Založ si blog

Milan Mazurek odsúdený, zatiaľ čo Natália Milanová povýšená. .. !

…k napísaniu tohto článku ma inšpirovalo vystúpenie poslanca za K-ĽSNS Milana Mazureka v rozprave v NR SR minulý týždeň pri prejedávaní PVV ( https://www.youtube.com/watch?v=HfNmWvFhutE ). Zaujalo ma jeho vystúpenie v tej časti, kde poukazuje na to, za čo bol on slovenským súdom odsúdený a terajšia ministerka kultúry SR Natália Milanová, ostala za svoje výroky nepovšimnutá, ba priam, ako píšem v nadpise tohto článku – povýšená do kresla ministerky kultúry SR ! (na úvod uvádzam, že v článku používam citáty Mazureka a Milanovej a teda nenesiem za nich žiadnu zodpovednosť – nechcem skončiť, ako napr. Tibor Eliot Rostas, ktorý tiež citoval našich slovenských dejateľov, hlavne Ľudovíta Štúra a za to bol „spravodlivo“ odsúdený za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Dnes je totiž potrebné sa takto na začiatok verejne dopredu „vyviniť“ resp. „ospravedlniť“ lebo inak ste rasista, xenofób, šírite nenávisť a iné dnes nepovolené skutočné pravdy !)

Nuž o čo ide ?

Ako všetci vieme Milan Mazurek bol právoplatne odsúdený senátom Najvyššieho súdu SR, vedený sudcom Petrom Paludom za úmyselný prečin hanobenia národa, rasy či presvedčenia. Jedná sa o rozsudok Najvyššieho súdu SR, vedený pod Spisovou značkou : 2To/10/2018, identifikačné číslo spisu : 9517100238, vydaného dňa 3. septembra 2019 – https://www.nsud.sk/data/att/86935_subor.pdf .

Nuž odcitujme aspoň malú časť z tohto rozhodnutia, čo tento Najvyšší súd SR vo vyjadreniach Milana Mazureka neposúdil, ako pravdu, ale ako prečin a trestný čin hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

Milan Mazurek sa mal v Žilinskom rádiu Frontinus (rádio dostalo 15 tisíc € pokutu !) vyjadriť okrem iného aj takto – „…poznáme tie prípady z východného Slovenska, kedy dospelí cigáni nahovoria maloletých – povedzme trinásť rokov, ktorí nepodliehajú trestnej zodpovednosti, aby páchali rôznu trestnú činnosť…“, alebo „…rozhodli sa žiť týmto asociálnym spôsobom života a vyciciavať náš sociálny systém, tak týmto ľuďom vláda daruje 150 mil. Eur iba na ich bývanie … my to investujeme do ľudí, ktorí nám v budúcnosti neprinesú nič…“ Tak toto sú len výňatky citátov Milana Mazureka v tomto odôvodnení rozsudku a vôbec nie sú posudzovaná v kontexte v akom boli povedané, ale toto teraz nebudem rozoberať, rozsudok bol právoplatný, odsúdený si trest „odpykal“ tým, že zaplatil nášmu štátu pokutu vo výške 10 tisíc Eur a tento pán, dnes opäť poslanec NR SR má na sebe doživotnú „škvrnu“, že bol Najvyšším súdom SR riadne odsúdený, teda je trestanec, vyvrheľ našej slovenskej spoločnosti a čo na tom, že občania SR ho i napriek tomuto „spravodlivému“ rozsudku opäť prekrúžkovali zo 150. miesta na kandidátke K-ĽSNS v PV 2020 späť do lavíc NR SR – 65 921 preferenčných hlasov ! Takže toľko k „trestancovi“ Milanovi Mazurekovi.

A teraz sa pozrime na Natáliu Milanovu, terajšiu ministerku kultúry SR, nominantka OĽANO. V ostatných PV 2020 kandidovala na kandidačnej listine OĹANO zo 146 miesta. Teda tak, ako líder hnutia presadzuje, že každý, kto už raz za OĽANO kandidoval do NR SR a stal sa poslancom/poslankyňou NR SR, tak v nasledujúcich voľbách ide automaticky na koniec kandidátky. Až dotiaľ je to v poriadku. Ale podľa výsledkov PV 2020 sa Natália Milanová neprekrúžkovala za poslankyňu NR SR, získala 10 317 preferenčných hlasov a nevmestila sa ani do počtu 53 poslankýň a poslancov OĽANO, ktorí si získali priazeň voličov ! „Inak povedané“, ľudia vo voľbách Natálií Milanovej po predchádzajúcom pôsobení v NR SR v rokoch 2016 – 2020 (ani v PV 2016 sa z 12. miesta neprekrúžkovala, vtedy ešte pod dievčenským menom Natália Gálisová a do NR SR sa dostala až 30.01.2018, ako náhradníčka za Jozefa Viskupiča) už nevyjadrili svoju podporu a i napriek tomu sa táto pani stala ministerkou kultúry. Ale aj to je v poriadku, hnutie ju nominovalo, koaličný partneri a hodnotovo inak nastavená Zuzana Čaputová, to akceptovali a teda Natália i napriek značnej nepodpore voličov SR, sa stala ministerkou kultúry SR. Nuž ale poďme k podstate veci. Milan Mazurek v rozprave k PVV SR pre roky 2020 až 2024 poukázal na jeden blog, ktorý Natália napísala a zverejnila na blog/SME 25.01.2011 pod názvom – „Je rómsky problém naša vina ? – https://nataliamilanova.blog.sme.sk/c/254350/Je-romsky-problem-nasa-vina.html

kde okrem iného píše a tvrdí aj toto – „…vláda sa rozhodla ísť cestou vyplácania sociálnych dávok a snahou poskytovať Rómom rovnaké podmienky pre život ako ostatným obyvateľom…, …toto riešenie však ani zďaleka riešením nie je, pretože je zneužívané a vedie k tomu, že zbavuje Rómov akejkoľvek zodpovednosti…“, ale poďme ďalej, Natália pokračuje – „…príčina ktorú je treba riešiť, sa nachádza vo vnútri rómskych hláv…, …teda napríklad aj ja – myslím na to, že každý mesiac musím zaplatiť účty, že aj zajtra sa musím za niečo najesť…, …neprispôsobivý Róm sa takýmito vecami netrápi…“ a ďalej Natália pokračuje „…keď má chuť na ženu, dokáže skočiť aj na sestru, len aby uspokojil svoju potrebu. Čo na tom, že porušuje zákony ? Že porušuje „normy“ ? Nič mu to nehovorí. Potrestaný nie je. Po peniaze na úrad sa dostaví. Nič iné k životu nepotrebuje…“ Myslím, že táto ukážka z blogu Natálie Milanovej o Rómoch absolútne stačí. Podľa mňa sú to nesmierne rasistické a nenávistne postoje k našim Rómom !

Ja netvrdím, že nemá pravdu a zároveň netvrdím že pravdu má, ale takto to verejne napísať a ešte zato byť vymenovaná za ministerku kultúry ?!

Jediný rozdiel ktorý je vo vyjadreniach Milana Mazureka a Natálií Milanovej je ten, že Milan Mazurek túto skupinu ľudí pomenoval ako Cigáni a Natália Milanová, ako Rómovia.

Ale obsah a forma je totožná, ba si myslím, že obsah a forma Natálie Milanovej je ešte o stupeň rasistickejšia a nenávistnejšia !

Nuž občan – volič SR urob si nato svoj vlastný názor, ja ťa na nič nenabádam, ani ti nič nevnucujem. Jednoducho toto sú jasne preukázateľné fakty a zatiaľ, čo jeden politik z podporou takmer 66 tisíc preferenčných hlasov, bol za svoje politické názory našou súdnou mocou odsúdený, tak iný politik/politička s podporou niečo málo cez 10 tisíc preferenčných hlasov za také isté, ak nie ešte horšie vyjadrenia na istú časť nášho obyvateľstva bol/bola posadená za odmenu do kresla ministra kultúry Slovenskej republiky ! Naozaj nechápem, ako vnímame demokraciu u nás na Slovensku ! Nech mi to niekto vysvetlí, v čom je tu rozdiel medzi vyjadreniami Milana a vyjadreniami Natálie !

Čo nato NAKA a následne sudca Najvyššieho súdu SR JUDr. Peter Paluda ! Aký trest by ste Natálií za jej výroky udelili, stačilo by tých 10 tisíc, ako ste dali Milanovi ?! Alebo jej vyjadrenie na túto časť slovenského obyvateľstva je v poriadku a teda si žiaden trest nezaslúži ?! Tak potom je potrebné výroky o Rómoch, dnešnej ministerky spravodlivosti SR prehlásiť za opodstatnené a pravdivé a na základe tohto etalónu pristupovať aj k iným občanom SR, ktorý sa takto resp. podobne slobodne a demokraticky vyjadria na adresu Rómov a nie jedných zatvárať a tých druhých povyšovať napr. do vysokých štátnych funkcií !!!

A predsa na záver ešte jedna čerešnička na torte . Terajšia ministerka kultúry Natália Milanová v tom istom blogu píše aj toto – „…nadávame na nich, bijeme ich za to, že sú neprispôsobivé, zlodejské svine a hovadá. , lebo sme ich za 20 rokov demokracie nedokázali presvedčiť, že učiť sa je potrebné, že pracovať sa oplatí, že treba myslieť aj na zajtrajšok, zákon platí pre všetkých a že život medzi gadžami nie je nič katastrofálne…“

?????????

A viete, aké boli reakcie koaličných poslancov vo faktických poznámkach na vystúpenie Milana Mazureka v NR SR, ktorý poukázal a aj citoval z tohto blogu Natálie Milanovej ? Nuž áno „objektívne“, ako vždy, označili ho za chrapúňa, ktorý uráža ženy ! Chápete ? Toto boli ich argumenty na to, že sa Milan vôbec opovážil oprášiť názory terajšej ministerky kultúry SR, Natálie, na istú časť nášho obyvateľstva !!! Ja neviem, či sa mám nad reakciami koaličných poslancov smiať alebo plakať !

A pozor toto nie je článok o Cigánoch, či Rómoch, toto je článok výlučne o dvojakom metri našej „demokracie“ , o spravodlivosti a pravde (tej „jedinej“ dovolenej) !!!

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.