Založ si blog

KORONA-V-náhoda, zámer. .. ? !

…áno, ako si máme vysvetliť, túto „novodobú“ chorobu, ktorá nás tak gniavi. Otázka v nadpise môjho článku je absolútne na mieste. Dnes v dobe, kedy sme už boli na Mesiaci, kedy máme na Marse niekoľko rokov výkonné solárne vozítka, v dobe kedy sme dokázali vytvoriť a vyrobiť také vesmírne družice, ktoré už opustili našu slnečnú sústavu a mieria k ďalším vesmírnym telesám našej galaxie a hlavne v dobe, kedy prostredníctvom výkonných teleskopov, ktoré máme „umiestnené“ vysoko vo vesmíre na našej obežnej dráhe, cez ktoré dokážeme „vystopovať“ niekoľko miliárd svetelných rokov vzdialené hviezdy a prípadné exoplanety, tak nevieme na našej planéte zistiť, čo je účinné proti akémusi Korona víruse !!!

Nuž potom je naozaj namieste, ak sa objavia aj „konšpirácie“, či je tento vírus náhoda alebo zámer ?!

V odbornej literatúre sa vyskytol názor, že naša planéta zem dokáže uživiť asi 5 miliárd ľudskej populácie. Dnes nás je takmer 8 miliárd, teda o tri miliárd viac, ako by nás malo byť. Ďalšia dôležitá vec je, že sme nerovnomerne počtom obyvateľstva rozložený –  Čína 1,4 miliardy, India 1,35 miliardy, Afrika 1,25 miliardy, Amerika 1,0 miliardy a Európa 0,8 miliardy + ostatné časti zeme. No a teraz si zoberme odkiaľ, že sa vzal tento novodobý „zabijak“ ľudstva, ako ináč ak nie v Číne, áno v tej Číne, ktorú západný svet a hlavne USA nevedeli zbaviť ekonomickej sily a teda kdesi na nejakom trhovisku sa „vyskytol“ z nenazdajky Korona vírus a hajde ho ďalej do sveta ! Áno veď Čína je najľudnatejšia, tak je potrebné začať tam. Ja viem, že je to až príliš pritiahnuté za vlasy, ale vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti istá rozumná logika nepustí. Je nás na túto planétu veľa, tak je potrebné „preriediť“ ! Nechávam na čitateľa, nech si urobí o celej tejto veci vlastný rozumný úsudok. Jedno je však jasné, netreba robiť a šíriť paniku, ale zároveň je potrebné byť ostražitý a dodržiavať isté pravidlá – hygiena, zhromažďovanie sa a pod. Najdôležitejšie je, aby život išiel normálnym tempom ďalej. Je jasné, že toto všetko bude mať na ekonomiku sveta „blahodarný“ účinok, spotreba výrazne klesne, hlavne úžitkového tovaru, klesne príjem obchodných spoločností atď. a akonáhle „niekto“ usúdi, že stačilo, tak sa akoby mihnutím čarovného prútika všetko skončí, lebo už budeme mať „účinný“ liek na tento K-vírus !

V kontexte tohto dnešného fenoménu sa nám jasne javí to, že najzakladanejšou a najprvoradejšou úlohou všetkých politikov SR, je zabezpečiť potravinovú sebestačnosť a nie podporovať bezhlavo nadnárodné montážne korporáty. Tragické na tom všetkom je to, že sme ju mali, ale to bolo pred rokom 1989 a teda to musí byť zlé, nedobré, veď to bol socializmus a v ňom dobrých vecí niet !

Sociologička a „profesorka“ Iveta Radičová sa vo včerajšej relácií V politike na TA3 rozplývala nad tým, že na svete neexistuje nič lepšie, ako liberálna demokracia ! Lebo len táto zabezpečuje rozvoj a pokrok a dáva ľuďom voľnosť. Nuž ja je odkazujem, že liberálna a hlavne neoliberálna „demokracia“ je najväčším zlom, aké mohlo ľudstvo postihnúť a je proti takejto „neoliberálnej“ demokracií zakročiť a postupovať minimálne tak razantne ako proti K-vírusu. Jednoducho potlačiť na maximálne možnú minimálnu mieru !

Na záver mi dovoľte ešte jednu „provokatívnu“ otázku, čo sa stane na Slovensku, ak sa táto vírusová infekcia objaví v niektorej našej husto obývanej, hygienicky absolútne na nulovej úrovni osade, kde žijú sociálne na všetko prispôsobivý naši spoluobčania ? Aký je tam predpoklad zabezpečenia zamedzenia pohybu von z osady, veď to by bolo neskutočné porušenie ich slobôd, bolo by to diskriminačné, nanajvýš xenofóbne a hlavne rasistické ! Boh nás ochraňuj, aby sa v niektorej z týchto našich osád objavila táto ľudstvo zničujúca pliaga !!!

Západ, hlavne ten Kapitalisticky „vyspelý“, takéto osady nemá, lebo oni sú samozrejme demokrati a niečo také, by tam nedovolili, ako pred niekoľkými rokmi v „demokratickom“ Francúzku, keď sa tam prisťahovali Rumuni, postavili si chatrče, podobné tým v našich osadách a „demokrati“ francúzskej exekutívy, tam jednoducho poslali bagre a buldozéry a tieto príbytky im zrovnali zo zemou – toť liberálna demokracia, spása celého ľudstva !!!

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.