Založ si blog

Igor Matovič, tak už to konečne urobte alebo mlčte !

Súhlasím a som zato, aby každý, hlavne vrcholoví politici, boli viac braní na zodpovednosť za svoje verejné skutky. Bez ohľadu na politickú príslušnosť. Mne je jedno či „zhnije“ v base politik, zástupca dnešnej opozície, bývalej vládnej koalície alebo člen dnešnej vládnej koalície, absolútne jedno, ale musí to byť na základe riadneho, ničím a nikým neovplyvňovaného trestného konania, tak ako náš trestný poriadok káže a ukladá ! Áno a to sa týka aj samotného Roberta Fica ! Ak orgány činné v trestnom konaní budú mať na stole také skutočnosti a informácie o jeho prípadnej trestnej činnosti a budú presvedčené, že to stačí na začatie jeho trestného stíhania, tak potom áno, sú povinní takto konať. Zároveň nesmú byť nikým a ničím ovplyvňovaní !!! Ale čo sa deje okolo osoby Roberta Fica z pozície dnešnej vládnej koalície a minulej „demokratickej“ „vševediacej“ opozície je niečo, čo s právnym štátom nemá nič spoločné a považujem to za politický hyenizmus ! To čo predvádza Igor Matovič, čoby predseda vlády SR vo vzťahu k Robertovi Ficovi a najnovšie aj vo vzťahu k všetkým členom, sympatizantom a voličom SMER-SD, je neakceptovateľné a mal by zato niesť jasnú politickú, ale aj trestnoprávnu zodpovednosť ! Áno tento svoj názor myslím vážne a následne vysvetlím prečo.

Igor Matovič, pri svojej „obhajobe“ v NR SR pri svojom odvolávaní sa nebránil, nevysvetľoval, čo a ako vykonal okolo „svojej“ diplomovej práce, ale opäť nechutným a neakceptovateľným spôsobom útočil na Roberta Fica, na poslancov za SMER-SD a nakoniec aj na všetkých členov SMER-SD, sympatizantov a voličov. Opäť im spoza „kecpultu“ v NR SR odkazoval, aby nepoukazovali na jeho nedostatky, ale aby tichučko sedeli, buď tu v laviciach NR SR alebo pre Igora, najlepšie doma, šúchali nožičkami a poslušne čakali, kedy si po nich príde NAKA ! To akože naozaj ? Toto má vypúšťať so svojich „nevinných“ úst predseda vlády SR na svojich politických oponentov ?! Toto sú tie iné hodnoty, ktoré preferuje aj samotná Zuzana Čaputová ?! Prečo to neodsúdila, jasne a nahlas nepovedala, že s takýmito politickými „hodnotami“ sa ona absolútne nestotožňuje a nevyzve priamo a adresne Igora Matoviča, aby sa zdržal takejto politickej „žumpe“ inak nie je pre ňu akceptovateľné, aby zotrval na poste predsedu vlády SR ! A ak sa k tomu nevyjadruje a nevyjadrí, tak potom zdieľa jeho názor, ale keďže ona je „kultivovanejšia“, taká „milá“ a spoločnosť „nerozdeľujúca“, tak to nahlas nevysloví, ale ako sa hovorí – „Kto mlčí, ten svedčí“ !

Späť k Igorovi Matovičovi . Mne Igor Matovič vo vzťahu k Robertovi Ficovi pripomína vzťah bývalej západnej propagandy pred rokom 1989 k Václavovi Havlovi . Ich „úprimný“ vzťah k Václavovi Havlovi a záujem o jeho osobu, ktorý jasne a pravdivo odkryl Miloš Jakeš (môžeme si o ňom myslieť čo chceme, ale aj v tomto mal pravdu!) vo svojom prejave na Červenom Hrádku (Plzeň) na schôdzi straníckych funkcionárov 17. júla 1989, ako generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Česko-Slovenska (https://sk.wikipedia.org/wiki/Prejav_Milo%C5%A1a_Jake%C5%A1a_na_%C4%8Cervenom_hr%C3%A1dku) Verím že toto nebude posudzované, ako propagácia totalitných režimov, jednoducho poukazujem na virtuálne prepojenie sveta pred rokom 1989 a sveta dnešného pod vedením „ Generálneho tajomníka Ústredného výboru „najdemokratickejších“ a „najčistejších“ politických síl Slovenskej republiky Igora Matoviča“ Miloš Jakeš, okrem iného na adresu Václava Havla povedal aj toto – „…no a pokud jde o Havla, my si myslíme, že je třeba spíš mlčet v té otázce. Poněvač Havla si oni vybrali, jako toho praporečníka. A čím víc my ho budeme mlít, a čím víc my ho budeme pronásledovat, tak tím větším hrdinou on bude. Západ Havla by chtěl udělat polskýho Walesu. To je jich cíl. A taký oni mezi sebou, když mluví, tak mezi nimi jsou řeči o, Havel rovně na Hrad. Takhle jsou ti lidé bohorovní…, …druhá věc, jestli ho (Havla) někam pustíme, pán Genscher (vtedajší minister zahraničních vecí a vicekanclér NSR) o to požádal…, … On (Havel) žádá záruky, sám říká, že o nemá pas, aby dostal pas, ale aby se mohlo vrátit. Oni se bojí, že by jsme ho nepustili zpátky.  Kdyby jsme ho zbavili státního občanství. Jak by se toto stalo, tak v ten moment on ničím není! Ničím není. On je cenný, pokud bude u nás! Pokud tady bude provádět tu činnost. Ale ten úder my musíme vést ne přímo na něj, ale na někoho jiného, celkově obecně, prostě aby to nemohlo být proti nám zneužito…“ (odporúčam pozrieť celé resp. O Havlovi od 1:03:15 – https://www.youtube.com/watch?v=cKoQQo8gdPM)

No a teraz, kde ja  vidím istú spojitosť resp. podobnosť medzi konaním vtedajšieho, nedávno zosnulého (10.7.2020) Generálneho tajomníka ÚV KSČ Miloša Jakeša a dnešného slovenského  „Generálneho tajomníka ÚV šašo vlády“ Igora Matoviča. On síce útočí priamo na Roberta Fica, aj nepriamo, tým spôsobom, že všetkých poslancov NR SR za SMER-SD, všetkých členov, sympatizantov a voličov SMER-SD označuje za žumpu, zlodejov, vrahov a pod., posiela „hrdinský“ v pléne NR SR na nich NAKA, ale aby to urobil priamo, tak to nie ! Prečo už konečne nejde na NAKA on aj celá jeho (ne)vláda spolu so všetkými koaličnými poslancami, všetkými voličmi terajšej (ne)vládnej garnitúry a nepodajú kolektívne svedectvo na Roberta Fica, všetkých poslancov za SMER-SD v NR SR, vrátane zradcov okolo Petra Pellegriniho, na všetkých členov SMER-SD, sympatizantov a voličov SMER-SD, aby sa konečne všetci ocitli tam, kam podľa Igora Matoviča patria, teda vo výkone trestu, nepodmienečne – v base ! Áno, tu je presne to, čo hovoril Jakeš o Havlovi – pokiaľ by sa Robert Fico ocitol za mrežami a s ním všetci vinní, teda všetci členovia SMER-SD, sympatizanti a voliči SMER-SD, tak by už pre neho neboli ničím, v zmysle, stratil by politického oponenta, ako nástroj na jeho politické krytie, jednoducho by stratil argumenty svojej nekompetentnosti – lebo Fico, lebo SMER-SD ! On jednoducho potrebuje mať Roberta Fica „na slobode“, aby sa mal čím „brániť“, ak náhodou o niečom (ne)rozhodne, aby mal na koho zvaliť svoju vinu. A teda, ak Igor Matovič to myslí vážne, že má dostatok podkladov o trestnej činnosti Roberta Fica a jeho straníckych „kumpánov“ a všetkých členov SMER-SD, sympatizantov a voličov SMER-SD, tak nech urobí jasné kroky vo vzťahu k orgánom činným v trestnom konaní a konečne nech už vidíme „spravodlivo“ túto, podľa neho žumpu, sedieť za mrežami ! Veď ak príde do NR SR žiadosť orgánov činných v trestnom konaní o vydanie na trestné stíhanie všetkých terajších aj pôvodných poslancov NR SR za stranu SMER-SD, tak má dostatok koaličných „najčistejších“ z „najčistejších“, hlasov nato, aby ich všetkých vydali na predmetné trestné stíhanie, lebo tých ostatných vinných si orgány činné v trestnom konaní zoberú na podnet Igora Matoviča a spol. aj bez súhlasu NR SR !!! A ak tak neurobí resp. tak urobiť nechce, tak potom by mal mlčať ! Viac k tomu nemám čo dodať. Toto pokrytectvo farizejských politikov a vtedajšej (možno aj dnešnej) západnej a USA propagandy jasne odkryl Miloš Jakeš na Havlovi, tak ako je uvedené vyššie v článku !!!

Preto sa aj na Igora hodí jeho vlastný citát a vyjadrenie smerom, k jeho terajším poslušným koaličníkom pri odvolávaní Borisa Kollára – parafrázujem –  „…mali by konať na základe svojich hrdinských vyjadrení a nie že, keď príde na realizáciu samotných skutkov, tak stiahnú chvosty…!“

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.