!!! Toto naozaj deťom pomôže vo vzdelávaní sa!!! (https://www.google.com/search?q=lun%C3%ADk+IX.&sxsrf=ALeKk02RbhDe7CAh4wW_Mivnjx-0jU9rwQ:1608294175919&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiL2bLYwtftAhXKyaQKHbfdBwwQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1920&bih=937#imgrc=4WtNx08wglFgzM)

Ale toto nechám teraz bokom. V predmetnom článku sa dočítate (od pani riaditeľky ZŠ Ľ. Podjavorinskej, pani Ivety Roškovej), že požiadali Ministerstvo školstva SR o experimentálne overovanie – pani riaditeľka hovorí – „Podpísali sme dohodu o vzájomnej spolupráci so Štátnym pedagogickým ústavom“, aby mohli vyučovať v menších skupinkách priamo v škole. Ďalej sa v uvedenom článku dočítate aj toto – „ Od polovice novembra mohli do školy za určitých podmienok nastúpiť deti zo sociálne znevýhodneného prostredia, čo sú takmer všetci žiaci uvedenej ZŠ.“ A článok je ukončený citátom pani riaditeľky – „Systém je veľmi dobrý aj pre učiteľov, mali možnosť venovať sa svojmu povolaniu v plnej miere. Deti v skupinkách boli od seba vzdialené. Mali skrátené vyučovanie, čiže sa ani nenudili. Prišli, intenzívne sa venovali vyučovaniu v skrátenom čase a všetci mali dobrý pocit. V takomto režime sme mali absenciu osem až desať percent, pre nás nevídanú. Do školy chodili aj tie deti, ktoré bežne nechodia.“

Som rád, že tieto deti môžu aspoň v takýchto podmienkach chodiť do školy a že niečo z nich bude. A teraz čo ma vytočilo! Nuž vytočilo ma to, že deti rodičov, ktorí poňali život, tak ako sa poňať má, teda dennodenne chodia do práce, poctivo tvrdo pracujú, odvádzajú tomuto štátu nemalé peniaze na daniach a povinných odvodoch, riadne sa starajú o svoje ratolesti, zadovážia im potrebné IT prostriedky nato, aby mohli absolvovať dištančné vzdelávanie sa, tak ich deti už sedem mesiacov sedia doma pri PC!!! Tieto deti (II.st.ZŠ) do škôl nepustíme lebo rodičia im doma vytvorili podmienky na dištančné vyučovanie! Ani sa nikto nepokúsil urobiť rovnaké opatrenia, ako v predmetnej škole na Luniku IX. lebo však prečo! Majú PC, majú elektrickú energiu, majú MT, jednoducho majú všetko, čo je potrebné nato, aby mohli byť „vzdelávaní“ na diaľku. Tu sa nikto za ten čas nepokúsil presadiť na pandemickej komisií a hlavne u Igora Matoviča to, aby sa tieto deti tiež rozdelili po triedach do akýchsi málopočetných skupín (napr. 6-8 žiakov), aby mohli fyzicky navštevovať školu, aj keď možno obdeň resp. na dve zmeny!!! Takže naše deti sedia doma lebo rodič sa stará a deti, ktorých rodičia sa nestarajú, tak ich deti do školy chodia a majú (pravdepodobne) zabezpečenú, dnes bezplatnú stravu – teplý obed. A rodičia týchto detí nechodia do práce, ale sedia doma, pozerajú na TV prostredníctvom satelitnej TV a užívajú si peniažky získané od štátu na sociálnych dávkach!!!

Apropo, prečo sa ešte žiaden „objektívny“ novinár neopýtal Igora Matoviča, prečo nezadal Ministrovi školstva úlohu, aby sa všetci deti mohli nateraz vzdelávať priamo vo svojich školách, vo svojich triedach tak ako je to možne na ŽŠ. Ľ. Podjavorinskej na Luniku IX?! A prečo sa ešte nikto neopýtal Igora Matoviča a príslušného ministra, kde sú tie peniaze, ktoré teraz oni, ako štát ušetria na strave detí, ktoré nesmú chodiť do školy? Ale vážení, rodičia im tu stravu zabezpečiť musia?! Pochopil si občan SR načo teraz narážam, načo teraz poukazujem?!

A keďže minister školstva je tiež s tej Igorom Matovičom nenávidenej koaličnej strany – SaS, tiež je podľa Igora Matoviča aj tento minister „…idiot…“, keď nevie zabezpečiť všetkým deťom bez rozdielu, aby sa mohli vzdelávať vo svojich triedach, tak ako spomínaná ZŠ na Luniku IX ?!

Nuž po prečítaní si tohto článku som prišiel k jednému jasnému záveru. Aby aj naše deti, mohli v istom zmenenom režime začať chodiť do škôl, je potrebné, aby sme my rodičia, ktorí sa o naše deti staráme príkladne, poctivo chodíme do práce, vykonali takúto vec. Porozbíjajme našim deťom PC, mobily a všetky prostriedky, aby sme im znemožnili dištančnú formu výučby, prestaňme chodiť do práce, dajme sa zaregistrovať na úrade práce, poberajme sociálne dávky…

No a potom si hádam niekto všimne aj naše deti a vykoná také opatrenia, aby mohli fyzicky navštevovať svoje školy!!!

Nejdem sa už ďalej rozčuľovať, len uvediem ešte jednu myšlienku, ktorú som už raz vo svojich článkoch napísal – ak sa niekomu v spoločnosti priznávajú iné práva, ako všeobecne platné pre celú spoločnosť, tak potom sa jednoznačne jedná o NADPRÁVA!!! A je jedno ktorej a akej časti spoločnosti, obyvateľstva sa to týka!!!

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.