Založ si blog

Včerajšie zásadné tri body zlomu. .. !

…ten prvý (bod zlomu) je bezpochyby fatálna chyba Igora Matoviča vo vzťahu k „objektívnym“ novinárom. Na včerajšej podvečernej TB Igora, sa Igor presvedčil, že je neporovnateľný rozdiel robiť desať rokov infantilne TB, ako za nič zodpovedný opozičný poslanec a ako predseda vlády SR. Igor na svojich desaťročných opozičných TB poznal novinárov, ako svojich opozičných partnerov, ktorí v ňom mali doslova nevyčerpateľný zdroj „pravdivých“ informácií na šírenie nenávisti, hlavne voči Robertovi Ficovi a strane SMER-SD, a následne aj voči ich koaličným partnerom. Za celú dobu opozičného poslancovania sa Igor nedostal do konfliktu s týmito „objektívnymi“ novinármi, lebo boli na jednej lodi. Igor sa predvádzal a média sa vytešovali, že majú takéhoto spojenca medzi opozičnými poslancami, ktorí na SMER-SD a jeho koaličných partnerov nenechali nitku suchú. Následne sa všetci „objektívni“ novinári vybrali na TB Roberta Fica, neskôr Petra Pellegriniho a gniavili ich svojimi dotieravými až detinskými otázkami, a aj keď desať krát po sebe im bola daná vyčerpávajúca odpoveď, tak sa na to isté pýtali dookola a neustále. Nuž, ako Robert, tak aj Peter takéto útoky novinárov nonšalantne zvládali.

Ale čo sa stalo včera v podvečer Igorovi na TB, tak to možno celkom kľudne nazvať, ako začiatok jeho konca, lebo Igor to včera neustal a na otázku jedného z novinárov, či blackout podľa Igora nie je blackout, sa Igor prvýkrát vo svojom politickom živote dotkol s reálnou „novinárskou“ prácou a doslova tomuto novinárovi škaredo vynadal, v štýle „…vy ste pracovali pre seriózne média, ale ta vaša otázka je absolútne dno otázok, ktoré novinár môže položiť politikovi, a ja vám už ďalej nebudem odpovedať…“, ale, ale Igor, takto sa správa k novinárom o ktorých, ste sa ako opozičný novinár vyjadrovali, že majú nie len právo, ale aj povinnosť klásť politikom aj nepríjemné otázky a skúsený, slušný a férový politik im musí slušne odpovedať ?! Takže, „milý“ Igor, asi to viete, ale ja vám to pre istotu zopakujem, ani jeden politický oponent, politický súper, vám nedokáže tak ublížiť, ako práve takí „novinári“ a také „objektívne“ média, s akými ste mali včera tu česť, zažiť prvýkrát vo vašom „plodnom“ politickom živote. Včera ste urobili zásadnú chybu politika, že ste si proti sebe poštvali „novinárov“ a títo vám to od teraz riadne osladia a je to možné celkom kľudne označiť, ako začiatok konca vašej politickej kariéry !!!

Druhý bod zlomu v slovenskej politike bol ten, že poslanci vládnej koalície NR SR, vo svojej novodobej histórií, prvýkrát bezprecedentným spôsobom pošliapali základné princípy demokratického zriadenia štátu. Aj na tretíkrát odmietli zvoliť za predsedov prislúchajúcich parlamentných výborov opozícií, ich nanominovaných poslancov – Ľuboš Blaha (SMER-SD) a Marián Kotleba (ĽSNS). Ich argumenty sú hlúpe a nedemokratické. Blahu vraj nikdy nepodporia za predsedu akéhokoľvek parlamentného výboru a je im jedno, že má rovnaký mandát od občanov – voličov SR ako oni, a strane „fašistov“ – ĽSNS, vôbec nesmie byť umožnené, akémukoľvek ich poslancovi, aby viedol akýkoľvek poslanecký výbor, ako jeho predseda. Ale potom nech vysvetlia prečo sa „pomýlili“ a na post predsedu osobitného kontrolného výboru na kontrolu Národného bezpečnostného úradu zvolili poslanca ĽSNS Martina Beluského ?!

Včera sa „obetoval“ súdruh Ondrej Dostal (OKS – mimoparlamentná strana), nechal sa vládnym koaličným valcom zvoliť namiesto Blahu za predsedu ľudskoprávneho výboru NR SR s tým, že on ho „iba“ sfunkční a to tak, že si vládni poslanci zvolia dvoch podpredsedov tohto výboru a on následne „férovo“ s tohto postu odstúpi a opäť tento post bude k dispozícií opozícií (podľa dohody v opozícii pre SMER-SD), ale nikdy tam nezvolia Ľuboša Blahu, ktorého SMER-SD bude neustále NR SR navrhovať na zvolenie, lebo tu naozaj nie je jediný skutočný dôvod, prečo by SMER-SD mal nominovať iného svojho poslanca – poslankyňu.

To isté sa udeje pravdepodobne aj s Mariánom Kotlebom, lebo podľa opozičnej dohody by ĽSNS mal pripadnúť post predsedu výboru na kontrolu Vojenského spravodajstva a teda, keď sa súdruh Ondrej Dostál vzdá predsedu v ľudskoprávnom výbore, tak nech sa opäť „obetuje“ v prospech „demokracie“ a nech sa nechá zvoliť aj za predsedu tohto výboru a následne sa opäť „demokratický“ vzdá.

Tu nemá význam sa ďalej o tomto „demokratickom“ prístupe vládnej koalície k opozičným poslancom viacej rozpisovať, jediné čo odporúčam opozičným poslancom, aby si sami pre seba urobili v NR SR blackout, vzdali sa všetkých doteraz zvolených parlamentných funkcií, nech sa nezúčastňujú ani na rokovaniach NR SR priamo v sále parlamentu, nech sa blackoutovo „utiahnu“ do svojich poslaneckých kancelárií na pôde NR SR, nech dianie v sále sledujú cez internet a následne nech nás občanov SR informujú na TB, čo vlastne tento 95 členný koaličný parlamentný, „demokratický“ valec vystrája. Lebo, ak sa budete zúčastňovať na čo i len jednom schválení vládneho resp. koaličného zákona, tak to v budúcnosti môžu použiť proti vám, že aj vy ste zodpovedný za ten marazmus v našej republike, čo zapríčinia ich rozhodnutia a návrhy zákonov. Naozaj, od takej „demokratickej“ vládnej koalície ruky preč, lebo vy môžete byť voči ním akokoľvek ústretoví, pre nich vždy budete len „zlodeji“, „mafiáni“ a „fašisti“ !!!

No a tretí zlomový bod a rana do srdca demokracie na Slovensku, ktorá sa včera odohrala na Slovensku je rozhodnutie ÚS SR , o odmietnutí dvoch sťažnosti Štefana Harabina na ústavnosť a zákonnosť prezidentských volieb 2019, ako za zjavne neopodstatnené !!!

Ťažko je sa nateraz vyjadrovať k tomuto „demokratickému“ rozhodnutiu ÚS SR, keď nie je známe odôvodnenie ÚS SR v tejto veci. Tu je však za hodno podotknúť a spomenúť, ktoré plénum ÚS SR, takto rozhodlo – podľa sp. Zn. PL. ÚS 16/2019, pod ktorou je na ústavnom súde táto sťažnosť vedená, sa jedná o týchto sudcov ÚS SR : predsedníčka pléna – Jana Baricová, Miroslav Duriš, Rastislav Kaššák, Miloš Maďar, Mojmír Mamojka, Peter Molnár, Peter Straka, Martin Vernarský, Ladislav Duditš, Ľuboš Szigeti a Jana Laššáková – sudkyňa spravodajkyňa, je možné sa celkom oprávnene domnievať, že sudcovia tohto pléna nehlasovali na základe Ústavy SR a svojej sudcovskej cti, vedomia, svedomia a presvedčenia, ale bol tu použitý ten povestný parlamentný „laššákovej palec“, (v NR SR sa to udomácnilo pod názvom „syndróm laššákovej palca“ – a keď si všimnete, tak ním trpia všetci poslanci NR SR bez ohľadu, z ktorej sú politickej strany alebo hnutia, dnes hlavne poslanci „súrodého“ poslaneckého klubu OĽANO, aby sa náhodou pri hlasovaniach nepomýlili!) a ten asi pri konečnom hlasovaní, kto je za odmietnutie Harabinových sťažnosti, bol pevne vztýčený nahor ! Bodka, rozhodnuté !

Tu pevne verím, že až sa Štefan Harabin riadne oboznámi s celým, kompletným zdôvodnením ÚS SR o odmietnutí jeho sťažnosti, tak si vyžiada komplet dokumentáciu na základe čoho tak rozhodli, či si nechali preveriť všetky dokumenty s týmito voľbami dotknuté a následne to, ako sa tu „dole“ medzi nami občanmi hovorí, poženie na vyššie súdne inštancie !!!

Na záver, tieto tri včerajšie udalosti, ktoré sa udiali u nás doma na Slovensku, sú tie povestné zlomové body, akým smerom sa ďalej bude vyvíjať demokracia v našej milovanej republike !

Pevne verím, že to občania SR čoskoro zastavia !!!

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.