Založ si blog

Vláda SR a vládna koalícia, je plná idiotov, farizejov. .. !

To si nevymýšľam, to je fakt. Fakt o tejto dnešnej vláde SR a o tejto dnešnej ústavnej koaličnej väčšine v NR SR.

Včera (17.12.2020) Igor Matovič, so slzami v očiach, ale o to úprimnejšie, pre súkromné rádio EXPRES, povedal (úplne na záver relácie) o svojom koaličnom partnerovi, predsedovi SaS a ministrovi hospodárstva jeho vlády Richardovi Sulíkovi aj toto – „…a mrzí ma, že máme za idiota ministra hospodárstva…“ Igor Matovič, nie len my máme za ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ale hlavne, je to vo vláde váš podriadený a teda predovšetkým VY máte vo svojej vláde „…idiota ministra hospodárstva…“!!!

Igor Matovič v tej istej relácií povedal na adresu „…idiota…“ ministra hospodárstva Richarda Sulíka aj toto – „…ja sa už nato nemôžem pozerať, je mi na vracanie z toho…, …je mi z toho na vracanie a do plaču…, …je to katastrofálne a nezodpovedné správanie sa ministra hospodárstva…, …samozrejme, že to je na jeho demisiu a bol by som veľmi rád, keby ju podal ešte do Vianoc…“ (Premiér Matovič dnes v Rádiu Expres povedal, že minister hospodárstva Richard Sulík je idiot – YouTube)

Tak ja tomu už nerozumiem. Veď, ak by si hociktorí z majiteľov firmy, hociktorí šéf, ktorí nesie zodpovednosť za výkon jeho podriadených a zodpovednosť za výsledky jemu prideleného úseku resp. firmy, myslel resp. by bol presvedčený o svojom priamom podriadenom, že je „…idiot…“ a neplní si riadne resp. vôbec svoje pracovné úlohy a zadania, tak ho na hodinu vyhodí! A tu sa Igor Matovič farizejsky zbavuje svojej zodpovednosti za výkon resp. nevýkon práce jeho podriadeného a on ho farizejsky vyzýva na odstúpenie resp., podanie demisie!!! Nuž Igor Matovič, za výkon resp. nevýkon, činnosť resp. nečinnosť vlády a jej členov, nesie zodpovednosť jedine predseda vlády a keď je presvedčený, že jeden z jeho podriadených si svoju prácu nevykonáva v súlade s jeho nariadeniami a väčšinou schválenými uzneseniami vlády, ktoré sú záväzne pre všetkých dotknutých členov vlády, bez výnimky, je predseda vlády povinný konať v zmysle Ústavy SR – Čl.116, bod (4) – „Návrh na odvolanie člena vlády môže podať prezidentovi Slovenskej republiky aj predseda vlády

Ak Igor Matovič, nebude postupovať v zmysle ústavy SR vo vzťahu k „…idiotovi…“, nezodpovednému členovi, ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi v jeho vláde, tak jednoznačne preberá za Richardovu nečinnosť a jeho „…idiotizmus…“ plnú zodpovednosť a to je jednoznačne na podanie vlastnej demisie, taktiež na základe Ústavy SR,  Čl.116, bod (5) – „Ak demisiu podá predseda vlády, demisiu podá celá vláda“. Dnes jediné rozumné riešenie!!!

Samozrejme, že pre Igora je tu ešte jedno šalamúnske riešenie, tiež na základe Ústavy SR, Čl.116, bod (1) – „Člen vlády je za výkon svojej funkcie zodpovedný Národnej rade Slovenskej republiky“ a teda by bolo vhodné, ak by 53 poslancov NR SR za OĽANO, podalo do NR SR návrh na vyslovenie nedôvery členovi vlády v súlade s Ústavou SR, Čl.88, bod (1) – „Návrh na vyslovenie nedôvery vláde Slovenskej republiky alebo jej členovi prerokuje Národná rada Slovenskej republiky vtedy, keď o to požiada najmenej pätina jej poslancov.“ A bod (2) – „  Na vyslovenie nedôvery vláde Slovenskej republiky alebo jej členovi je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov.“ (a to by nemal byť problém!) Čo by v konečnom dôsledku znamenalo presne to isté, ak by Igor Matovič využil Čl. 116 bod (4) alebo bod (5). Vybavené, vymaľované!!!

Ale, aby si Igor Matovič nemyslel, že v jeho vláde sedí len jeden „…idiot…“, tak tu je dôkaz o minimálne druhom „…idiotovi…“, ktorý sedí dnes vo vláde SR. Upozorňujem, že to nehovorím ja. Toto o Igorovi Matovičovi, svojho času povedal, dnes jeho najspoľahlivejší člen jeho vládnej koalície, dnes predseda NR SR a predseda Sme rodina – Boris Kollár. Bolo to v minulom volebnom období (2016-2020), keď v NR SR boli OĽANO a Sme rodina bezstarostnými opozičnými poslancami. Boris Kollár vo svojej faktickej poznámke na adresu Igora Matoviča hovorí toto – „…povedal môjmu kolegovi Pčolinskému, že je debil, tak chcem odkázať Igorovi Matovičovi – Igor Matovič, pre debila je každý debil“

Nuž a slovo debil, sa dá celkom normálne, jednoducho, nahradiť aj slovom Idiot! Pred touto faktickou poznámkou Borisa Kollára, povedal vtedy opozičný poslanec za Sme rodina, v riadnej rozprave, spoza kecpultu, Peter Pčolinský, na adresu Igora Matoviča aj tieto „milé“ slová – „…Kto si ty? Kto si ty, že si uzurpuješ právo byť morálnou autoritou v tomto parlamente. Kto si ty?! Si obyčajný klamár a podvodník…“

Apropo, obidvaja páni, Boris Kollár a Peter Pčolinský, dnes, keď sú súčasťou vládnej koalície na čele s Igorom Matovičom, majú na Igora rovnakú mienku, akú mali v minulom volebnom období alebo sa Igor Matovič zmenil natoľko, že práve oni dvaja sú dnes jeho najspoľahlivejšími koaličnými partnermi a vtierajú sa mu hlboko do priazne…??? (Kollár Matovičovi: „pre debila, je každý debil“ Pridal sa aj Pčolinský: „si klamár a podvodník“ – YouTube)

A ešte jedno pripomenutie na to, že Igor Matovič má vo svojej vládnej, ústavnej väčšine aj farizejov. A opäť to nehovorím ja, ale Boris Kollár, ako predseda NR SR o podpredsedovi NR SR Jurajovi Šeligovi, ktorí tvoria pevnú súčasť Igorovej „pevnej“ vládnej koalície.

Boris Kollár na adresu Juraja Šeligu v NR SR, od kecpultu hovorí toto – „…stretol som tu kadekoho, ale niečo, niečo tak až odporne farizejské, ako je pán podpredseda Šeliga, som ešte v živote nestretol…“ (Odporný farizej Šeliga zaútočil na Borisa Kollára, ten mu BRUTÁLNE NALOŽIL a zožal STANDING OVATION! – YouTube)

Takže vážený občan – volič (SR), stále zotrvávaš vo svojom názore, že toto je tá vláda, ktorú dnes Slovensko potrebuje?

Na záver, celkom úprimne, odporúčam Igorovi Matovičovi, aby si vypočul túto slovenskú pieseň od autora Dušana Pálka v originálnom podaní Gabriely Hermélyovej, ktorej text sa začína slovami – „So slzami v očiach, nevidieť jasne svet, preto nedaj si zrak svoj, nikdy slzami zastrieť…“ ( Gabriela Hermélyová – So slzami v očiach – YouTube)

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.