Založ si blog

Čaputovú Matovičove politické saltá nevyrušujú ? !

Reakcia inak hodnotovo nastavenej Zuzany Čaputovej mala byť po ostatnej tlačovej besede Igora Matoviča okamžitá ! Chápem a rešpektujem, že sa kvôli „veľmi nebezpečnému“ novému koronavírusu nachádza v domácej karanténe, ale to neznamená, že je v absolútnej izolácií bez prístupu k sociálnym sieťam, na ktorých nám bezodkladne oznamuje také dôležité informácie „vyplývajúce“ z výkonu funkcie najvyššieho činiteľa SR, akým bez pochyby je inštalovanie včelieho úľu v záhrade prezidentského paláca !

O čo vlastne ide ? Nuž asi o nič dôležité , ba ani výnimočné, pre všetkých, ktorí sú rovnako hodnotovo nastavení, ako Igor Matovič.

Igor Matovič si zavolal „novinárov“, že ich poinformuje o veľmi „dôležitej“ téme – záverečná práca Borisa Kollára pre úspešné ukončenie „štúdia“ na jednej z najuznávanejších vysokých škôl nielen na Slovensku, ale aj vo sete – súkromná Stredoeurópska vysoká škola v Skalici ( https://sk.wikipedia.org/wiki/Stredoeur%C3%B3pska_vysok%C3%A1_%C5%A1kola_v_Skalici)  !

Váhu tejto svojej tlačovej besede prisúdil hneď na začiatku, keď „novinárov“ v úvode informoval, prečo došlo k zmene miesta konania tejto TB z vnútra budovy von na jej priečelie (učení by napísali z interiéru do exteriéru – sa tomu vyhýbam, máme nádherné slovenské slová, aby sme tiež jednoducho opísali o čo ide a tak, aby tomu rozumel každý občan SR, ktorý je podľa Ústavy SR povinný ovládať jediný úradný jazyk – jazyk slovenský – na území SR!). Jednoducho preto lebo Igor sa vo vnútri budovy cíti byť zviazaný rúškom, ktorého používanie on zrušiť nemôže lebo jeho krajinu (pre nás rodu verných – republiku, štát) neriadi on, ako predseda vlády SR, ale odborné epidemiologické konzílium ! Nuž a my občania SR sa necítime zviazaný len tými nezmyselnými rúškami, povinne nosených vo vnútri budov a hromadnej doprave, ale sa cítime neskutočne a nepríjemne zviazaní a obmedzovaní na osobných, ekonomických slobodách tým, že na čele vlády SR máme práve jeho – diktátora Igora Matoviča, čo ďalší obsah tohto článku jednoznačne potvrdí !

A aby si z „novinárov“ urobil na úvod ešte väčší posmech, tak vypustil túto vetu – „…pri vážnej (irónia v hlase!) téme, ktorú dnes riešite…, a čo sa týka témy, predpokladám, že tú tému chcete (Boris Kollár a jeho „štúdium“) nechcete k rokovaniu vlády…“ . Byť na mieste objektívneho, slušného novinára (napr. Martin Daňo), tak by som ho hneď v úvode slušne prerušil a poprosil by som ho aby neurážal novinársku obec svojimi hlúpymi poznámkami !

Ale dobre, veď na tejto TB boli presne tí „novinári“, ktorí sa nesmierne tešili na jeho TB v čase jeho „ťažkej“ práci ako opozičného poslanca za „obyčajných ľudí“ !

Nie nebudem tu teraz dopodrobna preberať celú jeho viac ako polhodinovú TB, ktorú by schopný politik „vybavil“ buď len svojim vyhlásením prostredníctvom tlačového odboru predsedu vlády SR alebo maximálne vo svojom 10  minútovom krátkom vystúpení pred médiami !

Najpodstatnejšie z tejto jeho TB je to, že občanom SR odkázal toto – ja som bol principiálny politik, ale len do doby a v čase, keď som „poctivo“ dral opozičné lavice v NR SR lebo som nebol za nič zodpovedný, hlavne nie za svoje „zistenia“ a výroky na adresu najmä Roberta Fica a jeho koaličných partnerov. Igor ďalej občanom oznamuje – terazky, keď som predsedom vlády mojej krajiny, tak už nemôžem byť principiálny lebo mám za vládnu koalíciu zodpovednosť a nebudem riskovať, aby sa rozpadla táto úžasná vládna koalícia a nedopustím, aby sa k moci opäť dostala tá zlá predošlá vláda mafie a mafiánov ! Tu Igor jednoznačne priznáva, že občanom SR stačilo necelých sto dní jeho (ne)vládnutia, aby pochopili tí čo volili jeho a koaličníkov, ako škaredo sa v ňom a v nich sklamali !

Otvorene priznal, že v prípade rigoróznej práce Andreja Danka mu nešlo o to, či to je plagiát – opísaná iná práca vydávaná za vlastné „dielo“, ale ako opozičnému poslancovi mu išlo jedine a hlavne o to, aby z pozície opozície naštrbil vzťahy v vtedajšej vládnej koalícií a čím skôr takúto vládu položiť ! Takže chápavému dnešnému opozičnému poslancovi a poslankyni nepriamo naznačil, že teda on si s Borisom Kollárom nehodlá špiniť ruky a teda urobte to za mňa vy, „milí“ moji opozičníci, veď to je predsa vaša úloha čo najskôr položiť vládu a takto sa dostať čo najskôr späť k moci ! Ale veď toto u Igora nie je nič nové, ba ani nezvyklé, u neho vždy platí odkedy je na zodpovednom mieste – to nie ja to oni, ja len počúvam a súhlasím – viď epidemiologické odborné konzílium. Nepripomína vám to Piláta Pontského, ako si nad Ježišovou krvou umýval ruky !

„Inak povedané“ neexistuje nič, čo by ho prinútilo k tomu, aby on bol ten rozbíjač vládnej koalície. Má predsa zodpovednosť a teda principiálity nabok !

Môj názor je ten, že Igor Matovič neskutočne drzým spôsobom oklamal a podviedol svojich voličov a to z jediného dôvodu. On totiž v predvolebnom boji ubezpečoval všetkých občanov – voličov SR, že jeho politika, ak mu dajú vo voľbách dôveru, bude nulová tolerancia k akýmkoľvek pokleskom jeho poslancov, jeho nominantov, ako aj všetkých koaličných partnerov a to bez výnimky a jeho vyjadrenie, že on teda pôjde po krku všetkým bez rozdielu či je to koaličník alebo opozičník, zapríčinilo v predvolebnom boji pred PV 2020 to, že do budúcej možnej vládnej spolupráce ho za koaličného partnera strany Za ľudí, PS/SPOLU a KDH považovali a pribrali do vládnej koalície, len v nevyhnutnom prípade !

Touto svojou TB dal nám všetkým občanom SR, ale predovšetkým jeho koaličným partnerom jasne na vedomie, že jeho predvolebná principiálnosť je už dávno minulosť – „inak povedané“ – milí moji koaliční partneri, v záujme udržania sa pri moci, nebudem voči vám principiálny a teda žiaden strach. Z mojej strany vám nič politický zlé nehrozí, veď máme spoločný cieľ, pozatvárať všetkých mafiánov a nepustiť späť k moci mafiánov !

Nuž toto sa inak nedá nazvať, ako Igorove politické salto mortale – „inak povedané“ je to nebezpečný politický premet s následkom politickej smrti ! A ak sa Zuzana Čaputová voči takémuto chovaniu sa Igora Matoviča rázne a odmietavo nepostaví, tak toto politické salto mortale neminie ani ju. Tu sa však nemôže a nesmie vyjadrovať netransparentne, ako v prípade Veroniky Remišovej, keď o jej konkrétnom prešľape v „kauze“ NASES, hovorila o zdržanlivosti politikov vo vyjadrovaniach sa k danej téme, vo všeobecnosti a nepomenovala Veroniku priamo. Tu by Zuzana mala Igora pomenovať Igorom a nie vo všeobecnosti, že politici, by nemali robiť takéto politické obraty vo svojich názoroch a konkrétnych činov. Nuž uvidíme, či to Zuzanine hodnotové nastavenie vôbec dovolí !

BODKA :

Igor konečne pochopil ešte jednu vec. Inak sa k vám politikom chovajú „objektívni“ „novinári“, keď ste opozičný poslanec z košiara tých opozičných politických strán, ktoré sú neoliberálnym videním sveta predurčené vládnuť nielen na Slovensku, ale v celom vyspelom „demokratickom“ svete a inak sa k vám správajú, keď ich ako politik občas niečím „pošteklite“ . Igor Matovič to na tejto TB povedal celkom jasne – ja nechcem robiť rozsudok na základe článku v Denníku N. Denník N bol schopný napísať pred dvomi mesiacmi, že ja som na základe toho, že pani prezidentka, že si zvolala nejakú svoju ekonomickú radu, že ja som rýchlo, rýchlo chcel ísť predbehnúť prezidentku, jednoducho normálne natvrdo výmyselfabulácia, akože hold aj ja už teraz trošku filtrujem a nemám úplne takú dôveru aj k tomuto napríklad médiu…“ Niečo neuveriteľné ! Tak Igor až teraz pochopil to staré známe „nerob iným to, čo nechceš aby robili tebe“ ! Takže keď tieto média, napr. aj Denník N sa vo svojich článkoch, komentároch, reportážach správali presne tak a ešte tvrdšie a stále sa rovnako správajú k Robertovi Ficovi, k SMER-SD a jeho bývalým koaličným partnerom, aj na základe Igorových „pravdivých“ informácií na jeho opozičných TB, tak to bolo v poriadku, tu bol Igor principiálny vo vzťahu k vtedy vládnucim „zlodejom“ a „mafií“. A dnes je to pre neho tvrdý výmysel a fabulácia pre neho nedôveryhodných médií, keď sa jedná o neho samotného resp. jeho morálne „najčistejších“ najvyšších predstaviteľov koaličných partnerov !!! !

Kto z vás vážený občan – volič máš silné nervy a srdce, tak si prosím vypočuj túto Igorovu TB a pochopíš, že nie je všetko zlato, čo sa blyští ! – https://www.ta3.com/clanok/1186380/tb-predsedu-vlady-i-matovica-o-kauze-kollarovej-diplomovej-prace.html.

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.