Založ si blog

Pozor! Chystá sa totálne „odpolitizovanie“ štátnej RTVS !

Presne tak. Súčasná (ne)vládna koalícia si zaumienila, že sa pustí aj do štátnej RTVS a že ju absolútne odpolitizuje. Nuž pozrime sa ako nato idú.

Za nového programového riaditeľa štátnej RTVS bol vymenovaný od 01.08.2020 Anton Šulík a nahradil vo funkcii Mareka Ťapáka. V poriadku, veď zmena na riaditeľskom poste môže priniesť zmenu. Avšak najdôležitejšie na tom je o akú zmenu sa bude jednať. K lepšiemu a či horšiemu. Anton Šulík deklaruje, že sa chce vrátiť do roku 1993, kde sa vraj po osamostatnení sa „zle zapol gombík“ čo sa týka financovania a prevádzky STV1, STV2 lebo sa vraj nepodarilo vytvoriť autonómnu, nezávislú verejnoprávnu inštitúciu ! Ďalej tvrdí, že za ministrovania Daniela Krajcera došlo k ďalšiemu nešťastnému kroku lebo voľba GR sa dostala do NR SR. Ďalej kritizuje, že bolo veľmi nešťastné, že sa rozhlas a televízia spojili do jedného nešťastného balíka. Zatiaľ súhlasím, áno je potrebné to zmeniť. Ale poďme ďalej, kto to vlastne hovorí, že to chce zmeniť ?! Anton Šulík bol od roku 1998 do 2012 mestským poslancom v Žiline, ako kandidát SDKÚ-DS, vo volebnom obvode č.1, ale z kandidátnej listiny nie je jasné či bol súčasne aj členom SDKÚ-DS. Všetci dobre vieme, čo zač bola táto strana na čele s „privatizérmi“ (darcovia západným kapitalistickým korporátom) Mikulášom Dzurindom a Ivanom Miklošom. Takže jednoznačne nejde o apolitického nominanta ! Jeho minulosť je jasné politicky vyprofilovaná a je možné sa domnievať, akým smerom bude ťahať programovú štruktúru štátnej RTVS ! A akým smerom to pôjde ? Nuž to je celkom jasné z jeho odpovede na otázku v jednom periodiku – „Nezávislosť a objektívnosť sú hlavnými povinnosťami verejnej služby. Dajú sa v súčasnom stave docieliť?“ – Anton Šulík odpovedá – „Mám nádej, že v tomto okamihu je chuť po zmene. Aj napriek tomu, že žijeme v turbulentných časoch a vieme byť kritickí aj voči novej vláde, musím uznať jednu vec. Jej kroky smerujú k tomu, aby túto nezávislosť vytvorili. Deklarujú to politici ako Jozef Pročko, Miroslav Kollár či Kristián Čekovský.“

Myslím, že po tejto odpovedi už nie je nutné čo koľvek komentovať. Mne stačí, keď spomenul Ňuňuňu – Jozefa Pročka, ktorý už neraz v novej NR SR jasne ukázal, predviedol, aký vie byť nenávistný k opozičným poslancom a ich stranám a je jedno či voči SMER-SD alebo K-ĽSNS a hlavne jeho absolútnu averziu voči Robertovi Ficovi. A na rozhodnutiach takýchto „politikov“ sa Anton Šulík chce pokúsiť o odpolitizovanie štátnej RTVS ?!

No a na záver ešte jeden citát nového programového riaditeľa štátnej RTVS, vraj – „Na objednávke od štátu nie je nič zlé, pokiaľ nie je ideologická, ale programová“. To akože naozaj Anton Šulík ?! Na východe sa po takejto vete hovorí „Mamo rozšvic!“ (Mamka rozsvieťte!)

Nuž ako sa všeobecne na takéto „novoty“, „zmeny“ na Slovensku hovorí  – „ Z kaluže do blata“ a toto sa javí, že do riadneho „apolitického“ bahna !!!

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Jančkárová vypla Blahu. Zrejme naposledy.

15.04.2024

Marta Jančkárová mi v ostatnej politickej diskusií na RTVS v O 5 minút 12 vyznela, ako by to bola jej Labutia pieseň na tejto moderátorskej pozícií. (https://slovensko.rtvs.sk/rubriky/starsie-znovu-si-vypocujte/preco-je-to-tak/118201/labutia-piesen ) Naozaj pôsobila nervózne vo vzťahu k Blahovi a neustále sa neprirodzene usmievala, ako by si musela nejakým spôsobom sama sebe [...]

Ako vytrhnúť KDH PS stoličku.

14.04.2024

Na úvod len toľko, že pre názov dnešného môjho článku som sa inšpiroval v známej českej kultovej komédií z roku 1977 (vynikajúca socialistická československá filmová tvorba!) – https://www.csfd.sk/film/33317-ako-vytrhnut-velrybe-stolicku/prehlad/ Iste, dnešná téma nepatrí do kategórie politickej komédie, ale do politickej reality. Možno sa niekomu bude zdať, že [...]

Tomáš Taraba

Taraba sa dohodol s KDH na zmene zákona, ktorý bude riešiť odstrel medveďa

16.04.2024 12:22

Legislatívny návrh je podľa ministra do veľkej časti stotožnený s tým, ako chcelo situáciu riešiť MŽP.

SR ÚV MZVEZ Fico Blanár rokovanie kontrola TK BAX

Fico odmietol nový migračný pakt EÚ, opatrenia označil za diktát

16.04.2024 11:59

Opatrenia v podobe prevzatia časti utečencov alebo finančnej či materiálnej pomoci pre krajiny zasiahnuté prílivom migrantov označil pred novinármi za diktát, nejde podľa neho o solidaritu.

žiga

Záverečné reči v procese so Štefanom Žigom nakoniec neodzneli

16.04.2024 11:46

Obhajoba proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Tou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.