Založ si blog

Šaškoviny šašov Šaša Igora Matoviča. ..

…nie, tento nadpis nemôže a ani nie je dehonestujúci alebo ponižujúci ! Prečo ? Nuž vráťme sa do obdobia niekoľkých týždňov pred PV 2020 a spomeňme si, akými názvami boli častovaní politici a politické subjekty bývalej vládnej koalície a vtedajšia „nedemokratická“ opozícia.

Áno, boli to práve všetky „objektívne“ média, ktoré týchto politikov častovali osloveniami – mafiáni, zlodeji, extrémisti, fašisti, SVINE a pod., pričom to nebola pravda, a nikto sa nad takýmito „slušnosťami“ neoliberálnych médií nepozastavoval, ba práve naopak, čím oplzlejšia nadávka na bývalú vládnu koalíciu a vtedajšiu „nedemokratickú“ opozíciu, tým lepšie a hlavne „slušnejšie“ !

Takže poďme k prvému šašovi okolo Igora Matoviča, nie je to nikto iný, ako samotný, slovutný Andrej Kiska, ktorý si stále od noci 01.03.2020 myslí, a je o tom presvedčený, že celkovým víťazom volieb je on a jeho strana Za ľudí ! Je to on, čo si nárokuje na, pre neho, najlukratívnejšie ministerské posty (vnútro, spravodlivosť). Nuž ako nazvať človeka, ak nie šašom, keď v PV 2020 jeho strana získa slabých 5,7 % a on sa tvári, ako víťaz ! Spomeňme si, ako sa tento pán naparoval, na predvolebných tlačových besedách – „…ja som Fica už raz porazil a porazím ho znovu…“ Naozaj pán Andrej šašo ? Fico získal 243 463 preferenčných hlasov a ten čo ho „porazil“ šašo Andrej „až“ 100 081 preferenčných hlasov, nuž naozaj drvivé „víťazstvo“, len čo je pravda ! Apropo, ktorýže je to ten Smerák, čo dal na vás vyhotoviť tie videá s mafiánmi, teraz to už môžete prezradiť, veď už nijako nemôžete ohroziť vyšetrenie tých „neprávd“ o vašom skutočnom podnikaní !

Veronika Remišová – neviem akosi nájsť ženský rod slova šašo a tak skúsim túto vypočítavú bojovníčku proti korupcií nazvať šašolinka . Táto šašolinka, akosi tiež nechce pochopiť, že sú až na chvoste budúcej vládnej koalície a že je potrebné sa podľa toho aj správať a byť pri vyjednávaniach pokorný a nie taký nadutý a arogantný, ako to táto šašolinka predvádzala v televíznych predvolebných debatách, keď aj samotného moderátora politickej diskusnej relácie zahriakla slovami „…teraz, ak dovolíte, rozprávam ja, pán moderátor…!“, nuž ale teraz vážená šašolinka rozprávajú iný a vy sa môžete ozvať, len kde, tu ak nechcete ostať mimo budúcej „mise šošovice“ !

Po včerajšku je ďalším takým šašom Boris Kollár. V tejto šaškárskej partií mu síce patrí pozícia druhého najsilnejšieho koaličného partnera, ale si neuvedomuje, že ho pred samotnými PV 2020 šašo Andrej, šašo Michal, šašo Mirko a šašo Alojz, považovali za absolútne neakceptovateľného koaličného partnera. Šašo Boris sa pred PV 2020 v predvolebných debatách dušoval, že ak ich bude niekto chcieť prizvať do vlády, tak majú tri neprekonateľné požiadavky do programového vyhlásenia vlády a že cez túto hrubú červenú čiaru, oni teda nepôjdu ! Jednou z takých neprekonateľných požiadaviek bolo postaviť každý rok ich vládnutia 25 000 štátnych nájomných bytov !, teda 68,5 bytu/deň alebo ak chcete, tak takmer 481 bytov/týždeň ! lebo ak sa to dá v susednom Rakúsku, tak na Slovensku to musí byť predsa malina. Avšak vážený šašo Boris, zabudol, že už nie sme pred rokom 1989, kedy to možné bolo a aj sa to realizovalo, aleže teraz sme už 30 ročná „demokratická“ a hlavne kapitalistická spoločnosť a v takejto „spravodlivej“ kapitalistickej spoločnosti, kde gro kapitálu držia v rukách nenásytní kapitalisti a nie štát, sa takéto niečo nedá zrealizovať ! Včera mu to jeho budúci koaliční šašovia Richard a Igor spolu s kapitalistickými ekonómami jasne vysvetlili, že tu nie je socializmus, ale tvrdý kapitalizmu a teda nech bude rád, ak sa začnú takéto nájomne byty stavať až v druhej polovici ich „vládnutia“ (pravda ak nejaká druhá polovica bude), ale budú to nie štátne, ale opäť súkromné developerské finančné skupiny a šašo Boris sa bude musieť uspokojiť, aj s číslovkou 1000 (!) nájomných súkromných bytov/rok teda namiesto 68,5 bytu/deň len slabých 2,7 bytu/deň . Avšak šašo Boris je tak chápavý, a hlavne rozumný, ak chce ostať pri budúcej vládnej „mise šošovice“, že to prijal za svoje, pochopil, že tú hrubú červenú čiaru je potrebné maximálne stenčiť a sýto červenú nahradiť takmer na bezfarebnú, až neviditeľnú malú, tenučkú čiaročku ! A najšašovatejšie na tom je, že samotný šašo Boris musel pochopiť, že to nebude financované zo štátnych peňazí, teda zo štátneho rozpočtu, ale že si to občania zafinancujú z vlastného, a teda sa nato môže použiť tých takmer 10  miliárd eur, čo majú ušetrené v druhom dôchodkovom pilieri a ešte budú mať garanciu, že o tieto peniaze nikdy neprídu, lebo však noví nájomcovia týchto bytov, tým že budú poctivo platiť mesačný nájom za toto bývanie, tam tie peniaze aj s nejakým primeraným úrokom vrátia a teda Ty sporiteľ buď povzbudený a ukľudnený, o tieto svoje peniažky neprídeš, ba práve naopak, máš takto 100 % istotu ich zhodnotenia ! Teda tak toto je naozaj hodné najväčšieho šaša z najväčších šašov !

V tejto šašovskej budúcej vládnej koalícií, nad všetkými, ako Gulliver čnie šašo Richard Sulík !

Tento šašo Richard, ako tretia najsilnejšia (alebo najslabšia ?) šašo strana SaS (resp. ŠaŠ – Šašo a Šašovia) si robí z nás občanov absolútnych bláznov ! Je až zarážajúce, ako sa šašo Richard vytešuje z toho, že sa k nemu vracia stratený syn, šašo Jozef Mihál a nádeja sa, že sa vráti aj zatúlaná dcéra, šašolinka Jana Kiššová ! Tomu sa hovorí absolútna politická beznádej, keď strana nemá vo svojich radoch iných odborníkov, a je prinútená s otvorenou náručou prijímať tých bývalých členov, ktorí šaša Richarda nezmazateľne očiernili (najšašovatejšie na tom je to, že pravdivo!) a z tejto strany zutekali lebo boli presvedčení, že jej zánik je neodvrátiteľný ! A ako náhle zistili, že nie ich politická Alma mater  je na ceste zániku, ale ich nové politické prístaviská, tak sa húfne vracajú späť ! Nuž uvidíme ako sa stým „štátnicky“ popasuje šašo Igor, zostavovateľ to novej „demokratickej“ šašo vlády, ktorý už teraz má špinavé „paprče“ od betónu, ktorý „nalial“ do základov jeho novej šašo vlády. Ale nerobme si ilúzie, veď on sám povedal, že jeho hnutie je postavené na neobmedzenom slobodnom príchode a odchode ľudí do jeho klubu poslancov a myslím si, že sa môže celkom kľudne stáť aj to, že šašo Igor s otvorenou náručou príjme späť šašolinku Veroniku, ktorá asi už pochopila, že bolo chybou ísť, ako dvojka na kandidátke šašo strany Za ľudí s politický, mravne, bezúhonne „čistým“ šašom Andrejom.

Nuž sledujme ďalší šašo vývin v skladaní „nezištnej“ a „demokratickej“ šašo vlády !

Čaputová a spol. , tento USA republikánsky návrh zákona je ako ušitý pre vás! Prijmete ho za svoj?

20.04.2024

Málo kedy sa stáva, že z USA k nám príde niečo dobré. Málokedy sa stáva, žeby návrhy zákonov, ktoré sa navrhujú v USA kongrese (tento krát v dolnej komore), by mohli byť v našom Parlamente nie len navrhnuté, ale aj bezpodmienečne prijaté! A dnes je potrebné o takomto návrhu zákona, ktorý je na ceste do USA Kongresu, širokú slovenskú verejnosť poinformovať lebo [...]

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.