Založ si blog

Matovičovi rúško, ktoré neprepustí ani zvuk. .. !

…jedným zo základných prísnych opatrení, proti šíreniu sa SARS-CoV-2 (SARS-2) a hlavne, aby sa zabránilo psychickému týraniu Slovákov je , aby niekto vyvinul v týchto časoch také rúško, ktoré by daného jedinca (Igora Matoviča v prvej rade) a všetkých nás ostatných, neochránilo len pred SARS -2, ale ktoré by zabránilo danému jedincovi, aby ak otvorí ústa a začne hovoriť, ho nebolo počuť. Áno, takéto rúško by dnes potreboval nevyhnutne Igor Matovič ! Ja netvrdím, že je id..t, ale to čo včera predviedol na TB, tak toto môže povedať a vykonať naozaj, len absolútny ID..T !!!

Igor Matovič, pánovi Pellegrinimu a pani Sakovej zato, čo urobili v boji proti šíreniu SARS-2 na Slovensku, môžete ruky nohy bozkávať ! Igor Matovič totiž včera povedal totálnu idiotinu, že tony zdravotníckeho materiálu, medzi iným aj množstvo, dnes povinných rúšok, ktoré boli letecky dopravené z komunistickej Číny, sú predražené, nepoužiteľné a že jedine čo sa dá s tým materiálom urobiť, je ho vyhodiť do Dunaja ! Teda vyhodiť do Dunaja 9 miliónov eur !

Ďalšia idiotina bola tá, že ak by sa niekto našiel, tak on ich okamžite predá. Nuž a tu z neho úplného idiota urobil minister vnútra ČR Ján Hamáček (Česká strana sociálnodemokratická – ČSSD). No a keďže Matovič povedal, že pre neho to má nulitnú cenu, lebo hodiť niečo do Dunaja znamená zbaviť sa niečoho bezodplatne, a potom aj ponúknutá cena za tento pre Slovensko „nepotrebný“ zdravotnícky materiál, asi bude blízka NULA eur. Gratulujem, výborne Igor !!! Nuž povedzte vážení občania SR, nezaslúžil by si „premiér“ SR Igor Matovič, aby sme niekde vo svete zakúpili, hoc aj predražené, také rúško, ktoré by zabránilo šíreniu, okrem iného, aj zvuku, ktorý vydáva jedinec, keď „otvorí“ ústa !

Takže terajší minister Matovičovej „vlády“ SR, v čase keď na Slovensku sa už jasne vedelo o SARS-2 (Podrž Balónik) suverénne vyhlási, že Slovensko nepotrebuje Štátne hmotné rezervy (ŠHR) – trh vyrieši všetko, trh zabezpečí všetko – na počkanie, na lusknutie prstami a teraz sa Matovič ide rozplakať nad tým, že ŠHR zlyhalo ! Matovič vykašlite sa na ŠHR a poverte vášho ministra Podrž Balónika, nech zabezpečí všetok potrebný zdravotnícky materiál on a ŠHR ZRUŠTE !!!

Ďalší hyenizmus, čo vykonal vtedy ešte nie minister Matovičovej vlády, je ten, že v čase keď sa bývala vláda SR snažila zabezpečiť rúška výrobou aj na domácom slovenskom trhu v spoločnosti Zornica Banko Fashion, tak Podrž Balónik do tejto spoločnosti vyvolával, že nech nepodpisujú zmluvu zo štátom (Slovenskom) o dodávkach, tak dnes prepotrebných rúšok !!! Naozaj táto ďalšia idiotina, dnes ministra v Matovičovej „vláde“, nepotrebuje žiaden ďalší komentár, ale zásah NAKA, lebo týmto konaním sa dotyčný pán dopustil trestného činu všeobecného ohrozenia – Zákon č. 300/2005, § 284, ods. (1) – Kto úmyselne, za a) – „vydá ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví…“ a ods. (2) – Odňatím slobody na desať rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1, za b) –  „závažnejším spôsobom konania“ . Tým istým zákonom a paragrafovým znením, by mohol byť za svoje včerajšie vyjadrenia stíhaný aj Igor Matovič, lebo ak sa svojvoľne zbaví, pre Slovensko, tak potrebného zdravotníckeho materiálu, tak jednoznačne ohrozuje zdravie a životy občanov SR !!!

V tejto súvislosti Igor Matovič vám dávam jedno odporúčanie, ak ste už, ako „vláda“ SR, zaviedli nezmyselné povinné nosenie rúšok, aj tam, kde nemá žiaden význam, tak pred všetky tie inštitúcie, kde ste nariadili aj meranie telesnej teploty nariaďte povinne rozdávanie tých rúšok, ktoré chcete vyhodiť do Dunaja resp. dať múdrym Čechom, ako náš slovenský milodar !!!

K tomuto ešte jedna poznámka na záver, Igor Matovič, v čase keď svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyhlásila svetovú pandémiu spôsobenú SARS-2, tak vy by ste ochranné rúška nakúpil za cenu, ktorá bola na svetových trhoch päť mesiacov pred vyhlásením tejto pandémie a hlavne v čase, keď svet ešte o SARS-2 ani nechyroval ?! Veď akú ste vy mali cestovateľskú anamnézu v decembri 2019, januári 2020, februári 2020, neboli ste tak náhodou vo Francúzsku (Caen) alebo na Cypre ! S kým ste prišli do styku na veľkých medzinárodných letiskách, v lietadlách, v čase, keď pandémia SARS-2, už bola na nekontrolovateľnom vzostupe ?! Prečo ste neriskovali a nevybrali ste sa do komunistickej Číny a nešli ste tam vybavovať zdravotnícky materiál pre občanov SR za dva doláre/kus !!! Tým svojim cestovaním po svete, ste sa nedopustil ohrozenia zdravia a životov občanov SR ?!, aj keď, dajme tomu z nedbanlivosti ?! Takže špeciálne rúško na tvár Igor Matovič a niekedy radšej mlčať !!!

Na záver zareagujem na vášho kaderníka „ministra školstva“ . Nie som odborník na školstvo, to priznávam, ale keďže máme doma žiaka šiesteho ročníka základnej školy, takže to čo teraz opíšem mám z vlastnej dennodennej skúsenosti. My s manželkou máme také zamestnanie, že chodíme do práce, a teda 12 ročné dieťa (OČR a iné rodičovské výhody, podľa vašej „vlády“ môžu rodičia poberať, len na deti do 11 rokov ! Čo, stihli ste už aj znížiť vek svojprávnosti a právnej zodpovednosti na 12 rokov ?!) ostáva samo doma (týmto sa v žiadnom prípade nesťažujem, istá samostatnosť sa u detí má praktizovať, otázka je do akej miery a v akom veku) . „Vyučovanie“ prebieha formou zadávania úloh od jednotlivých učiteľov formou e-mailov a aplikácií edupage a bezkriedy. Super, až nato, že učitelia tieto úlohy zadávajú nekoordinovane s ostatnými učiteľmi jednotlivých predmetov a okrem, toho že žiak – samouk, sa musí popasovať s novou látkou (čo je veľmi ťažké napr. matematika, fyzika a pod.), tak následne má z tejto látky aj „domácu“ úlohu. Nuž a dennodenne takto povinne žiak presedí pri PC celý deň (cca od 8:30 do 19:30) ! A to už nehovorím, že rodič keď sa vráti z práce, tak sa mu (okrem iných dôležitých veci pre zabezpečenie chodu domácnosti – denne aspoň jedno teplé jedlo pre dieťa  a pod.) jednoducho musí venovať lebo nie všetkému rozumie. Tu navrhujem „ministrovi“ kaderníkovi, aby sa zamysleli všetci na ministerstve aj s tými teraz na ministerstvo „nacucnutými“ mimovládnymi  premúdrymi mimovládkami na akýsi núdzový režim prevádzky minimálne základných škôl prvého a druhého stupňa. Navrhujem nasledovné :

  • Žiaci by sa vrátili do školských lavíc koordinovane : – pondelok 1. a 6. ročník, utorok 2. a 7. ročník, streda 3. a 8. ročník a vo štvrtok a 9. ročník. Piatok by si každý riaditeľ školy určil v rámci svojich kompetencií (ktoré ročníky v tomto týždni „zdupľuje“ – asi ten posledný deviaty, ten je hádam na základnej škole najdôležitejší)
  • Vyučovali by sa len tie najobťažnejšie predmety na vysvetlenie novej látky – matematika, fyzika, chémia, SJ a vybraný cudzí jazyk
  • – dieťa do/zo školy by muselo prísť na prvý stupeň v sprievode rodiča alebo staršieho súrodenca (nie starý rodič)
  • – dohodnúť s so samosprávou na zriadení osobitných „školských“ autobusov, ktoré by slúžili výlučne, len pre žiakov (dnes keď dopravné podniky jazdia v obmedzenom režime – voľné dni, prázdninový grafikon, by to nemal byť žiaden problém !
  • Pohyb po škole obmedzený – vychádzať z triedy len na toaletu (prípadne koordinovaná „vychádzka“ na školský dvor počas veľkej prestávky)
  • Dodržiavať hygienické nariadenia – rúška, prípadne jednorazové rukavice (zabezpečí zriaďovateľ školy spoločne za intenzívnej súčinnosti so štátom)
  • Strava by nemusela byť zabezpečená
  • Vyučovanie maximálne štyri vyučovacie hodiny denne – od 7:55 do 11:40 hod.
  • Vyučujúcich na túto mimoriadnu dobu vyučovania, zaradiť podľa kategorizácie výkonu rizikových prác do najvyššej štvrtej kategórie – sem sa zaraďujú práce s veľmi vysokou mierou zdravotného rizika z vystavenia sa faktorom práce a pracovného prostredia, a to len výnimočne na neobmedzený čas, najviac na jeden rok…
  • Ostatné nechávam na širokú diskusiu.

Samozrejme že jeden deň v škole nie je riešenie všetko zachraňujúce, ale priamy osobný styk žiaka s vyučujúcim daného predmetu je jednoznačne zameraný nato, aby sa žiaci povypytovali vyučujúceho, čomu z novej látky resp. s PC domácich úloh nerozumejú a zároveň by ich jednotlivý vyučujúci usmernili, ako sa samo vzdelávať doma pri PC, ak im pošlú zadanie.

Nezriedka sa stáva, že náš domáci žiak samouk, nám oznámi, že pani učiteľka im zadala resp. poslala „domácu“ úlohu práve teraz o 18:30 hod., a nám rodičom je mu ťažko vysvetľovať že je to až na druhý deň, ale žiak vás odbije tým, že on si to musí urobiť ešte teraz (večer) lebo pani učiteľka píše, že to je len taký ľahký testík ! Tu by som navrhoval, aby keď sú deti doma, tak aby im učitelia zadávali úlohy maximálne do 13:30 hod. v daný deň pre deň nasledujúci !

K tomuto nateraz toľko, dávam to na diskusiu a zváženie kaderníka a jeho „premiéra“ „obyčajných“ ľudí !

 

Záver :

Odkaz pre Igora Matoviča – riaďte sa starým známym „Radšej hamovať, ako potom banovať“ resp. „Radšej mlčať, ako trepať nezmysly!“

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.