Založ si blog

Pellého trinástka ? !

Nie, nepomýlil som sa ! Kto sledoval ostatnú politickú reláciu Na telo (TV Markíza, nedeľa 28.06.2020) jednoznačne musel nadobudnúť dojem, že ďalšími do Pellegriniho partie „čistých“ sociálnych demokratov pribudli TV Markíza, minimálne redakcia spravodajstva – Michal Kovačič a „objektívna“ prieskumná agentúra FOCUS, na čele s Martinom Slosiarikom.

V priebehu krátkeho časového obdobia si TV Markíza (uznávam, že ako súkromná TV má nato právo, ale pre mňa je to až príliš okaté), už druhý krát pozvala do tejto redakcie Petra Pellegriniho. Divák, občan, volič si  môže povedať no a čo ? Nuž bolo by to priam výborné, ak by práve Peter Pellegrini nezradil svoju Alma mater SMER-SD ! Ak by si ho TV Markíza tak často volala do svoje „objektívnej“ politickej relácie volala, ako zdatného a odhodlaného sociálneho demokrata a dlhoročného oddaného člena SMER-SD, tak by to bolo politický korektné. Totiž politická strana, ktorá dvadsať rokov tróni na slovenskom politickom nebi si naozaj zaslúži oveľa väčšiu mediálnu pozornosť, ako strana vznikajúca na troskách odídencov, skrachovancov a straníckych zradcov „ala“ Peter Pellegrini a spol., ktorá ešte nemá ani názov ! Ale v TV Markíza sa Peter Pellegrini začal objavovať, až v posledných týždňoch a hneď aby ulahodili jeho politickým chúťkam, tak v týchto reláciách ukazovali Slovákom aktuálne preferencie politických strán a hnutí a zvlášť si nechali vykonať exkluzívny prieskum agentúrou FOCUS, koľko občanov – voličov SR by volilo Petra Pellegriniho a jeho novú stranu ! Takže 03.05. 2020 – Peter Pellegrini vs. Richard Sulík, 31.05.2020 – Peter Pellegrini vs. Milan Krajniak, 28.06.2020 opäť Peter Pellegrini vs. Richard Sulík !!!

Ako keby existoval len Peter Pellegrini. Ale aby tomu dali ten správny politický šmrnc, tak dvakrát ukázali exkluzívny prieskum verejnej mienky, ako by volili voliči SR ak by do volieb išla strana SMER-SD, ako celok aj s Petrom a druhý exkluzívny prieskum, ako by to zamiešalo s preferenciami, ak by Peter Pellegrini kandidoval so svojou novou stranou. Naozaj niečo úžasné, famózne. Jeden takýto „objektívny“ prieskum nám TV Markíza a moderátor Michal Kovačič ukázali v relácií Na telo 31.05.2020 a druhý práve v ostatnú nedeľu 28.06.2020. A čo bolo na nich zaujímavé, že sa podobali ako vajce vajcu. Ak by voliči mali na výber vo voľbách len SMER-SD, tak by ho volilo 19,0 % voličov, ale ak by do politického boja zasiahla nová strana Petra Pellegriniho, tak vtedy by on a jeho nová strana získali až 19,3 % hlasov a SMER-SD bez Petra Pellegriniho len 9,5 % !!! (https://slovensko.hnonline.sk/2171211-prieskum-agentury-focus-matovic-stale-vedie-pellegrini-ukazal-potencial) Michal Kovačič v tejto repríze relácie z 31.05.2020 v nedeľu 28.6.2020 nespomenul (asi to už bolo pre neho dávno !) aj exkluzívny prieskum od rovnakej agentúry FOCUS, ktorú nám bombastický ukázal na konci relácie, na konci mája a vtedy boli výsledky takéto – Pellegriniho strana drhuhá za OĽaNO zo ziskom 21,4 % a SMER-SD bez Pellegriniho, ale zato s Robertom Ficom len 9,6 % ! (https://dennikn.sk/1913435/prieskum-focusu-pellegriniho-strana-by-predbehla-smer-a-tesne-by-sa-dotiahla-na-olano/)

Naozaj to masírovanie mozgov voličov SR zo strany TV Markíza a agentúry FOCUS nemá absolútne žiadnu manipulatívnu chybu !

Takže toto ma oprávňuje, aby som nadobudol dojem, že k terajšej Pellého jedenástke pribudli ďalší dvaja (TV Markíza a FOCUS) a teda nie je chyba ak budeme nateraz Pellegriniho bezmennú stranu nazývať Pellého trinástka !!!

Peter Pellegrini sa začína stavať mediálnou stranou presne tak, ako svojho času Zuzana Čaputová, ktorá za necelé štyri mesiace vyskočila s 5 % voliteľnosti (december 2018) na 52 % voliteľnosti (tesne pred Prezidentskými voľbami 2020) a teda môžeme Pellegriniho označiť aj ako Čaputová II. Verím, že tentokrát to voliči postrehnú, ako sa s nimi manipuluje a že si všimnú, že podporu dostáva Peter Pellegrini od „objektívnych“ neoliberálnych médií !

Ja osobne si myslím, že toto je veľmi zlý Pellegriniho ťah, takto sa nechať umelo mediálne zviditeľňovať a preto jeho volebný výsledok či už v riadnych alebo skôr v predčasných PV odhadujem, tak niekde okolo 3 % a to som už zažmúril obidve oči !!!

Vládna koalícia, Šimečkom ml. sa nezdržiavajte. Toho prenechajte nám!

06.09.2024

A nielen Šimečkom ml., ale aj celou dnešnou, či už parlamentnou alebo mimoparlamentnou opozíciou. Máte úplne iné a dôležitejšie veci na práci, ktoré je potrebné, čo najskôr riešiť a vyriešiť! Prečo sa zdržiavate tým, že budete v Parlamente odvolávať Šimečku ml. z pozície podpredsedu Parlamentu SR? Aký to má význam? Takto len z neho robíte martýra, že on [...]

Dajte konečne Zelenskému tohto pána X. A potom Rusko a svet nemajú šancu!

05.09.2024

V tomto článku spomeniem na začiatok tému, ktorá sa môže niekomu zdať, že s tou druhou, vôbec nesúvisí. Ale ako hovorí klasik, tak aj tu platí, že – „Vážení, tohle je hluboké nedorozumění.“ „Objektívne“ média, hrdiac sa, že sú médiami tzv. hlavného prúdu, teda tie, čo jediné majú patent na všetko, hlavne na správny resp. „správny“ názor na [...]

Šimečka ml. -nedotknuteľný hovorí – Čaputová opustila Slovenskú republiku!

04.09.2024

Si nevymýšľam. Len čítam s porozumením FB status Šimečku ml.-nedotknuteľného, ktorý zverejnil dňa 01.09.2024 – https://www.facebook.com/miso.simecka/posts/pfbid02N3J7HgEKXS5GrNGRk4ubgtD4K5gjNwmL9zjBh1bmQeaHYZKX5QwuinTQWUAmjjnpl?locale=sk_SK V tomto svojom FB statuse sa Šimečka ml.-nedotnuteľný, politicky rozhodil nad vyjadreniami Andreja Danka v diskusnej relácií STVR [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.