Založ si blog

HALÓÓÓ, kdes sa podela „kočnerová Threema“. .. ? ! Výzva budúcemu „premiérovi“ SR. ..

…pýtam sa, čo sa vlastne stalo, že istá Monika z istého denníka „N“ikoho, je akosi mĺkvo a už žiadne citáty z „autentickej“ „kočnerovej threemy“. Už ju nevídať v bežnej vetrovke s ruksakom na chrbte postávať na ulici pred justičným palácom a čakať na tých správnych ľudí od ktorých by sa dozvedela len tie „najautentickejšie“ informácie – napr. Daniel L. alebo Ján Š.

Čo sa stalo, že táto Monika sa zrazu objavuje v spoločnosti lídrov „víťazov“ PV v slušivom oblečení, v takom v akom vídať tie naj celebrity ? Čo sa stalo, že táto Monika sa zrazu objavuje „vyumelkovaná“ na obrazovkách jednej „slovenskej“ TV (myslím, že sa volá, ako to tienidlo nad oknami alebo loggiami, áno markíza), kde bohorovne odmieta Igorovu štedrú ponuku – 10 miliónov eur na investigatívnu „novinárčinu“ ?! Odmieta ju „nonšalantne“ s tým, že oni páni „novinári“ nechcú byť takýmto spôsobom viazaní od nikoho a už vôbec nie od štátu ! Vraj oni majú „svojich“ financií dosť ! Áno a odkiaľ ? To Slováci tak húfne kupujú ich výtlačky lebo je v nich pravda pravdúca ?! Tak to asi nie. Prečo sa moderátor tejto „tienidlovej“ TV v relácií Na tielko, neopýtal váženej Moniky a istého pri nej stojaceho Mareka, odkiaľže to majú toľko financií na tak nákladnú investigatívnu „novinárčinu“, veď dobre informovaný zdroj, z ktorého čerpajú informácie a majú ich priamo zo živého trestného spisu, asi túto činnosť nevykonáva len tak, za „pán boh zaplať“, ale isto si nechávajú za tak, pre niekoho dôležité informácie, dobre zaplatiť. Toto nie je korupcia najhrubšieho zrna a deformácia nášho justičného systému ?!

Ako je možné, že z 80 tisíc sms správ, ktoré sa „s určitosťou“ našli v Kočnerovom mobile, už nie je ani jedná taká pre „verejný záujem“ dôležitá, aby sa o nej písalo a v reportážach „objektívnych“ TV hovorilo od rána do večera ?! Už to nie je za potreby ? Už je úloha splnená ?! Už konečne voľby vyhrali tie správne politické subjekty, také, ktoré sú „poruke“ USA administratíve a západnej neoliberálnej kapitalistickej smotánke ?! Áno, už je dobre ?!

Nuž táto veselosť vám vážení „novinári“ dlho nevydrží ! Nevydrží preto, lebo ste sa svojou „investigativitou“ postarali o to, že národ a občania SR, dali svoje hlasy vo voľbách OĽANO, nie preto, že chceli, aby Igor vládol, ale jedine preto, aby sa už neschovával v NR SR, ako opozičný poslanec, ktorý si robí čo chce, kedy chce a pritom nemá žiadnu zodpovednosť. Teraz ju dostal !

Nevydrží aj a hlavne preto, lebo nie je možné, aby takýto protikladný ideologický zlepenec sa dohodol na niečom pre republiku zmysluplnom. Zoberte si vážení „novinári“ taký poslanecký klub OĽANO, ktorý bude mať na začiatku (asi len v prvý deň) 53 poslankýň a poslancov a každý z nich má iný názor a náhľad na fungovanie sveta. Teda 53 rôznych svetonázorov ! Pýtam sa vás vážení „investigatívci“, „novinári“, na čom sa títo ľudia dokážu dohodnúť ?! Nuž na ničom ! Ale to je na inú tému.

Takže vážení „investigatívci“ hor sa do práce, ale majte na pamäti, že už nie Smer-SD a jeho bývalí koaliční partneri sú vašim investigatívnym terčom, ale od teraz je to každý jeden člen, predstaviteľ „novej“ „vládnej“ koalície, teda OĽANO, SaS, Sme rodina a Za ľudí. A verte práce budete mať vyše hlavy, ak aj tu budete takí vytrvalí a húževnatí vo vašej investigativite, ako ste boli pri vládach Smeru-SD. Pravda, ak vám to umožnia vaši chlebodarcovia, ktorí vás tak výborne platia, že už žiadne ďalšie almužny v podobe zanedbateľných 10 miliónov eur zo štátnej kasy nepotrebujete !

Odkaz budúcemu „premiérovi“ (na ktorého knihy dejepisu nikdy „nezabudnú“!) Igorovi Matovičovi – vy si neuvedomujete, že toto je korupcia a podplácanie v priamom prenose ?! Veď vy touto ponukou pre „investigatívnych novinárov“ legálne vytvárate korupčné prostredie ! AKO ? Nuž takto ! „Investigatívny žurnalista“, je taký „žurnalista“, ktorý má svoje dobré informované zdroje, ktoré podľa dnes platného zákona o médiach nemajú povinnosť „prezradiť“ !

A kto je ten najčastejší „dobre informovaný zdroj“, nuž presne ten, ktorý je z danou problematikou v úzkom kontakte – v prípade „kočnerovej Threemy“ sú to s najväčšou pravdepodobnosťou priamo ľudia s justičného prostredia – vyšetrovateľ, prokurátor, sudca, obhajca, žalobca a pod. A teraz v čom spočíva „investigativita“ ? Nuž v tom, že „dobre informovaný zdroj“, takéto prepotrebné zdroje pre isté finančné záujmové skupiny v pozadí, neposkytne len tak, pre ich pekné modré oči ! Pravdepodobne to robí za úplatu, ktorá asi nebude vzhľadom na možné riziko jeho prezradenia, malá ! Teda „investigatívnemu novinárovi“ stačí sedieť na zadku a čakať, kedy mu tento „dobre informovaný zdroj“ prinesie informácie, „investigativec“ sa mu za to pekne „poďakuje“, urobí si rozbor týchto informácií, a na základe porady s finančnými skupinami v pozadí, sa rozhodnú, čo je vo „verejnom záujme“ a sa to postupne zverejní, aby to malo požadovaný efekt, a čo sa nieže, nezverejní, ale stane sa priam tajné, lebo by to mohlo požadovaný efekt absolútne zmariť !

Nuž pán budúci „premiér“ Igor Matovič a vy ste sa rozhodli, že z peňazí nás všetkých budete, takto nepriamo korumpovať tých vierolomných zamestnancov štátu, ktorým ani náhodou nezáleží na verejnom záujme, ale im záleží hlavne na vlastnom prospechu. Tak to teda nie ! Vy ako veľký „bojovník“ proti korupcií ste začali takto ?, pro korupčne ? Už len na základe tohto nezmyslu, by ste sa mali vzdať možnosti byť premiérom našej drahej Slovenskej republiky.

Ak by ste to s tým bojom proti korupcií mysleli vážne a na všetky „svetové“ strany, tak prvé čo by „vaša“ vláda urobila v mediálnom zákone platnom na území SR sú tieto dva body :

  1. V zákone upraviť, že nie je možné zverejňovať citlivé informácie s justičného prostredia na základe utajovaných zdrojov, ale zaviesť povinnosť pri takto citlivých informáciách, zverejniť presný zdroj (inak ide o nezákonne získanú informáciu – teda taľafatky!)
  2. Zákonom zaviazať všetky média pôsobiace na slovenskom mediálnom trhu, zverejniť priamych vlastníkov médií, povinne zverejniť mená všetkých zamestnancov, zverejniť príjmy týchto médií – z predaja, z reklamy a pod., zverejniť výdavky – náklady redakcie – na stravu, náhrady za cestovné náklady, nájom za priestory v ktorých redakcia sídli a množstvo iných položiek, ale najhlavnejšia položka by mala byť tá, koľko redakcia vynaložila prostriedkov na získanie „investigatívnych“ informácií a komu poli „poskytnuté“ !

Toto je pán budúci „premiér“ to, čo je potrebné urobiť v mediálnom priestore v SR, lebo aj tak sa takýmto spôsobom korumpuje, a potom „novinári“ o politike a politikoch neinformujú, ale tú politiku priamo realizujú cez svojich majiteľov, ktorí sú väčšinou prepojený na tie „správne“ politické (dobre finančne zabezpečené) záujmové skupiny, či už zo Slovenska alebo väčšinou zo zahraničia !

Verím, že pozorný čitateľ z vyššie uvedeného, jasne pochopil, čoho ste sa dopustili týmto svojím návrhom pre „investigatívnu“ časť „novinárov“, teda možno to nazvať, ako pokus o korupciu v štádiu prípravy !

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.