Založ si blog

Nikdy sa to nesmie stať, nikdy si to nesmieme čo i len pripustiť !

S veľkým rozhorčením a s obrovskou nevôľou počúvam vyjadrenia, že rúška sa stanú súčasťou nášho budúceho bytia . Nuž ani náhodou !!! Ak sa takto vyjadrujú bežný občania, tak ma to nevyrušuje, považujem ich za nesmierne ustráchaných, ovplyvniteľných a hlavne za ľudí poddajných. Čo my povedia, to poslušne urobím, nerozmýšľam, hlavne, keď mám svätý pokoj.

Ale keď nám takéto „perspektívne“ vízie do budúcnosti „maľuje“, tak uznávaná kapacita vo svojom obore, akou bezpochyby prof. Vladimír Krčméry je, tak to ma nielenže vyrušuje, ale ma to dvíha zo stoličky a som na takéto „vízie“ nahnevaný !

Čo to má znamenať ! Prečo by sa časť látky na našich tvárach mala stať našou bežnou každodennou súčasťou. Nešírme takéto scenáre v spoločnosti, pretože je to nebezpečné ! Takéto vyjadrenia vyvolávajú v spoločnosti neustály strach a stres, z niečoho čo neexistuje ! Resp. aj keď existuje, tak je to samo vyliečiteľné a keď preženiem, tak nato stačí dobré mydlo, teplá voda a hlavne zdravý životný štýl !

Ja kategoricky odmietam dobrovoľne nosiť rúško !!!

My sa nesmieme uberať cestou poddajnosti. My nesmieme hľadať vakcíny proti niečomu, proti čomu sa ani všeobecne účinná vakcína vynájsť nedá. Jeden „deň“ vymyslíme vakcínu na „nový“ koronavírus na druhý „deň“ budeme už vymýšľať vakcínu na ešte „novší“ korona vírus, až sa dostaneme do permanentnej špirály. Nie toto nie je východisko, toto nie je ten správny smer !

Jediné správne a potrebné je vrátiť sa k normálnemu životu. K zdravému životu. Investovať do boja proti drogám, akým koľvek ! Investovať do našej mládeže, čo sa týka pohybových aktivít – rozpohybujme našu mládež. Za mojich mladých čias (1974-1984) pred našou bytovkou nikdy nerástla tráva – v lete sme tam, ako chlapci hrávali denne futbal a v zime sme si tam svojpomocne (aj s rodičmi) vytvorili „umelé“ klzisko a hrával sa tam hokej aj po zotmení (v zime sú dni krátke). Pamätám si, ako nás rodičia museli večer volať domov a dnes my rodičia vyháňame naše deti von ! Ale kde sa majú hrávať ?! Všade plno psích výkalov (tu pán Krčméry neje potrebné zabezpečiť prísne hygienické požiadavky na chovateľov psov ?!). Malé detské ihriska sú oplotené ! To sme sa kam dostali ?!

My nepotrebujeme, aby sme našich občanov pripravovali na to, že rúška sú východiskom, že rúška sú to opatrenie, čo nás v budúcnosti ochráni pred korona vírusmi ! Nie neochráni !

Jednoznačne je potrebné sa zamerať na pestovanie nášho slovenského ovocia a zeleniny, bez pesticídov, všelijakých umelých chemických „hnojív“. Zamerať sa na našu živočíšnu výrobu, taktiež bez akýchkoľvek rastových „urýchľovačov“. Čím viac bravčového, hovädzieho dobytka, tým viac prirodzeného hnojivá na naše, už tak zanedbané polia ! Uvedomujem si, že to nie je vec jednoduchá a ani sa tu nebavíme o jednom volebnom období. Ale jedine toto je cesta, ako v našich organizmoch a v organizmoch našich budúcich generácií vybudujeme predovšetkým silnú imunitu . Pretože čím zdravšia generácia, populácia, tým menšie riziko prepuknutia epidémie, pandémie ! Tým väčšia odolnosť proti týmto doteraz takmer bežným neduhom !

Ja som od vás pán prof. Vladimír Krčméry, od vás, čo ste videli, kade tade po svete, toľko biedy, utrpenia, očakával, že nám všetkým obyvateľom SR a hlavne dnešnému ustráchanému predsedovi vlády SR odkážete toto – „…vážení, ak nechcete chodiť v budúcnosti v rúškach, lebo týmto sa svojim životným štýlom dobrovoľne vzdávate imunity svojich organizmov, vráťte sa čo najrýchlejšie k zdravému životnému štýlu. Oveľa viac sa hýbte, športujte, zabudnite na rôzne chemické „vitamíny“ z lekárni, zabudnite na rôzne lieky a antibiotika, ktoré užívate ihneď, ako vás trochu pichne v boku ! Jedzte veľa prirodzených vitamínov – jablka, hrušky, slivky a pod. Nebuďte zo všetkého hneď vystrašení, neverte ihneď všetkému, čo sa na vás valí z médií a hlavne hygienu dodržiavajte vždy a všade, ale nie tú dnešnú prísnu, ale úplne štandardnú – keď kýchate alebo kašlete zakryte si ústa, stačí aj dlaňou a následne si umyte ruky, pred tým ako takouto „infikovanou“ rukou niečo chytíte, bežné umývanie rúk, hlavne po použití WC, po návrate domov z vonku. Nie nemusíte nosiť jednorazové rukavice, nie nemusíte nosiť rúška, dýchajte čo najviac čerstvého vzduchu . Nie nemusíte si za každým dezinfikovať ruky alkoholovými dezinfekčnými prípravkami. A hlavne si uvedomte milí občania a pán premiér, žiť v sterilnom prostredí, znamená mať s určitosťou zdravotné komplikácie. Človek k zdravému životu a k získaniu imunity svojho organizmu jednoznačne potrebuje aj trochu tej „špiny“ v podobe rôznych vírusov . Pretože ak sa budeme snažiť žiť v sterilných podmienkach, tak nás „zabije“ aj ten, dnes najneškodnejší vírus, keď s ním prídeme do styku, ak sa nejakým „nedopatrením“ dostaneme von z toho sterilného prostredia. Je potrebné si uvedomiť, že prehnaná sterilita nášho životného prostredia, nás neochraňuje, ale naopak, nesmierne oslabuje náš imunitný systém a to je zlé, nesmierne zlé …!“

Áno presne toto by som od vás očakával, že práve toto odkážete tomuto národu, občanom SR ! Lebo, keď to napíše resp. povie taký radový občan SR, akým som ja, tak sa to podľa premiéra Igora považuje za krikľúnstvo, pre média konšpirácia a pre prestrašených obyvateľov,  strata zdravého rozumu ! Ale keby toto povedala kapacita vášho formátu, tak by sa hádam nad tým aj niekto zamyslel. Ja neverím, že v odbornej spoločnosti je veľa takýchto názorov, aký som vyššie opísal, ale žiaľ, ich názor nie je verejne publikovaný resp. dnes nie je  dovolené ho publikovať lebo je potrebné držať národ a obyvateľov SR v neistote, v strachu a hlavne v poslušnosti !

Veď už konečne verejne priznajme, že nosenie rúšok je neodôvodnené a má slúžiť, len ako prostriedok na držanie ľudí v strachu a poslušnosti, lebo davová psychóza nepustí ! Veď aký je to nápor na psychiku, aj zdravého človeka, keď ide po ulici a vidí že tamten má rúško, a tento tiež a všetci majú rúško, tu predsa niečo nebude v poriadku, tu mi niečo nebezpečné hrozí, zavriem sa doma, nikde nebudem chodiť, nebudem športovať, budem len sledovať správy, čo sa to vlastne deje, koľko nakazených, koľko umretých, no jednoducho hrôza a des ! Áno na toto sa dnes používa povinné nosenie rúška (to exteriérové „uvoľnenie“ to je len na smiech, hlavne tých 5 metrov odstupu). Keď už na poslušnosť národov a spoločnosti, ako takej, neplatia rôzne ideológie (rôzne …izmy!), keď sa národy nevedia „upratať“ do istých mantinelov správania sa tak, ako si to vládnuca moc predstavuje, keď nezaberajú ekonomické krízy, hospodárske krízy, bankové krízy, tak príde najposlednejšie, najpodlejšie a najúčinnejšie, čo na ľudí zapôsobí, pandémia kríza, lebo niet u ľudí väčšieho strachu, ako strach zo smrti a nesmiernych zdravotných komplikácií. To sa nad tým nikto verejne nezamýšľa, že národy po celé stáročia, aby si vydobyli ľudskú, občiansku a spoločenskú slobodu, tak muselo na uliciach a bitevných poliach, pretiecť veľmi veľa nevinnej ľudskej krvi ? A čo sa stalo dnes ?! Z večera na ráno sme bez akéhokoľvek, čo i len ústneho odporu vzdali všetkého – slobody, práce, rodín, priateľov a atď. atď. Čo sa to vlastne stalo, že všetky národy sveta sa takto bez „odporu“ a naraz vzdali vyššie uvedeného ? Nuž potom sa nečudujme, že sa vynárajú rôzne konšpirácie, keď sa ľudstvu nepovie pravda !!!

Nie, už nikdy žiadne vlády diktatúry moci, už nikdy vlády jednej strany , ale jednoznačne návrat k vláde a vládam zdravého rozumu !!!

Nuž toto je to, čo je potrebné našim občanom hovoriť pán prof. Vladimír Krčméry a nie ich pripravovať na celoživotné nosenie rúšok a dobrovoľne sa vzdať dýchať, pre náš organizmus tak prepotrebný čistý vzduch lebo dobrovoľne dýchať vlastný vydychovaný odpad je cesta do pekla. A načo nám potom odborné konzílium radí vetrať a vetrať, keď sa cez tie dusivé rúška nemôžeme resp. nesmieme nadýchnuť toho vyvetraného čerstvého vzduchu !

A na záver, nie je mi to na smiech, ale je mi jednoducho smutno a nevychádzam z údivu, keď aj po tom, ako nám „slovutný“ Igor dovolil nenosiť povinne rúška v exteriéri (samozrejme, že prísne epidemiologické opatrenie 5 metrového odstupu, tam pre istotu muselo ostať, lebo keby neostalo, tak by sa priznalo, že je to všetko riadne nafúknuté !) z toho, keď vidím na uliciach tých ustráchaných ľudí s rúškami na tvári, ako si dobrovoľne ničia svoje zdravie tým, že dýchajú vlastný odpad, že nedoprajú svojmu organizmu čerstvú silu v podobe nadýchnutia sa čerstvého vzduchu, ako sa na vás, čo rúško nemáte pozerajú, ako na toho chorého a nezodpovedného, obchádzajú vás veľkým oblúkom…, naozaj nesmierne smutný obraz našich dnešných ulíc !!! „Vďaka“ Igor, tak to sa vám naozaj podarilo, urobili ste z národa slovenského, okrem toho, že sa mu ušla prezývka „holubičí“ aj národ nesmierne ustráchaný a hlavne, pre dnešné dni aj hlúpy ! Verím, že čoskoro zmúdrie !!!

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.