Založ si blog

Zuzana Čaputová – nedotknuteľná, nekritizovateľná ? ! Prečo ?

Pýtam sa, čím to je, že od okamihu, kedy Zuzana Čaputová vstúpila na slovenskú politickú scénu, ako kandidátka na prezidentku SR (29.máj 2019), teda nie ako členka novovzniknutého Progresívneho Slovenska (27.november 2017) som nikde v „našich“ „mienkotvorných“, „objektívnych“ médiach, na čele so štátnou RTVS, nenašiel ani len náznak nejakej kritiky na jej osobu, na jej profesijný a politický život. Nič ! Nič ! a ešte raz NIČ ! Naozaj z tohto pohľadu mi pripadá medzi našimi, ale aj svetovými politikmi, ako politická Panna Orleánska ! Pravda, ak neberiem nejaké tie „kecy“ v „konšpiračných“ médiach na jej adresu, ako sú napríklad Slobodný vysielač, Hlavné správy a pod. A ak neberiem do úvahy príspevky a videa jediného naozajstného, nezávislého novinára Martina Daňa, ktorý je momentálne „mimo“ služby novinára, z rozhodnutia súdu SR, lebo svojimi príspevkami a videami ohrozuje/ohrozoval politikov, hlavne tých „čistých“, „transparentných“ a kolegov „novinárov“, na živote lebo nejaká smiešna roxorová tyč použitá v satirickej relácií Takže tak ! Ak by však novinár Martin Daňo písal a vyhotovoval videa výlučne o SMER-SD a jeho koaličných partnerov, čo aj robil (lebo on si jediný ctil a cti Padni komu padni!), a na dôvažok by sa im v tej istej satirickej relácií Takže tak „vyhrážal“ roxorovou tyčou, tak by bol možno dnes u Zuzany Čaputovej hovorcom, namiesto Martina Strižinca (a nemusel by si ani zapustiť maskovaciu bradu) alebo by bol pre Igora Matoviča hrdinom, ako je dnes pre neho „hrdinom“ agent 000 Kyselica !

Ako je možné, že všetky „mienkotvorné“ média chodia okolo Zuzany Čaputovej, ako okolo krehkého porcelánu. Nedotýkať lebo sa poškodí, nedaj Bože rozbije ! Potom nech sa nikto nečuduje, že vznikajú a sú tu aj také názory na Zuzanu Čaputovú, ako mám ja, radový občan SR . V závere tohto článku uvádzam vývoj preferencií pred prezidentskými voľbami SR 2019 od október 2018 do marec (15) 2019, ktorý ukazuje, že stačilo rovných 6 mesiacov, „objektívnym“ prieskumným agentúram (FOCUS, AKO), „nezávislým“, „objektívnym“ médiám na to, aby z neznámej ženy, mediálne vytvorili politickú sväticu a doslova vnútili občanom SR Zuzanu Čaputovú, ako jedinú osobu, ktorá má a musí zastávať post prezidenta SR ! Zuzane Čaputovej stačilo byť politicky činnou, ako podpredsedníčka Progresívneho Slovenska, krátkych 6 mesiacov, aby nadobudla osobné presvedčenie, že je maximálne politický pripravená a najvhodnejšia na post najvyšší, na post prezidentky SR. Naozaj obrovské sebavedomie ! Aký koľvek náznak jej kritiky, keď „objektívne“ prieskumné agentúry ju začali „objektívne“ vo svojich prieskumov pretláčať na popredné priečky, boli v zárodku potlačené (viď fyzické napadnutie „novinára“ Martina Daňa, keď sa ako riadne akreditovaný novinár chcel dostať na jej predvolebný míting, či besedu), zosmiešňované a prezentované, ako výplod neprajníkov Zmeny a podporovateľov pokračovania vlády mafie, zlodejov a vrahov ! V médiach a hlavne v predvolebných diskusných reláciách, dostávala otázky, ktoré z nej mali vytvoriť čistučkú politickú, ničím nepoškvrnenú osobu. Otázky na jej protikandidátov, boli naopak plné sarkazmu a poukazovania na ich nečistú politickú minulosť, prípadne prepojenia na vtedy vládnucu „mafiu, zlodejov a vrahov“ ! Samozrejme, že ak vás len chvália a nedopustia najmenšieho kritického slova resp., málinko nepríjemnú otázku, tak časť voličov, tá médiami ovplyvniteľná, sa nechá takýmito predvolebnými procesmi zmanipulovať a následne sa v prvom kole našlo „až“ 19,65 % oprávnených voličov SR a v druhom kole „až“ 23,91 % oprávnených voličov, ktorí ju volili a táto pätinova (takmer) „väčšina“ aj zvolila za hlavu nášho štátu. Takmer 4/5 občanov SR ju nevolilo, teda ju za hlavu štátu nechceli. Rešpektujem, je to ich slobodné právo ! Zvyšok oprávnených voličov, ktorí sa nezúčastnili volieb, v prvom kole až 51,26 % a v druhom kole až neuveriteľných 58,21 % ( čo by pre parlamentné výsledky znamenalo získanie takmer ústavnej väčšiny – 60 % = 90 mandátov) sú najviac zodpovední za to, že hlavou našej milovanej Slovenskej republiky sa stala Zuzana Čaputová !

Podľa môjho videnia situácie, okolo osoby Zuzany Čaputovej, som nadobudol názor, že to všetko bolo pravdepodobne takto : – Zuzana Čaputová mala byť pre isté veľmi vplyvné domáce, ale hlavne západné, zahraničné skupiny ľudí a administratívy týchto západných štátov, akýmsi predvojom potrebnej „Zmeny“ na Slovensku lebo je potrebné zo SR si urobiť ešte väčšieho vazala, mať SR absolútne neoliberálne orientovanú, mať SR takpovediac „pod palcom“, pre zabezpečenie si ešte väčšieho politického, hospodárskeho a hlavne vojenského vplyvu, čím bližšie k zlému , celý svet ohrozujúcemu Rusku . Ako sa hovorí, Poľsko je už doma, nasledovať bude SR a následne zlomíme aj Maďarsko – Vikiho Orbana ! Prvý krok so Zuzanou sa podaril, za pomoci „objektívnych“ médií a za pomoci 1,35 milióna eur (spolu s vkladom Roberta Mistríka, veľkého to džentlmena!), ktoré boli do kandidatúry Zuzany Čaputovej naliate. Dnes sa média rozplývajú na tom, že nie strana VLASŤ, ale líder kandidátky strany VLASŤ, Štefan Harabin má problém so svojimi finančnými darcami (veriteľmi), pretože volebný výsledok bol natoľko malý, že im neprislúcha „odmena“ zo štátnej pokladnice. Ale pýtam sa , ak by Zuzana Čaputová nebola uspela v prezidentských voľbách, ako by sa „odmenila“ svojim štedrým prispievateľom ?! A odmeňuje sa im teraz nejakým spôsobom, keď je tam, kde ju chceli mať ?! Nuž zatiaľ to vyzerá, že áno a to takýmto spôsobom – ak je nejaký problém vo vládnej koalícií, tak je to pre ňu – nová hodnotová skúsenosť, najdôležitejšia hodnotová križovatka, všeobecná fráza o tom, že terajšia vláda by mala byť vládou Zmeny, tak ako to deklarovala pred PV a najnovšie sa k volebnému podvodu OĽANO, ktoré tým, že na tretie miesto svojej kandidátky postavil Igor Matovič, tajného vojenského agenta 000 Lukáša Kyselicu, pochvalne lebo „hrdina“ odstúpil ! „Hrdina“, ktorý v PV 2020 priniesol OĽANO 119 185 hlasov od občanov, ktorí boli takto podvedení ! OĽANO by bez týchto agentových hlasov nezískalo v PV 2020 25,02 %, ale po ich odrátaní (721166-119185=601981!), len 20,89 % a to by im možno nemuselo stačiť na volebné víťazstvo, keď si uvedomíme, že druhý SMER-SD mal 18,29 % ! A to si skúsme predstaviť, čo by sa udialo s výsledkami OĽANO, ak by istý denník (N), vo Verejnom záujme (ako to stále deklaruje, keď prinesie nejakú politickú pikošku o tých správnych politických stranách a jej predstaviteľoch) s touto informáciou prišiel tesne pred PV 2020 ?! Možno by dnes bol Igor Matovič v parlamente v pozícií a sile rovnajúcou sa Za ľudí, niekde okolo 5,1 % a na Slovensku by naďalej vládli „mafiáni, zlodeji a vrahovia“, ale to je na inú tému a iný článok .

Späť k Zuzane Čaputovej – tak ona sa k tomuto volebnému podvodu najsilnejšej (ne)vládnej strany postaví opäť laxne a oceňuje postoj agenta 000 Lukáša Kyselicu, že bol taký „hrdinský“ a bez ujmy svojej a OĽANO, „hrdinský“ opustil post štátneho tajomníka  Ministerstva vnútra SR !

Pre mňa to má vo vzťahu k Zuzane Čaputovej a k všetkým tým, čo mali záujem na tom, aby bola „inštalovaná“ na post prezidentky SR, jediné toto vysvetlenie : – pred PV 2020 sa robilo všetko preto, aby vládu po PV 2020 zostavovali Za ľudí, PS/SPOLU a KDH, kde by bol predsedom vlády Andrej Kiska (vzor Zuzany Čaputovej) prípadne pri nedostačujúcom výsledku aj SaS ! Vytváral sa dojem, že Zuzana Čaputová sa ako „nezávislá“ „prezidentka“ nezapája do predvolebného boja, ale pri akejkoľvek príležitosti nezabudla zdôrazňovať, že občania SR si prajú, aby po PV 2020 nastala na Slovensku politická, spoločenská Zmena, ktorá by zabezpečila zmeny vo fungovaní štátu, v jeho ešte väčšom smerovaní na Západ a pod. Avšak Igor Matovič (rozpor s Alojzom Hlinom), ktorý spolu s Borisom Kollárom (rozpor zo Za ľudí), boli pre budúcu vybranú mocenskú garnitúru absolútne, ako koaliční partneri neprijateľní, to na voliča pred PV zahrali najlepšie a vysnívaný mocenský zámok sa im aj Zuzane Čaputovej po PV 2020 rozsýpal, ako zle postavený domček z karát ! A vystala otázka čo ďalej ?! Toľké nádeje a hlavne toľké státisíce eur a možno aj dolárov, boli naliate do prepotrebnej „naozajstnej Zmeny“, ktorá mala po PV 2020 na Slovensku nastať a tu, hľa – ŠOK ! Nuž, čo už !, keďže sme „demokrati“, povedali si neúspešní spolu so sklamanou Zuzanou Čaputovou (dodnes sa jej toto sklamanie zračí z tváre, nech sa usmieva akokoľvek prívetivo, pre mňa jej úsmev pôsobí nadmieru rozpačito), musíme ísť ďalej a preto je potrebné aj naďalej vytvárať okolo ich pomocníka na stolci najvyššom v našom štáte – SR, Zuzany Čaputovej, dojem najlepšej, ničím politicky nepoškvrnenej, milej, ľudskej, hlavy štátu, ktorú nám závidia aj bratia a sestry za hranicami, hlavne v Čechách – viď. komentáre pod statusmi Zuzany Čaputovej na jej facebookovej stránke, kde sa českí občania nehanbia a hania svojho naozaj po Václavovi Klausovi, druhého najlepšieho prezidenta Miloša Zemana a ani netušia, akého majú na poste prezidenta štátnika a výraznú politickú osobnosť, ktorú im ja osobne ľudský závidím, Václav Havel nebol prezident, bola to bábka dosadená západnou propagandou a USA administratívou a v tom sú naši priatelia Česi stále v omyle ! Teda je potrebné si uchovať Zuzanu Čaputovú na poste prezidentky SR minimálne aj na druhé volebné obdobie, až do chvíle, kým sa do vlády SR nedostanú tí „praví“, „vyvolení“ – progresívci a za ľudia !!! Dovtedy na Zuzanu Čaputovú nepripustiť žiadnu mediálnu kritiku ! Len sama chvála, prieskumy verejnej mienky (najlepšie od FOCUS, AKO lebo tí sa už viackrát osvedčili v „spravodlivom“ boji za Zmenu) v obľúbenosti politikov, v jej prípade na úrovni 99,9 %, teda nie plných 100 %, aby sme dodržali punc demokratičnosti a pod,! K terajšej (ne)vláde by mala pristupovať opatrne, nie celkom otvorene kriticky, nech sa deje, čo sa deje za neprávosť a prešľapy na ich strane, aby to nevyzeralo, že ona je príčinou ich rozpadu, konca. Musí to byť voči Igorovi Matovičovi vedené, tak trochu z boku lebo dnes je ešte v spoločnosti nálada, že sú občania-voliči viac „nahnutí“ na stranu OĽANO a Sme rodina a hrozí  návrat „mafie, zlodejov a vrahov“ Až sa podarí v slovenskej spoločnosti vytvoriť takú spoločensko-ekonomickú náladu medzi občanmi voličmi, (využiť všetky „objektívne“ média a prieskumné agentúry, tretí sektor, treťotriedny sektor a pod.) že bude takmer istota, že progresívci a za ľudia po PV zostavia vládnu väčšinu, možno aj za pomoci nejakého pridruženého, poslušného politického trpaslíka, napr., pokúsiť sa, aby sa KDH, napr. Milanom Majerským na čele strany, prehupnúť aspoň na 5,1 % parlamentný výsledok, tak potom nadíde chvíľa pre a čas Zuzany Čaputovej nato, načo bola predurčená a dosadená. Potom nastane ten pravý čas, keď sa už nebude musieť vyjadrovať všeobecne, v hádankách a pre občana SR nezrozumiteľne, ale bude jej dovolené povedať nahlas napr. – „…nie, toto nie je tá Zmena, čo občania SR po PV 2020 očakávali a požadovali. Istú chvíľu, z počiatku to síce vyzeralo, že by to mohol byť úspešný príbeh, ale Igor Matovič jasne preukázal, že nie je schopným viesť vládu SR a takisto nie je morálne spôsobilý na výkon tejto tak náročnej pozície v štáte (možno povie v krajine?!) A preto ja, ako najvyšší ústavný činiteľ SR (našej krajiny) nemôžem už ďalej mlčať a držať túto vládu pri živote a odporúčam NR SR, aby vyslovila Igorovi Matovičovi, ako predsedovi vlády SR (krajiny) nedôveru, čím by padla celá vláda a takto sa otvorí priestor pre konanie PV a priestor pre strany, ktoré nie len deklarujú naozajstnú zmenu v našom štáte (krajine), ale ju aj reálne presadia, ako politici čistí, ničím z politickej a mravnej minulosti nepoškvrnení…“

Predpokladám, že potom sa zobudia aj „objektívne“ média, mimovládne organizácie, tretí treťotriedny sektor a dielo bude konečne úspešne dokonané !

Mojich čitateľov-ostrých kritikov, ktorý ma hodnotia vo svojich komentároch pod mojimi článkami, ako nenávistného, ba až chorobne zaťaženého na Zuzanu Čaputovú ubezpečujem, že to tak nie je ! Len sa snažím mať na Zuzanu Čaputovú, ako političku, kritický pohľad lebo chvály na jej adresu tu bez štipky kritičnosti počúvam (počúvame) už minimálne od jej ohlásenia kandidatúry na prezidenta/prezidentku SR. A čo je najhoršie tie chvály sa neustále stupňujú i keď je viacero dôvodov aj na jej oprávnenú kritiku, čo predpokladám jasne vyplýva aj z tohto môjho dnešného článku.

Aby som faktami podložil môj názor na Zuzanu Čaputovú, prikladám prehľadnú tabuľku vývoja prezidentských preferencií pred ostatnými prezidentskými voľbami. Poradie jednotlivých kandidátov som zachoval na základe poradia, ktoré dosiahli v prvom zverejnenom „objektívnom“ prieskume agentúry FOCUS z 02.10.2018 (http://www.focus-research.sk/files/250_Volebne%20preferencie%20politickych%20stran_september2018.pdf), kde Zuzana Čaputová začína až na 8. mieste zo ziskom 5,2 % ďaleko za Miroslavom Lajčákom na mieste prvom – 26,0 %. Ale čo je najzaujímavejšie, že ihneď v druhom zverejnenom prieskume tej istej agentúry (FOCUS – 19.11.2018 –http://www.focus-research.sk/files/256_Preferencie%20moznych%20prezidentskych%20kandidatov_november_2018.pdf ) Zuzana Čaputová neposilňuje, síce ostáva na 8. priečke v poradí, ale preferenčne klesá na 4,1 % a Miroslav Lajčák stúpa na 32,3 %, čo o šesť mesiacov už absolútne neplatí lebo spoločnosť, občan-volič raketovo zisťuje, na základe „objektívnych“ informácií z „objektívnych“ médií a na základe politických hier vtedajšej opozície parlamentnej aj mimoparlamentnej , že jednoznačným najlepším kandidátom na prezidenta/prezidentku SR je len a len Zuzana Čaputová ! Nech sa páči prehľadná tabuľka vývoja prezidentských preferencií pred ich konaním 2019 (za zmienku stojí prieskum FOCUS z 27.2.2019 a hneď na druhý deň 28.2.2019 vyšiel iný, pre Zuzanu nárast preferencií za jeden jediný deň, teda cez noc, o 18,5 % bodov = politický zázrak !) :

 

FOCUS – % AKO – %
X./18 XI./18 I./19 13.2./ 19 27.2./ 19 28.2./ 19 XII./18 12.2./ 19 25.2./ 19 28.2./ 19 15.3./ 19
Lajčák 26,0 32,3 x x x x x x x x x
Šefčovič x x 16,5 20,1 20,4 22,1 x 18,2 17,1 16,7 15,2
Danko 12,3 x 7,8 x x x 8,8 x x x x
Mistrík 9,5 11,7 16,5 17,1 13,1 x 14,8 15,8 16,8 x x
Harabin 9,1 10,0 11,7 13,6 13,0 12,0 10,0 12,8 11,7 11,4 11,7
Kotleba 8,7 8,9 8,2 8,9 8,5 8,2 4,3 6,9 4,5 5,6 9,5
Bugár 7,9 9,2 10,1 7,4 5,8 3,2 9,8 7,4 5,9 4,1 4,1
Remišová 7,9 7,9 x x x x 8,3 x x x x
Čaputová 5,2 4,1 9,0 14,4 26,3 44,8 6,6 14,7 27,5 52,9 46,3
Mikloško 4,9 6,3 6,7 4,5 4,3 3,5 6,4 5,5 3,9 3,1 4,9
Chmelár 4,1 3,3 2,3 3,5 2,0 2,5 7,7 5,0 2,2 1,5 4,0
Krajniak 2,4 3,0 7,0 6,3 4,3 2,4 6,0 7,8 6,1 2,4 2,4
Zábojník 1,2 0,9 1,5 0,7 0,7 0,1 1,0 0,7 1,1 0,1 0,5
Daňo 0,3 x 0,1 1,0 0,7 0,9 2,7 1,7 2,6 1,0 0,3

 

Bratia Česi by to okomentovali asi takto – „…jak to ti soudruzi, kolem Zuzanky dělají, že dosáhli takovýchto úspěchu v její prospěch…?“ a odpoveď znie takto – „…já ti ani nevím Karle…“

Takže nehnevajme sa na nikoho, kto je k Zuzane Čaputovej kritický, lebo ideálny politik neexistuje !!! A byť voči niekomu za každú cenu nekritický lebo teraz sa to nehodí, znamená presne to, čo povedal Boris Kollár na svojho koaličného partnera Juraja Šeligu – „…totálne politické farizejstvo…“ !!! a já dodávam, aj mediálne !!!

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.