Založ si blog

Správajme sa k Matovičovi zodpovedne. .. ! Keď obmedzenie sa nazýva uvoľnením. .. !

…presne tak, ako nás on vyzýva, aby sme sa správali zodpovedne, „inak povedané“ absolútne nedôverčivo. Veď čo nám Igor neustále prízvukuje. Správajte sa voči sebe tak, ako keby ten, ktorý je okolo vás, bol nakazený COVID-19 a teda sa k nemu nepribližujte, nekomunikujte s ním, ak sa dá obchádzajte sa veľkým oblúkom a hlavne, ak niekto okolo vás ide, okamžite si zakryte tvár rúškom, šálom, šatkou alebo čímkoľvek, čo máte v tej chvíli po ruke napr. ak ste práve v prírode, tak list lopúcha nepoužívajte len na to, na čo ho používali naši predkovia, ale si ním prekryte horné dýchacie cesty ! (exitujú u človeka aj dolné, bočné a inak situované v rámci tela dýchacie cesty ?!)

Nuž áno, začnime sa k Matovičovi chovať zodpovedne – obchádzajme ho, nedôverujme mu, snažme sa s ním neprísť do kontaktu, ak ho vidíte na TV obrazovke, prekryte si oči, a ak ho aj počujete zakryte si uši . Jedine tak, sa vyhnete stresu, vyhnete sa dýchavičnosti, vyhnete sa srdcovému záchvatu, váš organizmus sa celkovo uvoľní a vy budete oveľa kľudnejší a spokojnejší !

Niektorí čitatelia mojich článkov mi vyčítajú, že či vôbec viem o čom píšem, keď vyjadrujem svoj názor na TB Matoviča alebo iné s ním a jeho vládou, spojené veci. Nuž ubezpečujem vás, že áno a dôkladne. Niekedy aj viackrát, aby som sa uistil či som dobre počul, dobre čítal a dobre videl.

Naposledy je to práve spojené s dnešným „pamätným“ dňom 20. máj 2020, kedy začínajú platiť nové pravidlá v našom štáte, Igorom pompézne nazvané „…drastické uvoľňovanie ekonomiky a slobody ľudí…“ Áno dá sa s tým súhlasiť, ale nie je to drastické uvoľňovanie, ale jednoznačne drastické obmedzovanie pod hrozbou vysokej finančnej pokuty.

Hlavný hygienik vydal s účinnosťou od 20.5.2020 aktualizované opatrenie pod názvom – Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia, číslo: OLP/4083/2020 – Bratislava 19.05.2020, podpísaný Mgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD. (www.uvzsr.sk/docs/info/covid19/19_05_2020_navrh_opatrenie_UVZ_SR_prevadzky_3_faza_01.pdf)

Ak máte čas a pevné nervy tak si ho prečítajte. Ja z neho vyberám tieto idiotizmy – Zariadenia školského stravovania za účelom prípravy stravy pre deti alebo seniorov sú súčasne povinné dodržiavať nasledovné : Ad II/ pre deti : …Strava bude deťom distribuovaná prostredníctvom ich rodičov, alebo zákonných zástupcov, ktorí stravu fyzicky vyzdvihnú pri výdajnom okienku za dodržiavania nasledovných hygienických podmienok : – vhodného prekrytia horných dýchacích ciest (rúško, šál, šatka), – dodržiavanie 2 m odstupov, – rešpektovanie minimálneho kontaktu, vrátane zákazu podávania rúk. (koniec citátu)

Vážený rozumný občan SR potrebuje toto nejaký komentár ?! Takže Matovič uvoľňuje ekonomiku a pomáha zamestnaným rodičom, ktorí majú školopovinné deti do 5 ročníka, vrátane, tak, že môžu ísť do práce, ale v čase výdaja obeda v školských stravovacích zariadeniach sa ich dieťa naje iba vtedy, keď si minimálne na dve hodinky odskočia z práce, aby mohli pri výdajnom okienku stravu pre svoje dieťa vyzdvihnúť a podať mu hio na stôl !!!

Kto z vás si teraz neťuká na čelo ???

Ďalší idiotizmus z tohto aktualizovaného Opatrenia ÚVZ SR. Občan ide v čase obedňajšej prestávky v práci na obed, do reštauračného zariadenia. Po ulici už môže ísť dobrovoľne bez zakrytia horných dýchacích ciest (pozor na 5 metrový odstup). Avšak skôr, ako vstúpi do interiéru daného stravovacieho zariadenia si musí nasadiť rúško, skôr ako vkročí ďalej do vnútra si povinné dezinfikuje ruky, chemickým dezinfekčným prostriedkom, ide k stolu (možno práve tých 5 metrov). Sadne si, rúško stále má, príde k nemu obsluhujúci personál s rúškom a rukavicami, objednáte si jedlo, rúško máte povinne stále, medzi tým vám obsluha prinesie vami objednaný nápoj, počkáte kým odíde čašník, snímete rúško, aby ste sa mohli napiť a sledujete kedy sa k vám bude blížiť obsluha s polievkou, ihneď si nasadzujete rúško, položia pred vás polievku, opiť čakáte kým obsluha neodíde, snímate rúško a jete polievku.  Avšak stále ste v strehu lebo sa môže stať, že počas konzumácie polievky vám prinesú hlavný chod a vy opäť nasadiť rúško lebo máte bezprostredný kontakt s čašníkom, ktorý je oveľa menší ako 5 metrov resp. dva metre. Snímate rúško zjete aj hlavný chod, zapijete to nápojom. Nasadzujte rúško zaplatíte. Vychádzate von z reštaurácie a na ulici zhodnotíte, že v okolí 5 metrov sa nikto nenachádza a môžete rúško sňať do pohotovostnej polohy pod bradu alebo do ruky. Vy ste už preč, ale v reštaurácií sa to ešte nekončí. Obsluha musí po vás, citujem z nariadenia – vykonávať dezinfekciu stolov a dotykových plôch po každom zákazníkovi (vrátane úchopových častí stoličiek a kresiel) – koniec citátu. Takže obsluha v tomto čase sa nemôže venovať novo príchodziemu zákazníkovi lebo musí na komplet vydezinfikovať stôl s príslušenstvom, po predchádzajúcom zákazníkovi a keďže majiteľ stravovacieho zariadenia nechce, aby zákazníci čakali, tak musí zamestnať ešte jednu osobu, ktorá bude toto všetko zabezpečovať, tak, aby nedochádzalo k zbytočným zdržiavaniam a aby zákazník sa v kľude najedol, pretože jeho obedná prestávka je možno hodinu, ale aj s cestou ! Apropo, veď hlavný hygienik zabudol, čo s takým príslušenstvom ako sú koreničky ? Tie sa môžu používať ? A ak áno, tak asi by bolo potrebné ich tiež po každom použití vydezinfikovať, či nie ?! A ako tieto prísne hygienické opatrenia zvýšia náklady prevádzkovateľa ? Nuž značne, a preto každý prevádzkovateľ bude nútený tieto náklady premietnuť do konečnej ceny služieb a produktov. Toto je tá ekonomická pomoc ?! Tak čo vážený občan SR, aj teraz si klopeš prstom o čelo ? A ak si prečítate toto Opatrenie od A po Z, tak verte, že vás nebude bolieť hlava, len od toho , čo ste práve čítali, ale hlavne od toho neustáleho si klopania na čelo.

A na záver ešte jeden citát z tohto Opatrenia – Nerešpektovanie opatrenia je správnym deliktom podľa § 57 ods. 33 písm. a) zákona č. 355/2007 Z. z., za ktorý príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva uloží pokutu podľa § 57 ods. 41 písm. a) zákona č. 355/2007 Z. z. vo výške do 20.000 eur.

Takže hor sa do otvárania a uvoľňovania ekonomiky, hor sa do bezproblémového otvárania prevádzok, ale pozor na agentoch provokatérov, ktorí sa teraz rozbehnú po Slovensku, aby kontrolovali dodržiavanie prísnych hygienických opatrení, na základe ktorých Igor Matovič drastický uvoľňuje chod ekonomiky. Ja sa len pýtam, Igor Matovič toto opatrenie vôbec čítal ?! Prepáčte zabudol som, on nemusí on totiž, ako predseda vlády SR za toto nenesie zodpovednosť, to predsa oni, tí druhí ! V tomto prípade „chudák“ Ján Mikas. A keby sme Igorovi predsa len niečo chceli vytknúť, veď predsa ste to Igor povedali na TB, tak nás upokojí vetou „…já som to síce povedal, ale vy všetci ste ma zle pochopili…“. Takže občan SR chyba je na tvoje strane lebo si sa ešte nenaučil vidieť Matovičovi do jeho vystresovanej, vystrašenej a emocionálne labilnej hlavy ! Polepši sa občan – volič !!! V predčasných voľbách dostaneš druhú šancu, tak ju využi.

Perlička na koniec : – vážený hlavný hygienik, prosím pošlite svojich ľudí (inkognito) na kontrolu vášho Opatrenia, vyššie citovaného, do prevádzky jedného z poslancov NR SR, ktorý svojou komediálnosťou vo vystupovaní v pléne NR SR, sa už takmer vyrovnáva svojmu vodcovi a idolu Igorovi Matovičovi, do jeho Pizzerie Zbrojnica v Haliči či dodržiava nariadenia a opatrenia hlavného hygienika vo svojom stravovacom zariadení. Ak áno tak je to v poriadku a môže byť vzorom, pre všetkých ostatných, ktorí poskytujú stravovacie služby. A ak nie, tak šup mu pokutu 20 000 € ! Verím, že všetci čitatelia vedia o ktorého politika-podnikateľa-komedianta a verného, oddaného poslanca Matoviča a Matovičovho klubu OĽANO v NR SR ide !

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.