Založ si blog

Boris Kollár, Petra Krištúfková a spol. – tituly do aleluja !

V dnešnom článku nebudem riešiť, ktorý z politikov aký má titul a či diplomovú (rigoróznu) prácu si robil sám, či ju opísal a pod.

Dnes chcem poukázať na zvrátenosť našej spoločnosti, ktorá po roku 1989 začala naberať na obludných rozmeroch a dnes je to až absurdné, kto všetko má titul a „vysokoškolské“ vzdelanie. Na úvod chcem jasne napísať, že inteligencia človeka a jeho vystupovanie, sa nemeria tým, či má titul, či má ukončenú základnú školu alebo je večný študent resp. má pred a za menom niekoľko titulov.

Niektorí vzhľadom na sociálnu situáciu v rodine nemohli pokračovať po ukončení základnej školy resp. strednej školy v ďalšom štúdiu, ale ich inteligencia a vystupovanie je na oveľa vyššej úrovni, ako toho, čo síce „vyštudoval“ aj tri vysoké školy po sebe a má niekoľko titulov lebo otecko s mamkou na to mali a dieťatko dostalo patričné „vzdelanie“ . Čo na tom, že tento mladý človek nepreložil slamku krížom a očakáva po takto „vyštudovaných“ rôznych „vysokých“ školách, že si zasadne do teplej kancelárie a od stola bude riadiť tých „hlúpych“, ktorí nevyštudovali žiadnu vysokú školu a sú odkázaní manuálne pracovať.

Zvrátenosť školského systému, ktorý sa začal po roku 1989 praktizovať u nás na Slovensku vidím v tom, že „štúdium“ bolo umožnené všetkým, bez ohľadu na to či nato majú alebo nemajú, hlavne keď majú nato, aby si to zaplatili. Preto bolo „potrebné“ zakladať a dávať „opodstatnené“ akreditácie novým vysokým školám a dnes je situácia tak absurdná, že vysoké školy máme už takmer v každom väčšom okresnom meste ! Vysokoškolské vzdelanie je dnes na tak nízkej úrovni a je tým tak spoločenský znehodnotené, že mať dnes vysokú školu znamená v našej spoločnosti asi taký kredit, ako pred rokom 1989 absolvovanie strednej školy s maturitou !

Ja som mal to šťastie, že som všetky školy vychodil počas socialistického zriadenia, kedy sme v bývalom Československu mali školstvo na tu dobu naozaj na vysokej úrovni. Vychodil som ZDŠ, následne SOU bez maturity, následne som si maturitu urobil popri zamestnaní na Večernej škole pre pracujúcich a až potom som absolvoval denné štúdium na Vysokej škole dopravy a spojov Žiline (VŠDS). V práci som postupoval po každom jednom stupienku pomaly profesne hore – učeň, radový zamestnanec, vedúci partie – parťák, zmenový majster, zástupca technického námestníka, technický námestník – to všetko trvalo určitý čas od roku 1983 do roku 1996. Teda plných 13 rokov a nie ako dnes mladý chcú byť zo dňa na deň veľkými manažérmi. Veď oni sú Bc, veď oni sú Mgr. ! Pred rokom 1989 neboli tieto „veľavážené“ tituly ako Bc. a Mgr. Buď si vyštudoval odbor štvorročný alebo päťročný (podľa obťažnosti) a po absolvovaní štúdia, štátnic si bol promovaný na Ing., MUDr. a pod. Neboli žiadne pred stupne ! Dnes, v nedávnej minulosti, sa na určitých pracovných miestach (hlavne v štátnej a verejnej správe) umelo vyžaduje vysokoškolské vzdelanie, minimálne na úrovni Bc. a teda sa nám rozšírila taká vzdelanostná móda – sociálna práca ! Nech urobí ministerstvo školstva štatistiku, koľkože nám to po Slovensku behá „vysokoškolský“ vzdelaných ľudí s „titulom“ Bc. a Mgr., ktorí absolvovali nesmierne „dôležitý“ odbor Sociálna práca ! Veď keby to nebolo na plač, tak je to na hurónsky smiech ! Naša spoločnosť po roku 1989 tak zdehonestovala vysokoškolské vzdelanie, že dnes je hanba sa priznať, že mám titul Bc. resp. Mgr. Títo mladý ľudia nastupujú po ukončení takéhoto vzdelanostného stupňa buď okamžite na Úrady práce alebo ako dokladači tovarov do regálov nadnárodných obchodných reťazcov ! Pred rokom 1989, získaný titul, ktorým sa celkom oprávnene pýšim aj ja – Ing., bol titulom váženým ! Vtedy naozaj nemohol každý absolvovať vysokú školu, ale nie z dôvodu, žeby nemohol, ale z dôvodu, že bol veľmi prísny výber pri prijímaní na tieto VŚ (netvrdím, že nebolo zopár protekčných detičiek, áno boli aj pred tým, ale nie v takom počte ako dnes!). Vysokých škôl bolo toľko, koľko spoločnosť a ekonomika štátu vyžadovala a hlavne aj počas štúdia, hlavne v prvom semestri, boli na študentov kladené vysoké nároky a kto zvládol prvý semester na VŠ a neprepadol tým povestným sitom, tak ten mal už takmer na 50 % VŠ „v suchu“ ! Samozrejme, že počas celého trvania štúdia tých čo prepadli sitom prísnych semestrálnych skúšok bolo oveľa viac a keď do prvého semestra nastúpilo napr. 200 študentov, tak VŠ dokončilo ledva polovica a preto bolo VŠ vzdelanie vážené a považované !

Celým tým chcem poukázať nato, že dnes sa čudujeme, že poniektoré známe politické „osobnosti“ sa pýšia všakovakými titulmi na všakovakých štátom uznaných a štedro platených „vysokých“ školách. A preto jedna vec je morálne zlyhanie jednotlivých „vysokoškolsky vzdelaných“ a vysokopostavených „politikov“, ale aj iných občanov SR a druhá vec je tá, že školský systém dnes u nás platný im toto umožňuje !

Myslím, že viac k tomu niet čo dodať a keď bude politický „potrebné“ a ak sa nejaký nepohodlný ambiciózny politik bude štverať po politických schodoch na vyššie politické miesta, tak nie je problém, aby niekto na neho vytiahol jeho „vysokoškolské“ vzdelanie alebo ako sa stalo národným folklórom – „preverí“ sa jeho diplomová práca alebo iná práca potrebná na získanie tak vážených titulov akými sú dnes Bc. a Mgr. !!!

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.