Založ si blog

Kapitalizmus a Komunizmus sú rovnocenne zodpovedný za SARS-2. .. !

…obidve tieto spoločenské a štátne zriadenia (ideológie) sú rovnocenné za „vznik“ a šírenie SARS-2 !

Budem sa snažiť byť čo najstručnejší, a nechávam na čitateľovi, do akej miery je tento môj názor akceptovateľný.

Kapitalizmus – vláda kapitálu nad ideológiou. Úzka skupina, nesmierne majetných ľudí sveta, ktorí majú v rukách podstatnú časť výrobných prostriedkov, rozhoduje o osudoch ľudí a občanov jednotlivých kapitalistických štátov. Táto veľmi úzka skupina ľudí rozhoduje, ktorá ideológia je pre spoločnosť výhodná. Za minimálne posledných desať rokov to bolo jednoznačne presadzovanie liberálnej až neoliberálnej, bezbrehej konzumnej ideológie ! Bolo to naháňanie a predbiehanie sa v tom, kto viac či menej ovládne svetové trhy a tým nadobudne, viac či menej väčší vplyv na dianie sveta kapitálu, teda kapitalizmu. Ak bolo jednej komodity na trhu prebytok, tak sa na ňu vymyslel nejaký záporný „príbeh“, napr. – veľa hydiny – vtáčia chrípka, ľudia kupovali hydinu menej a pod. Takže jasný umelý zásah do prehriatej ekonomiky. Kapitalistická spoločnosť je spoločnosť založená jednoznačne na konzume ! Dať trhu čo žiada, čo raz viac a viac, „kvalitnejšie“ a „kvalitnejšie“ a sociálne väzby medzi ľuďmi sú úplne na konci záujmu takejto konzumnej kapitalistickej spoločnosti. Každý chce mať nové auto, lepšie ako sused, sused bol na dovolenke v Španielsku, ale my pôjdeme na Male Divy a pod. A keďže trh potrebuje takejto konzumnej spoločnosti dodávať stále viac a viac „kvalitných“ produktov, tak to následne spôsobuje, že je relatívne veľká zamestnanosť, na trhu už niet kvalifikovanej pracovnej sily a teda kapitál sa nemá, ako ďalej „rozvíjať“ a vytvárať pre kapitalistu požadovaný zisk a tak sa z času na čas (približne raz za desať rokov), „vyrobí“ nejaká ta spoločenská a celosvetová kríza – ekonomická (krach bánk), hospodárska (krach niektorých odvetví), vyvolanie vojnového konfliktu v záujmovej oblasti sveta (ropa, nerastné suroviny a pod.) alebo, ako to máme dnes SARS-2 ! Ja netvrdím, že SARS-2 bol cielene „vypustený“ medzi svetovú populáciu, ale ak veríme špičkovým odborníkom v danej oblasti, tak potom je na zamyslenie vyjadrenie českej expertky- virologičky Soni Pekovej, že SARS-CoV-2 (SARS-2 alias nový korona vírus) javí známky „umelého“ zásahu a teda sa nejedná o čistý prírodný genóm korona vírusu !, (požičiam si „slávny“ výrok nášho „premiéra“ I.M.), „inak povedané“, tento nový vírus „vyrobil“ človek svojim experimentovaním v biologických laboratóriách, v tomto prípade pravdepodobne v čínskom meste Wu-chan a nejakým nedopatrením sa dostal medzi populáciu a laboratória nemali proti nemu vyvinutú protilátku (až teraz sa chytá pes za chvost).

Takže kapitalistická spoločnosť a kapitalistické zriadenie má nepomerne viacej mínusov, ako plusov !

Komunizmus – resp. vláda komunistických vlád – je vláda ideológie nad kapitálom.

Tak isto, úzka skupina ľudí, ale tu už nie celého sveta, ale len danej lokality resp. daného štátu, svojou ideológiou vládne vyprodukovanému kapitálu a „usmerňuje“ resp. jasne prikazuje, spoločnosti a svojim obyvateľom, čo je pre nich „dobré“ a čo im „škodí“. Je to rovnako manipulatívny spôsob riadenia štátu a svojich občanov, ako kapitalistické zriadenie. Tu sa tiež ideológovia na základe jedinej „správnej“ ideológie snažia pre štát a jeho občanov urobiť len to „najlepšie“, ale pritom veľa krát nehľadí na naozajstné potreby spoločnosti. Navonok sa javí, že nedovolí, aby sa výrobné prostriedky dostali do rúk jednotlivcom (kapitalistom), ale na druhej strane vládnuci jednotlivci (komunisti) riadia tieto výrobné prostriedky, tak, ako by patrili všetky len im. A aby sa aj takáto ideológia „jednej“ pravdy udržala pri moci, tak sa tiež snaží svojim občanom dať čo najviac, ale hlavne len to, čo oni uznajú za vhodné. Tiež ich táto ideológia presviedča, že oni sú lepší, ako kapitalisti a to sa napr. teraz vypomstilo naozaj, až doteraz svetovému lídrovi v rozvoji ekonomiky a štátu ako takého, Čínskej ľudovej republike. Ich ekonomický rast v uplynulých desiatich rokoch bol naozaj enormný, až to vyústilo tým, že sa oni, teraz ako jediný, „promenádujú“ po mesiaci a teda sú najbližšie k tomu, aby si náš vesmírny satelit „prisvojili“, hlavne nerastné suroviny, ktorých je na mesiaci „nevyčerpateľné“ množstvo a na našej planéte je to „nedostatkový“ tovar ! A keďže tento ideologický systém nechce za „vyspelým“ kapitalistickým systémom nijak zaostávať, tak experimentujú aj v biologickej oblasti a teda je celkom možné, pravdepodobné, že tento „nový“ ničiteľ ľudských životov SARS -2, pochádza priamo z ich naozaj technicky vyspelých laboratórií .

Záver :

Je jasné, že ani kapitalizmus ani komunizmus, nemá na tejto planéte budúcnosť, a ak by mal, tak potom nemá budúcnosť na tejto planéte nielen ľudský život, ale žiaden život !!!

Preto sa je potrebné celosvetovo zamyslieť (aj u nás doma), aby sa našla zlatá stredná cesta spoločenského a štátneho zriadenia, ktorá by si z týchto dvoch protikladných a nadmieru škodlivých spoločenských zriadení, zobrala len to dobré. A že sa niečo také musí udiať v myslení všetkých ľudí sveta, či kapitalistického alebo komunistického zmýšľania, nám dnes jasne „ukázal“ SARS-2, za „vznik“ ktorého sme zodpovední všetci a to bez výnimky !!!

Je potrebne zľaviť zo životného tempa, zľaviť zo svojich prehnaných materiálnych požiadaviek, a teda žiť „pomalšie“, oveľa kľudnejšie, ale o to dlhšie a šťastnejšie. Chcem veriť, že po prekonaní tejto zákernej pliagy, sa svetová „ekonomika“ nezblázni, či už kapitalistická alebo komunistická a nezačne sa horúčkovito vyrábať, všetko „stratené“ dohnať, lebo tie zbytočne stratené životy už nijako nenavrátime a preto začnime žiť tak, aby nás niečo také v najbližších tisícročiach už nepostihlo.

Na odľahčenie poviem len toľko : – pokiaľ sme až doteraz hovorili a používali výraz, že nejaká udalosť v zdokumentovanej histórií ľudstva na našej planéte, sa stala pred Kristom alebo po Kristovi, tak teraz sa možno udomácni výraz – pred Koronou a po Korone .

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.